• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli ağlayan üst komşu-önerilerinize ihtiyacım var-

Vallah üzüldüm ağlayan kişiye. Benimde aklıma şu geldi ya bir yakınını kaybetdi ağlıyor ama onada her gece aynı saatde ağlanmaski. Yada kocası ona ilişkide kötü davranıyor. Bide başka bir kadın daha var diyorsun acaba o kadınlar zorla pazarlanıyor mu ??? Aklıma gelen bunlar sonuncusu da belki kadın hasta olabilir belki piskolojik şizofren felan. Yerinizde olsam yalnız başıma çalmam onların kapısını ilk olarak apartman görevlisinden felan ataştırırdım o kişileri.
Eşime göre evdeki diğer kadın adamın annesi. Arayı yapmak için kadın ağladığında opnuşuyorlar. Adamın sesi çıkmıyor ama. Şaştım

Bilmiyorum başka yerde nasıl ama bize kol kılırılır yen içinde kalınır diye öğretildi. Bir kaç kez yüksek sesle kavga edince eşim hemen susturur komşular kavga ettiğimizi duyacak ya da konu komşuyu rahatsız etme der. Bir zaman anlarım ama altta da biri yokmuşcasına her gün ağlayan biri var, 3 ayda taş olsa çatlardı kadın azimle ağlıyor. Bebektir, çocuktur anlamaz ağlar diyoruz da yetişkin insan bas bas ağlıyorsa rahatsız oluyorum
aslında böyle bir zihniyetteki kişiye cevap vermek caiz değildir. Fakat bunu yazmasam çok rahatsız olurum sizin komşunuzun ağlamasından rahatsızlık duyduğunuz kadar o derece yani hesaplayın ne kadar çok rahatsızlık duyduğumu. Sizin oralarda nasıldır bilmiyorum ama bizim buralarda sizin fikrinizde olanalar için çok güzel bir söz vardır. Kurban olduğum yaratıyorsun bari takip et.

Son düzenleme:
Polisi arayıp söyleyin diyenler olmuş da yahu kadın belki hasta, yani illa psikolojik olmak zorunda degil belki canı yanıyor, ya da bir kaç kişi daha yazmış belki zevkten ağlıyor:)) biz de şu an oturduğum daireye yeni taşıdığımızda mahalledeki tek müstakil evden hep bu saatlerde bir kadının Sesi geliyordu, yaz olduğu için camlar da açık tabi bütün mahallede yankılanıyor, hay Allah ya diyordum kadını dövüyorlar galiba baya acı çekiyor ağlıyor gibi. Sonra bir gün çıktım balkonda oturdum dinledim meğer zevkten bagiriyormus.

Böyle şeylerde hemen polisi aramak olmaz. Ben sizin yerinizde olsam, tanımasam bile üst komşum her gece ağlıyor olsa bir şekilde o kapıyı çalarım duyarsız kalamam ne olursa olsun. Üstte biri çok güzel yazmış, bi şey istemek bahanesiyle kapısi çalınır, ya da bir kek yapılır ikram edilir sanki tüm binaya dağıtıyormus gibi hem tanışırsınız ne olacak, 3 ay olmuş üst katinizda kimler yaşıyor bilmiyorsunuz. Bence yarın zaman kaybetmeden bahaneyle bir uğrayıp kolacan edin, şüpheli bir durum farkederseniz polisi o zaman hemen arayın.
Bu bariz evli kavgası. Adamın sesi çıkmasa da bir sabah gidiyorum bu evden dediğinde kadın daha da çok ağlamaya başladı. Bir de yanındaki kadına seviyorum diyordu diye yana yakıla ağlamasını duydum. Yani bunları duyunca yaşlı, hasta gibi durumlar ortadan kalktı.
Ben hiç anlamam komşuluk işlerinden, annemin komşularından başka görüştüğüm komşu olmadı, nasıl gideceğimi bile bilmezken bir kaç öneri ile anladım nasıl yapacağımı, yarın bir gün gideceğim artık yukarı.

aslında böyle bir zihniyetteki kişiye cevap vermek caiz değildir. Fakat bunu yazmasam çok rahatsız olurum sizin komşunuzun ağlamasından rahatsızlık duyduğunuz kadar o derece yani hesaplayın ne kadar çok rahatsızlık duyduğumu. Sizin oralarda nasıldır bilmiyorum ama bizim buralarda sizin fikrinizde olanalar için çok güzel bir söz vardır. Kurban olduğum yaratıyorsun bari takip et.

Rahatsız olmasını neden yadirgadiniz ki ? Sebebi ne olursa olsun üç ay kesintisiz devam eden ağlama sesi insanı rahatsız eder,bu çok normal.

Evet ben her gün ağlama sesinden rahatsız oluyorum, evet kimse yokmuşcasına ağlayan birini dinlemek istemiyorum.

valla ben "ağlamanızdan rahatsız oluyoruz" demeye çekinirdim açıkçası

kimbilir ne derdi var.

açın sakin bir müzik, üst katın sesini duymazsınız ağlama sesi o kadar da gelmez.

siz de resmen duvar dinlemişsiniz şöyle dedi adam kısık sesle konuştu falan, garipsedim açıkçası.

ben de apartmanda bazen kavga bazen ağlama değişik sesler duyarım ama hiç dinlemedim şimdiye dek, şikayet de etmedim bu sebepten zaten bi süre sonra kesilir, her evde kriz anları olur, hele bizim gibi sorunlu insanların sürüyle olduğu bi ülkede.

bi kulaklık alın gece yatarken takarsınız, gündüz de kulaklıkla müzik film izleyin.

ilk baştaki yorumu mu okuyun.
Okumuştum zaten.
Rahatsiz oluyor olması,üzülmesine ve merak etmesine engel değil ki.
Çocukta ağlasa,hasta-yaşli bir insanda ağlasa,yakınını kaybetmiş biri de ağlasa,yine de rahatsızlık duyulabilir.Çünkü geçici değil ,sürekli tekrarlanan bir durum herkesi rahatsız eder.Ama dediğim gibi sesten rahatsız olmak,üzülmeye engel değil.

Ben olsam kapıcıdan bilgi alırdımmm...

Zira direkt tanışma amaçlı çıktığınızda neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz ,ayrıca hadi diyelim bişeyler yapıp götürdünüz tanıştınız...

Malesef hiç görüşmek istemeyeceğiniz bir aile de olabilir .Sonra yakanızı kurtaramazsınız...

Benden söylemesi,çok değişik insanlar var ,selam dahi vermek istemiyor insan bazen .

Şimdi sebebini de açıklayım da :)yaylım ateşine tutmayın beni ...

Eski oturduğum apartmanda sürekli eşinden dayak yiyen bir hanım vardı ...
Bir gün sinirle kapısını çaldım ,ayıp insan olan insana vurmaz dedim...

Eşi hiç bir şey demeden evin hanımına
seslendi , komşu geldi bi bak diye , ben daha bir şey diyemeden , karı koca kavgası komşum olur böyle dedi ...

O gün bugündür şunu öğrendim,sen ne yaparsan yap herşey kadında bitiyor ,dağ başı değilki hiç bir yer ,polisi var ,mahkemesi var var da var yani ...

Ama ben cidden çok üzüldüm.
Herhangi bir insan, gerçekten sıkıntı yoksa 3 ay üst üste ağlayamaz ki...
Neler çekiyor kadın kim bilir, Allah derdine derman versin.

Kim bilir ne derdi vardi.
Hergun ayni saatte oluyorsa eger demekki adam isten eve o saatte geliyor, gelir gelmez de tartisiyorlar.. Belki adam hergun ickili geliyor kadin o yuzden agliyor bilemeyiz ki :KK43: Allah mazlumun yaninda olsun

Okumuştum zaten.
Rahatsiz oluyor olması,üzülmesine ve merak etmesine engel değil ki.
Çocukta ağlasa,hasta-yaşli bir insanda ağlasa,yakınını kaybetmiş biri de ağlasa,yine de rahatsızlık duyulabilir.Çünkü geçici değil ,sürekli tekrarlanan bir durum herkesi rahatsız eder.Ama dediğim gibi sesten rahatsız olmak,üzülmeye engel değil.
Bakın şimdi şöyle düşünelim üç aydır biri var ve sürekli bir kelimeyi tekrar ediyor ama sadece tek kelime hatta kelimeyi de verelim gitti,gitti,gitti ve siz isteseniz istemeseniz de o kişiyle aynı ortamı paylaşmak zorundasınız fakat hiç tanımıyorsunuz bir birinizi tanışmanıza bir engel yok üst katınızda oturuyor ne yapardınız? Ben inanıyorum şunu yapardınız merakınız doğardı acaba neden hep aynı kelime neden acaba başından ne geçti yada ne yaşadı sıkıntısı ne sorunu ne olabilir diye daha bir sürü kelime yazılır birde şu şıkta hep aklınızda donanır acaba bir yardımım dokunur mu belki de yardım edebilirim ne yapsam diye bir şeyler düşünür ve o kişiyle konuşmaya mutlaka adım atardınız bu duygular peyda olmadan ve çözüm bulmadan asla rahatsız oluyorum duygusu ruhunuzda barınmak için yer aramaz rahatsız olurdum ve bu yazdığım duyguların hiç birini yaşamadan direk rahatsız olurdum derseniz o zaman insanı değerlerinizde sizi terk etmiş demektir.

valla ben "ağlamanızdan rahatsız oluyoruz" demeye çekinirdim açıkçası

kimbilir ne derdi var.

açın sakin bir müzik, üst katın sesini duymazsınız ağlama sesi o kadar da gelmez.

siz de resmen duvar dinlemişsiniz şöyle dedi adam kısık sesle konuştu falan, garipsedim açıkçası.

ben de apartmanda bazen kavga bazen ağlama değişik sesler duyarım ama hiç dinlemedim şimdiye dek, şikayet de etmedim bu sebepten zaten bi süre sonra kesilir, her evde kriz anları olur, hele bizim gibi sorunlu insanların sürüyle olduğu bi ülkede.

bi kulaklık alın gece yatarken takarsınız, gündüz de kulaklıkla müzik film izleyin.

Yatak odasındayken duyuyorum bu sözleri yoksa durup dinleyecek değilim. Çocuk da olmayınca evim yeterince sessiz oluyor. Ne yapılır acaba diye öneri bekliyorum.

Ben olsam kapıcıdan bilgi alırdımmm...

Zira direkt tanışma amaçlı çıktığınızda neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz ,ayrıca hadi diyelim bişeyler yapıp götürdünüz tanıştınız...

Malesef hiç görüşmek istemeyeceğiniz bir aile de olabilir .Sonra yakanızı kurtaramazsınız...

Benden söylemesi,çok değişik insanlar var ,selam dahi vermek istemiyor insan bazen .

Şimdi sebebini de açıklayım da :)yaylım ateşine tutmayın beni ...

Eski oturduğum apartmanda sürekli eşinden dayak yiyen bir hanım vardı ...
Bir gün sinirle kapısını çaldım ,ayıp insan olan insana vurmaz dedim...

Eşi hiç bir şey demeden evin hanımına
seslendi , komşu geldi bi bak diye , ben daha bir şey diyemeden , karı koca kavgası komşum olur böyle dedi ...

O gün bugündür şunu öğrendim,sen ne yaparsan yap herşey kadında bitiyor ,dağ başı değilki hiç bir yer ,polisi var ,mahkemesi var var da var yani ...
Dediğiniz gibi yapacağım.
Hayır hemen hemen bdv ye bakıyorum Türkiye genelinden kesitler eşlerle ilgili konular açılıyor yok adamı göndermeler, evden ayrılan kadınlar, polisi çağıran eşler, boşananlar vs vs. Ama burada3 aydır hiç bir ilerleme yok.

Bakın şimdi şöyle düşünelim üç aydır biri var ve sürekli bir kelimeyi tekrar ediyor ama sadece tek kelime hatta kelimeyi de verelim gitti,gitti,gitti ve siz isteseniz istemeseniz de o kişiyle aynı ortamı paylaşmak zorundasınız fakat hiç tanımıyorsunuz bir birinizi tanışmanıza bir engel yok üst katınızda oturuyor ne yapardınız? Ben inanıyorum şunu yapardınız merakınız doğardı acaba neden hep aynı kelime neden acaba başından ne geçti yada ne yaşadı sıkıntısı ne sorunu ne olabilir diye daha bir sürü kelime yazılır birde şu şıkta hep aklınızda donanır acaba bir yardımım dokunur mu belki de yardım edebilirim ne yapsam diye bir şeyler düşünür ve o kişiyle konuşmaya mutlaka adım atardınız bu duygular peyda olmadan ve çözüm bulmadan asla rahatsız oluyorum duygusu ruhunuzda barınmak için yer aramaz rahatsız olurdum ve bu yazdığım duyguların hiç birini yaşamadan direk rahatsız olurdum derseniz o zaman insanı değerlerinizde sizi terk etmiş demektir.

Şunu yazmaya üşünmeyip sayfalarca yazılan konudaki fikirlerimi öğrenmeye üşünecek bir internet tembelisin. Sırf laf olsun diye, duyar kasmışsın. Çok rahatsız olduysan konumun içeriğinden yargılarından önce zahmet edip neler demişsim bir bakarsın.

Son düzenleme:
merhaba, 3 ay oldu taşınalı. Apartman görevlisinden başka kimseyi tanımıyorum. ve üst komşumun tam da bu saatlerde ağlamalı ve ağlayarak başka bir kadına(kayınvalide ya da kendi annesi olabilir)bişeyler anlatır sesi geliyor(seviyorum diyordu dediğini anlaya bildim bir kez)bir kaç kez adamın sesini duydum (sessiz sessiz sesi geliyor). ama bu ağlama 3 aydır hiç bitmez mi, bitmiyor. bir kaç kez de bam güm ses geldi. bugün de öyle. şimdi size bunları yazarken bile kadının ağladığını duyuyorum. artık çok canımı sıkmaya başladı. hani 1-2 olur ama bunlar her gün böyle ve kadın sürekli ağlıyor.
kimseyi tanımıyorum. sizce ne yapmalıyım?
kapıcıya sorun üst kattakı kadının bir sorunu mu var dıe?

İnsanların ne yaşadığını bilemeyiz. Belki aklımızın almayacağı kötü şeyler oldu. Burada yapılacak şey polis falan değil. bir gün gidip kapılarını çalın, elinizde bir şeyle falan. Alt kata taşındım istediğiniz zaman kapım açık vs tarzı destekleyici bir konuşma yapın. belki bir destekçi bile onu mutlu eder. Ama eğer kadın hiç takmamışsa konuşmalarınızı; eşimin migreni var, annem bizde hasta vs vs bir şeyler diyerek biraz daha sessizlik rica edersiniz (bunu kocasına diyebilirsiniz kadın eğer size çok da dengeli gelmediyse) ((bence direkt 2. kısma da geçebilirsin, uğramadan kadına kocasıyla falan konuşmak))

Şunu yazmaya üşünmeyip sayfalarca yazılan konudaki fikirlerimi öğrenmeye üşünecek bir internet tembelisin. Sırf laf olsun diye, duyar kasmışsın. Çok rahatsız olduysan konumun içeriğinden yargılarından önce zahmet edip neler demişsim bir bakarsın.
Siz ne yaptiniz peki 3 aydir dinlemenin disinda
Ay ben komsuluk iliskilerinden pek anlamam yeni evliyim yol yordam bilmem polisi arayamam yahu 3 ay boyunca hergun aglayan bir kadin var gorevliye bile ya bizim ust katin cenazesi falan mi oldu hep aglama sesi geliyor bile dememissiniz.(ki yeni tasinanlar hep gorevliye apartman cevre kurallar vs sorarlar abes bise degil)Kimseyle irtibat kurmamissiniz ancak balkondan baktik kadin cikti sesleri dinledik sole dediler her oneriye yok yok diyorsunuz
Birini kaybetmistir diyoruz yok yok
Psikolojik sikintidir yok yok
Sevisiyorlardir yok yok
Kadini pazarliyorlardir yok yok
Dayak vardir yok yok
7sayfada kari koca kavgasi gibi diye yazmissiniz nihayet

Cok rahatsizsaniz gorevliyle haber yollayin degilseniz kulaklik takin polisi arayin kapisina bir kalip kekle cikin kocasini yakalayinca esiniz kaybini falanmi oldu abi aglama sesi gelio aklimiza o geldi desin birsey yapacaksaniz yapin yapmayacaksaniz burada bunu elestirdi diye insanlara agresiflesmeyin o uyede kendi bakis acisina gore hakli

Back
X