Ben memurum bu ay 16.000 aldım. Eşim özel sektörde 12.000 de o alıyor.Şu an zengin kesim dışında herkes aynı durumda.
Krediler 28 mayıstan sonra daha da kesilecek. Şu an taksitli nakit avans bile kısıtlanmış. Ülkede resesyon yani durgunluk bekleniyor. Bu ekonominin düzelmesi zaman alacak. 1+1 ev fiyatları bile uçuk. Bir buçuk milyondan başlıyor. O da en az. Ne yapacağız hiç bilmiyorum. Kendinizi çok fazla sıkmayın. Yapabildiğinizi zaten yapıyorsunuz.Şu an zaten önce borçlarınıza odaklanın.. arabanız varmış şu devirde araba sahibi olmak bile zor. Onun borcunu bitirin. Şu an konut kredisi için şartlar zor. Belki bir ihtimal 4 yila yakin ekonomi düzelir. Ama düzelmeyebilir de. Şu an herkes ekonomiyi takip ediyor. Kimse ne olacağını bilmiyor. Belirsizlik var. Maaşlar ne kadar? Giderler ne kadar? Çocuğunuz varmış kreş ne kadar? Devlet memuru iseniz küçük şehirlere tayin isteme durumunuz var mı?
Emin olun sizden daha fazla hesap kitap yapan bı çiftiz. Geçim zor . Allah yardımcımız olsun.İyi akşamlar hanımlar. Siz de sürekli hesap kitap yapıyor musunuz yoksa ben takıntı haline mi getirdim bu olayı. Gün içinde bir kaç sefer banka hesabıma giriyorum. Nakit avans çektik araba alırken. Eksi 60 bindeyiz. Kredi odemelerimiz var. Çocuğun kresi var. Servisi var. Market pazar masrafı var. Günde 2 3 kere hesap makinesini alıyorum elime bu ay markete şu kadar harcarsak elimize şu kalsa eksi hesaptan şu kadar çıksak , eşimin maaşı yatınca şu borcu kapatsak, ayda bir kaç tane çeyrek atabilsek kenara diye sürekli hesap kitap yapıyorum.
Evimiz yok 300 binlik borcunu ödediğimiz bir arabamız var. 4 sene lojmanda oturma hakkımız kaldı. Sıfır ev almak zaten imkansız da en azından 5-10 senelik bir daire almak derdindeyim lojman hakkımız bitince. Ekonomiyle kafayı yiyen bir ben olamam değil mi ?
Şu an gayet bilinçli yaşıyorsunuz.Ben memurum bu ay 16.000 aldım. Eşim özel sektörde 12.000 de o alıyor.
4750 krediler( bir kredimiz de eylülde başlayacak toplam ödeme 9 bin olacak)
Kredi kartı her ay 5-6 bin civarı ödüyoruz( internetten bilezik alıyorum yatirimlik 3 taksit yaptırıyorum, kiyafet alışverişi falan da oluyor çocuğa bize mecbur taksit yaptiriyorum)
Adanadayim şu anda klima çalışmıyor elektrik 500 civarı geliyor. Telefon internet eşimin teli falan derken 500 de onlar geliyor. Oğlumun kresi 1900, servisi 750 tl.
Eşim arabayla işe gidip geliyor biz hafta sonları Bi yerler gidiyoruz 1500 benzin.
Daha market kasap manav işin içine girmeden benim maaşım bitiyor zaten. Eşimin maaşıyla da geçinip şu eksi hesaptan kurtulmaya çalışıyoruz işte.
Küçük şehirden taşındık zaten eşimin işi dolayısıyla buraya.
siz bizKonu sahibi sizi tenzih ederek söylüyorum kimsenin şahsını zan altında bırakmak istemem çünkü. Herkesin aynı durumda olduğu görüşündeydim ama katılmıyorum artık. İnsanlar memnun bence gayet. Burada sürekli geçinemiyoruz temalı konular açılıyor, ben de görüyorum, tanık oluyorum ama sonra bakıyorum halk bu durumdan memnun galiba ki değişim istemiyor. Her iki kişiden biri ekonomi modeli değişmesine oy vermiş zira. Ekonomiyle kafayı yiyen kim olabilir bunun cevabını ben de merak ediyorum. Sabrımın sınırındayım artık
siz biz
yani maaşlı çalışıp ya da emeğiyle geçinip, büyükşehirde sıkışan insanlar değişim istiyor
misal bu kadın memur olarak 2 asgari ücret alıyor -belki üniversite mezunudur kendisi, eşi 1.5 asgari ücret alıyor değil mi?
şimdi bu normal mi?
benim ilkokuldan sonra okumayan. 2 kelime bile yabancı dil bilmeyen, ömründe bilgisayar kullanmamış kuzenim köyden geçen doğalgaz boru hattı vesilesiyle işe girdi. güya boru hattının bakımı ve güvenliği için. yaptıkları tek bir iş yok bir odaları var akşama kadar oturuyorlar. ama sigortalı ve yılın 12 ayı çalışıyor. yersen.
asgarinin üstünde alıyor. ve köyde yaşıyor...köye babasının evinin dibine ev yapılmıştı taaaa o evlenirken (babası briketini tuğlasını aldı, o zamanlar büyükşehir yasası yoktu, bugünün parasıyla belki 2-3 yüz bin liraya 3+1 ev oldu da bitti maşallah...mimardan proje onaylatmak yok zemin etüdü yok, köy bizim oralar arsa seninse imar izni veriyorlardı o zmanlar öyleydi)
şimdi bu arkadaş ömründe okul ders sınav derdi çekmedi
yol kalabalık işe yetişme patron baskısı mobbing görmedi
hayatında kira vermedi, hatta 10-15 sene elektik su parası bile vermedi sayılır,
15 temmuzdn sonraki kredi kampanyasında ucuz kredi aldı ilçeden de ev aldı (şimdi değeri olmuştur 2-3 katı)
bir yandan köyde ekiliyor biçiliyor az da olsa kendilerine yetiyor
hadi bil bakalım hangi partili sence ???
ha n olur yarın büyükşehire üniversiteye çocuk yollar. anyayı konyayı anca o zaman görür...ama çocukları da okumazsa devamke.
neyse
konu sahibi
herkes hesap yapıyor da günde 3 kere ypaınca size ne gibi bir ekstra faydası var ki?
onun yerine ne biliyim yazın kışlık gıda hazırlayıp sezon sonu indirimli kyafet filan almaya çalışsanız bari bir fayfası olur. günde 3 kere hesap kitap ök bu enerjinizi daha olumlu kullanabilirsiniz sanırım.
Konu sahibi sizi tenzih ederek söylüyorum kimsenin şahsını zan altında bırakmak istemem çünkü. Herkesin aynı durumda olduğu görüşündeydim ama katılmıyorum artık. İnsanlar memnun bence gayet. Burada sürekli geçinemiyoruz temalı konular açılıyor, ben de görüyorum, tanık oluyorum ama sonra bakıyorum halk bu durumdan memnun galiba ki değişim istemiyor. Her iki kişiden biri ekonomi modeli değişmesine oy vermiş zira. Ekonomiyle kafayı yiyen kim olabilir bunun cevabını ben de merak ediyorum. Sabrımın sınırındayım artık
Bir ıslık da sen çalİyi akşamlar hanımlar. Siz de sürekli hesap kitap yapıyor musunuz yoksa ben takıntı haline mi getirdim bu olayı. Gün içinde bir kaç sefer banka hesabıma giriyorum. Nakit avans çektik araba alırken. Eksi 60 bindeyiz. Kredi odemelerimiz var. Çocuğun kresi var. Servisi var. Market pazar masrafı var. Günde 2 3 kere hesap makinesini alıyorum elime bu ay markete şu kadar harcarsak elimize şu kalsa eksi hesaptan şu kadar çıksak , eşimin maaşı yatınca şu borcu kapatsak, ayda bir kaç tane çeyrek atabilsek kenara diye sürekli hesap kitap yapıyorum.
Evimiz yok 300 binlik borcunu ödediğimiz bir arabamız var. 4 sene lojmanda oturma hakkımız kaldı. Sıfır ev almak zaten imkansız da en azından 5-10 senelik bir daire almak derdindeyim lojman hakkımız bitince. Ekonomiyle kafayı yiyen bir ben olamam değil mi ?
İyi akşamlar hanımlar. Siz de sürekli hesap kitap yapıyor musunuz yoksa ben takıntı haline mi getirdim bu olayı. Gün içinde bir kaç sefer banka hesabıma giriyorum. Nakit avans çektik araba alırken. Eksi 60 bindeyiz. Kredi odemelerimiz var. Çocuğun kresi var. Servisi var. Market pazar masrafı var. Günde 2 3 kere hesap makinesini alıyorum elime bu ay markete şu kadar harcarsak elimize şu kalsa eksi hesaptan şu kadar çıksak , eşimin maaşı yatınca şu borcu kapatsak, ayda bir kaç tane çeyrek atabilsek kenara diye sürekli hesap kitap yapıyorum.
Ben Amerika'da bulundum bir süre yaşadım.siz biz
yani maaşlı çalışıp ya da emeğiyle geçinip, büyükşehirde sıkışan insanlar değişim istiyor
misal bu kadın memur olarak 2 asgari ücret alıyor -belki üniversite mezunudur kendisi, eşi 1.5 asgari ücret alıyor değil mi?
şimdi bu normal mi?
benim ilkokuldan sonra okumayan. 2 kelime bile yabancı dil bilmeyen, ömründe bilgisayar kullanmamış kuzenim köyden geçen doğalgaz boru hattı vesilesiyle işe girdi. güya boru hattının bakımı ve güvenliği için. yaptıkları tek bir iş yok bir odaları var akşama kadar oturuyorlar. ama sigortalı ve yılın 12 ayı çalışıyor. yersen.
asgarinin üstünde alıyor. ve köyde yaşıyor...köye babasının evinin dibine ev yapılmıştı taaaa o evlenirken (babası briketini tuğlasını aldı, o zamanlar büyükşehir yasası yoktu, bugünün parasıyla belki 2-3 yüz bin liraya 3+1 ev oldu da bitti maşallah...mimardan proje onaylatmak yok zemin etüdü yok, köy bizim oralar arsa seninse imar izni veriyorlardı o zmanlar öyleydi)
şimdi bu arkadaş ömründe okul ders sınav derdi çekmedi
yol kalabalık işe yetişme patron baskısı mobbing görmedi
hayatında kira vermedi, hatta 10-15 sene elektik su parası bile vermedi sayılır,
15 temmuzdn sonraki kredi kampanyasında ucuz kredi aldı ilçeden de ev aldı (şimdi değeri olmuştur 2-3 katı)
bir yandan köyde ekiliyor biçiliyor az da olsa kendilerine yetiyor
hadi bil bakalım hangi partili sence ???
ha n olur yarın büyükşehire üniversiteye çocuk yollar. anyayı konyayı anca o zaman görür...ama çocukları da okumazsa devamke.
neyse
konu sahibi
herkes hesap yapıyor da günde 3 kere ypaınca size ne gibi bir ekstra faydası var ki?
onun yerine ne biliyim yazın kışlık gıda hazırlayıp sezon sonu indirimli kyafet filan almaya çalışsanız bari bir fayfası olur. günde 3 kere hesap kitap ök bu enerjinizi daha olumlu kullanabilirsiniz sanırım.
Mevcut iktidarın değişimini istemeyen insanların ciddi bir bölümü de geçim sıkıntısı çekiyor. Memnun değiller.
Ama bunu, iktidarın değişmesi için bir sebep olarak görmüyorlar.
Diğer bir anlatımla; iktidarın aynı kalması ısrarını oluşturan sebepler, bozuk ekonomi nedeniyle ortadan kalkabilecek türden sebepler değil onlar için.
Ben nasıl, cebimin durumu ne olursa olsun, bambaşka ve çok güçlü nedenlerle mevcut iktidara asla oy vermeyeceksem, oy verenleri de aynı nedenle asla mevcut iktidardan vaz geçmeyecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?