- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
Komşumuzun gelini 8 kere düşük yapıp sonrasında bebek sahibi olmuş, umudunuzu kaybetmeyin vakti geldiğinde inşallah sizinde olur 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşimle bana kromozom testi yapılmıştı temiz geldi. Doktor bebeklere pgd yapılmasının bir mantığı olmadığını söyledi. Çünkü sorun yok ki pgd de ne arayacaz dedi. 2 tüp bebek blastokist embriyolardı 1. Kalite. Olmadı. Diğer düşüklerim doğal gebeliklerdi. Sizin troid sorununuz varsa onun üstüne gidin bence. Çünkü bana gittiğim doktorların sprularından birisi troidleriniz normal mi? Sorusu oldu.Bir de siz de dusuk yaptığınız bebeklere kromozon testi yapildi mi? Yani bebeklerin genetigi mi bozuktu o yuzden mi düşüyordu?
Sperm dna hasarina baktirdiniz mi? Biz hem karyotip analizi hem sperm dna hasari hem de kurtaj parcasiba embriyo testi yaptırıyoruz. Hepsu temiz ciksa da dpktor pgt onerdi. Bu bana da sacma geliyor. Sebebi baska bir şeydir diye dusunuyorum. Benim de bakılmadan lupus testi kaldi. Tiroid degerim de cok değişken. Hamilelik oncesi 3.5 du. Hamile kaldığım an 4.25 oldu. Ilac dozum değişti 0.68 e dustu 2 haftada. Yani sorun belli olsa cok sevinirim aslinda. En azindan ona gore yol alicazEşimle bana kromozom testi yapılmıştı temiz geldi. Doktor bebeklere pgd yapılmasının bir mantığı olmadığını söyledi. Çünkü sorun yok ki pgd de ne arayacaz dedi. 2 tüp bebek blastokist embriyolardı 1. Kalite. Olmadı. Diğer düşüklerim doğal gebeliklerdi. Sizin troid sorununuz varsa onun üstüne gidin bence. Çünkü bana gittiğim doktorların sprularından birisi troidleriniz normal mi? Sorusu oldu.
Her şeye baktırdık. Dna hasarı vardı ama tüp bebek öncesi zaten tedavi edilip öyle tüp bebek yapıldı. Daha bugün tüp bebek doktorumun yanjndan geliyorum, tüp bebeğin de bir esprisi olmadığını konuştuk. Düşüklerde %80 kusur embriyodadır dedi. Yaşama tutunma yeteneği olan embriyo denk gelene kadar denemek gerekiyo. Pdg de yeterli değil. Önermedi de zaten sağolsun doktorum yıprandığımızı gördüğü için her yönden bize gereksiz umut vermediSperm dna hasarina baktirdiniz mi? Biz hem karyotip analizi hem sperm dna hasari hem de kurtaj parcasiba embriyo testi yaptırıyoruz. Hepsu temiz ciksa da dpktor pgt onerdi. Bu bana da sacma geliyor. Sebebi baska bir şeydir diye dusunuyorum. Benim de bakılmadan lupus testi kaldi. Tiroid degerim de cok değişken. Hamilelik oncesi 3.5 du. Hamile kaldığım an 4.25 oldu. Ilac dozum değişti 0.68 e dustu 2 haftada. Yani sorun belli olsa cok sevinirim aslinda. En azindan ona gore yol alicaz
Iste embriyoya genetik test yaptirdik biz. Embriyo sağlam gelirse ve hersey normal gelirse sorun nasil bulunacak bilmiyorum. Hersey normalse embriho da sağlam gelirse bence de pgt ye gerek yok. Sorun baska birseydir.Her şeye baktırdık. Dna hasarı vardı ama tüp bebek öncesi zaten tedavi edilip öyle tüp bebek yapıldı. Daha bugün tüp bebek doktorumun yanjndan geliyorum, tüp bebeğin de bir esprisi olmadığını konuştuk. Düşüklerde %80 kusur embriyodadır dedi. Yaşama tutunma yeteneği olan embriyo denk gelene kadar denemek gerekiyo. Pdg de yeterli değil. Önermedi de zaten sağolsun doktorum yıprandığımızı gördüğü için her yönden bize gereksiz umut vermedi
Aynen biz de bir çok düşüğümde yaptırdık genetik bişiy çıkmıyo. Sağlam sperm ve yumurtanın bir araya gelmesi gerekiyo. Doktor bana şöyle demişti;" teknoloji tüm genetiği tarayacak gelişmişlikte değil bakılamayan binlerce gen var oralardaki sorunu bilemeyiz. O yüzden biraz şansınıza kalmış iki tam sağlıklı hücrenin bir araya gelmesi." Bu dünyada bizim de payımızda bu varmış demekkiIste embriyoya genetik test yaptirdik biz. Embriyo sağlam gelirse ve hersey normal gelirse sorun nasil bulunacak bilmiyorum. Hersey normalse embriho da sağlam gelirse bence de pgt ye gerek yok. Sorun baska birseydir.
Nasıl mucize demi sağlıklı insanlar olmak.. Etrafımda bebeklere bakıyorum mucize diye.. Biz o mucizeyi ararken bide bazıları malesef cinsiyet beğenmiyor ya cok kızıyorumAynen biz de bir çok düşüğümde yaptırdık genetik bişiy çıkmıyo. Sağlam sperm ve yumurtanın bir araya gelmesi gerekiyo. Doktor bana şöyle demişti;" teknoloji tüm genetiği tarayacak gelişmişlikte değil bakılamayan binlerce gen var oralardaki sorunu bilemeyiz. O yüzden biraz şansınıza kalmış iki tam sağlıklı hücrenin bir araya gelmesi." Bu dünyada bizim de payımızda bu varmış demekki![]()
Sanirim tup bebek ilaclari da yumurta genetigini biraz bozuyor. Bilemiyorjm ki napicaz. Omur boyu insallah bu sorunla yaşamayız.Aynen biz de bir çok düşüğümde yaptırdık genetik bişiy çıkmıyo. Sağlam sperm ve yumurtanın bir araya gelmesi gerekiyo. Doktor bana şöyle demişti;" teknoloji tüm genetiği tarayacak gelişmişlikte değil bakılamayan binlerce gen var oralardaki sorunu bilemeyiz. O yüzden biraz şansınıza kalmış iki tam sağlıklı hücrenin bir araya gelmesi." Bu dünyada bizim de payımızda bu varmış demekki![]()
Bize de aynen böyle dediler sağlıklıyı bulana kadar denemeye devam dedilerHer şeye baktırdık. Dna hasarı vardı ama tüp bebek öncesi zaten tedavi edilip öyle tüp bebek yapıldı. Daha bugün tüp bebek doktorumun yanjndan geliyorum, tüp bebeğin de bir esprisi olmadığını konuştuk. Düşüklerde %80 kusur embriyodadır dedi. Yaşama tutunma yeteneği olan embriyo denk gelene kadar denemek gerekiyo. Pdg de yeterli değil. Önermedi de zaten sağolsun doktorum yıprandığımızı gördüğü için her yönden bize gereksiz umut vermedi
Yani napacagiz o halde. Surekli boyle dusuk yasaya yasaya sonunda dusuk yapmayacağınız bir embriyoya denk gelmek için dua mi edeceğiz? Bir çözümü yoksa o halde neden tup bebek yapiyoruz ki. Her ay asilama yaptiralim.Bize de aynen böyle dediler sağlıklıyı bulana kadar denemeye devam dedilerUmarım bulabiliriz...
Bize tüp bebek önermediler doğal yolla denemeye devam dedilerYani napacagiz o halde. Surekli boyle dusuk yasaya yasaya sonunda dusuk yapmayacağınız bir embriyoya denk gelmek için dua mi edeceğiz? Bir çözümü yoksa o halde neden tup bebek yapiyoruz ki. Her ay asilama yaptiralim.