Sürekli kocasını öven arkadaşım

Sürekli olarak ''Benı kıskanıyorlar'' lafını söyleyen narşist kişilik bozukluğu oldugu kanaatindeyim.
Bende olsam karsısında sureklı bu atıfta bulunurum.. Bu ne dinginlik bu ne bohem hayat yaa...

Tamam o kocasını övüyor sürekli kendini sizle kıyaslayıp daha iyi olduğunu göstermeye çalışıyor vs. Ama bunu yanınızda başka arkadaşlar varken de yapıyor. Ama sadece seni mi rahatsız ediyor? Diğerleri ne düşünüyor bu konuda.

Diğer yandan arkadaşının belli ki bazı duygusal, manevi sıkıntıları var. Manevi dünyası zengin insan bunlara ihtiyaç duymazdi. Ama onun böyle davranması seni neden rahatsız ediyor onu çözemedim. O sizden daha iyi olduğunu daha mükemmel hayatlar yaşadığını adeta bir trendsetter oldugunu söylesin. Bu seni yine de rahatsız etmemelidir. Eğer ediyorsa senin de manevi süreçlerde problem var demektir.

Bugün ben de çok benzer birsey yaşadım. Aynı seni rahatsız ettiği gibi beni de rahatsız etti. Kendi duygularım da çok karışık. Beni rahatsız hissettirmemesi gerekiyordu.

Diğerleri de rahatsız oluyordur elbet ama arkasından konuşmak istemiyor olabilirler. Belki bir patlama noktası olur. Hep bir ağızdan boşalırlar :-)

Ben de benzer bir süreç yaşadım da bir arkadaşımla. Mesafe koydum arama. Ama bütün gün yüz yüze bakmam gerekiyor. Karşımda oturuyor iş yerimde. Sürekli övüyor övüyor. Benim anlattığım küçük tatlı mutluluklar için beni küçümsüyor. Şimdi bi yerden sonra doluyosun. Sinir bozuluyor. Dinlemek istemiyorsun. Laf sokuyosun. Ama karşındaki yüzsüz direk üste çıkıyo. Başta rahatsız etmez ama bir noktadan sonra bayıyor insan.

Hani bende de manevi problem olabilir ama bu kimseye zarar verecek bir şey olmayabilir içimde yaşadığım bir üzüntüyü kötü niyetli arkadaş tetikleyip bana yıkım yaşatabilir mesela o anda. Ya da hiçbir problemim yokken o muhabbetleri duymaktan cinnet noktasına gelebilirim :D

O yüzden konu sahibini çok iyi anladım ben galiba..

Diğerleri de rahatsız oluyordur elbet ama arkasından konuşmak istemiyor olabilirler. Belki bir patlama noktası olur. Hep bir ağızdan boşalırlar :-)

Ben de benzer bir süreç yaşadım da bir arkadaşımla. Mesafe koydum arama. Ama bütün gün yüz yüze bakmam gerekiyor. Karşımda oturuyor iş yerimde. Sürekli övüyor övüyor. Benim anlattığım küçük tatlı mutluluklar için beni küçümsüyor. Şimdi bi yerden sonra doluyosun. Sinir bozuluyor. Dinlemek istemiyorsun. Laf sokuyosun. Ama karşındaki yüzsüz direk üste çıkıyo. Başta rahatsız etmez ama bir noktadan sonra bayıyor insan.

Hani bende de manevi problem olabilir ama bu kimseye zarar verecek bir şey olmayabilir içimde yaşadığım bir üzüntüyü kötü niyetli arkadaş tetikleyip bana yıkım yaşatabilir mesela o anda. Ya da hiçbir problemim yokken o muhabbetleri duymaktan cinnet noktasına gelebilirim :KK70:

O yüzden konu sahibini çok iyi anladım ben galiba..
Aynen bazen gerçekten görmezden geldiğimde biz kendimizle ilgili bi gelişme paylaştığımızda yokmuş gibi hiç söylenmemiş gibi davranması fln aynı aynı işte sizinki ile

Görgüsüz :63: Bu tip kendini çok öven insanlar aslında hayatlarında bazı şeyleri eksik olan insanlardır.

Kimde ne eksikse onu anlatır dururmuş.Arkadaşınızınkininde o hesap.Belliki hayal ettiği evliliği yaşayamıyor o yüzdende böyle üzerini örtmeye çalışıyor.Bu konuda baska hic bisey düşünmem.En çok namus diyen en namussuz insandır en çok param var diyen aslında borç içinde gezendir en çok kocam muhteşem diyenin kocası malın tekidir filan.Çözdüm artık ben bu mevzuları, kimin dilinde ne varsa o kişide o aslında yok.Bu yani.

O arkadasina iyiki kocan varmis yoksa ne konusurdun acaba de.
Kocasini ve cocugunu ovenin mecliste yuzu kara cikar derdi babaannem.

Hic istisnasiz, su ana kadar bana kim hayatiyla ilgili neyi ovsuyse onunla ilgili bir sorun oluyor illa ki. Halamin kizi bize geldiginde surekli babasini ovuyordu, soyle ilgili boyle ilgili falan. Meger hem annesini aldatiyormus hem de evde teror estiriyormus. Bir akrabamiz oglunu anlata anlata bitiremezdi, meger okulu bir turlu bitiremiyormus, dersleri cok kotuymus. Komsumuzun kizi yeni evlendiginde surekli esini anlatirdi bize, meger kocasi evde yuzune bile bakmiyormus. Bu ornekler bir degil iki degil...

Sahsen guzel bir evliligim olduguna inaniyorum ve bunu insanlara anlatmayi hem gereksiz hem de tehlikeli buluyorum. Hem baskalari bunu neden bilmek zorunda?

Benimde böyle sürekli kocasını öven
Ve görgüsüz bir arkadaşım vardı
1 yıl geçmeden aldatıldı

Böyle tipler içinde kalmış yaşayamadığı
Şeyleri varmış gibi gösteren ruh hastaları bana göre
Bu kadar cok öpüyorum gercek değildir, o hayallerini gercek gibi anlatıyor,bırak mutlu olsun aşk fukarası

Hic istisnasiz, su ana kadar bana kim hayatiyla ilgili neyi ovsuyse onunla ilgili bir sorun oluyor illa ki. Halamin kizi bize geldiginde surekli babasini ovuyordu, soyle ilgili boyle ilgili falan. Meger hem annesini aldatiyormus hem de evde teror estiriyormus. Bir akrabamiz oglunu anlata anlata bitiremezdi, meger okulu bir turlu bitiremiyormus, dersleri cok kotuymus. Komsumuzun kizi yeni evlendiginde surekli esini anlatirdi bize, meger kocasi evde yuzune bile bakmiyormus. Bu ornekler bir degil iki degil...

Sahsen guzel bir evliligim olduguna inaniyorum ve bunu insanlara anlatmayi hem gereksiz hem de tehlikeli buluyorum. Hem baskalari bunu neden bilmek zorunda?

Bazen kendi kendime kuruntu yapıyorum dediğim çok oldu ama bazen cidden dayanamıyorum bahsettiğim bu arkadaştan üniden bu yana dostum önceleri de böyle şeyleri vardı ama son zamanlar yaptıkları artık iyice beni bunalttı.Kocası kendi mesleğini yapamadı evlendikten sonra her fırsatta 'ay benimkinin de kendi işi var el yanında çalışmıyor 'diyor.-eşi babasının yanında çalışıyor emlakçılık gibi bişi-insanların altlarında arabayı görüünce ay bunu mu almışlar ala ala tavırları halinde,ihtiyacım yok sıkıldığım için çalışıyorum yoksa kocam otur evinde ye iç gez diyor fln gibi artık geçen yaptığı şey bardağı taşıran son damla oldu.Bu tuttu hepimiz böyle üç beş arkadaş oturuyoruz onun evinde.. gördün mü bilmemkim de evlendi iyi kız mutlu olur inşallah fln dedik,içimizden adı x olsun o da dedi ki evet evet balayı resimlerini paylaşınca gördüm Antalya da kalmışlar voyage da fln.dedi.Bu tuttu herkes de bizden rol çalıyo yaaa,bizden görmüştür dedi.Ve ben oha artık diyorum sana,kızım zaten her beş kişiden dördü Antalya yı tercih ediyor,Voyage da sana tahsis edilmedi ya komple dedim.Kızlar da gülüştüler.Bu acayip bozuldu.İnsan takip edilip edilmediğini bilir herhalde,baksana sen yememiş içmemiş bana kin gütmüşsün dedi beni suçlu çıkardı.Sonra konu dağıldı fln ama ben gerçekten yaptığıma yapacağıma da pişman oldum.Onu bırak görüşmek istemedikçe yazıp duruyor.Yani birileri bunları görsün etsin istiyor,ve sanki tek özenilecek hayat bunlarınki.Ben art niyet arıyor olamam dimi,bekarım diye böyle düşündüğümü sanıyor herhalde
kro ama para onda demekki hala arkadaşlık etmeniz ilginç asıl:D

Ya eşine çok aşık ,ya da kendini avutuyor.....Ama hemfikir olduğumuz şey ise bir gün elinde patlayacağı!

sürekli "kocişlerini" anlatan kadınların aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum. kociş olmasa kimliksiz kalacak mazallah. kociş önemli

kocasının parasıyla adam oldugunu sanmıs ama olamamıs bir insan:/ yazık. görmemis mi desem sonradan görme mi bilemedim

Çok övenler mutsuzluğunu o şekilde tatmin edenlerdir %80 diyelim Allah tatsızlık vermesin kimsenin evine her gün güllük gülistanlık olmuyoruz ne yazık ki zaten olursan bir sorun vardır :)

Back
X