- 23 Ocak 2021
- 34
- 6
- 1
- Konu Sahibi esma1kuleli
-
Donduracağız dedikleri embriyoları öldürdülermi yada 5 ci güne gitmedi aslında ama sizden para almak için yalan söylediler . Hangi tüp bebek merkezi bu ?5.gün gitti ve beni aradılar hersey cok güzel bi sıkıntı yol yarın pgt ye gtcek donduruldu dediler tamm dedim. Aradan 8 9 gün gecti hatta yılbası günü aradılar transfer yapılamıcak çünkü emriyolar devam etmdi falan dediler dedim hani bi sebeb neden yokmu ısrar edince bitanesinde monozomi 22 yani eksik kromozom var dyerleri de zaten ondan ilerlememiştir dedi. Yani benim anlamadıgım bi insan da tek bi durum olur tekrar ederse hep o eder dimi
2 sene önce kürtaj oldum 7 haftalık onuda bna aynı sebeb yok dediler sonra kromozom fazlalıgı dendi elime rapor. E şimdi de kromozom eksikligi burda saçmalık var .ama işte ben 5 senedr bu soru işaretleriyle yasyorum yokk bulamıyorum ne cevap nede düzgün bi doktor
Banada öyle geliyo işte okadar saglam dediniz harika dediniz sonra bna dediler ki 3-4 hafta sonra anca çıkar pgt sonucu. Sonra 7 8 gün sonra aradılar transfer olamıcak diyeDonduracağız dedikleri embriyoları öldürdülermi yada 5 ci güne gitmedi aslında ama sizden para almak için yalan söylediler . Hangi tüp bebek merkezi bu ?
Anlattıklarınız çok turarsız yanlış anlamayın beni . Ama prosedür öyle işlemiyor . Aklınızı karıştırmak istemem ama bu anlattıklarınızda taşlar birbirine oturmuyor şöyle anlatıyım . Pgt sonucu 1 aydan gelir genelde . 5 ci güne gelen embriyodan bıopsi alınır ve o gün dondurulur . Sonra o alınan biopsiler pgtye gönderilir . Çıkan sonuca görede ya çözülür transfer edilir yada sağlıksızsa imha edilir . Ama 5 ci güne gelip donmuş embriyo için 8 ci gün arayamazlar zaten o embriyo 8 gün yaşamaz dışarıda laboratuvar ortamında .Banada öyle geliyo işte okadar saglam dediniz harika dediniz sonra bna dediler ki 3-4 hafta sonra anca çıkar pgt sonucu. Sonra 7 8 gün sonra aradılar transfer olamıcak diyeallah cezalarını versin eger öyle birsey olduysa ne diyim. Gürgan tüpbebek merkzi ankra
Aynı şeyleri yaşamışız.Bende 11 düşük bir tane de doğum yaptım ama iki gün yaşadı. Tedavisi olmayan bi hastalık Allah yardımcımız olsunMerhaba! Kadınlar klübü üyeleri5 senedir evliyim 10 11 ve en son geçen ay 12. Düşügüm oldu Hepsi KİMYASAL GEBELİK . 1 tanesi kürtaj . okadar doktor okadar araştırma hepsi boş bişey cıkmadı . Çıkanlarda şuana kadar birinde kromozom fazlalıgı
Diyerleri nedensiz en son ki düşügül ise kronozom eksikligibu olabilir mi
Sürekli farklı çıkması normal mi yaşayan var mi️
Valla güya pandemiden dolayı yogunluk yokmuş hemen çıkmışAnlattıklarınız çok turarsız yanlış anlamayın beni . Ama prosedür öyle işlemiyor . Aklınızı karıştırmak istemem ama bu anlattıklarınızda taşlar birbirine oturmuyor şöyle anlatıyım . Pgt sonucu 1 aydan gelir genelde . 5 ci güne gelen embriyodan bıopsi alınır ve o gün dondurulur . Sonra o alınan biopsiler pgtye gönderilir . Çıkan sonuca görede ya çözülür transfer edilir yada sağlıksızsa imha edilir . Ama 5 ci güne gelip donmuş embriyo için 8 ci gün arayamazlar zaten o embriyo 8 gün yaşamaz dışarıda laboratuvar ortamında .
Karyotip analızı yapıldı mı eşinizle size?Çok sagol gercekten beni anlayan biri olması cok önemli benim için.
Benim gittigim doktor özel devlet hepsine gittim sayısını ben unuttum gittiklerimin. En som bi bayan doktora gittim tavsiye üzerine
O bana adetine 4 5 gün kala bhcg baktralım ona göre kan sulandırıcı dedigin gibi Oksapar igne baslatalım dedi. Ve dedigi gbi yaptık .hamileydim yine ve igneyi kullandım yine düşük kimyasal gebelik oldu bhcg 850 idi. Düşüşe geçti. Sonra bana dediki sizlik bişey yok eşinde sende emriyolar oluşurken bölünmede sorun oluyor ve hatalı oldugu için rahim devam ettirmiyor atıyor.gercekten de bunu netleştirdik tüp bebege basladıgımızda emriyolar gözlendi aynı sonucu aldık.Ve buna yapacakları bişey yokmuşsadece yumurta havuzu yApılcakmiş iyi olanı seçip transver olcakmış oda %100 sonuç degil tabikide. Şuan gtmiyorum hiç bi doktora okadar yorulduk ki artık aglayamıyorum bile rabbimden sürekli mücizesini diliyorum bekliyorum canm
Canım bazı rahımler cok eliyomuş bazı rahımlerınde tututculuğu vok fazla oluyomuş. Senın rahmınin buyuk ihtimal tutuculuğu cok fazla ve eksik ya da fazla kromozomlu hangi embrıyo olursa olsun hemen tutunuyor embrıyo. İyi bir merkeze git ve ngs yaptır tabı bu ilk denemende hemen saglıklı embrıyoların olucak anlamına gelmıyo bazen 2 3 kez havuz yapıyolar saglıklı gelenı bulmak için mutlaka saglıklı olan embrıyoya denk gelırsınız inşallah.. yasın kaç bu arada?Valla güya pandemiden dolayı yogunluk yokmuş hemen çıkmış
Bunu söylediler . Bilmiyorum ben zaten doktorlara cok güvenmiyorum özellikle özel doktorlara dedigin gibi para tuzagı . Ama ben herşeyi yaptırdım aklına gelen herşey
Olmadı bana sadece emriyolar belli bi zaman sonea kromozom eksikligi yada fazlalıgından gelişimi durduruyo dendi. Ve bunuda tıp ta yapacakları bişey yokmuş
Bazen nedensiz sebebsiz yaşanan düşükler olyomus . O sekilde söylenip bırakıldı . Ben zaten yaptırabildigim her testi yaptırdım hersey normal cıktı . Sadce rabbimden diliyorum
Çok zorrr
EvettPgt en 4 tanesi sonucu geldi diyerleri neden bozuldu hani ilerlemedi sebeb yokmuş tek bitanesinde de monozomi 22 cıkmış oda bitane kromozom eksikligiymiş
Olabilir bilmiyorum kaçç senedir hic bir doktordan düzgünce mantıklı bir açıklama bulamadım hepsi gençsin olur böyle düşük sen korunma yine saglıklı hamile kalırsın dediler ama 10 tane kimyasal oldu en son iste tüp yapalım genetik teste gitcek dediler pgt oldu oda olmadı emriyolar bozuldu ilerlemedi sebeb artık sordum defalarca 1 tanesinde monozomi 22 kromozm eksikmiş bi kolu dediler okdarCanım bazı rahımler cok eliyomuş bazı rahımlerınde tututculuğu vok fazla oluyomuş. Senın rahmınin buyuk ihtimal tutuculuğu cok fazla ve eksik ya da fazla kromozomlu hangi embrıyo olursa olsun hemen tutunuyor embrıyo. İyi bir merkeze git ve ngs yaptır tabı bu ilk denemende hemen saglıklı embrıyoların olucak anlamına gelmıyo bazen 2 3 kez havuz yapıyolar saglıklı gelenı bulmak için mutlaka saglıklı olan embrıyoya denk gelırsınız inşallah.. yasın kaç bu arada?
Yaşım 29Olabilir bilmiyorum kaçç senedir hic bir doktordan düzgünce mantıklı bir açıklama bulamadım hepsi gençsin olur böyle düşük sen korunma yine saglıklı hamile kalırsın dediler ama 10 tane kimyasal oldu en son iste tüp yapalım genetik teste gitcek dediler pgt oldu oda olmadı emriyolar bozuldu ilerlemedi sebeb artık sordum defalarca 1 tanesinde monozomi 22 kromozm eksikmiş bi kolu dediler okdar
Kanda yapıldıKaryotip analızı yapıldı mı eşinizle size?
Embrıyoların bozulması embrıyolog hatasıdır yoksa pgt de embrıyonun bozulma olasılıgı baya düşük ama monozomi cıktıysa embrıyo saglıklı degılmiş zaten koymaya gerek yok. Yasın kaç?Olabilir bilmiyorum kaçç senedir hic bir doktordan düzgünce mantıklı bir açıklama bulamadım hepsi gençsin olur böyle düşük sen korunma yine saglıklı hamile kalırsın dediler ama 10 tane kimyasal oldu en son iste tüp yapalım genetik teste gitcek dediler pgt oldu oda olmadı emriyolar bozuldu ilerlemedi sebeb artık sordum defalarca 1 tanesinde monozomi 22 kromozm eksikmiş bi kolu dediler okdar
Valla canım doktorlar daha iyi bılır tabı ama biliminde bulamadgı problemler olabılıyoKanda yapıldı
Sadece eşime bana. Ayrıca kromozom analizi de yapıldı genetik herseye bakıldı 2 ay da sonuc cıktı temiz hersey düzgün dediler . Bukadr hersey düzgün ama hamile kalınca hala kimyasal olyor ve doktorların bana dedigi SEN HAMİLE KALYOSUN. SANA TÜP BEBEK FAYDASIZ OLUR GEREK BİLE YOK dediler
Evett iste gittigim prof doktorla bunu söylediValla canım doktorlar daha iyi bılır tabı ama biliminde bulamadgı problemler olabılıyo
Yaşım 29 .Embrıyoların bozulması embrıyolog hatasıdır yoksa pgt de embrıyonun bozulma olasılıgı baya düşük ama monozomi cıktıysa embrıyo saglıklı degılmiş zaten koymaya gerek yok. Yasın kaç?
Merak etme canım inşallah guzel şeyler olur yasında guzelYaşım 29 .
Evet ama işte benim sürekli bu işelemlere milyarlar ödeyecek durumum yok 5 senedir muayne ilaç testler vs hepsi bi lüx araba parası tuttu
Bu saatten sonra allah a kaldı isterse banada bi evlat nasip edecek yoksa o duyguyu asla yaşayamıcam okadr üzücü kii
Allah yardımcımız olsun aynı şeyleri yaşamışız 7 düşük evliliğimin çocuk düşünmediğim kısmı (1,5 sene) iyiydi sonrası kabus 4 senedir bu imtihan içindeyim herşey ama herşeyi yaptım ama yok 4 kimyasal 3 rahim içi gebelik serum,prednol,düşük önleyiciler ne varsa kullandım nafile testlerde de sorun yok 1 tüp denedim yeni 3.gün embriyosu koydu doktor 1.kalite kimyasal oldu oda şuan eşimle vitamin kullanıyoruz beslenmeye daha çok dikkat ve egzersiz bende mucize bekliyorum AllahtanYaşım 29 .
Evet ama işte benim sürekli bu işelemlere milyarlar ödeyecek durumum yok 5 senedir muayne ilaç testler vs hepsi bi lüx araba parası tuttu
Bu saatten sonra allah a kaldı isterse banada bi evlat nasip edecek yoksa o duyguyu asla yaşayamıcam okadr üzücü kii
Canımm ya cok zor seni cok iyi anlıyorum ve benim gibi biri varmıs demekAllah yardımcımız olsun aynı şeyleri yaşamışız 7 düşük evliliğimin çocuk düşünmediğim kısmı (1,5 sene) iyiydi sonrası kabus 4 senedir bu imtihan içindeyim herşey ama herşeyi yaptım ama yok 4 kimyasal 3 rahim içi gebelik serum,prednol,düşük önleyiciler ne varsa kullandım nafile testlerde de sorun yok 1 tüp denedim yeni 3.gün embriyosu koydu doktor 1.kalite kimyasal oldu oda şuan eşimle vitamin kullanıyoruz beslenmeye daha çok dikkat ve egzersiz bende mucize bekliyorum Allahtan
Yalnız bir şey dikkatini çekti pgt yapıldı demişsiniz size pgt den ziyade ngs yapılmalıydı pgt de birkaç kromozom/gen incelenirken ngs 46 kromozom tamamı inceleniyor
Canım kür tavsiye etmem hormon dengesini alt üst ediyor onun yerine arısütü bal polen propolis karışımı ve vitamin takviyeleri kullanabilir,beslenmene daha fazla yeşillik sebze ve hayatına spor ekleyebilirsin,adet bitiminden yumurtlama gününe kadar sabahları greyfurt suyu tüketmeni tavsiye ederim ben şuan bunları deniyorum bakalım :/ vitamin desteği aldın mı hiçCanımm ya cok zor seni cok iyi anlıyorum ve benim gibi biri varmıs demek
Ben kime anlatsam şaşırıyor çünkü anlam veremiyor
Bana sadce pgt yapıldı ngs yi bilmiyodum yoksa sorardım da
Doktor bna onla alakalı bisy demedi
Biz ona ne gerekiyosa tüm hepsi yapılsın demiştik
Bende artık küre başlıcam ama hangisine baslasam bilmiyorum işe yararmı aramz mı
Hamile kalıp sonu yine hüsran olmasını artk kaldıramıyorum her gece aglamaktan sabah vücudm agrıyla uyanıyorum üzülmek istemiyorum ama elimde degil imtahanım cok agırr
Bazen keşke hamile kalmasaydm diyorm cünkü hamile kalamayanlara dha cok test falan bişey yapıp ilgileniliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?