- 9 Ekim 2022
- 4.821
- 18.378
- 138
Böyle 22-23 bekliyordum. Bari arabayı çiziyor vuruyor, tamirciye yaptırsın. Verme arabayı.
Narsist çünkü yaptırmıyor neyse ben yok dicem çok teşekkür ederim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle 22-23 bekliyordum. Bari arabayı çiziyor vuruyor, tamirciye yaptırsın. Verme arabayı.
Verme tabii ki hemşom. Şu an orada araba kullanmak mayın tarlasında yürümek gibi zaten her taraf enkaz. Geçen ay geldim her gün bir çivi giriyordu tekere. Kardeşin mahveder o arabayı orada.
Kimseye hayır diyememe huyu bende de vardı ama baktım zarar gören hep ben oluyorum yeri geldiğinde karşımdakine hayır , istemiyorum demeye başladım ve inanın o kadar kafam rahat ki bırakın malınız kıymetli desinler yada sonucunda siz kötü olun en azından kafanız rahat olur.
Bak bahane olarak bunu gösterebilirsin enkazlardan ötürü tekerler patlıyor filan. Sıkma canını istersen halledersinEvet hemşom öyle herkesin aracına çivi Demir girmiş tekerlerine ben daha korkudan kullanamadım![]()
Dayima dedim mi bir gun araba kiralayayim bana şöförlük gister olur mu bizim arabayı surersin dedi .dedim kalsın senin arabana bisi olursa ben vebali i alamam kiralık arabayla gosteriyosan goster.kardesinin akli basinda olsa kimsenin bu kadar pahali nir malını ödünç istemez .hemde bu kadarla israrla istedigine gore gozu donmus arabayla hava atmak isteyen bir ergen. Yuzde doksan basiniza is cikaracak vermeyin .
"Vazgeçirmek" niye? "Hayır" diyeceksiniz, kapanacak konu.Nasıl vazgeçirebilirim. Yok diyince de biliyorsunuz malın kıymetli vs manipülesi gelecek.
Rahatsız oluyorsanız vermeyin. Bizde Türkiye'deki arabamızı sattık mesela. Araçsız kalıyoruz ama bize arabanızı verin demiyoruz ancak bizi hic araçsız bırakmıyorlar sağolsun eşimin ailesi. Kardeşi sizin gibi biriktirerek aldığı arabasi var, mesela o illa alın kullanjn diyor bizde mesela iş çıkışında gidip onu alıyoruz dolmus kullanmasın diye eskiden kendi arabamizlw her yere onu götürdü7ğumuz ogrenciyken calsitigi part time lardan her akşam arabayla alırdık. Hic bir şekilde mecbur değil ama severek veriykr biliyorum. Aracını hep fulleriz bakımını yaptırıriz kontrol ettiririz bizdeyjeb bizde. Ama vermek istemese hakkıdir hiç goncumayiz
"Vazgeçirmek" niye? "Hayır" diyeceksiniz, kapanacak konu.
Anahtarı sizde, araç sizin, "Hayır" demek neden bu kadar zor anlamadım.
İstediği kadar manipüle etsin, malın kıymetli desin, "Evet tabi ki kıymetli, alın terimle aldım" diyeceksiniz. "Kendin de alın terinle kazandığın aracı sürmeye başlayınca anlarsın" diyeceksiniz.
Bırakın istediği kadar hayal kursun, plan yapsın.
Anahtar sizde. Karar verecek olan sizsiniz, güçlü durun yahu alt tarafı küçük kardeş.
Bi höt demeye gücünüz olsun kendi malınız üzerinde.
Erkeklerin herşeye hakları olduğunu zannetmesinden aşırı sıkıldım.
Kıçını sıksın parasını kazanıp alsın aaaaa!
Malın kıymetli dediğinde sakın savunmaya geçme. Evet kıymetli, zor şartlarda aldım ve kimseyle paylaşmak istemiyorum diyebilirsinKızlar Türkiye ekonomisi malum tek maaşla dişimden tırnağımdan arttırarak zor şartlarda bi araç almıştım sonrası zaten bilen bilir enkaz altında kaldı ( garibanın yüzü gülür mü)
Aracı yaptırdım 54 bine artı dikiz aynası+ akü taktırdım.
Muayenesi geldi yaptıramadım param daha çıkışmadı.
Aracım Artık uçan teneke oldu.
Napalım bu ekonomide buna da şükür .
Konuya gelirsek benim bi tane kardeşim var erkek.
Hep bu aracımla ilgili planlar yapıyor.
Bugüne kadar ben kimseden ne araba istedim ne 5 kuruş.
Ama o öyle değil,
Bugün de demiş ki yıl sonu gelicem hazirana kadar orda takılcam, ablamın aracını da arada kullanırım diyormuş
Para veririm diyormuş ( para fln istemiyorum kimseden zaten para talebim olmadı ailemden bile bugüne kadar)
Biraz empati yapmasını isterim bu kız bunu ne kadar zorla aldı yılda yattığı yerden MTV - kasko- sigorta ödüyor.
Otobüste tacize uğradım eve gelip ağladım bunu da biliyor.
Araca bişi olursa asla alacak gücüm yok. Zaten 2 kere hasar çıkardı. Hoyrat kullanıyor ama inkar ediyor.
Bir de ölümlü yaralamalı kazalarda ruhsat sahibi kimse ölen kişinin yakınları ruhsat sahibinden tazminat alıyormuş ( Ocak itibariyle 540 bin)
Nasıl vazgeçirebilirim. Yok diyince de biliyorsunuz malın kıymetli vs manipülesi gelecek.
İşe gidiyor musunuz? Haftanın kaç günü çalışıyorsunuz? Devlette misiniz?Evet hemşom öyle herkesin aracına çivi Demir girmiş tekerlerine ben daha korkudan kullanamadım![]()
Malın kıymetli dediğinde sakın savunmaya geçme. Evet kıymetli, zor şartlarda aldım ve kimseyle paylaşmak istemiyorum diyebilirsin
İşe gidiyor musunuz? Haftanın kaç günü çalışıyorsunuz? Devlette misiniz?
En güzeli ailenizden ayrı, uzak bir şehre tayin istemek. Yoksa her gün arabayı düşünmektense kafanız rahat eder. Gece istiyorsa da arabada benzin yok, gitmişken 200 liralık al falan deyin her seferinde ama bunu en fazla iki kere yaparak verin ve sonra vermeyin yeter diye. Ya dışarda başkasının arabası ile gezen, son ses müzik açan serseriler canlanıyor gözümde. Cidden arsızlık bu. Hayır diyememenizi de anlıyorum. Benim kardeşim de yeni ehliyet aldığında istemişti. Bir iki verdim ama kendisi bile dedi kaza atlattım diye. Ben de bir şey olsa yaptıracak paran yok, işe yeni girdin, ben ne yapacağım demiştim. Israrla bunu söyledim, bir şey olsa sen nasıl ödeyeceksin dedim. Gözü korktu sonra.Devlet 5 kesin gidiyorum 6 bazen gece Ya da haftasonu gezmeye istiyor
Bu kafada biriyse istersen her gün ver arabanı, en ufacık şeyde nankörlük yapıp hiç vermemişsin gibi davranacaktır diye düşünüyorum. O yüzden, boşver, alınırsa alınsın, yapacak bi şey yok. Bence açıkça söyle, bunca strese girmene değmez.Verdim zaten bi kere gaz ışığı göstergesini kırdı söyleyince inkar ediyor
Sonra da diğer kardeşin arabasını aldı askerlik şubesi için onunda camını çatlatmış ortadan yine inkar etti
Ben olsam kendimden emin olsam bile ödemeyi teklif ederdim sonuçta ben kullandım