Sürekli çocuklara baktırma isteği..

Değil 40 dk. 5 dk. Baksanız öpsün de başına koysun. Bakmak zorunda değilsiniz. Kimse kimseye güvenip çocuk yapmasın. Ben çocuk sahibi değilim. Uzunca bir müddet de düşünmüyorum. Çünkü bakamam. :)

10 ve 7 yasındakı cocuga bakmadınıza gore , 2 yasında bır cocugu bır teyze olarak anane olarak bıraz daha oyalayabılırsınız bence. Yanı kardeslık , analık sonucta. Evet 3 cocugu yaparken dusunecektı ama oda bıraz daha normale donerek yasamak ıstıyor olabılır , yanı gecelerı dızı ızlemesınden bahsedıyorum

Bilemiyorum kimseye çocuklarıma bakmak için yalvarmam. Ben de tek başıma baktım çocuklarıma doğum da dahil, hem de çalışıyordum. Bunaldığım çok dönem oldu, hatta uykusuz bir oğlum var, yıllarca zombi gibi dolandım.

Yine de insanın canının ciğerinin “yaparken bana mı sordun” demesi(konu sahibi dememiş ama desin diye fikir vermiş yorum yapan arkadaşlar) bana çok acımasızca geldi. Kendi yeğenim yok daha (ihşallah kısa zamanda olur, dua bekliyorum) ama kuzenlerimin çocukları var onları düşündüm asla diyemem, onlar da benim canım (ki herkes bilir ben pek çocuk seven biri değilim)

Oh ne ala memleket doğur sonra yok annem baksın yok kardeşim baksın tamam cok acil ihtiyaç anlarında anlarım da keyfine baktırmak olmaz herkesin kendine göre problemleri var sonra çocuk anne arasındaki bag kopuyor anne bir muddet sonra benim sözünü dinleniyor diyor çocuğun terbiyesi başkalarından etkilenir doğur çocuğu sal nedir ya yerinizde olsam bakmam hem çocuğun başına birşey gelse sizi sorumlu tutarlar vay bakamadı diyerekten kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil cok baktırmak istiyorsa bakıcı tutsun bi zahmet

3 çocuk yaptıysa sonuçlarına katlanacak. Kimse doğurup doğurup anam baksın bacım baksın dememeli. Ayrıca konu sahibi çocukları 40 dk oyalayabiliyorum diyor. Daha napsın? Bütün gün mü baksın?

akrabalar neden akraba olmuş... zor gününde yanında olmak için değil mi? Çocuklar elbet büyüyecek..bu günler geçecek.. İlerde senin de çocuğun olur sende ablana ihtiyaç duyarsın. Bu işler karşılıklı ...Çocuk büyütürken insan illa ki birine ihtiyaç duyuyor destek bekliyor.

Ablamın 3 cocugu var yazlari bize geliyor 3 ay beraber kalıyoruz. Su an da yanimizda cocuklarla. Sürekli cok uykum var su cocuklara bakin biraz uyuyum falan diyo cok iyi anliyorum öyle de yapiyoruz hadi sen uyu diyorum bakiyim diyorum ama başedemiyorumki yegenlerimde hiperaktivite ve dikkat daginikligi teshisi var ilac kullanicak derecede durmuyolar maksimum 40 dk oyalayabiliyorum sonrasinda annelrini istiyolar uyandiriyolar..
Şimdi beni rahatsiz eden kısım şu. Annem ablami uyariyo gece film falan izleme yat uyu dinlen gündüz uyuklama sürekli diye anneme de kiziyo. Sürekli gün icinde ablam uyumak istiyorum diye koltukta yatiyo ev islerine zaten ben kosuyorum yakinda dugunum var tahmin edersiniz stresimi. Carsiya annem giderken gezmek icin cocuklari birakmayi teklif ediyo sürekli.
Bugün de gelmis bi akrabayi örnek gösteriyo iste o akraba annesine cocugunu birakip arkadasina gidiyomus uyuyomus keyif yapiyomus biz neden hic ona yardim etmiyomusuz.. ya sunu anlayamiyo annem babam yasli bende dedigim gibi elimden geldigi kadar yardim etmeye calsiiyorum. Mesela bende evlenince hemen cocuk dusunmiyorum kendimi o olgunlukta gormuyorum ablami gördukce iyice sogudum ya :KK43:
Yani artik sürekli yok onun kardesi cocuklarina bakiyo onun annesi cocuklarina bakiyo muhabbetinden sıkıldım biz uyardik 3. Cocugu da yapma dedik bak zaten zor basediyosun sana da yazik dedik dinlemedi hamileyim haberiyle geldi. Haklimiyim haksizmiyim bilmiyorum tek bildigim stres oldugum tabi baska dert vermesin Allah ama sadece icimi dökmek istedim.
Haklısın.

Biz bes kardesiz ve annem dogum izini haric hep full time calisti hic hatirlamam bir kere bile biraz dinlenmek istiyorum diye fuzili bir nedenle bizi anneaneme yada teyzeme biraktigini ki onlar ev hanimlari ve aramiz cok cok iyi. Cocugum yok büyükde konusuyorum biyerine güvenmeyen üc tane yapmasin arkadas. Bende illerde teyze adayiyim ve yigenlerime tabiki seve seve bakarim ama bu asla benim görevim degil kimsede suistimal edemez cok sevdigim kiz kardeslerim bile olsa. Ablanizinki resmen yüzsüzlük.. Bende gecen sene evlendim dügün önce stresini cok iyi bilirim, aslinda sizede destek lagzimdir bazi konularda ama ablaniz kendini masallah öne atiyor demek ki.. bide üc ay cok uzun bir süre!!!!

Yok kreşte çalışmıyorum . Çünkü çocuklarla o kadar içli dişli bir iş seçemem .
Bakin bunun sonucunda anne olmayı da seçmedim . Bir cinsel hayatım var ama anne olmuyorum/ olmayacağım .
Çünkü kendimi tanıyorum sınırlarımı biliyorum .
Sinirim kaldırmadığı halde çocuk yapıp o bu baksin diye başlarına atmıyorum .
Istenmeden olan gebelik dünya üzerinde yüzde 0.001 i bile geçmez .
Çok sağlam korunma yöntemleri var ( ertesi gün hapı , aylık iğne, prezervatif gibi ) istenmeyen gebelik kavramı arrik yok , umursanmadığı için olan gebelik vardır.
Herkes kendi sınırını bilip ona göre davranırsa dünya çocuklar için daha kaliteli biryer olur .
Arada destek isteyemez mı? çok büyük konuşmayın!

Ayrıca kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz

Yalniz bazi arkadaşlar konuyu çok yanlis anlamiş...Mevzu anneanne, teyzenin, çocuklu anneye destek olmasini çoktan geçmiş...İhtiyaç aninda,ya da anneyi dinlendirmek adina bazen elbette destek olunur...Burada can sıkıcı kısım annenin aşiri rahatliği...Sanki digerlerinin aslî goreviymis gibi,kendi sorumlulugunun onlara yuklenilmesi.Bir şey söylenildiğinde çemkirilmesi...Digerleri bakiyorsa bu tamamen onlarin istemesiyle olur,bakmalari bir lütuftur görev değil...Bakmasalar da kimse bir şey diyemez...Baktiklari icin teşekkur edilir,minnet duyulur...Çunku tamamen onlarin iradesi dişinda gelişmistir.
Evlenip, cocuk yapacak olgunluga eristiyse kisi,arada yardim isteyebilir ama sorumluluklarini baskasina yukleyemez.
Çocuklar da 10,7 ve 2 yaşindalarmiş...Öyle gecelerce uykusuz birakacak yaşlari çoktan geçmisler yani...Zaten düğün arefesinde annenin evinde hiç bir şeye elini sürmeden ekmek elden su gölden yaşiyorsun,bari yaptigin çocuklara bakıver de insanlari bunaltma.
Hem her sene 3 ay kalmak nedir ? Anne de,kardeşte olsa herkesin ayri bir telaşı,meşgalesi,işi gücü var...Sen geceleri film izleyeceksin diye gündüz insanlari meşgul edemezsin...Bu düpedüz düşüncesizlik,bencillik.

Ozur dilerim ama en nefret ettigim insan tipi. Cocugu baskasina at, kendi keyfine bak. Dogurmasaydin ozaman. Zaruri, acil bir durum olur bakilir. Ama bu sekilde olmaz yani kabul edilebilir birsey degil.

Ablamın 3 cocugu var yazlari bize geliyor 3 ay beraber kalıyoruz. Su an da yanimizda cocuklarla. Sürekli cok uykum var su cocuklara bakin biraz uyuyum falan diyo cok iyi anliyorum öyle de yapiyoruz hadi sen uyu diyorum bakiyim diyorum ama başedemiyorumki yegenlerimde hiperaktivite ve dikkat daginikligi teshisi var ilac kullanicak derecede durmuyolar maksimum 40 dk oyalayabiliyorum sonrasinda annelrini istiyolar uyandiriyolar..
Şimdi beni rahatsiz eden kısım şu. Annem ablami uyariyo gece film falan izleme yat uyu dinlen gündüz uyuklama sürekli diye anneme de kiziyo. Sürekli gün icinde ablam uyumak istiyorum diye koltukta yatiyo ev islerine zaten ben kosuyorum yakinda dugunum var tahmin edersiniz stresimi. Carsiya annem giderken gezmek icin cocuklari birakmayi teklif ediyo sürekli.
Bugün de gelmis bi akrabayi örnek gösteriyo iste o akraba annesine cocugunu birakip arkadasina gidiyomus uyuyomus keyif yapiyomus biz neden hic ona yardim etmiyomusuz.. ya sunu anlayamiyo annem babam yasli bende dedigim gibi elimden geldigi kadar yardim etmeye calsiiyorum. Mesela bende evlenince hemen cocuk dusunmiyorum kendimi o olgunlukta gormuyorum ablami gördukce iyice sogudum ya :KK43:
Yani artik sürekli yok onun kardesi cocuklarina bakiyo onun annesi cocuklarina bakiyo muhabbetinden sıkıldım biz uyardik 3. Cocugu da yapma dedik bak zaten zor basediyosun sana da yazik dedik dinlemedi hamileyim haberiyle geldi. Haklimiyim haksizmiyim bilmiyorum tek bildigim stres oldugum tabi baska dert vermesin Allah ama sadece icimi dökmek istedim.
Onlar bırakıyodur ama üç çocukluda bırakmıyodur herhalde.Eğer gece çocuklar uyumasa annelerinide uyutmasalar neyse dicem,o film izlemek için geç uyuyomuş o zaman erken uyucak çocuklarını biliyo sonuçta

anneye, kardeşe güvenip çocuk yapmasın kimse senin çocuklarına bakmak zorunda değil. gece dizi izle sabah uyukla çocuklarının durumunu bile bile hem kendisine eziyet hem size.. herkes kendi işiyle uğraşsın bakmayın bi daha zaten işiniz başınızdan aşkın.

Nasıl rahat ediyor ki acaba yaa, ben tek kızımı babası dışında kimseye bırakıp yatıp uyuyamam asla.:110: Hastane filan zaruri durumlardan korusun Allah...

Bir arkadaşım da aynı durumdan şikayetçi.
Ablası 3 oğlan annesi, 1 tanesi de yolda.
Arkadaşım da hamile şimdi. Ablası çıldırıyor çünkü arkadaşımın düşük tehlikesi var, yerinden pek kalkmıyor. Tek başına 4 çocuğa bakmak zorunda kalacak simdi.

Sana size güvenip doğuruyorlar. Hayır demeyi bilmezseniz daha çok sıkıntı yaşarsınız malesef.

Back
X