Sürekli değişen amh değeri

Bitterkahve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Kızlar merhaba,

29 yaşında 3 yıllık evliyim, eşimle henüz çocuk düşünmediğimiz icin şimdiye kadar korunuyorduk. Mart ayında adet gecikmesi yaşayınca doktora gittim ve doktor rezervlerin az görünüyor bir kan testi isteyeceğim senden dedi. Amh testiyle ilk o zaman karşılaştım. Özel bir hastaneydi ve 30 Mart'ta test sonucum 0.67 çıktı. Sonucumu öğrenince devlet hastanesinin tüp bebek merkezine yönlendirildim ama önce doğal denemediğimiz için hemen tüp bebeğe başlamak istemedim. Tüp bebek merkezinde folikul sayım 5+2 görüldü. Testi tekrar başka bir yerde yaptırayım kesin sonuç olmayabilir diye düşünüp yaklaşık 8 Nisan'da araştırma hastanesinde Kan verdim 1.66 çıktı. Değerler arası fark çok çıkınca ilki yanlıştı herhalde diye düşündük, özel hastanedeki doktorum tekrar gelip test ver lab hatası olmuş olabilir dedi, 1 mayısta aynı özel hastanede yeniden test verdim 0.94 çıktı. Tüp bebek merkezinde sonuç 1'in üstünde çıkarsa zaten tedavi uygulanmıyor git bir de oraya kan ver dendi, ben de 4 mayısta bir daha kan verdim orada da 0.28 çıktı. İki aydır inanılmaz bir kafa karışıklığı yaşıyoruz. Bir de tam yurt dışına göç etme sürecindeydik eşim is bulduğu için. Ben hem hamilelik hem göç bu stresi birlikte yaşamak istemiyorum. Üstelik düzen almak zaten en az iki yılımızı alacak diye düşünüyorken şimdi bir sene bile bekleyemezsin acilen çocuk dene ya da tüp bebek yaptır deniyor. Şuan yumurta ya da embriyo dondurmak belki daha mantıklı olacak ama taşınmamıza bir ay var Türkiye'den ayrılınca devlete nasil gidebilirim bilmiyorum. Yurt dışında yaşayıp Türkiye'ye gelen var mı bu konu için? Sonuçları farklı çıkanları okudum ama bu kadar üst üste farklı sonuç alan görmedim ben neye inanacağım ne yapacağım şaşırdım. Bir yıl bile beklenemez mi sizce bu seviyelerdeyken?

Benim de Amh testlerim inanılmaz farklı
07.2024 3,64
01. 2025 1,69
10.2025 4,63 hepsi farklı devlet hastanelerinde yapıldı. Doktor muayenesine göre ise rezerv düşük. Yarın tekrar vereceğim.
Bence tekrar özel bir laboratuvara amh ölçtürün eğer düşükse ya tüp bebek yaptırın ya da yumurta dondurun yoksa sonrasında pişmanlık yaşayabilirsiniz. Çünkü ileriki yaşlarda yumurta elde etmek çok zor ve çileli sürece dönüşebiliyor.

Aslında bu süreç göç edeceğimiz icin biraz karışıyor. Ben pek gitmek istemiyorum ama mecburen bir ay sonra taşınacağız. Tüp bebek yaptırmak ya da doğal denemek için şuan çok stresli ve belirsiz bi sürece giriyorum bunları şuan yapamam.
Evli olduğum için yumurta donduramiyorum sadece embriyo dondurabiliyormuşum, ama türkiyeden ayrılınca devlet raporu geçerli olmayacak, ücretler hakkinda da pek bilgim yok. Devlet raporuyla eskisehirde yaptırmış olan ya da bilgisi olan var mı?

Ben de evliliğimizin 8. Ayında ilk defa kadın doğum uzmanına özel hastanede muayene oldum. Rahim ultrasonunu beğenmedi. Amh istedi. 0.39 çıktı. Kadın beni bir korkuttu ki.. Hemen denemeye başla tedavi gerekebilir dedi. Kuzenim devlette kadın doğumda tıbbi sekreter ona söyledim. devletin tüp bebek merkezine randevu aldı. Dr kaç yıllık evlisin dedi 8 ay dedim, 8 aydır deniyoruz sandı. Rahim ultrasonunda sorun yok sana hangi dr söyledi bu saçmalıkları, olgunlaşmış da var dedi. Amh istedi 0.80 çıktı. Rahim filmi istedi 8 aydır olmadığını düşündüğü için, rahim filmi tüpleri açıyor zaten biliyorsunuzdur, çok kişi filmden hemen sonra hamile kalıyor. Ben de o ay hamile kaldım. Şuan bebeğim 14 aylık.

Merhaba bence amh degerine cok takilmayin. Folikul sayiniza adetinizin 2. Veya 3. Gunu bir iki sefer baktirin. Eger hep 5+2 seviyesindeyse ve hemen cocuk istiyorsaniz bir iki opu yaptirip pgtye yollayin derdim ama tasiniyormussunuz. Benim de 5+3 genelde sayi. Birkac opu yaptirmam gerekti saglikli embriyo bulmak icin ki henuz transfer olmadim. Ama benim yasim var vaktim yok sizin yasiniz genc. Adetiniz duzenli ve her ay yumurtluyorsaniz amh in pek onemi yok. Korunmayi birakin 1 yil bir sey olmaz ise dusunursunuz derim. Bence olur acele etmeyin panik yapmayin

Ayrica 29 yasindaki bir insani 7-8 folikulu varken ve adetleri yumurtlamasi düzenliyken (oyle ise) korkutan doktorlari da kiniyorum. Amh baska bir seydir. O yumurta rezervidir. Her ay yumurtlayan dusuk amhli veya yuksek amhli birinin dogurganlik orani arasinda tup bebege yonlendirecek bir fark yoktur. Amh dusuk ise cok uzatmazsiniz deneme isini kalkip 3 yil denemezsiniz mesela. O kadar. Hemen tup bebek yap nedir ya daha 30 degilsiniz. Sacmalik. Gidin yeni ulkenize alisin korunmayi birakin bir yandan. Baktiniz olmuyor iki hafta gelir yumurta toplatir gidersiniz. Lutfen normal denemeden girişmeyin bu ise.

Doktorlardan daha iç rahatlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim zaten göç sürecini oldukça stresli yaşarken bir de bu amh durumuyla gidersem çocuğumun olma ihtimali kalmayacak gibi bir psikolojiye girdim. Biraz orada düzen kurup alışmaya ve sakinleşmeye ihtiyaç duyuyorum. Sonrasında olup olmadığını doğal denemek istiyorum ancak doktorlar bir yıl bile bekleyemezsin zamanın kalmadı ya hemen dondur ya da hemen çocuk denemeye başla 6 ay zaman veriyoruz sana gibi konuşunca ne yapacağımı bilemedim..

Son düzenleme:
Evet gerçekten korkutuyorlar felaket tablosu gibi. Bir de değerlerde tutarsız sonuçlar görünce test bozuk çıkmıştır diyorlar ama hangisi doğru o da belli olmuyor ki. Çok sevindim sizin adınıza umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Folikül sayınıza göre hareket edin bence amh değerini boşverin. Önemli olan kaç sayıyorlar reglyken. Bir de daha denememişsiniz bile. 6ayda dramatik bir sekilde değişmez amh bence doğal denemek için bir süre vermelisiniz

Ay hamilesiniz sandım 14 AY hamile sanmak da ne oluyosa sağlıkla büyüsün inşallah

Teşekkür ederim, bir kere daha folikul saydırmaya gidiyim

Ben de 2024 yılında özel bir hastanede ölçtürdüm amh 1.5 çıkmıştı folükül sayımda gayet iyiydi hatta doktor şaşırdı daha fazla görülüyor yumurta sayın amh göre dedi.1 yıl sonra 2025 yılında başka bir özel hastanede muayene de yumurta sayımın az olduğunu söyledi doktor ve amh istedi 1.5 çıktı yine mümkün değil dedi doktor.Devlet hastanesinde amh baktırmamı istedi ve amh 0.63 çıktı.Yani laboratuvarlara göre değişiyor.Ve benim rezervim 1 yılda dramatik azaldı.Karar sizin.

Selam,
Amh farklı günlerde farklı çıkabilir önemli olan usg ile bakılan antral folikül sayınızın çıkan değerle örtüşmesi. Amh karşılaştırmak için de hep aynı gün yaptırmış olmak gerekir örneğin tüm testler adetin 2. günü bakılmışsa karşılaştırma yapmak doğru olur, ayın herhangi bir gününde değil.

Merhaba bu bilgiyi nereden edindiniz ? Çünkü ben doktora sorduğumda herhangi bir gün amh için kan verebilirsiniz demişti

Merhaba bu bilgiyi nereden edindiniz ? Çünkü ben doktora sorduğumda herhangi bir gün amh için kan verebilirsiniz demişti
Bana da doktorum amh farklı günlerde/laboratuvarlarda farklı çıkabilir önemli olan antral folikül sayısı demişti. 0.28 ile 1.66 amh değerleri folikül sayısından anlaşılır zaten.

Adetin 7. Günü çok fazla folikülüm vardı doktorla ön görüşme yapılırken tesadüf bir zamanda baktırdım. Amh 0,50 idi yıllar önce bir daha baktırmadım o rakamlar bende stres yaptığı için. Doktor amh ile uyumlu değil dedi bir sonraki ay tedavi için gittim bu sefer 3 folikül vardı bu sefer bence amh daha düşük dediler bir sene sonra 10 folikül vardı yani sürekli dalgalanıyor bu foliküller önemli olan ultrason görüntüsü somut bir kanıt gibi kan testleri bazen değişkenlik gösteriyormuş bekletme zamanına saklama koşulu bile çok önemliymiş güvenilir yerde yaptırmak mantıklı amaç yumurta toplamak tüp bebek ise amh sürekli sürekli test etmek biraz saçma geliyor önemlisi fsh baktırmak çünkü o da stresle dalgalanan bir hormon eğer yüksek çıkarsa yumurtalıklar baskılanır o ay büyümesi durur ve ultrasonda görünmez diye doktorum bana söylemişti stres yapmayın kızlar

Canım yurtdışında da tedavilerini yaptırabilirsin. Amh ultrason görüntüsü ile birlikte değerlendiriliyor. Hem amh ı çok düşük olup hamile kalan bir çok kadın var. Yaş sorunun yoksa diğer hormonlarında bir şey yoksa altı ay bir yıl deneyebilirsiniz bence. Yurtdışına taşınınca Türkiye’de sigortan geçerli olmuyor acil durumlarda sadece ya da özel hastanelere gideceksin. Yani eğer tüp bebek sürecine başlarsan Türkiye’de özel merkezlerde parayla yaptırmalısın. Yurtdışında da bu sene için (almanya için konuşuyorum) nerdeyse fiyatlar aynı arada bir fark yok. Sadece almanyada sigortan yüzde ellisini karşılıyor masrafların. Başka ülkeler nasıldır bilmiyorum. Göç süreci çok zor cidden bende o yüzden üç yıl denemedim ama şimdiki aklım olsaydı denerdim. Zor ama her şey geçiyor. Bebekle de yol yürünüyor. Kendini strese sokma rahat ol ve sadece dene :)

Biz de bir aya Almanya’ya taşınıyoruz. Açıkçası ben de hep tüp bebek için Almanya’dan Türkiye’ye gelenleri duyuyodum o yüzden Almanya çok daha pahalı diye düşünüyodum. Gidince oradaki kliniklerle de görüşüp fiyat almak mantıklı olacak gibi. Dediğiniz gibiyse ve arada çok büyük fark yoksa en azından Türkiye’ye gidip gelme stresi ve masrafı da olmaz.

AMH durumundan haberim yokken ben de önce adapte olayım, 2-3 yıl sonra düşünürüz kafasındaydım. Kendime baskı yapmamak ve düzen almak için o süre bana mantıklı geliyordu. Ama her şeyin tamamen yoluna girmesini beklersek o mükemmel zaman muhtemelen hiç gelmeyecek. Şimdilik önceliğim doğal yolla denemek, ilk 6 ay çok düzenli bir hayatımız olmayacak gibi duruyor; en azından geçici evden çıkıp daha kalıcı bir düzene geçene kadar bekleyeyim sonrasında bakalım hayırlısı

`