Sürekli DÜŞÜK YAŞAYIP SEBEBİ OLMAYANLAR NEOLUR BAKIN

5.gün gitti ve beni aradılar hersey cok güzel bi sıkıntı yol yarın pgt ye gtcek donduruldu dediler tamm dedim. Aradan 8 9 gün gecti hatta yılbası günü aradılar transfer yapılamıcak çünkü emriyolar devam etmdi falan dediler dedim hani bi sebeb neden yokmu ısrar edince bitanesinde monozomi 22 yani eksik kromozom var dyerleri de zaten ondan ilerlememiştir dedi. Yani benim anlamadıgım bi insan da tek bi durum olur tekrar ederse hep o eder dimi
2 sene önce kürtaj oldum 7 haftalık onuda bna aynı sebeb yok dediler sonra kromozom fazlalıgı dendi elime rapor. E şimdi de kromozom eksikligi burda saçmalık var .ama işte ben 5 senedr bu soru işaretleriyle yasyorum yokk bulamıyorum ne cevap nede düzgün bi doktor

Donduracağız dedikleri embriyoları öldürdülermi yada 5 ci güne gitmedi aslında ama sizden para almak için yalan söylediler . Hangi tüp bebek merkezi bu ?

Donduracağız dedikleri embriyoları öldürdülermi yada 5 ci güne gitmedi aslında ama sizden para almak için yalan söylediler . Hangi tüp bebek merkezi bu ?
Banada öyle geliyo işte okadar saglam dediniz harika dediniz sonra bna dediler ki 3-4 hafta sonra anca çıkar pgt sonucu. Sonra 7 8 gün sonra aradılar transfer olamıcak diye allah cezalarını versin eger öyle birsey olduysa ne diyim. Gürgan tüpbebek merkzi ankra

Anlattıklarınız çok turarsız yanlış anlamayın beni . Ama prosedür öyle işlemiyor . Aklınızı karıştırmak istemem ama bu anlattıklarınızda taşlar birbirine oturmuyor şöyle anlatıyım . Pgt sonucu 1 aydan gelir genelde . 5 ci güne gelen embriyodan bıopsi alınır ve o gün dondurulur . Sonra o alınan biopsiler pgtye gönderilir . Çıkan sonuca görede ya çözülür transfer edilir yada sağlıksızsa imha edilir . Ama 5 ci güne gelip donmuş embriyo için 8 ci gün arayamazlar zaten o embriyo 8 gün yaşamaz dışarıda laboratuvar ortamında .

Aynı şeyleri yaşamışız.Bende 11 düşük bir tane de doğum yaptım ama iki gün yaşadı. Tedavisi olmayan bi hastalık Allah yardımcımız olsun

Valla güya pandemiden dolayı yogunluk yokmuş hemen çıkmış
Bunu söylediler . Bilmiyorum ben zaten doktorlara cok güvenmiyorum özellikle özel doktorlara dedigin gibi para tuzagı . Ama ben herşeyi yaptırdım aklına gelen herşey
Olmadı bana sadece emriyolar belli bi zaman sonea kromozom eksikligi yada fazlalıgından gelişimi durduruyo dendi. Ve bunuda tıp ta yapacakları bişey yokmuş
Bazen nedensiz sebebsiz yaşanan düşükler olyomus . O sekilde söylenip bırakıldı . Ben zaten yaptırabildigim her testi yaptırdım hersey normal cıktı . Sadce rabbimden diliyorum
Çok zorrr

Karyotip analızı yapıldı mı eşinizle size?

Canım bazı rahımler cok eliyomuş bazı rahımlerınde tututculuğu vok fazla oluyomuş. Senın rahmınin buyuk ihtimal tutuculuğu cok fazla ve eksik ya da fazla kromozomlu hangi embrıyo olursa olsun hemen tutunuyor embrıyo. İyi bir merkeze git ve ngs yaptır tabı bu ilk denemende hemen saglıklı embrıyoların olucak anlamına gelmıyo bazen 2 3 kez havuz yapıyolar saglıklı gelenı bulmak için mutlaka saglıklı olan embrıyoya denk gelırsınız inşallah.. yasın kaç bu arada?

Pgt en 4 tanesi sonucu geldi diyerleri neden bozuldu hani ilerlemedi sebeb yokmuş tek bitanesinde de monozomi 22 cıkmış oda bitane kromozom eksikligiymiş
Evett 2 sene önce de 7 haftalık düşük yaşadım kürtaj oldu patalojiye gitti o da kromozom fazlalıgından düşdü olur böyle saglıklı olmayan emriyolar böyle düşer tekrar hamile kalırsın dendi. Valla 5. Sneye girdim 10 tane kimyasal gebelik oldu

Olabilir bilmiyorum kaçç senedir hic bir doktordan düzgünce mantıklı bir açıklama bulamadım hepsi gençsin olur böyle düşük sen korunma yine saglıklı hamile kalırsın dediler ama 10 tane kimyasal oldu en son iste tüp yapalım genetik teste gitcek dediler pgt oldu oda olmadı emriyolar bozuldu ilerlemedi sebeb artık sordum defalarca 1 tanesinde monozomi 22 kromozm eksikmiş bi kolu dediler okdar

Yaşım 29

Karyotip analızı yapıldı mı eşinizle size?
Kanda yapıldı
Sadece eşime bana. Ayrıca kromozom analizi de yapıldı genetik herseye bakıldı 2 ay da sonuc cıktı temiz hersey düzgün dediler . Bukadr hersey düzgün ama hamile kalınca hala kimyasal olyor ve doktorların bana dedigi SEN HAMİLE KALYOSUN. SANA TÜP BEBEK FAYDASIZ OLUR GEREK BİLE YOK dediler

Embrıyoların bozulması embrıyolog hatasıdır yoksa pgt de embrıyonun bozulma olasılıgı baya düşük ama monozomi cıktıysa embrıyo saglıklı degılmiş zaten koymaya gerek yok. Yasın kaç?

Valla canım doktorlar daha iyi bılır tabı ama biliminde bulamadgı problemler olabılıyo

Valla canım doktorlar daha iyi bılır tabı ama biliminde bulamadgı problemler olabılıyo
Evett iste gittigim prof doktorla bunu söyledi
Çünkü kanda ve diyer testlerde bişey çıkmıyo NEDENSİZ ve bu daha acıymışş nedeni ni bilmemek okadr zor ki
Hamile kaldıgıma sevinemiyorum hep bi korku hep sonu hüsran
Eşim bile artk hamile kalırsan bana 6 ay sonra soylersin devam ederse diyo duymak istemiyo .okadr üzüldük ki kaç senedir elden bişey gelmiyo artık doktor a gitmiyorum . Zaten gitsem de doktorlar eve gönderiyor insallah menopoza girmeden allah bana da anne olmayı nasip eder tek duam dilegim bu

Embrıyoların bozulması embrıyolog hatasıdır yoksa pgt de embrıyonun bozulma olasılıgı baya düşük ama monozomi cıktıysa embrıyo saglıklı degılmiş zaten koymaya gerek yok. Yasın kaç?
Yaşım 29 .
Evet ama işte benim sürekli bu işelemlere milyarlar ödeyecek durumum yok 5 senedir muayne ilaç testler vs hepsi bi lüx araba parası tuttu
Bu saatten sonra allah a kaldı isterse banada bi evlat nasip edecek yoksa o duyguyu asla yaşayamıcam okadr üzücü kii

Merak etme canım inşallah guzel şeyler olur yasında guzel

Allah yardımcımız olsun aynı şeyleri yaşamışız 7 düşük evliliğimin çocuk düşünmediğim kısmı (1,5 sene) iyiydi sonrası kabus 4 senedir bu imtihan içindeyim herşey ama herşeyi yaptım ama yok 4 kimyasal 3 rahim içi gebelik serum,prednol,düşük önleyiciler ne varsa kullandım nafile testlerde de sorun yok 1 tüp denedim yeni 3.gün embriyosu koydu doktor 1.kalite kimyasal oldu oda şuan eşimle vitamin kullanıyoruz beslenmeye daha çok dikkat ve egzersiz bende mucize bekliyorum Allahtan
Yalnız bir şey dikkatini çekti pgt yapıldı demişsiniz size pgt den ziyade ngs yapılmalıydı pgt de birkaç kromozom/gen incelenirken ngs 46 kromozom tamamı inceleniyor

Canımm ya cok zor seni cok iyi anlıyorum ve benim gibi biri varmıs demek
Ben kime anlatsam şaşırıyor çünkü anlam veremiyor
Bana sadce pgt yapıldı ngs yi bilmiyodum yoksa sorardım da
Doktor bna onla alakalı bisy demedi
Biz ona ne gerekiyosa tüm hepsi yapılsın demiştik
Bende artık küre başlıcam ama hangisine baslasam bilmiyorum işe yararmı aramz mı
Hamile kalıp sonu yine hüsran olmasını artk kaldıramıyorum her gece aglamaktan sabah vücudm agrıyla uyanıyorum üzülmek istemiyorum ama elimde degil imtahanım cok agırr
Bazen keşke hamile kalmasaydm diyorm cünkü hamile kalamayanlara dha cok test falan bişey yapıp ilgileniliyor

Canım kür tavsiye etmem hormon dengesini alt üst ediyor onun yerine arısütü bal polen propolis karışımı ve vitamin takviyeleri kullanabilir,beslenmene daha fazla yeşillik sebze ve hayatına spor ekleyebilirsin,adet bitiminden yumurtlama gününe kadar sabahları greyfurt suyu tüketmeni tavsiye ederim ben şuan bunları deniyorum bakalım :/ vitamin desteği aldın mı hiç
Evet imtihanımız çok çok ağır ben Allah’tan mucize bekliyorum artık 30 yaşıma geldim her gittiğim doktor bir sorununuz yok diyor gittiğim doktor sayısını hatırlamıyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…