Sürekli hayal kurmak

Mikrokosmos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
63
91
38
Evet bunu yapıyorum. Her şeyin hayal olduğunun farkındayım yani gerçeklikten kopmuş değilim ama o kadar yalnızım ki kendimi işimi bulmuş, sevdiğim ve sevildigim birini bulmuş gibi hayal ediyorum. Adeta bir dizi film senaryosu gibi oluyor her şey. Başkaları yokken yapıyorum tabi bunu. Sanki herkesten gizlice başka bir hayatım var gibi. Acı tatlı her şeyi hayal ediyorum. Bazen, bildim bileli hiç sevme sevilme (aşk olarak) yaşamadigim için bu içimdeki boşluğu kapatabiliyor. Ama tabi gerçek hayata dönünce kendimi çok mutsuz hissediyorum çünkü hepsi sadece hayal. Ergen yaşlarimda olsam bu kadar dert etmezdim ama bu yaşta bunu yapmak zorunda kalmak zoruma gidiyor. Fakat elimde değil. Hayallerim de olmasa kimseden o aşk dolu sözleri duymayacsgim ya da hissedemeyecegim. Sizce bu durum kötülesir mi? Yani psikolojik yardım almalı mıyım? Şimdi kontrol edebiliyorum ama gerçeklikten kopar mıyım? Çok yalnızim...

Yaşınız kaçtır?
Ben de ara ara hayal kurarım, şimdiki yaşamımdan farklı şeyler yapıyor ve yaşıyorum. Ama kafamda. Tabii, aşırıya kaçmadan yapıyorum bunu. Çünkü günümün tamamını gerçeklikten kopuk yaşayacak olursam şizofreni teşhisi yiyeceğimi biliyorum.
Ayrıca sizi hayal kurmaya sürükleyen şartlar çok mu ağır, ya da düzeltilemez geliyor? Merak ettim. Çok ciddi sebepler yoksa psikoloğa gitmenize gerek yok. Ama dediğim gibi, tadında olmalı.

Hayal kurmanın zararı yokmuş gibi geliyor ama bu sizi daha da yalnızlaştırır.

Giderek gerçek dünyadan koparsınız. Gerçeklerle hayaller arasındaki uçurum arttıkça kendinizi daha da mutsuz hissedersiniz.

Hayallere kapılmayın, kanmayın. Evet hayat zor ve bazen adil değil. Ama en kötü gerçekle bile yüzleşmek lazım, güçlü olmak bu şekilde öğrenilir. :KK64:

Evet bunu yapıyorum. Her şeyin hayal olduğunun farkındayım yani gerçeklikten kopmuş değilim ama o kadar yalnızım ki kendimi işimi bulmuş, sevdiğim ve sevildigim birini bulmuş gibi hayal ediyorum. Adeta bir dizi film senaryosu gibi oluyor her şey. Başkaları yokken yapıyorum tabi bunu. Sanki herkesten gizlice başka bir hayatım var gibi. Acı tatlı her şeyi hayal ediyorum. Bazen, bildim bileli hiç sevme sevilme (aşk olarak) yaşamadigim için bu içimdeki boşluğu kapatabiliyor. Ama tabi gerçek hayata dönünce kendimi çok mutsuz hissediyorum çünkü hepsi sadece hayal. Ergen yaşlarimda olsam bu kadar dert etmezdim ama bu yaşta bunu yapmak zorunda kalmak zoruma gidiyor. Fakat elimde değil. Hayallerim de olmasa kimseden o aşk dolu sözleri duymayacsgim ya da hissedemeyecegim. Sizce bu durum kötülesir mi? Yani psikolojik yardım almalı mıyım? Şimdi kontrol edebiliyorum ama gerçeklikten kopar mıyım? Çok yalnızim...
Canım hayal kurmakta bir savunma mekanızmasıdır abartılmadığı takdirde insanı rahatlatır fakat aşırıya kaçmak bizi gerçeklerden uzaklaştırır bu durumda daha fazla yalnızlığa yol açar gününü planlayarak yaşamaya çalış ya da kendine bir uğraş bul ve ona yönel herşeyin fazlası zarardır🌿

Ne güzel aslında.. Ben hayal kuramıyorum mesela.. O yüzden de kendini avutamayan biriyim:( ileri boyutta değilse valla bravo.. Banada öğret biraz diyesim var.. Öyle bir dünya banada çok lazımm

Canim herkes hayal kurar. Cunki çoğu insanin hayati istediyi gibi gitmiyor. Ben de senin gibiydim. Yabanci bir ulkede calisdigimi. Herkesden tüm biktiran akrabalardan yzak oldugumu, ailemi de zamanla yanima aldigimi, iş arkadaslarimi, sevdiyim insani falan resmen dizi. Ev is yeri sokaklar olaylara kadar. Gece yatagima girerken resmen benim için dizi başliyordu sanki. Sonra sinavlarin çokluguyla koltum o hayallerden. Sonra hayalimdekinden daha iyi biriyle tanişdim evlendim. Insan içindeki yangini yanlizligi yanliş insanlarda, gunumuzun çopten iliskilerinde değil de hayal de yaşayinca sabrinin karşiligini Allah veriyor. Kesinlikle kendini uzme. Herkesin hayatinda boyle zamanlar vardir. Ama gerçek hayatini guzellesdirmeye çalis. Sevgi insanin kapisini aniden çalar

Eskiden bende çok hayal kurardım hahah bi ara çılgın bediş dizisi vardı ya onlar gibi🙈😂

Ama artık hiç hayalim, amacım, bir nedenim yok gibi... Kaygı bozuklugu sen neler yapıyorsun böyle 🙈😂ondan sonra boyle oldum ben hani ot gibi yasıyor deriz ya tobee yarabbimmnn..

Şu akıllı telefonlar hayatıma girene kadar hep hayal kurardım. Her gece bişeylerin hayaliyle uyurdum. O kadar özlüyorum ki o zamanları. Korkmayın bence, gerçeklik duygunuzu kaybetmezsiniZ. Bir gün o hayaller mutlaka gerçekleşecektir.

Ben de çok severim
Bir dönem çok sarıldım bu hayallere.
Bana iyi gelmişti.
Siz gerçeğe dönünce uzulmenize sebep oluyorsa çok kapilmamaniz gerek
Kontrol etmek sizin elinizde

Hayal kurmayı severim ve bu pandemi döneminde daha fazla hayal kurmaya başladım. Ben de bazen endişeleniyorum sizin dediğiniz gibi. Ama hayat yoğunluğu oyalanacak şeyler artınca bu hayal kurma azalıyor. Size de bunu öneririm. Evet hayal kurmak çok güzel, her şey istediğimiz gibi. Ama aşırıya kaçmamaya çalışın

Bende aksine hep gerçekciyim. Keşke pozitif düşünüp hayal kurabilsem.
Çünkü düşünceler/hayaller evrene gidip gerçekleşeceğine inaniyorum veya bir başka deyimle, duaya dönüşüp kabul olur. Allah kabul olmayacak dua ettirmezmiş diye inanıyorum ❤

29 yasindayim evli 5 yasinda kizim var hala hayal kurarim.cok onemli bisey yoksa gece hayal kurmadan uyumam.aynen anlattiginiz gibi sanki bi dizi icindeyim ve hersey benim istedigim sekilde ilerliyor.gelecekte soyle boyle olacka tarzi degil daha cok film tadinda😊bence vazgecmeyin guzel bisey bu

Son durumunuz nedir, bende de var aynı durum. Gittikçe ilerliyor, konsatre olmakta güçlük yaşıyorum.
Maladaptive Daydreaming teşhisi konulmuştu bana geçen sene gittiğimde. Aslında tam teşhis gibi de değil çünkü fazla hayal kurmanın bir rahatsızlık olduğu bile yeni ortaya çıkmış doktorun dediğine göre. Doktor ilaç yazmadı ama müzik dinlemeye ara vermemi söylemişti. İnsanı daha çok hayal kurmaya teşvik ediyormuş. Hayal kurmak için de günde 1 saat vakit ayırmamı tavsiye etti.
Bunları yaptım mı? Hayır maalesef.

Okulların kapanma döneminden beri evdeyim, üstelik 19 yaşındayım yani sokağa bile çıkamıyorum. Sosyal hayatıma dönünce azalacağını umuyorum. Bu süreçte ben hayal kurmayacaksam kim kuracak 😢

Back
X