Surekli Gecmiste Yasamak 35 yas takintisi...

Bu olgunluğa gelmeniz çok güzel..
Herkes sizin gibi değil burada görüyorum.
Benim de zamanında olsun olsun diye ne dualar ettiğim meseleler oldu sonra iyi ki olmamış diye çok şükrettim.
Bu konularda elinden geleni yapıp sonrasını gerçekten Allah'a bırakmak lazım.
Çünkü bu işlerde sadece bireysel çaba yetmez.
Yetmiyor, en azından bende yetmedi.
Bireysel olarak elinden geleni yaparsın belki karşındaki için doğru insan değilsindir, olmaz veya hayat sizi öyle bir noktaya getirir ki olmaz.
Veya sen istemezsin olmaz.
Biraz rahat olmak lazım.
Ama burada (özellikle bende bekar olduğum için) 30 yaşlarında bekar olanların açtığı konuları çok okudum.
Bu konuları açmalarının çoğu nedeni; toplum baskısı.
Yakınlarının lafları, korkutmaları..
Yok evde kaldın diye küçümsenmeler,yok çocuğun olmaz demeler,tek başına öleceksin demeler..
Yok artık ya..
Herkes gaibi kesin bilir olmuş!
O kişilere sadece şunu demek isterdim:
Madem olumlu bir şey diyemiyorsunuz bari susun da bu insanları biraz rahat bırakın..
Ben de 31 yaşındayım,bekarım, çocuğum yok.
Bende yaşımın arttığının farkındayım ama sürekli yüzüme bak evlen yoksa çocuğun olmayacak denince; sanane üreyememem seni niye bu kadar rahatsız etti diyesim geliyor..
Yani bekarlara bu konuda biraz empati yapmak lazım..
Herkes evlenmeden önce bekardı deyip konuyu sonuca bağlayayım artık..
Her şeyin hayırlısı olsun..
F flower_rose sizin için de hayırlısı olsun..

Son düzenleme:
Evlenseydiniz onunla mutlu olacagınızın garantisi varmıydı ?
Evlenmek herşey demek değildir
Yaşınızda gayet güzel
Eger yasınızın kadınıysanız önünüze bakın gecmişi kurcalamak yerine emin olun daha iyisini bulacaksınız

kendini anlatırken karamsar cümleler kurmuşsun.geç kaldım, yıllar geçti, keşke çocuğum olsaydı, sosyal çevrem sınırlı vs gibi... insanın kelimeleri davranışlarına, davranışları da kaderine dönüşür. kendini bu şekilde yargılama lütfen. kendine karşı çok katısın. herkesin yaydığı bir enerji vardır.ben erkek olsam seni fiziksel olarak beğensem ve konuşmaya çalışsam geç kaldım, keşke şöyle olsaydı keşke böyle olsaydı dedikçe senden uzaklaşırdım çünkü mutsuz olurdum. ne güzel çalışıyorsun, ne güzel aklı başındasın, ne güzel arkanda ailen var, ne güzel çocuk doğurmak için önünde en az 10 yıl var, ne güzel evliliğinde aldatılıp gururun kırılmadı, ne güzel şiddet görüp özgüvenini kaybetmedin, ne güzel ekonomik özgürlüğün var,...tam evlenilecek yaştasın. istediğin zaman evlenirsin. hayatının kontrolü senin elinde. sevgiler:))

çok doğru soylediklerin evet bir karışmasalar iyi olacak. herkese dert oldu evlenmem. dışarıdan bakılınca zaten söylemiyorum aileme bile aman kısmet değil deyip geçiyorum zaten.

doğru söylüyorsunuz. teşekkürler. :)

Valla panpa 55 yaşındaki patronum bile ileri bakıyor. Bence sen de ileri bak.

teşekkürler :).ileri bakmalı...

yok o tarz bir enerji yaydığımı düşünmüyorum. kimseyle paylaştıgım birşey değil zaten. sadece bu gunlerde çok ust uste geldi bir şeyler. yoksa oturup kimseye dert yanmam evlenemedim diye. hatta tam tersi napalım ben böyle rahatım şeklinde dolaşıyorum.
dediğim gibi bu aralar ust uste birşeyler geldi ama motivasyonunuz için teşekkür ederim. yazmak dertleşmek çok iyi geldi. :) :) :)

çok doğru soyluyorsunuz muhtemelen aldatılmış yarı yolda kalmış olacaktım. yorumunuz için teşekkürler. :) :)

evet doğru geleceğin belirsizliği zor. teşekkürler yorumunuz için. :) :)

aslında evet olmayanda vardır hayır. hiçbir şey sebebsiz değil. rabbim dilerse olcak dilemezse ne yapsak boş. bu aralar ust uste geldi bir şeyler bunaldım ondan sanırım. :)

nasip iç dünyasında farklı şeyler vardır belki de insanlara güvenmiyordur. ben de o da var. zor güveniyorum insanlara.

evet kendime karşı çok katıyım sanırım herşeyden sorumlu tutuyorum kendimi. herşeyin hayırlısı. teşekkürler.

doğru nasipten öte yol yok... teşekkürler... :)

Herşey nasip kismet bence hiçte geriye bakıp üzülmeyin. Benim şuan yaptığım tüm planlarım sadece kendimle. Kimseye ihtiyacımız yok.

evet ben de oyle yapcam inşallah teşekkürler... :)

Toplum baskısı nedeniyle hiç bunalıma vs girmeyin. 35 yaş nedir ki. Kafanızda hiç buyutmeyin. 37 de evlendim. 37 olmasa 40 o da olmazsa hiç evlenmezdim. Dünya evlilik üzerine kurulu değil.. evlilik de bir çözüm değil. Evli mutsuz bir sürü insan var. Bekar mutlu olan da bir sürü insan var. Hayat kisa. Kendinizi mutlu eden seylerle ilgilenin. Kendinize deger verip kendinizj yipratmayin. Demek ki zamanı var. Zamani gelince doğru insanin karşınıza cikmasi dileğimle..

teşekkürler ne güzel. mutluluklar size de. doğru söylüyorsunuz nasip kısmet. zamanı gelince olur inşallah hayırlısı ile. :)

çok doğru soylediklerin evet bir karışmasalar iyi olacak. herkese dert oldu evlenmem. dışarıdan bakılınca zaten söylemiyorum aileme bile aman kısmet değil deyip geçiyorum zaten.

'Kısmet değil' demeyin bence.
Ben bu forumda 30'lu yaşlarda çok güzel evlilikler yapanları da okudum.
Ben soran teyzelerin yanında 'Allah gönlüme göre versin' diyorum onlar da 'Amin' diyorlar..
Hem konu kapanıyor hem de dua alıyorum..
Güzel oluyor tavsiye ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…