Sürekli kocasını öven arkadaşım

Amaaan ezık ışte aklınca egosn tatmın edyr zavallım bu dunyadakı zengınlıgı parası olnlra acıyrum bsver ben dınler gulergecerdm hıııc cevap bılee vermezdım

Ay kuzenim canlandı gözümde resmen, düğünüme gelmişti sağolsun , kendisi yaşça benden baya büyük ve bekardı o Zaman her şeye bir kulp takmalar küçümsemeler, en son balayına gidecek misiniz diye sordu benim ağzım mutluluktan kulaklarımda zaten evet Antalya'ya gideceğiz dedim, " aman sizde mi Antalya bu ne ya her balayına giden Antalya ya koşuyo " diye dalga geçmişti, " ne yapsaydık değişik olalım diye erzuruma mı gitseydik" dedim apışıp kaldı :KK48: " ay yok izmire gelin diye dedim" diye toparlamaya çalıştı sonra :KK48:

Valla tam benim arkadaş olmak isteyeceğim tipmiş ya.
Kocasını ovsün tatilini ovsün, sırayla birbirimizin hayatını ovelim falan. Zaman geçirme stilimiz bu olsun.
Ben paso dert dinliyorum anasını satayım.
Herkes öyle dertli ki mutluluğumuzu paylasamaz olduk. Hemen "o zaten mutsuz yeaa ondan mutluluğunu söylüyor" oluyor. bunu soyleyenlerin tam zamanlı mutsuz mesai yapmaları ise paha bicilemiyor. Mutluluğu, tatili, eşyamızı içimizde tutmamız gerektiği algısı oluştu. Sen yapamıyorsan bende mi yapmayayım? yemin ederim çok doluyum bu konuda. Milletin içten içe fesatlanmasının bedelini çekiyor gibiyim.

Ha dersen ki konu sahibi kendini overken, mutlulugunu paylasırken ustunluk taslıyor. Görüşme o zaman. Kimsenin tepene çıkacağı basamak olma.

Ama ilk bahsettiğim durumsa hakkını da yeme.

Bazen kendi kendime kuruntu yapıyorum dediğim çok oldu ama bazen cidden dayanamıyorum bahsettiğim bu arkadaştan üniden bu yana dostum önceleri de böyle şeyleri vardı ama son zamanlar yaptıkları artık iyice beni bunalttı.Kocası kendi mesleğini yapamadı evlendikten sonra her fırsatta 'ay benimkinin de kendi işi var el yanında çalışmıyor 'diyor.-eşi babasının yanında çalışıyor emlakçılık gibi bişi-insanların altlarında arabayı görüünce ay bunu mu almışlar ala ala tavırları halinde,ihtiyacım yok sıkıldığım için çalışıyorum yoksa kocam otur evinde ye iç gez diyor fln gibi artık geçen yaptığı şey bardağı taşıran son damla oldu.Bu tuttu hepimiz böyle üç beş arkadaş oturuyoruz onun evinde.. gördün mü bilmemkim de evlendi iyi kız mutlu olur inşallah fln dedik,içimizden adı x olsun o da dedi ki evet evet balayı resimlerini paylaşınca gördüm Antalya da kalmışlar voyage da fln.dedi.Bu tuttu herkes de bizden rol çalıyo yaaa,bizden görmüştür dedi.Ve ben oha artık diyorum sana,kızım zaten her beş kişiden dördü Antalya yı tercih ediyor,Voyage da sana tahsis edilmedi ya komple dedim.Kızlar da gülüştüler.Bu acayip bozuldu.İnsan takip edilip edilmediğini bilir herhalde,baksana sen yememiş içmemiş bana kin gütmüşsün dedi beni suçlu çıkardı.Sonra konu dağıldı fln ama ben gerçekten yaptığıma yapacağıma da pişman oldum.Onu bırak görüşmek istemedikçe yazıp duruyor.Yani birileri bunları görsün etsin istiyor,ve sanki tek özenilecek hayat bunlarınki.Ben art niyet arıyor olamam dimi,bekarım diye böyle düşündüğümü sanıyor herhalde
sürekli övünenler aslında beş para etmezler. hayatlarındaki boşluğu böyle doldurmaya çalışırlar zavallı aşağılık kompleksliler dersin

Konuyu okuduktan hemen sonra arkadaşların yorumunu okumadan etkilenmemek adına kendi yorumumu yazıyorum kocası ile sıkıntıları olduğu için överek kapatmayaçalışıyor yarasını.. Ya da evlendikten sonra görmediklerini görmüş yanii sonradan görmeee

Bazen kendi kendime kuruntu yapıyorum dediğim çok oldu ama bazen cidden dayanamıyorum bahsettiğim bu arkadaştan üniden bu yana dostum önceleri de böyle şeyleri vardı ama son zamanlar yaptıkları artık iyice beni bunalttı.Kocası kendi mesleğini yapamadı evlendikten sonra her fırsatta 'ay benimkinin de kendi işi var el yanında çalışmıyor 'diyor.-eşi babasının yanında çalışıyor emlakçılık gibi bişi-insanların altlarında arabayı görüünce ay bunu mu almışlar ala ala tavırları halinde,ihtiyacım yok sıkıldığım için çalışıyorum yoksa kocam otur evinde ye iç gez diyor fln gibi artık geçen yaptığı şey bardağı taşıran son damla oldu.Bu tuttu hepimiz böyle üç beş arkadaş oturuyoruz onun evinde.. gördün mü bilmemkim de evlendi iyi kız mutlu olur inşallah fln dedik,içimizden adı x olsun o da dedi ki evet evet balayı resimlerini paylaşınca gördüm Antalya da kalmışlar voyage da fln.dedi.Bu tuttu herkes de bizden rol çalıyo yaaa,bizden görmüştür dedi.Ve ben oha artık diyorum sana,kızım zaten her beş kişiden dördü Antalya yı tercih ediyor,Voyage da sana tahsis edilmedi ya komple dedim.Kızlar da gülüştüler.Bu acayip bozuldu.İnsan takip edilip edilmediğini bilir herhalde,baksana sen yememiş içmemiş bana kin gütmüşsün dedi beni suçlu çıkardı.Sonra konu dağıldı fln ama ben gerçekten yaptığıma yapacağıma da pişman oldum.Onu bırak görüşmek istemedikçe yazıp duruyor.Yani birileri bunları görsün etsin istiyor,ve sanki tek özenilecek hayat bunlarınki.Ben art niyet arıyor olamam dimi,bekarım diye böyle düşündüğümü sanıyor herhalde
Gerçekten mutlu olmadığına kalıbımı basarım . Bazı insanlar evlenmeyi bir başarı olarak görüyor, yaşı gelmiş arkadaşlarına da bunu yapıyor . Benim arkadaşlarımdan hiç kimse böyle şeyler yapmadı geç evlendiğim halde . Şimdi evli değilim hatta yakın çevremde tek boşanan benim . Kimsede kendini Güllük gülistanlık göstermeye çalışmıyor . Bunu yapan olsaydı Koşarak uzaklaşırdım heralde . Bence sizde öyle yapmalısınız

Ay ne takıyon canım
Salla gitsin yaa :KK49:
İçinde bastıramadığı bir şeyler var belli ki

Ay bunun aynı modeli bi akraba vardı bizim.. Her yerde kocasinı overdi sonra gün yaptiklari arkadasinin kuzeniyle kocasi sevgili oldu simdi bizimkini bosayip ikinci kadini alacak... oh olsun demiyorum ama o kadar kocayı met edersen arsizin biride cikip " oo bu iyi kocaymis dur ben suna sahi olayim "der kapar elinden... simdide evlendigim ik gunden beri kan kusturdu diyip agliyor seninki de kesin oyledir etrafa hava yapmak icin salliyordur

Ben olsam o sozunun ardindan tum icimdeki zehiri akitirdim.
" yemisim lan senin gezdigin otelleri, he oldu takip ettim seni, sen anlatmadin zaten 7/ 24. Neyle hava aticagini sasiyosun, o kdr asagilayicisinki, o kdr iticisinki. Bi insan bu kadarmi rezil eder ya kendini. He en guzel sende, he zengini sensin. Bide kndini zengin saymazmi, ah Allahim. Ama sende beyin sifir mantik sifir. Onu napicaz?"

Bence evliliğinde sorunları var bu sekilde bastirmaya calisiyor

Anlattığı gibi değil bir ton sıkıntısı var ama bir şekilde size bunu bu şekil anlatarak kapatıyor

Görüşmek zorunda değilsin cevap verme bir süre sonra oda susar

Hahah gece gece aklima geldi.bir tanidik vardi benim.ben 30 yasinda evlendim kendiside apar topar bende 1 ay sonra (sonradan yasananlari dusundukce apar topar oldugunu anladik) 29 yasinda evlendi.dugun sabahindan itibaren benim kocam soyle, benim kocam boyle, canim kocam, askim, askilotam paylasimlari, anlatmalari bitmedi.arkadas olarak gordugumden canim dedim cok abarti paylasiyorsun ozelini.biraz senin olan sana kalsin.bundan sonra paylasimlari abarti sekilde devam etti.haaa sonuna da 30undan sonra koca bulmadim cok sukur diye not dusmeye baslamisti :)

Ben bekarım ondan yapıyor diye düşünüp bazen üzülüyorum kendime acıyoru m
daha neler kendine acımak nedir? o kadının empoze ettiği şeyi neden böyle benimsiyorsunuz? bu onun zihniyeti. siz de mi böyle düşünüyorsunuz? bekar bir kadına acıyor musunuz normalde?

kendi erdemleri ve meziyetleri olmadan bir erkeğe endeksli yaşayan, kompleksle bunları yapan kadınlar için üzülmeniz gerek asıl (kendiniz dahil lütfen kimseye acımayın normalde de). siz bekarsınız diye neyiniz eksik kalıyor ki evli kadınlardan. lütfen aşalım bu sosyal baskıları, topluma edeksli yaşamayı. toplum malesef evliliği fazla özendiriyor, sosyal kabul meselesi de var farkındayım ama ben bu yaşıma kadar buna hiç aldanmadım mesela. 34 yaşındayım yıllardır flört ettiğim adamla ancak evleneceğim, o da yemin ederim toplum baskısından değil, evliliğe ancak hazır hissettiğimden. aileme bile baskı yaptırmadım, gık diyemediler bu süre içinde. inanın ben zaten evlilik hevesini hiç anlamıyorum, kadınlar kendine bunu neden yapıyor hiç bilmiyorum. ömür boyu evlenmeyebilirdim de. hayatımda kimse de olmayabilirdi. herkes koşullarını kendi değerlendirir. bir kadın hiç bir zaman kendisini sevgilisiyle nişanlısıyla kocasıyla tanımlamamalı zaten. hayat onun dersini verir o insanlara da bir yerde. siz sakın o düşünceye düşmeyin.

başka bekarlara da kendiniz gibi içten içe acıyorsanız ve ne koşulda olursa olsun evlilere sırf evli diye imreniyorsanız da önce bu konuya eğilin, boş verin bu arkadaşınızı, kendi düşünce kalıplarınızı ve bakış açınızı sorgulayın lütfen..

Hahah gece gece aklima geldi.bir tanidik vardi benim.ben 30 yasinda evlendim kendiside apar topar bende 1 ay sonra (sonradan yasananlari dusundukce apar topar oldugunu anladik) 29 yasinda evlendi.dugun sabahindan itibaren benim kocam soyle, benim kocam boyle, canim kocam, askim, askilotam paylasimlari, anlatmalari bitmedi.arkadas olarak gordugumden canim dedim cok abarti paylasiyorsun ozelini.biraz senin olan sana kalsin.bundan sonra paylasimlari abarti sekilde devam etti.haaa sonuna da 30undan sonra koca bulmadim cok sukur diye not dusmeye baslamisti :)

O yine iyi benim arkadaş erkenden evlendi ki sebep başka ya ne ise

Ay erken merken evlilik söyle yok bu böyle kocam bana böyle bakıyor böyle ilgileniyor kocam yatak da şöyle böyle sonuç boşandı gitti

Valla tam benim arkadaş olmak isteyeceğim tipmiş ya.
Kocasını ovsün tatilini ovsün, sırayla birbirimizin hayatını ovelim falan. Zaman geçirme stilimiz bu olsun.
Ben paso dert dinliyorum anasını satayım.
Herkes öyle dertli ki mutluluğumuzu paylasamaz olduk. Hemen "o zaten mutsuz yeaa ondan mutluluğunu söylüyor" oluyor. bunu soyleyenlerin tam zamanlı mutsuz mesai yapmaları ise paha bicilemiyor. Mutluluğu, tatili, eşyamızı içimizde tutmamız gerektiği algısı oluştu. Sen yapamıyorsan bende mi yapmayayım? yemin ederim çok doluyum bu konuda. Milletin içten içe fesatlanmasının bedelini çekiyor gibiyim.

Ha dersen ki konu sahibi kendini overken, mutlulugunu paylasırken ustunluk taslıyor. Görüşme o zaman. Kimsenin tepene çıkacağı basamak olma.

Ama ilk bahsettiğim durumsa hakkını da yeme.
gercekten haklisin arkadasim.herkes dertli zaten..dert anlatiyorlar..insanin kendi dertleri yetmiyorda baskasinin dertletini dinliyor.kendi derdine merhem olamaz gider baskasinin derdine sunu yap bunu yap der..konu sahibi arkadasiniz anlatsin nevar bunda .kiz alinmis yazik birde..mahcup etmissiniz toplum icinde bas basa olsaniz neyse.toplum icinde yapilan elestiri elestiri degil hakarettir.mutluluguna sevinin.arkadaslik dostluk hatalariyls kabul etmektir.

genelde bu tipler evinde çok mutsuz tersi davranarak mutluymuş gib davranır cok görmeyin yani sallamayın arkadaşınızı

bence cok mutsuz bu tip insanlar surekli mutlu gibi konusurlar.sanki onlar harika sanki en guzel hayat onun gibi davranir ama icten o kadar yalnizdir ki. yapman gereken tek bir sey var yaninda surekli aileden bahset atiyorum annemde beni cok seviyor off cok duskun bana surekli ilgili vsvsvs gibi yani sanki boyle ilgiden bunalmissin gibi davran en kiskandiklari sey o cunku sevgi para ile satin alinmiyor ve onun tek ihtiyaci olan sey o sinirden catlar zaten zamanla seninle gorusmek istemez kendinde anlarsin tavsiyem :)

Back
X