sürekli ailemın akrabalarımın planına dahil olmak

hurremland

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
4.341
15
0
Diğer
Selam Arkadaslar

Son zamanlarda çok sık konu acar oldum:126:
Ama beni sinir eden bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Bu sene kpss ye hazırlanıyorum ve kazanmam gerekıyor lakin ailem ve akrabalarım sürekli bir plan yapıyor; yok beraber o akrabaya yemege gıdelım, yok haftasonu gezmeye gidelim ve sürekli benım de gelmemı beklıyorlar.
Sürekli 'Bak bu programı kacırma sakın! Sen de gel bak tamam mı? ' diyorlar...
Annemlere ben gelmek istemıyorum dıyorum 'aaa olmaz ayıp' dıyorlar.
Haftaiçi ders calısıyorum, haftada 1 günü arkadaslarıma özel hayatıma ayırıyorum.Akrabalardan kendıme vakıt ayıramıyorum lakin her haftasonumu dolduruyorlar sinirden deli olacagım! Sadece haftasonu değil haftaiçi de beraberız...
Zaten özel hayatımda yasadıgım moral bozuklukları yuzunden konsantremı cok zor topluyorum birde buna sinir oluyorum şimdi hiç çalışamıyorum gelen gıden plan program bıtmıyor!
Evde de annemın oturdugu odada oturmayınca moralı bozuluyor sankı trıp atıyor,birlikte çekirdek çıtlayıp dızı ızlesek daha mutlu olacak!
Onun demesı gerekmez mi hadi kızım oyalanma gıt calış felan....
Offff daralıyorum artık bıktım her şeyden!
İçimi dökmek istedim, tavsıyelerınız olursa buyrun lütfen...

sizin geleceğiniz dizi izlemekten daha mühim bir konu. bunu aileniz anneniz idrak etmiyorsa açıkça söyleyin. gerekirse kırılıp üzülsünler.. ilerde onlar gibi dizi karşısında çekirdek çıtlamak istemiyorsan tepkini koy. istedikleri kadar alınsınlar onlar pişmanlık yaşamayacak siz yaşayacaksınız

Çok yakın bir arkadaşımın yaptıkları aklıma geldi :) O da kpss ye hazırlanıyordu geçen yıl. Annesi ne zaman bir şey dese ben gelmiyorum ben yapmıyorum, ders çalışmam lazım, atanmam lazım diyordu. Dediğini de yaptı, çalıştı ve atandı. Bir kaç ay dayanacaklar. Anneciğine güzel bir dille anlat bunun geleceğin için ne kadar önemli bir dönemeç olduğunu. İnşaallah atanırsın canım :)

inşallah canım darısı basıma...

temmuzdamı girceksin canım..3 ay kaldı bu aralar plan programınıza dahil etmeyin beni de açıkca..

canım ben eylulde giricem cok sukur ama matematıgım hiç yok stres oluyorum daha zaman var deyıp rahat davranamıyorum zaman cabuk gecıyor 1-2 kere soyledım ama hiç üstünde durmuyorlar.
ben calısıyorum her zaman gelemem dedım işe baslayınca da gelemezsın bu sefer dıyorlar hey yarabbım yaaa

bende sürekli ders çalışmam gerektiğini bilhassa anneanneme anneme anlatamamıştım..sürekli mi ders çalışıyorsun gel 2 saat otur gıdersın...ay bir sinir oluyorum ki anlatamam en sonunda patladım bakın ben kpssye hazırlanıyorum bu sene hıcbırseye vaktım yok evden de cıkmayacağım..

annem anladı
anneannem hala gel kızım yemek yaptım vs..bende ne zaman ararsa ders çalışıyorum dıyorum bozuluyor üzülüyorum ama yapcak birşey yok...kazanamazsamda zaten çalışmadın ki kazanamadın olacak bılıyorum yanı...

aynen canım sende bendenmişsin...kesinlikle anlamıyorlar benım annem bile anlamıyorki anneaneme ne kalmış!

ailen bu konuda hassas davranmalı canım yani uygun bir dille anlat bence sen sınavını atlattıktan sonra daha çok oturup çekirdek çitlersiniz

Valla canım annenden öyle yapıyorsa ne diyim bilmem ki. Ben pazar günleri yapılan aile toplantılarına, yemeklerine ne bilim gezmelerine filan katılmıyorum. Çünkü haftanın o günü sözlümle birlikteyim. Ve ailedeki herkezde bilir bunu. Bi ara Ebru da gelsin, onu getirin filan diyorlardı şimdi onu bile demiyorlar. Annem soranlara " Ebru pazar günleri aileden diskalifiye oluyor" diyor

Sende annene güzellikle anlatsan, "Anne bu sınav zor bir sınav çalışmam lazım, ayıp olur diyorsun ama ben sınavı kazanamazsam ne kadar üzülürüm biliyor musun?" tarzında hatta daha dokunaklı bir konuşma yap. Eminim seni anlayacaktır.

ay keşke benim annemde öyle olsa kadın değil dizi izlettirmek geçen sen finaller zamanı kuzenimin çocuğunun sünnrti vardı ona bile götürmedi otur ders çalış diye.
insanlar aynı değil tabiki ama annenin senin tercihlerine saygı duyması gerekir ilerde sen istediğin işe giremeyince hangi akraban sana iş bulacak bunları düşünmesi lazım uygun bir dille anlatmayı denesen. şimdiden allah sana kolaylık ve sabır versin . bu arada kpss de başarılar

tesekkur ederım canım.demekkı bizim anneler ıkısıde uç nokta.her şeyin ortası olmalı.:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…