Sürekli aracım üzerinde planlar yapan erkek kardeşim nasıl davranmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gamzeci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2022
4.821
18.378
138
Kızlar Türkiye ekonomisi malum tek maaşla dişimden tırnağımdan arttırarak zor şartlarda bi araç almıştım sonrası zaten bilen bilir enkaz altında kaldı ( garibanın yüzü gülür mü)

Aracı yaptırdım 54 bine artı dikiz aynası+ akü taktırdım.

Muayenesi geldi yaptıramadım param daha çıkışmadı.

Aracım Artık uçan teneke oldu.

Napalım bu ekonomide buna da şükür .

Konuya gelirsek benim bi tane kardeşim var erkek.

Hep bu aracımla ilgili planlar yapıyor.

Bugüne kadar ben kimseden ne araba istedim ne 5 kuruş.

Ama o öyle değil,

Bugün de demiş ki yıl sonu gelicem hazirana kadar orda takılcam, ablamın aracını da arada kullanırım diyormuş 🤦🏻‍♀️

Para veririm diyormuş ( para fln istemiyorum kimseden zaten para talebim olmadı ailemden bile bugüne kadar)

Biraz empati yapmasını isterim bu kız bunu ne kadar zorla aldı yılda yattığı yerden MTV - kasko- sigorta ödüyor.

Otobüste tacize uğradım eve gelip ağladım bunu da biliyor.

Araca bişi olursa asla alacak gücüm yok. Zaten 2 kere hasar çıkardı. Hoyrat kullanıyor ama inkar ediyor.

Bir de ölümlü yaralamalı kazalarda ruhsat sahibi kimse ölen kişinin yakınları ruhsat sahibinden tazminat alıyormuş ( Ocak itibariyle 540 bin)

Nasıl vazgeçirebilirim. Yok diyince de biliyorsunuz malın kıymetli vs manipülesi gelecek.

Kızlar Türkiye ekonomisi malum tek maaşla dişimden tırnağımdan arttırarak zor şartlarda bi araç almıştım sonrası zaten bilen bilir enkaz altında kaldı ( garibanın yüzü gülür mü)

Ama o öyle değil,

Bugün de demiş ki yıl sonu gelicem hazirana kadar orda takılcam, ablamın aracını da arada kullanırım diyormuş 🤦🏻‍♀️

Para veririm diyormuş ( para fln istemiyorum kimseden zaten para talebim olmadı ailemden bile bugüne kadar)

Biraz empati yapmasını isterim bu kız bunu ne kadar zorla aldı yılda yattığı yerden MTV - kasko- sigorta ödüyor.

Araca bişi olursa asla alacak gücüm yok. Zaten 2 kere hasar çıkardı. Hoyrat kullanıyor ama inkar ediyor.

Bir de ölümlü yaralamalı kazalarda ruhsat sahibi kimse ölen kişinin yakınları ruhsat sahibinden tazminat alıyormuş ( Ocak itibariyle 540 bin)

Nasıl vazgeçirebilirim. Yok diyince de biliyorsunuz malın kıymetli vs manipülesi gelecek.

Anahtarı vermeyin açıklama yapmayın, gerekirse anahtarı saklayın.

Maliniz bu ekonomide kiymetli olsun zaten.
Gidince bir daha almaniz hayalle eşdeger, anlattiklarinizdan cikardigim.

Geldiginde net olun, vermek istemediginizi net ifadelerle anlatin. Kabul edemiyorsa zahmet edip kendi de araba alsin. Arabasi kiymetli manipulasyonu gelirse de "evet kiymetli" diyerek ters yuz edin.

Maliniz bu ekonomide kiymetli olsun zaten.
Gidince bir daha almaniz hayalle eşdeger, anlattiklarinizdan cikardigim.

Geldiginde net olun, vermek istemediginizi net ifadelerle anlatin. Kabul edemiyorsa zahmet edip kendi de araba alsin. Arabasi kiymetli manipulasyonu gelirse de "evet kiymetli" diyerek ters yuz edin.

Haklısınız.

+1
Keşke biraz empati yapabilse

Sakince, düzgünce konuştuğunda seni anlayacak biri olsa, buraya konu açmazdın, demekki kardeşin seni anlayacak birisi değil. Senin malını kendi malı görüyor. Öyle izinsiz böyle planlar yapılmaz. Şimdiden sınırını çiz, bugün arabayı alır yarın başka şey ister. Olan senin huzuruna, psikolojine olur.

Ama o öyle değil,

Yani ben olsam ara sıra verirdim ya aracı yoksa araçsızlık zor bikaç gün gezsin,kaza olacak vesaire diye de aklınıza kötü şeyler getirmeyin

Sakince, düzgünce konuştuğunda seni anlayacak biri olsa, buraya konu açmazdın, demekki kardeşin seni anlayacak birisi değil. Senin malını kendi malı görüyor. Öyle izinsiz böyle planlar yapılmaz. Şimdiden sınırını çiz, bugün arabayı alır yarın başka şey ister. Olan senin huzuruna, psikolojine olur.

Çok haklısınız :(

Yani ben olsam ara sıra verirdim ya aracı yoksa araçsızlık zor bikaç gün gezsin,kaza olacak vesaire diye de aklınıza kötü şeyler getirmeyin

Verdim zaten bi kere gaz ışığı göstergesini kırdı söyleyince inkar ediyor

Sonra da diğer kardeşin arabasını aldı askerlik şubesi için onunda camını çatlatmış ortadan yine inkar etti

Ben olsam kendimden emin olsam bile ödemeyi teklif ederdim sonuçta ben kullandım

Geçenlerde aynı durumu eşimin erkek kardeşi için yaşadık . Açık açık babasi istedi vermesini ben istemedim . Birincisi tek mal varlığımız bu araba ve acil durumda satabilecegim tek şeyi birinin keyfi kullanmasina sunamam .
Ben götürüp getirdim gidip gelirken o kadar. Açık açık veremem deyin malınız kıymetli desin istemesin . Ya da yapmıyorsaniz arabada arıza var şimdi yolda kalır yaptıracak durumum yok deyin ve asla vermeyin .

Benim arabam değerli diyin gerçekten söyleyin veremiyorum aklım kalıyor vs diye ama endişeli bir yandan da kırmadan burada üslup çok önemli daha sonra da ama gideceğin yere bırakayım diyin işiniz olduğunda bırakamazsınız ya da bırakmadığınızda bir iş bulursunuz. Bu kaza olayını vs de söyleyin böyle böyle oluyor diye ben bu şekilde kimseye hayır diyemeyen bir insan olmama rağmen motosikletimi kimseye vermedim. Hayır diyememekten çok birilerini bıraktığım oldu ama vermedim.
Son bir çözüm de aracı sanayiye tanıdık bir ustaya götürün kardeşinize sanayide diyin çok uzun süre kalacaksa zaten sanayiden yeni çıktı çok masraf yaptım kullanmıycam para biriktirip yükseltecegim arıza yapsın istemiyorum ya da km si yükselsin istemiyorum diyin

Bir alınır iki alınır anahtarı verme sakın gasp edecek değil alışacak o da.. Hırslanıp iyi çalışıp araba alsın kendine harika bir fırsat hem de erkek arabasız olmaz zaten 😀

Konunun özeti bu cok iyi analiz etmişsiniz

Ben aramı uzun süreli veremezdim. Öyle tek başına, genç halinle araba almak çoook zor. Zaten durduğu yerde motor yağına, suyuna kadar masraf çıkıyor. Arabanı yorgana sarsan haklısın derim. Kardeşin birde sana gelip konuşmamış, insan gelir önce sana söyler. Günlük sıradan eşya değil bu. Sanki odandan parfümünü alıyor, çok rahatmış.

Geçenlerde aynı durumu eşimin erkek kardeşi için yaşadık . Açık açık babasi istedi vermesini ben istemedim . Birincisi tek mal varlığımız bu araba ve acil durumda satabilecegim tek şeyi birinin keyfi kullanmasina sunamam .
Ben götürüp getirdim gidip gelirken o kadar. Açık açık veremem deyin malınız kıymetli desin istemesin . Ya da yapmıyorsaniz arabada arıza var şimdi yolda kalır yaptıracak durumum yok deyin ve asla vermeyin .

Öneriniz için teşekkür ederim ☺️

Aynı durum cidden, ya bi de demiyorlar bu tek maaşlı memur belki evlenemeyecek şurda bi külüstür araba bi ev alabilirse alıp ömrünü tamamlayacak

Kardeş de olsa demiyor

Zaten getirip götürmede asla cimri değilim de böyle aracım üzerinde hayaller kurması

Ben aramı uzun süreli veremezdim. Öyle tek başına, genç halinle araba almak çoook zor. Zaten durduğu yerde motor yağına, suyuna kadar masraf çıkıyor. Arabanı yorgana sarsan haklısın derim. Kardeşin birde sana gelip konuşmamış, insan gelir önce sana söyler. Günlük sıradan eşya değil bu. Sanki odandan parfümünü alıyor, çok rahatmış.

Aşırı rahat benden de kaç kere istedi

Bir de geçen sene gece bi iş bulmuş senin araçla gidicem sana para vericem dedi sanki şeker istiyor çok sorumsuz çok 🤦🏻‍♀️

Bir alınır iki alınır anahtarı verme sakın gasp edecek değil alışacak o da.. Hırslanıp iyi çalışıp araba alsın kendine harika bir fırsat hem de erkek arabasız olmaz zaten 😀

Bizimkiler soğan erkeği bu konuda abisi de babasının aracını gasp etti veren de suç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X