Türkiye birincileri, dağda çobanlık yapan çocuklardan, tarla sürüp gece mum ışığında çalışanlardan, yokluklardan çıkıyor çoğunluk. O çaresizlik, hayatını kurtarma çabası, nasıl bir başarı doğuruyor. Siz verdikçe alır, aldıkça da şımarır anca kardeşiniz. Özel lise diyorsunuz, üzerine özel ders vb. Neden? Yapacak olan çocuk her halükarda yapar, çalışır eder. Siz ona alternatif sundukça, başarmak zorunluluk olmaktan çıkacak onun için. Bırakın, kendi nasıl toparlayıp kazanacaksa kazansın. Onun arkasını toplayıp onun yerine planlayıp, onu ittirmeyin.
Kendisi azmetsin yapsın. Sizin gibi.
Tabi öyle ama çok sorun ediyor kafasına ona da hak veriyorum şimdi alıp karşıma düzgünce konuşacağım. Böyle olmuyor vs diye.
Çok üzülüyor aslında sürekli acaba şurayı gelir mi acaba bı sene daha hazırlansam mı ikileminde. Ama bende bıktım artık. İnsan eve gelince bı güler yüz gorup tatlı dil duymak istiyor. Sürekli bağırış çağırış kafam yerine gelmiyor artık.
Kendinizi yipratacak kadar sorumlu değilsiniz kardesinizden, hatta hiç değilsiniz. Ablalik başka sorumluluk üstlenmek başka.
Kendinize haksizlik etmeyin, bu zamanları kardesiniz de olsa (ki mecburi olmayan durumlar)
kendinizden çok baskasi icin yipratarak gecirmeyin...
Üzülüyorsa yapsın, yapacaksa üzülmesin. Herkes gücünün, emeğinin, şansının yettiği kadar okuyor ediyor.
Bir açıdan hak veriyorum o sınav bu sınav koşuşturmaca içine çekilen, hayatı sınav haline dönüştürülen gençlere, sistem bozuk. Ama bir o değil bu durumda olan. Yaşı küçük değil, geç kalınmış bir yaş da değil. Siz yüz vermeyin, umursamayın, sürekli sınav konuşmasına katılmayın.
Bu kadar büyük huzursuzluk sebebiyse, belki bir rehber öğretmen tavsiyesi, ya da terapist desteği alsın. Oralı olmayın siz artık.
+1Türkiye birincileri, dağda çobanlık yapan çocuklardan, tarla sürüp gece mum ışığında çalışanlardan, yokluklardan çıkıyor çoğunluk. O çaresizlik, hayatını kurtarma çabası, nasıl bir başarı doğuruyor. Siz verdikçe alır, aldıkça da şımarır anca kardeşiniz. Özel lise diyorsunuz, üzerine özel ders vb. Neden? Yapacak olan çocuk her halükarda yapar, çalışır eder. Siz ona alternatif sundukça, başarmak zorunluluk olmaktan çıkacak onun için. Bırakın, kendi nasıl toparlayıp kazanacaksa kazansın. Onun arkasını toplayıp onun yerine planlayıp, onu ittirmeyin.
Kendisi azmetsin yapsın. Sizin gibi.
Mumkunse ailenizle konusun yaz tatilinde bir ise sokun calissim biraz hayatin gerceklerini anlasin belliki kardesiniz kucuk oldugu icin simarik buyutulmus masraflarini karsilamak icinde soz vermeyin.birakin gelip o sizden yardim istesin her seyi altin tepside onune sunmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?