Sürekli çocuklara baktırma isteği..

Madem anne baba kardeş bakacak o halde izin alsın yapsın ocugu herkes. Sevişirkwn izin alınmıyor ama sınuçunu başkasına mal ediyorsun aaçmalıga bak. Bakmadığın çocugu yapmayacaksın bakmıyorsanda ben anneyim diye dolanmaya aksın bizde biliyoruz dogurmayı korunduğumuz halde ödümüz kopuyor hamile kaldım mı diye çocuk büyütmek zor yok öyle başkasının üstünden ana olmak.

3 çocuk,koskoca 3 ay sizde kalıyor.
Tamam yoruluyordur,iki çocuğum var benimde ve şu an gün bitmiyor bana,sabah 6da başlıyor maraton ama 3 ayda yatılmaz yani baba evine gidipte. Saçmalık.
Bende arada kaçıyorum anneme ama maximum 2 gün kalırım,yeterde artar bile. Evimi,düzenimi özlerim yani,eşimi de tabi.
3 ay evinden ayrı kalması çok saçma.
Çocukları konusunda da destek isteyebilir arada ama" ben yatayım bir işe elimi sürmeyeyim,siz hem çocuklarıma bakın,hemde evin işini yapın "mantığı da olmaz yani.
Size mi yapmış çocukları?

Babasi kendi yasadiklari sehirde su an calisiyo. Yazlari okul tatil olunca ablam gelip 3 ay kaliyo tabi o da isten bi hafta izin alip katilabiliyo.. zaten nişanimda da kocasi kafasini dinlesin diye babama verip durdu cocuklari sinirim bozuluyo bu hallerine
Ya evini ocağını kocanı 3 ay bırakmak nedir? Hiç anlamıyorum bu insanları.

Ablamın 3 cocugu var yazlari bize geliyor 3 ay beraber kalıyoruz. Su an da yanimizda cocuklarla. Sürekli cok uykum var su cocuklara bakin biraz uyuyum falan diyo cok iyi anliyorum öyle de yapiyoruz hadi sen uyu diyorum bakiyim diyorum ama başedemiyorumki yegenlerimde hiperaktivite ve dikkat daginikligi teshisi var ilac kullanicak derecede durmuyolar maksimum 40 dk oyalayabiliyorum sonrasinda annelrini istiyolar uyandiriyolar..
Şimdi beni rahatsiz eden kısım şu. Annem ablami uyariyo gece film falan izleme yat uyu dinlen gündüz uyuklama sürekli diye anneme de kiziyo. Sürekli gün icinde ablam uyumak istiyorum diye koltukta yatiyo ev islerine zaten ben kosuyorum yakinda dugunum var tahmin edersiniz stresimi. Carsiya annem giderken gezmek icin cocuklari birakmayi teklif ediyo sürekli.
Bugün de gelmis bi akrabayi örnek gösteriyo iste o akraba annesine cocugunu birakip arkadasina gidiyomus uyuyomus keyif yapiyomus biz neden hic ona yardim etmiyomusuz.. ya sunu anlayamiyo annem babam yasli bende dedigim gibi elimden geldigi kadar yardim etmeye calsiiyorum. Mesela bende evlenince hemen cocuk dusunmiyorum kendimi o olgunlukta gormuyorum ablami gördukce iyice sogudum ya :KK43:
Yani artik sürekli yok onun kardesi cocuklarina bakiyo onun annesi cocuklarina bakiyo muhabbetinden sıkıldım biz uyardik 3. Cocugu da yapma dedik bak zaten zor basediyosun sana da yazik dedik dinlemedi hamileyim haberiyle geldi. Haklimiyim haksizmiyim bilmiyorum tek bildigim stres oldugum tabi baska dert vermesin Allah ama sadece icimi dökmek istedim.
Canım çocuk sayısının istemekle yada istememekle ilgisi yok bu Allah'ın takdiri tabi bu derece rahat olmasıda malesef ablanın vurdumduymazlığı...

Annem gidince yalvarır kızım sen uykusuz kalıyorsun hep hadi uzan biraz der de ne uzanırım nede çocuklarımı bırakırım, ne diye 3 çocuk yapıyor o zaman zaten evlenir evlenmez hamile kalmış bir doya doya büyüt okul çağına erdir uykularınız da düzene girsin ondan sonra istiyorsan yine doğur ne bu size baktırma sevdası size mi doğurmuş çocukları acaba, birde babaları dinlensinmiş ohh ne ala valla çok sinir oldum nedense okuyunca

3 çocuk? Bakamayan niye doğuruyor anlamıyorum. Size de yazık annenize de. Sağlık sorunu olur neyse ama film izleyip keyif yapıcak sonra uykum var. Allah sabır versin ne diyelim.

Çocuk yaomak da bütün bunlar gibi hayatın akışı içerisinde son derece insani bir durumdur. İnsan doğasına karşı çıkamazsınız. Ayrıca çocuk büyütmek asla ve kat’a tek başına yapılabilecek tarzda bir eylem değil zaten. Bunu ben söylemiyorum, pedagoglar ve psikologlar söylüyor. Yardımlaşmak şart

Cok katiliyorum. Ben cocuklarimi ylaniz büyütüyorum inanin dil gelisimlerine kadar yansiyor, tatile annemlerin yanina gittim ik üc hafta icerisinde konusmalari ilerledi, davranislari degisti.
Birileri de keske bana destek olsa, yakinda kayinvalidemler var sadece onlar da ayni buradaki cogu arkadasin olmasini istedigi gibiler.
Sadece arada bir sevip, oyuncak alarak kendi egolarini ya da icinde herne ise onu doldurmalik yaklasiyorlar.
Halbuki aile dedigimiz nedir, aileden sogudum. Esimle bes yildir cok ama cok zorlandik.
Hani diyorsunuz ya anne babanin isi, tabiki de bizim isimiz gözümün nuru, alnimin aki basimin üstünde tasirim onlari.
Ama insan senelerdir uyumayinca sevgiye dayanismaya olan inanci da gidiyor.
Söyle ki onlarin bir gün benim gibi destege ihtiyaci olsa arkami dönmem, ya da dur ya en azindan bir cicek alip ziyaret edip birakmam lazim.
Kültürümüzde hastaya bir corba kaynatilir, bu bile artik önemsenmiyor.
Simdi sorumlulugunu almadiginiz bebekler, cocuklar bundan yillar sonra büyüyünce onlardan destek bekleyecek, saygi bekleyecek olan yine ayni insanlar olmayacak mi?
Bunun kutlamasi var, bunun taziyesi var biz bir grup degilmiyz aile olarak. E nicin o cocuklarin sorumlulugu sadece anne babanin? Anne babanin arada bir kendine gelmesi icin ya da annenin daha saglikli bir sekilde cocuk bakabilmesi icin destek istemesi suc mu?
Sözüm geneldir, ablaniza degildir, tanimiyorum etmiyorum. Belki de haksizlik yapiyor belki de siz haksizsiniz ,onu bilemiyorum.

Cok katiliyorum. Ben cocuklarimi ylaniz büyütüyorum inanin dil gelisimlerine kadar yansiyor, tatile annemlerin yanina gittim ik üc hafta icerisinde konusmalari ilerledi, davranislari degisti.
Birileri de keske bana destek olsa, yakinda kayinvalidemler var sadece onlar da ayni buradaki cogu arkadasin olmasini istedigi gibiler.
Sadece arada bir sevip, oyuncak alarak kendi egolarini ya da icinde herne ise onu doldurmalik yaklasiyorlar.
Halbuki aile dedigimiz nedir, aileden sogudum. Esimle bes yildir cok ama cok zorlandik.
Hani diyorsunuz ya anne babanin isi, tabiki de bizim isimiz gözümün nuru, alnimin aki basimin üstünde tasirim onlari.
Ama insan senelerdir uyumayinca sevgiye dayanismaya olan inanci da gidiyor.
Söyle ki onlarin bir gün benim gibi destege ihtiyaci olsa arkami dönmem, ya da dur ya en azindan bir cicek alip ziyaret edip birakmam lazim.
Kültürümüzde hastaya bir corba kaynatilir, bu bile artik önemsenmiyor.
Simdi sorumlulugunu almadiginiz bebekler, cocuklar bundan yillar sonra büyüyünce onlardan destek bekleyecek, saygi bekleyecek olan yine ayni insanlar olmayacak mi?
Bunun kutlamasi var, bunun taziyesi var biz bir grup degilmiyz aile olarak. E nicin o cocuklarin sorumlulugu sadece anne babanin? Anne babanin arada bir kendine gelmesi icin ya da annenin daha saglikli bir sekilde cocuk bakabilmesi icin destek istemesi suc mu?
Sözüm geneldir, ablaniza degildir, tanimiyorum etmiyorum. Belki de haksizlik yapiyor belki de siz haksizsiniz ,onu bilemiyorum.
Aynen öyle. Buradaki “doktorrr” vatandaş dedi ki sen o psikologlara inanma😂 gel de inanma. Geniş çevrede büyüyen çocuk herkesten bir şeyler öğreniyor.

Son düzenleme:
Aynen öyle. Buradaki “doktorrr” vatandaş dedi ki sen o psikologlara inanma😂 gel de inanma. Geniş çevrede büyüyen çocuk herkesten bir şeyler öğreniyor

Insan insana muhtactir. Sosyal canlilariz ama bireysellesmenin dozunu kaciracak derecede herkes benmerkezci olmus, aile icindeki yaralarin üzeri hic yokmuscasina örtüyoruz ve görmezden geliyoruz malesef.
Abla dozu asmamali ama teyze anannede destek olmali. Herkes tasin altina elini koysun istyorum. Bugün bana yarin sana. Ya da dur ya kimse yapmasin cocuk arkadas. Yillar sürüyor uyumuyorsun, e cok zor insan destek istiyor, bana mi yaptin diyor cogu insan. Bence de haklilar, üremeyelim net cözüm bu.

Insan insana muhtactir. Sosyal canlilariz ama bireysellesmenin dozunu kaciracak derecede herkes benmerkezci olmus, aile icindeki yaralarin üzeri hic yokmuscasina örtüyoruz ve görmezden geliyoruz malesef.
Abla dozu asmamali ama teyze anannede destek olmali. Herkes tasin altina elini koysun istyorum. Bugün bana yarin sana. Ya da dur ya kimse yapmasin cocuk arkadas. Yillar sürüyor uyumuyorsun, e cok zor insan destek istiyor, bana mi yaptin diyor cogu insan. Bence de haklilar, üremeyelim net cözüm bu.
Üremeyelim çocuk yapmayalım anlayışı da bana çok tuhaf geliyor. İnsan doğasına, yaratılışa aykırı. Üremek bu kadar matematiksel bir eylem değil bana kalırsa , içinde duygusallık içgüdüler hormonlar falan bir sürü faktör var

Haklisiniz. Arada bir annenin yükü alinir dinlensin diye, ama bu görev sekline dönüsmemeli

Tabiki de asil görev anne babadadir, ama destek isteyen bir kadese de böyle denmesi benim buradan zoruma gitti nedense. Cünkü burada karsi tarafi da dinlemiyoruz buradan ne okuduysak o belki de karsilikli hersey.
elestirim esin olmadan üc ay nereye, bu benim anlayisima uymaz, anne bana bir baksin arta kalan zamanlara destek olunur.
Ortamda esim ve annem varsa cocuk bakma görevi her zaman esimindir mesela. Alti alinacaksa esim alir bu anneme düsmez. yine de üzülüyor insan, empati yapiyorum da nasil yoruldugunu tahmin ediyorum. Cünkü ben de destek olunsun bana isterdim. Heryerim agri sizi icinde.
Ama herkesin ici rahatlasin ben bakiyorum kimseye baktirmiyorum. Bes yildir uyumuyorum, hastalansam da yatmiyorum.

Üremeyelim çocuk yapmayalım anlayışı da bana çok tuhaf geliyor. İnsan doğasına, yaratılışa aykırı. Üremek bu kadar matematiksel bir eylem değil bana kalırsa , içinde duygusallık içgüdüler hormonlar falan bir sürü faktör var

E oraya dogru gidiyor yorumlar diye öyle dedim. Zaten ben cocuk istemiyorum diyorlar, onlar da hakli. Ben cocuk istedigim halde zorlaniyorum, doguran baksin bakis acisi cok kati bir cizgi

Tabiki de asil görev anne babadadir, ama destek isteyen bir kadese de böyle denmesi benim buradan zoruma gitti nedense. Cünkü burada karsi tarafi da dinlemiyoruz buradan ne okuduysak o belki de karsilikli hersey.
elestirim esin olmadan üc ay nereye, bu benim anlayisima uymaz, anne bana bir baksin arta kalan zamanlara destek olunur.
Ortamda esim ve annem varsa cocuk bakma görevi her zaman esimindir mesela. Alti alinacaksa esim alir bu anneme düsmez. yine de üzülüyor insan, empati yapiyorum da nasil yoruldugunu tahmin ediyorum. Cünkü ben de destek olunsun bana isterdim. Heryerim agri sizi icinde.
Ama herkesin ici rahatlasin ben bakiyorum kimseye baktirmiyorum. Bes yildir uyumuyorum, hastalansam da yatmiyorum.
Ben de cocugumu anneme babama, kvye kpye arada bir birakmak isterim, ne bileyim icerde oynasinlar az uyuyayim isterim. Annelik zaten zor, uykusuzluk kroniklesmis. Ama kimseye sitem edemem herkes yasli hasta vs.
Konu sahibinin ablasi esinden ayri 3 ay zaten kafa dinlemeye geliyordur. Cocuklardan cok yoruldugu icin

Hayir bizim ortamda enistem ve ablam varsa ablam hadi bas basa bugun bi sinemaya gidelim cocuklari birakip der cocuklari her halükarda bize birakirlar sinir krizine girmemek elde degilki..

Hayir bizim ortamda enistem ve ablam varsa ablam hadi bas basa bugun bi sinemaya gidelim cocuklari birakip der cocuklari her halükarda bize birakirlar sinir krizine girmemek elde degilki..

ablanizla konustunuz mu. hala cocuklari bırakıp bayram gezmelerinde falan mi enisteyle birlikte

Ihtiyac olur, Allah korusun hastalik olur, elbette yardim edilir, bakılır ama surekli bu sekilde beklenti icinde olmak, bi de dirdir edip soylenmek nedir?
Cocugu annesine, kardesine guvenerek mi yapmis?
Insanlar haddini bilse ne guzel olur..

valla biz de firsat bulunca sinemaya gideriz cocuklarlar gidilmiyor. onlar her daim gidebilir biz ise ancak bulusunca gidebiliyoruz cünkü cocuklari birakacak baska kimse yok. sinemaya da mi gitmeyelim. istemeyen istemiyorum der biz de gitmeyiz zorla degil ya,

Senede 3 ay uyku iyiymiş. Gözü kesmiyorsa yapmasaydı. Annen de sen de baban da süpermişsiniz. Benim üçüzler var yarfımcılarım olmasa felaket durumda olurum. Anne, kardeş Kimseden fayda yok. Herkes kendini eğlendirmenin peşinde. 1 ay neyse gelsin dinlensin de 3 ay boyu sizde çocujlarla kalması çok fazla

Back
X