- 1 Eylül 2014
- 26.097
- 30.467
- 798
- 35
- Konu Sahibi Mikrokosmos
gerçekten gerçekleşiyorlar mıHayallerin gercek olduguna inananlardanim ben
Siz hayal kurmaya devam edin![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gerçekten gerçekleşiyorlar mıHayallerin gercek olduguna inananlardanim ben
Siz hayal kurmaya devam edin![]()
Ben henüz gitmedim, ama çok vaktimi alıyor. Özellikle müzik dinlerken, film izlerken , hareketli bir şeyler olduğunda. Beynin savunma mekanizması olduğu ve kişiyi mutlu etmeye çalıştığı söyleniyor.Maladaptive Daydreaming teşhisi konulmuştu bana geçen sene gittiğimde. Aslında tam teşhis gibi de değil çünkü fazla hayal kurmanın bir rahatsızlık olduğu bile yeni ortaya çıkmış doktorun dediğine göre. Doktor ilaç yazmadı ama müzik dinlemeye ara vermemi söylemişti. İnsanı daha çok hayal kurmaya teşvik ediyormuş. Hayal kurmak için de günde 1 saat vakit ayırmamı tavsiye etti.
Bunları yaptım mı? Hayır maalesef.
Okulların kapanma döneminden beri evdeyim, üstelik 19 yaşındayım yani sokağa bile çıkamıyorum. Sosyal hayatıma dönünce azalacağını umuyorum. Bu süreçte ben hayal kurmayacaksam kim kuracak![]()
Aslında keyifli oluyor evet. Ama inanılmaz vaktinizi alıp, konsantre olmanızı engelliyor. Benim kendi kendime konuştuğum zamanlar oluyor hem de çok sık, yada toplantıda derslerde dinleyemediğim ,başka şeyler düşündüğüm birçok zaman. Bu yüzden çaresine bakmalı , yada azaltmaya çalışmalı :)29 yasindayim evli 5 yasinda kizim var hala hayal kurarim.cok onemli bisey yoksa gece hayal kurmadan uyumam.aynen anlattiginiz gibi sanki bi dizi icindeyim ve hersey benim istedigim sekilde ilerliyor.gelecekte soyle boyle olacka tarzi degil daha cok film tadindabence vazgecmeyin guzel bisey bu
Aslında yaptığınız şeyi yapabilmek için insanlar para vererek eğitim alıyorlar.Evet bunu yapıyorum. Her şeyin hayal olduğunun farkındayım yani gerçeklikten kopmuş değilim ama o kadar yalnızım ki kendimi işimi bulmuş, sevdiğim ve sevildigim birini bulmuş gibi hayal ediyorum. Adeta bir dizi film senaryosu gibi oluyor her şey. Başkaları yokken yapıyorum tabi bunu. Sanki herkesten gizlice başka bir hayatım var gibi. Acı tatlı her şeyi hayal ediyorum. Bazen, bildim bileli hiç sevme sevilme (aşk olarak) yaşamadigim için bu içimdeki boşluğu kapatabiliyor. Ama tabi gerçek hayata dönünce kendimi çok mutsuz hissediyorum çünkü hepsi sadece hayal. Ergen yaşlarimda olsam bu kadar dert etmezdim ama bu yaşta bunu yapmak zorunda kalmak zoruma gidiyor. Fakat elimde değil. Hayallerim de olmasa kimseden o aşk dolu sözleri duymayacsgim ya da hissedemeyecegim. Sizce bu durum kötülesir mi? Yani psikolojik yardım almalı mıyım? Şimdi kontrol edebiliyorum ama gerçeklikten kopar mıyım? Çok yalnızim...
Merhaba merak ettim de tam olarak para verip eğitim aldıkları şey nedir acabaAslında yaptığınız şeyi yapabilmek için insanlar para vererek eğitim alıyorlar.
Bende hayal kuruyorum sürekli.Evet bunu yapıyorum. Her şeyin hayal olduğunun farkındayım yani gerçeklikten kopmuş değilim ama o kadar yalnızım ki kendimi işimi bulmuş, sevdiğim ve sevildigim birini bulmuş gibi hayal ediyorum. Adeta bir dizi film senaryosu gibi oluyor her şey. Başkaları yokken yapıyorum tabi bunu. Sanki herkesten gizlice başka bir hayatım var gibi. Acı tatlı her şeyi hayal ediyorum. Bazen, bildim bileli hiç sevme sevilme (aşk olarak) yaşamadigim için bu içimdeki boşluğu kapatabiliyor. Ama tabi gerçek hayata dönünce kendimi çok mutsuz hissediyorum çünkü hepsi sadece hayal. Ergen yaşlarimda olsam bu kadar dert etmezdim ama bu yaşta bunu yapmak zorunda kalmak zoruma gidiyor. Fakat elimde değil. Hayallerim de olmasa kimseden o aşk dolu sözleri duymayacsgim ya da hissedemeyecegim. Sizce bu durum kötülesir mi? Yani psikolojik yardım almalı mıyım? Şimdi kontrol edebiliyorum ama gerçeklikten kopar mıyım? Çok yalnızim...
İmajinasyon eğitimleri.Merhaba merak ettim de tam olarak para verip eğitim aldıkları şey nedir acaba
Hii anladım doğru teşekkür ederimİmajinasyon eğitimleri.
Bu çok uzun bir konu. Özetlerken bir şeyi atlayıp, yanlış yönlendirmek istemem. Yaratım meditasyonlarına bakabilirsiniz. Olmasını istediğiniz her şeyi düzenli olarak hayal edebilirsiniz. Bilinçaltı gerçek ve hayali ayıramaz. Hayali de gerçek sanır. Bu şekilde binlerce İlham veren örmek var ama dediğim gibi çok detaylı bir konu. Eğer o esnada bilinciniz buna “hadi canım öyle şey olur mu?” dememeli. Çok fazla püf noktası var. Araştırmanızı tavsiye ederim.Hii anladım doğru teşekkür ederim
Bunu neler için kullanabiliriz peki?
Bende de böyle bir de şey var çocukluğumdan beri ama ne için kullanabileceğimi bilmiyorum açıkçası.
Meditasyonda çok işe yarıyor.
Teşekkür ederim araştıracağım.Bu çok uzun bir konu. Özetlerken bir şeyi atlayıp, yanlış yönlendirmek istemem. Yaratım meditasyonlarına bakabilirsiniz. Olmasını istediğiniz her şeyi düzenli olarak hayal edebilirsiniz. Bilinçaltı gerçek ve hayali ayıramaz. Hayali de gerçek sanır. Bu şekilde binlerce İlham veren örmek var ama dediğim gibi çok detaylı bir konu. Eğer o esnada bilinciniz buna “hadi canım öyle şey olur mu?” dememeli. Çok fazla püf noktası var. Araştırmanızı tavsiye ederim.