Sürekli her şeyi düşünmem ve kafama takmam

Lou Clark

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
285
242
103
27
merhaba, bu bir hastalık mı, hastalıksa nasıl hareket etmeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim :( çünkü herkes mi böyle yoksa ben de mi bu sıkıntı bilmiyorum.Sıkmamak adına maddeler halinde yazacağım.
  • Örneğin ertesi gün eve kargo gelecek. Ben okuldayım. Sürekli o kargoyu düşünürüm. Geldi mi, ne zaman gelir, gelmezse ne zaman almaya giderim. Sürekli kargo takipten bakarım. Kargo dediğim de aman aman bir şey değil, yanş çok ihtiyacım olan bir şey değil. Bu sadece bir örnek.
  • Ertesi gün bir işim olsun mesela. Gece uyumadan onu planlarım sürekli. İşte şu saatte kalkacağın üstümü şu kadar sürede giyerim. İş dediğim de yine önemsiz bir şeyler atıyorum arkadaşlarınla buluşmak olsun.
  • Bir şeyi kendimi sürekli ikna etmeye çalışırım. Gecelerce düşünürüm. Yine bir örnek vereyim, sevgilimin eski sevgilisiyle arkadaşca konuşmasını yakaladım, daha sonra konuşmasını şstemediğimi belirttim, numarasını sildi engelledi. Ama ben bunu abartısız 4-5 ay boyunca düşündüm. Acaba unutamadı mı, neden konuştu, niye konuştu. Bunlar sadece birkaç örnek. Umarım cevap yazarsınız. Nasıl bir yol izlemeliyim. Sevgiler

Bu kontrollü olmanın sizde dahil hiç kimseye faydası yok biraz oluruna bırakmak lazım

Böyle davranın kendinize eziyet olduğunu biliyorsunuz kendime eziyet etmekten vazgeçiyorum diyerek başlayın işe

Aynı ben valla ayyy skandal. Herşeyi planlı yapıyorum üniversiteyken derslerini ödevlerimi projelerimi öyle planlı yapar herşeyi kafama takardım . O bitti şimdi evdeki işlerimi yemekleri temizliği böyle kafama takarım planlı yaparım gibi gibi bir dolu şey. Hayatta hiç birşeyi şansa bırakamıyorum

İşte keşke böyle yaşayabilsem. Vallahş bıktım
valla bende bi ara takinti hastaligi vardi ama bu kadar degil. Olaylari kafama takiyordum. Biriyle tartisayim birine gicik olayim 1 sene kafamda . Sonra dr a gittim bir ilac verdi. Duzeldi. Gicik oldugum kizlar onumden gecip laf sokuyorlardi . Bense "ayy geldi ..tum " edasiyla isime devam ediyordum. Cok enteresa bisi. Arkadasim bile demisti pamuk gibi oldun diye :))

yazdığınız örnekteki gibi durumları ben de düşünürüm yani, normal bunlar.

sonuçta kargo bu, geldiğinde almanız lazım ki sonra zahmet çekmeyin. düşünmeniz doğal.
arkadaşlarla buluşmaya giderken ben de kıyafetlerimi düşünürüm, zamanlama yaparım kafamda.
sevgili meseleniz de normal. kız eski sevgiliymiş ve sanırım haberiniz olmadan konuşmuş, arkadaşça da olsa. çoğumuzun kafasına takılır uzun süre.

çok anormal gelmedi bana.

merhaba, bu bir hastalık mı, hastalıksa nasıl hareket etmeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim :KK43: çünkü herkes mi böyle yoksa ben de mi bu sıkıntı bilmiyorum.Sıkmamak adına maddeler halinde yazacağım.
  • Örneğin ertesi gün eve kargo gelecek. Ben okuldayım. Sürekli o kargoyu düşünürüm. Geldi mi, ne zaman gelir, gelmezse ne zaman almaya giderim. Sürekli kargo takipten bakarım. Kargo dediğim de aman aman bir şey değil, yanş çok ihtiyacım olan bir şey değil. Bu sadece bir örnek.
  • Ertesi gün bir işim olsun mesela. Gece uyumadan onu planlarım sürekli. İşte şu saatte kalkacağın üstümü şu kadar sürede giyerim. İş dediğim de yine önemsiz bir şeyler atıyorum arkadaşlarınla buluşmak olsun.
  • Bir şeyi kendimi sürekli ikna etmeye çalışırım. Gecelerce düşünürüm. Yine bir örnek vereyim, sevgilimin eski sevgilisiyle arkadaşca konuşmasını yakaladım, daha sonra konuşmasını şstemediğimi belirttim, numarasını sildi engelledi. Ama ben bunu abartısız 4-5 ay boyunca düşündüm. Acaba unutamadı mı, neden konuştu, niye konuştu. Bunlar sadece birkaç örnek. Umarım cevap yazarsınız. Nasıl bir yol izlemeliyim. Sevgiler
Aynen bende oyleyim ama bu hastalikmi hic oyle dusunmedim mesela.kargo daha dagitima cikmadan kargo sirketini 50 kez ararim gelene kadar yani yada arkadaslarimla buluscaksam diyelimki 1de buluscaz ben 9da onun evine giderim hadi kalk hazirlan diye yada aksam buluscaksak diyelimki 8de ben 5te hazir olurum ve robot gibi beklerim yada biyere gezmeye eya sinava gidecegim gece asla uyuyamam 5gibi yatar 7de kalkarim karnim agrir ve ishal olurum yasim 30 ama ben hala boyle davranislar sergiliyorum hemde 2 cocuk annesi olarak cocuk gibi heycanla beklerim herseyi acaba niyeki simdi bende kafaya taktim hastamiyiz biz acaba...

Valla ölümlü dünya.
1 dk sonrası için garanti yok iken, hiç saçma sapan şeyleri düşünüo de hayatı kendime zindan edemem.
Kargoymuş oymuş buymuş.
Allah sağlık ve alacak nefes versin, gerisi boş.
Siz ne yaparsanız yapım, ne kadar düşünürseniz düşünün hayat sizi hep açık minicik noktanızdan vurup, titretir.
Ondan boşverin ya, anın tadını çıkarın.

Bende tam tersiyim..konu beni tebessüm ettirdi:) kargo atıyorum salı gelicek tam olarak hangi gün geleceğini bilmemde bildim diyelim yine unutur misafirlikteyimdir:) hiç düşünmem.kafama pek takmam bu tarz durumları ama mesela kargo gelsede komsuma falan emanet edilir durum bu şekilde çözülür.bi buluşma olduğunda ben zaten en geç giden olurum yada tam saatinde giderim.

Aynen bende oyleyim ama bu hastalikmi hic oyle dusunmedim mesela.kargo daha dagitima cikmadan kargo sirketini 50 kez ararim gelene kadar yani yada arkadaslarimla buluscaksam diyelimki 1de buluscaz ben 9da onun evine giderim hadi kalk hazirlan diye yada aksam buluscaksak diyelimki 8de ben 5te hazir olurum ve robot gibi beklerim yada biyere gezmeye eya sinava gidecegim gece asla uyuyamam 5gibi yatar 7de kalkarim karnim agrir ve ishal olurum yasim 30 ama ben hala boyle davranislar sergiliyorum hemde 2 cocuk annesi olarak cocuk gibi heycanla beklerim herseyi acaba niyeki simdi bende kafaya taktim hastamiyiz biz acaba...
Aynı ben :KK57:

merhaba, bu bir hastalık mı, hastalıksa nasıl hareket etmeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim :KK43: çünkü herkes mi böyle yoksa ben de mi bu sıkıntı bilmiyorum.Sıkmamak adına maddeler halinde yazacağım.
[/QUOTEHiç düşünmem böyle şeyleri sanırım baya duyarsızım

Ben de aynı durumdayım. Ufak tefek işleri kafama takmam yüzünden tüm hayat dengem şaşıyor. En ufak bir planım şaşınca o günüm zehir oluyor.Doktora gittim, ilaç tedavisine başladım (obsesyon teşhisi kondu). Henüz bir ay oldu ama cok da bir sey değişmedi. Sanırım bazı şeyler karakter ile alakalı ve değişmiyor. Ben Başak burcuyum

Ben de aynı durumdayım. Ufak tefek işleri kafama takmam yüzünden tüm hayat dengem şaşıyor. En ufak bir planım şaşınca o günüm zehir oluyor.Doktora gittim, ilaç tedavisine başladım (obsesyon teşhisi kondu). Henüz bir ay oldu ama cok da bir sey değişmedi. Sanırım bazı şeyler karakter ile alakalı ve değişmiyor. Ben Başak burcuyum
geçmiş olsun canım

Kızlar burada başak demissiniz ben yengecim haritamda başak yok bile aynen böyleyim. Hatta daha beterim aklima hep eski seyler gelir özellikle sabahlari sinirle kalktığım olur
Aboooo ben yerleri silip,karşısına gecip izlerim iz varmi tüy varmı vs
Hele bu düşünceler aylarcaaaaa inanamiyorum ben konu sahibinden de beterim hatta hayat zor:(

Back
X