Sürekli aracım üzerinde planlar yapan erkek kardeşim nasıl davranmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kafada biriyse istersen her gün ver arabanı, en ufacık şeyde nankörlük yapıp hiç vermemişsin gibi davranacaktır diye düşünüyorum. O yüzden, boşver, alınırsa alınsın, yapacak bi şey yok. Bence açıkça söyle, bunca strese girmene değmez.

Ya kız bir de depremzede ya. Ne ayıp.

aynısını benim abim yapıyor aracıma ailemin de katkısı oldu alırken ama onun da arabası var. kendi işe arabayla gidiyor sürekli benden arabamı istiyor kendi arabasını karısına verdiği için. bari yakıt doldur dimi o da yok.

ee aracı aktif kullanmıyor musunuz? niye veresiniz ki? taciz falan demişsiniz bi de, ben kullanıyorum, veremem diyin, bırakın kötü bellesinler, malı kıymetli desinler.

Ben evdeyken istiyor haftasonu istiyor

Bunu kaynım eşime yapıyor birde eşim 5 gün evde olmuyor o beş günde doğu gezileri piknikler planlar planlar ilk bana yapmaya kalktı ben tersledim artık benden istemiyor ama bu seferde eşime araba lazım olunca kendininki abisinde olduğundan benden alıyor çok gıcık bir durum

Kızlar Türkiye ekonomisi malum tek maaşla dişimden tırnağımdan arttırarak zor şartlarda bi araç almıştım sonrası zaten bilen bilir enkaz altında kaldı ( garibanın yüzü gülür mü)

Aracı yaptırdım 54 bine artı dikiz aynası+ akü taktırdım.

Muayenesi geldi yaptıramadım param daha çıkışmadı.

Aracım Artık uçan teneke oldu.

Napalım bu ekonomide buna da şükür .

Konuya gelirsek benim bi tane kardeşim var erkek.

Hep bu aracımla ilgili planlar yapıyor.

Bugüne kadar ben kimseden ne araba istedim ne 5 kuruş.

Ama o öyle değil,

Bugün de demiş ki yıl sonu gelicem hazirana kadar orda takılcam, ablamın aracını da arada kullanırım diyormuş 🤦🏻‍♀️

Para veririm diyormuş ( para fln istemiyorum kimseden zaten para talebim olmadı ailemden bile bugüne kadar)

Biraz empati yapmasını isterim bu kız bunu ne kadar zorla aldı yılda yattığı yerden MTV - kasko- sigorta ödüyor.

Otobüste tacize uğradım eve gelip ağladım bunu da biliyor.

Araca bişi olursa asla alacak gücüm yok. Zaten 2 kere hasar çıkardı. Hoyrat kullanıyor ama inkar ediyor.

Bir de ölümlü yaralamalı kazalarda ruhsat sahibi kimse ölen kişinin yakınları ruhsat sahibinden tazminat alıyormuş ( Ocak itibariyle 540 bin)

Nasıl vazgeçirebilirim. Yok diyince de biliyorsunuz malın kıymetli vs manipülesi gelecek.
Kardeşinize "Dişimden tırnağımdan arttırarak aldım bu arabayı kimsenin sürüşüne güvenmiyorum zaten arabanın başına gelenler malum kusura bakma veremem arabamı " deyin dahada açıklama yapmayın.

Kızlar Türkiye ekonomisi malum tek maaşla dişimden tırnağımdan arttırarak zor şartlarda bi araç almıştım sonrası zaten bilen bilir enkaz altında kaldı ( garibanın yüzü gülür mü)

Ama o öyle değil,

Bugün de demiş ki yıl sonu gelicem hazirana kadar orda takılcam, ablamın aracını da arada kullanırım diyormuş 🤦🏻‍♀️

Para veririm diyormuş ( para fln istemiyorum kimseden zaten para talebim olmadı ailemden bile bugüne kadar)

Biraz empati yapmasını isterim bu kız bunu ne kadar zorla aldı yılda yattığı yerden MTV - kasko- sigorta ödüyor.

Araca bişi olursa asla alacak gücüm yok. Zaten 2 kere hasar çıkardı. Hoyrat kullanıyor ama inkar ediyor.

Bir de ölümlü yaralamalı kazalarda ruhsat sahibi kimse ölen kişinin yakınları ruhsat sahibinden tazminat alıyormuş ( Ocak itibariyle 540 bin)

Nasıl vazgeçirebilirim. Yok diyince de biliyorsunuz malın kıymetli vs manipülesi gelecek.
Muayene yaptırmadığın icin yakalanırsan ceza yersin. Onu öne sür.
Arabayı çıkarmıyorum muayene yaptırmadım sen şurdan taksi,otobüs birşeye biner gidersin nereye istiyorsan de.
Yada o zamana kadar muayene yaptırmış olursan kronik servis gerektiren bir arıza öne sür,yaptıramadım de verme anahtarı.
Ben olsam açık açık söylerim kimseye araba vermiyorum diye ama soyleyemezsen yukarıdaki bahanelerde iş görür bence.

Ama o öyle değil,

Araba kisinin tekelindedir, ve herkesin araba kullanması farklıdır.
ve araba baskasına verilmez buna anne ve eş de dahil cünkü 1 anlık dalgınlık çöp eder
Benim esim asırı süratli ve deyim yerindeyse makasla gider, asla tasvip etmem .
Benim arabamın beygiri ondan yüksek olmasına ragmen düsünün hoşlanmadığımı bildiği icin, almaz.
Yani bu örneği arabanın ne kadar sahsa ait oldugunu anlamanjz icin verdim
Gidilecek yere ben seni götürürüm kardesim diyin gecin
Üstüne düsünüp büyütecek bisey yok.

Kardesi yaptigi kazayi inkar eder soylemezmis, ablasi kardesine hurda arabasini vermemek icin turlu taklalar attigini burada soyler, ne guzel aileymissiniz oyle :)

Umarım sizin de elinizde olmayan sebeplerle bir şeyiniz hasar alır o zaman anlarsınız.

İnkar eder demedim işi olmayınca tazminat işi olana rücü ettiriliyor, bir bilgi öğrenmiş oldunuz sayemde.

Sizin aileniz çok iyi olsa bura üye olmazdınız, herkesin burda travmaları var ki burda

çok haklısınız, evet, mal kıymetli. Gökten ev, araba yağmıyor. Kırılan bir tarafı olsa yaptırmak istemez.
Çok elzem durum harici izin vermeyin. Anahtarı saklayın. Her yer eds, kamera, radar artık hiçbirşey gizli kalmıyor.
Hasarlar poliçelere, ruhsatlara işliyor, sonraki sene hasarsızlık indirimi alamıyorsunuz vs vss
Değer kaybı, tazminat ekstra detaylar.. artık kimse bundan kaçamıyor ve şahsen ben keyfiyetten kardeşimin arabasını almak istemezdim.
Malın da, kardeşin de değerli.
Çok kullanmak istiyorsa, bedel ödesin biraz. Arabaya ortak olmayı biliyor, masraflarına da ortak olmayı teklif etsin mesela.

Benim asalak kaynım sürekli istiyordu. Hemde emrivaki yaparak. Yarın işim var arabayı gelip alacam diye. Pislik yine sinirlendim. Sanki ortak aldık.görümceme söyledim istemesin diye söylemiş yanımdada söyledi inada yine araba ile annemi götürecem.kaynanada heee x getirir götürür falan. Sonra eşime patladım sorun çözüldü. Annenize söyleyin o söylesin arabasını vermek istemiyor desin

Sırf bu yüzden vakti zamanında arabalar bu kadar pahalı degilken eşimin sana da araba alalim teklifini ret ettim. Araba alırsak, erkek kardeşi zırt pırt arabayı ister benim de sinirlerim yıpranır diye. Milletin akrabası, akrabasıni mal sahibi yapar, bizimkiler de tam tersi yönde faaliyet gösteriyorlar.

Vermek istemiyorsanız vermeyin. Bi kere verdiginiz de yeterli olmayıp devamı gelecektir ki zaten arada bir kullanırım diyerek niyetini de belli etmiş. Arabaya bir sey olursa kardesinizin yenisi alacak gücü yoksa "kusura bakma ihtimalleri düşünmek zorundayım, sende olmayan bende de yok. Bu devirde araba şart, yenisini yerine koyamadiktan sonra o riski göze alamam" diyin.

Umarım sizin de elinizde olmayan sebeplerle bir şeyiniz hasar alır o zaman anlarsınız.

İnkar eder demedim işi olmayınca tazminat işi olana rücü ettiriliyor, bir bilgi öğrenmiş oldunuz sayemde.

Sizin aileniz çok iyi olsa bura üye olmazdınız, herkesin burda travmaları var ki burda
Bi de "hurda araba" diye dalga geçiyor. Bu çok büyük bir felaketti bugün bize olur yarın kim bilir kimin başına gelir büyük konuşmamak lazım. Ayrıca HURDA da olsa senin değil mi ister benzin döker yakarsın ister kimseyle paylaşmazsın yargılamak kimsenin haddine değil.

Bi de "hurda araba" diye dalga geçiyor. Bu çok büyük bir felaketti bugün bize olur yarın kim bilir kimin başına gelir büyük konuşmamak lazım. Ayrıca HURDA da olsa senin değil mi ister benzin döker yakarsın ister kimseyle paylaşmazsın yargılamak kimsenin haddine değil.

Evet canım bi insan kötülüğü sosyal medyada anonim hesabın arkasında bile sırıtıyor 😘

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X