• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli gelen misafir?

CicimBalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
475
257
103
32
Merhabalar hanimlarr
Beni rahatsiz eden bir konudan bahs edecegim hatta tartismasini bugün az önce yine yasadim
Ben(25) annemle ve iki erkek kardesimle kaliyorum.
Neyse sürekli yani her hafta sonu mutlaka belli kisilerden misafirimiz gelir. Bir anneyle kiz. Kizi benle yasit ve 3 yasinda cocugu var. Ama bildiginiz sanki sözlesme imzalanmis her hafta sonu mutlaka bizdeler. Kötü olan en az 6 saat oturuyorlar yani aksam 11den asagi eve gitmezler ve bundan dolayida genelde hafta sonlari hep mesaj atarlar. Ya direk söylerler yada imali imali konusurlar “sizin yakinlarda isimiz var ordayiz“ gibisinden cünki biliyorlar annem utanip cagiracak diye. Ben zaten calisiyorum hafta sonu dinleneyim diyorum ama onlar gelince dahada yoruluyorum kücük cocuk cok simarik annesi ona asla Hayir kelimesini kullanmaz bildiginiz cocugu saliyor cocukta dagitiyor kiriyor. Gecen odama bir baktimki ic camasirlarimi ayakkablarimi hepsini kasalardan cikarmis annesine söyledim ve güldü evdede yapiyor dedi. Aynaya tasla vurdu Bikere ogluna hayir dedim diye cocuk agladi susmak bilmedi ve anneside alttan alttan beni sucladi tersters bakis atti. Yani bildiginiz sinir koymuyor cocuga ee ev sahibi olarakta birsey denmez heralde anneler düsünmeli.
Herneyse bu yuzden surekli annemle tartisiyorum bugün gibi. Yine Anneme yazdilar bizim yakindalarmis ee Annemde yazdiklarinda hemen sorumlu hissediyor ve cagirma geregi duyuyor mecburmus gibi. Bende kizdim sonucta sözlesme imzalamadik keyfin istemiyorsa cagirma cünki calisti bugün. Bagirdi cagirdi onu kötü duruma düsürüyormusum utaniyormus vs. Bende sesimi yükselttim her hafta sonu cekmek zorunda degilim diye vsvs. Bayagi bir sesli tartistik
Sonra telefonuna mesajlar geldi yazisti etti ve “merak etme ben onlara gidiyorum“ dedi ve gitti.
Ben simdi cokmu abartiyorum ya? O kisileri sevmedigimden degil özünde iyi insanlar severimde ama bu konuda sinir oluyorum insan biraz anlayisli düsünceli olur. Onlarin misafirligi bana iskence gibi bikere okadar uzun kaldiklarinda ayakta uyuyorum resmen off.
Ha kendileri davet ediyormu derseniz.
Diyelim 5kez geldilerse 1kez kendileri davet eder ama dedigim gibi azda olsa utanma olmasa bir kez bile cagirmazlar.
Anlayissizliga tahammül edemiyorumm anlamiyorumm bazen insanlari
Simdi annemin o sekil tek gitmesinede ayri üzüldüm vicdanim sizliyor..

Siz söyleyin yanlismiyim
Icimi dökmek istedim ve cokta iyi geldi

Bence de takmayın vicdan falanda yapmayın anneniz gelince de geri adim atmayin ki aynı tas aynı hamam olmasın biraz frene bassinlar çok muhabbet tez ayrılık getirir mesafeli görüşme candir ne o zırt pirt

Siz de o evde yaşıyorsunuz. Misafir çağırma kararını herkes birlikte vermeli. Ben 4 ve 8 yaşındaki kızlarıma usuleten de olsa sorarım. O karara onlar da şimdiden katılmalı. İleride elbette onların da onaylaması gerekecek. Eşime zaten soruyorum.
Bence onların geleceği hafta sonlarında üst üste de olsa akşam dışarı çıkın. Onlar gidene kadar da gelmeyin. Giderken de odanızı kilitleyin. Orası sizin özel alanınız. Kimse girip karıştırma hakkına sahip değil.

Niye vicdan yapiyon ki birazda annen gitsin kızımın işleri çok desin
Annende de suç var karşı taraf zaten belesci niye her defasında buyur ediyo etmesin yada hic bişey söylemesin ezilen sen olmussun arada
tabiki annemdede suc var her defasinda buyur ediyor sürekli"aman yanlis anlasilmasin" "ayip olur" yapisinda. ondan dolayi cok kiziyorum zaten

Siz de o evde yaşıyorsunuz. Misafir çağırma kararını herkes birlikte vermeli. Ben 4 ve 8 yaşındaki kızlarıma usuleten de olsa sorarım. O karara onlar da şimdiden katılmalı. İleride elbette onların da onaylaması gerekecek. Eşime zaten soruyorum.
Bence onların geleceği hafta sonlarında üst üste de olsa akşam dışarı çıkın. Onlar gidene kadar da gelmeyin. Giderken de odanızı kilitleyin. Orası sizin özel alanınız. Kimse girip karıştırma hakkına sahip değil.
kesinlikle haklisiniz o karari herkes birlikte vermeli
ama iyi fikir bu hic aklima gelmemisti nedense..
birdahakine disari cikacagim yani haftaya :) tesekkür ederim

Anneniz de giderse sürekli, bu sefer yine onlar da gelmek isticek, bi şekilde çaresine bakın gayette haklısınız ,vicdanınız rahat olsun.

Merhabalar hanimlarr
Beni rahatsiz eden bir konudan bahs edecegim hatta tartismasini bugün az önce yine yasadim
Neyse sürekli yani her hafta sonu mutlaka belli kisilerden misafirimiz gelir. Bir anneyle kiz. Kizi benle yasit ve 3 yasinda cocugu var. Ama bildiginiz sanki sözlesme imzalanmis her hafta sonu mutlaka bizdeler. Kötü olan en az 6 saat oturuyorlar yani aksam 11den asagi eve gitmezler ve bundan dolayida genelde hafta sonlari hep mesaj atarlar. Ya direk söylerler yada imali imali konusurlar “sizin yakinlarda isimiz var ordayiz“ gibisinden cünki biliyorlar annem utanip cagiracak diye. Ben zaten calisiyorum hafta sonu dinleneyim diyorum ama onlar gelince dahada yoruluyorum kücük cocuk cok simarik annesi ona asla Hayir kelimesini kullanmaz bildiginiz cocugu saliyor cocukta dagitiyor kiriyor. Gecen odama bir baktimki ic camasirlarimi ayakkablarimi hepsini kasalardan cikarmis annesine söyledim ve güldü evdede yapiyor dedi. Aynaya tasla vurdu Bikere ogluna hayir dedim diye cocuk agladi susmak bilmedi ve anneside alttan alttan beni sucladi tersters bakis atti. Yani bildiginiz sinir koymuyor cocuga ee ev sahibi olarakta birsey denmez heralde anneler düsünmeli.
Herneyse bu yuzden surekli annemle tartisiyorum bugün gibi. Yine Anneme yazdilar bizim yakindalarmis ee Annemde yazdiklarinda hemen sorumlu hissediyor ve cagirma geregi duyuyor mecburmus gibi. Bende kizdim sonucta sözlesme imzalamadik keyfin istemiyorsa cagirma cünki calisti bugün. Bagirdi cagirdi onu kötü duruma düsürüyormusum utaniyormus vs. Bende sesimi yükselttim her hafta sonu cekmek zorunda degilim diye vsvs. Bayagi bir sesli tartistik
Sonra telefonuna mesajlar geldi yazisti etti ve “merak etme ben onlara gidiyorum“ dedi ve gitti.
Ben simdi cokmu abartiyorum ya? O kisileri sevmedigimden degil özünde iyi insanlar severimde ama bu konuda sinir oluyorum insan biraz anlayisli düsünceli olur. Onlarin misafirligi bana iskence gibi bikere okadar uzun kaldiklarinda ayakta uyuyorum resmen off.
Diyelim 5kez geldilerse 1kez kendileri davet eder ama dedigim gibi azda olsa utanma olmasa bir kez bile cagirmazlar.

Siz söyleyin yanlismiyim
Haklısın cnm çok haklısın.
Koy tavrını ortaya.
Evlenmeden önce bize böyle misafir gelince cocuk bisey yapiyorsa annesini olay yerine mutlaka cagirir. Cocugu burdan al yada söyle yapmasin derdim.
Nedeni de halam terziymis bi gun kadin cocugunla geliyor, kadinin elbisesinin provasi yapilirken cocuk yaramazlik yapiyormus. Cocuk düş koltuktan öl. Ay halam ne mahkemelere çıkmış. Devlet arastiriyor bu tarz konulari cunku.
Siz siz olun aman millet gücenirse gücensin kalkıp çocuklarına baksınlar.

Haklısın cnm çok haklısın.
Koy tavrını ortaya.
Evlenmeden önce bize böyle misafir gelince cocuk bisey yapiyorsa annesini olay yerine mutlaka cagirir. Cocugu burdan al yada söyle yapmasin derdim.
Nedeni de halam terziymis bi gun kadin cocugunla geliyor, kadinin elbisesinin provasi yapilirken cocuk yaramazlik yapiyormus. Cocuk düş koltuktan öl. Ay halam ne mahkemelere çıkmış. Devlet arastiriyor bu tarz konulari cunku.
Siz siz olun aman millet gücenirse gücensin kalkıp çocuklarına baksınlar.
Aaaaaaa yok artık :(

Aaaaaaa yok artık :KK43:
Gerçek cnm.
İnsanoğlunun başına hersey geliyor.
Halam bu olaydan sonra evde terzilik yapmayı bırakıyor.
Dikkat etmek lazım.
Yok artık dediğimiz ne varsa hepsi yaşanıyor.
Benim evime çocuklu gelen misafirlerin cocuklarina asla mudahale etmem bisey olur sebel ben olurum. Cocuklu arkadaşlarım gelince valla kalkın bakın diyorum.
Bak bende bi evlat sahibi olmak icin ugrasiyorum.
Emanetlere iyi bakmak gerek.
Rabbimim hediyesi onlar bize.

Haklısın. Şu misafirlikte çocuklarını ortalığa salıyorlar ya nefret ediyorum. Hiç de bişey demiyorlar. Kimse çekmek zorunda değil bir de haftasonu herkes bi plan yapar ya da dinlenir. Hep onlara ayırmak zorunda değilsiniz. Düşüncesizlik

Merhabalar hanimlarr

Siz söyleyin yanlismiyim
Bızımde boyle yaramaz cocuklu bır arkadas var ıkı cocuguda geldıgın de dolabı karıstırr ne varsa alır yer ,yogurdu parmaklar,mayalı hamuru parmaklar ,ortalıkta kırılacak ne varsa kaldırırız annesı kesınlıkle hayır yapma demez kendıne guvenı kırılırmış ve bende ılışkıyı azalttım bahcede meyve bırakmazlar saksıdakı cocekleri fırlatırlaf boyle fırlama bırseyler.Kızacaksın cocuga annesı görmeden korkut ve her hafta sonuda almayın eve bu ne ya zırt pırt gıdecek yerlerı yok sanırım bu cocugun haylazlıklarından bır sız kalmıssınız.

Kesinlikle haklısınız. Yahu ben en yakınlarıma giderken bile kırk kere düşünürüm, rahatsız etmiyim ev halkını çalışıyorlar yada başka planları vardır vs gibi.

Bu insanları anlamak zor. Geri adım atmayın ayıp falan olmayacağını asıl ayıbı onların yaptığını anlamalı anneniz

Ya benim "evim müsait degil yemegim yok yorgunum" dememe rağmen israrla size gelelim diyen misafirlerim olmuştu insanlar çok arsiz gerçekten. Ben emrivaki misafire sinir olurum ben cagirmadan evime kimse de gelmez. Ciddi mesafe konulmalı

Back
X