Sürekli kötü, içten pazarlıklı insanlarla karşılaşıyorum

Yasemen86

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2021
16
11
18
36
Üniversite de seçtiğim şehirden mi bilmiyorum ama hep o dönemden sonra düzgün insanlarla karşılaşamadım.hep içten pazarlıklı, kıskanç tipler karşıma çıkıyor. En yakın arkadaş gördüğüm insanalr bile açıkça kıskançlıklarını ifade diyorlar. Çalışma hayatım da da böyle. Yaşadıpım şehirde de insan profili çok kalitesiz geliyor bana. Ne kadar iyi niyetli fedakar olsam da bir değer yok karşılığı hep kötülük kıskançlık oluyor. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin. Günümüz insanları çok ikiyüzlü ben öyle olamıyorum. Yeniden üniversite okuyorum ya da yüksek lisansla uğraşıyorum. Çalışma ortamı ve iş değişikliği belki daha iyi olur diye ümid ediyorum

Benim hayatımı özetlediniz.Kendi yaşadıklarımdan çıkardığım sonuclar neticesinde insanlardan nefret ediyorum.Artık kimseye üzulüp yardım bile edemiyorum çok defa kandırılıp sömürüldüm o yuzden hayvanlara sarılıyorum onlar her seyin en iyisini hakkediyor.Belki tüm insanlar aynı değildir ama artık ben hayatıma kimseyi almak istemiyorum karşılaştığım herkes bencil pislik çıktığı icin artık hayatima kimseyi katmadan devam ediyorum lazımda degil

İnsanları iyice tanımak gerek. İyice tanımadan sirlarinizi vs anlatmayin derim. Ben mesela başıma gelen güzel şeyleri dayanamayip anlatiyordum ama artik anlatmiyorum. Boşverin bazen yalnız olmak daha güzel
Ayrica bu biraz da bilincaltiyla alakali bence. Yani sürekli kötü insanları çekiyorum derseniz bi süre sonra yine öyle insanları cekersiniz. Olumlu düşünüp insanları iyice tartmayi deneyin. İlk başta samimi olmayın iyice tanıyın gerçi iyice tanıyınca bile sonradan kötü çıkabiliyor ama iyi insanlar da var elbet. Umarım gonlunuzce arkadaş bulabilirsiniz

"Ne kadar iyi niyetli fedakar olsam da bir değer yok karşılığı hep kötülük kıskançlık oluyor" demişsiniz.
Belki de sorun bu kadar iyi niyetli fedakar olmanızdan kaynaklıyordur. Bu özelliğinizi farkeden kötü niyetli fitne fesatları, karıncanın şekere gelmesi gibi çevrenize topluyor olabilirsiniz. O yüzden bence önce fedakarlık yapacağınız kişiyi doğru seçin ve yapacağınız fedakarlıklar sizden birşey götürecek kadar büyük olmasın.

Bak cnm üniversitede çok fena açıkgöz insanlar var , kendini koru ve uyanık ol , herkesle hemen arkadaş olma, saf durma temiz duygularını kullanırlar, ben de ilk niye gittiğimde ben nereye düştüm demiştim, mezun olana kadar gözümden yaş dinmemişti , sana tavsiyem sabırlı ve uyanık olmandır, kimseye kendini hemen açma ve temkinli ol ...

İnsanlarla hemen samimi olmayın, öncelikle sınırlarınızı çizin...

+1

Valla bacım, doğruluk minarede kalmış, onunda içi eğri

Arızanın sizde olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam nerede böyle sizin gibi ben iyiyim kötüler beni buluyor diye miyavlayan varsa hep en arıza o çıkar ee boşuna dememişler herkes eksiğini dillendirir

Iyi niyetli insan hemen güvenir.
Yalan konuşmaz, o yüzden samimi olduğu arkadaşından da beklemez. Her anlattığına da bu yüzden inanır.
Sınırlarınız olsun, kendinizden çok özel şeyler anlatmayın, evin içindeki evde kalsın, her şeye fikir danışmayın, kendi fikirlerinizle yürüyün her zaman.
Hepimiz bu tiplere karşılaşıyoruz.
Sadece ona göre davranıyoruz, o yüzden ben şahsen rahatsız olmuyorum.

Herkesin kötü kıskanç içten pazarlıklı iki yüzlü oldugunu düşünmek çok mu iyi niyetli bi yaklaşım şimdi? Hele yaşanılan yere göre insanlara nitelik biçmek? Peki karşılık bekleyerek sizin deyiminizle fedakarlık falan yapmak. Çünkü karşılık bekleyince onun adı başka bişey oluyor. İyi niyet anlayışınızı gözden geçirin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…