sürekli kızın konuşuyormu diyen komşu +mesai arkadaşı

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Akşam akşam canım sıkıldı.
Evet evet tam 3. kez aynı soruyu soruyor bana.
kendisiyle aynı okulda çalışıyoruz.Karşı cins bir bey.iki çocuğu var hemen hemen kızımın yaşında.
Onun cocukları konuşkan çekingen değil
Aynı zamanda bina komsum.
Kızım birini görünce hemen konuşmaz bi 5 dakka falan zaman geçmesi laz sonra açılır.
Daha 2.5 yaşında.
Zaten erken konuştu.
Dörtü hatta beşli cümleler kuruyor.
Gayet sohbet ediyoruz.
Şükür bi sıkıntım yok bununla ilgili.
Ama az evvel 3. kez sordu kaldıkı yanında komuştuğuda oldu kızımın.Neden yapıyor niye yapıyor anlamıyorum.
Binada karşılaştık kızıma soru sordu kızımda hayır dedi sadece uzun cevep vermedi.
Kızın komuşuyormu sıkıntı varmi dedi.
Hocam niye sknti olsun herşey yolunda bi sorun yok gayet konuşuyor dedim.
öyle gerildimki siz ne takıyorsunuz bunu üçtür soruyosunuz diyecektim zor tuttum.
Kaldıki konuşmayadabilirdi.
Bu nasıl düşüncesizliktir?
Ben ona soruyormuyum sizin çocuğunuz konuşuyormu yada şunu yapıyormu diye.
sormam.
Her bebeğin gelişimi farklıdır değilmi
bunun bilimcinde olaacak kültüre sahip
Neden yapıyor bilmiyorum.
Sinirden kızımın konuştuğu vidyolari duruma atacaktım.Vazgeçtim Kime neyi ıspatalayacağım.
İnanın sadece paylaşmak için yazdım.
Teşekkürler okuyan hekese

çocukların hisleri bizden daha kuvvetlidir.Sevmedikleri insanlarla konuşmak istemezler.
ki konusmasinlar da dunyada iyi insan mi kaldı.benim kızım da 4 yaşında o da gozlemlemeden konuşmaz, ben öyle olsun istedim..normalde muhabbet kuşudur.
daha dogrusu adam seçer..
siz de niye diyenlere lafını yedirin..

Ay benim ailem de alt kattaki çocuğun ailesine yapıyor aynı baskıyı. O çocuk da sizinki kadar, ama kelime bile kuramıyor.
Ama kime ne?
Ailesi salak mı, bilmiyor görmüyor mu çocuğunun konuşamadigini. Sorunca elinize ne geçecek?
"Sormayın,milleti germeyin ,erkek çocukları geç konusur" diyorum her seferinde , "biz iyiliği için soruyoruz" diyorlar. Bir de "ah vah yazık" falan diyorlar.
Kötü niyetleri de yok da sacma bir hareket işte..
Bence de çok uyuz ama yurdum insanı...

İyi geceler. Allah çocuğunuza sağlıklı, huzurlu bir yaşam nasip etsin.
Anneler çocukları ile ilgili sorularda çok hassas oluyorlar. Ve diğer insanlar yeteri kadar empati yapamayabiliyor. Hem adam büyük ihtimalle öylesine sormuştur. Sorduğunu ve sizin verdiğiniz cevabı çoktan unutmuştur bile. Bazen bazı şeyleri öylesine sorarız. Bu kadar takmayın, kendinizi üzmeyin ve karşıdaki kişiye bu yüzden sinirlenmeyin lütfen.

Bunu yapan bir öğretmense gelişim dersini tekrar etmesini önerebilirsiniz :)
Hiç dert etmeyin böyle insanların sorularını yüzlerine karşı görmezden gelin. Başka konuya geçiverin aa diye bir şeye şaşırdın telefona bakın ay pardon duyamadım gibi

Ay benim kardeşim 4.5 yaşında konuştu. Ama maşallah bi açıldı pir açıldı susmuyor yıllardır her çocuğun gelişimi farklidir fakat bazı mankafalar sidik yarıştırır gibi çocuk yarıştırıyor. Aldirmayin

Şu ifadelere bir de göz devirme gibi bişey koysalarmış, bu anlattığınız durum için çok uygun olurmuş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…