sürekli küsen eş

Bende hiç sevmem kiz gibi küsen erkekleri evde küsen biri varsa o benim
Yani cidden çok büyük bir sorun bu uzun süreli küs kalmalar filan, madem küstü hiç bir i$inide görme yapsin ütüsünü mütüsünü!
Bu durumu e$inle konu$ ortada bir $ey varsa konu$ulup halledilir küsüpte konu$mamazlikla degil yoksa bu küsmeler uzar gider ve bir zaman sonra çocugunuzda etkilenir
Allah yardimcin olsun...umarim $u mubarek ayda düzelir araniz

Benim babam yapıyo bunu anneme, deli oluyorum, boğasım geliyo. Nişanlım yapsa valla konuşmadığıyla kalır, haksızsam zaten kabul ederim ama haklıysam da taviz vermem. Evlenince ne olur tabi bilemem ama çok inatçı biriyim ve o da bunun farkında, göze alabileceğini sanmam.
Allah sana sabır versin, İnşallah huzur mutluluk versin ailenize.Ben de arkadaşlara katılıyorum, umursama sen de onu.Sen niye odaya gidisounda o yemek yiyor, o yokmuş gibi otur ye yemeğini, rahatsız oluyosa o gitsin.

sanırım bu inatlıkla alakalı eskiden segilimle biz hiç küsemezdik o da bende hep ya o ya ben kavga etsekte hiç bişi yok gibi davranırdık ama şimdi kavga ediyoruz küsüyoruz o benden fazla konuşmama kararı alıyo ama o inatsa ben ondan daha inadım o konuşmuyosa benn hiççç konuşmammm ne sanıyosa kendini kendinden soğutmaktan başka bi işe yaramıyo işte farkındda değil

Allah yardımcın olsun arkadaşım, çok zor bir durum ve yaşamayan bilemez...

Arkadaşların dediği gibi de öyle yüz verme sende konuşma nasılsa konuşur durumları da kar etmiyor malesef...

Benim eşimde bir küser, saçma sapan bir sebepten dolayı ben konuşmazsam haftalarca konuşmaz...Ben ciddiye alınmayacak durumlarda birkaç gün

sonra konuşurum oda zorla konuşurda, eğer benim haklı olduğum bir sorun varsa bende inada bağlarım ki, eşim yatağı bile ayırır, inadından, yaptığım yemeği yemez,

ütülediğimi giymez, sormaz bile sağmısın varmı bir sorun diye, aynı evde ikinci yabancı gibi yaşarız ki bu en son 15 gün sürdü...Sonrasında da hep bi vesile olur

konuşmak için, ben de patlarım ne o hatasını kabullenir nede ben...Başlarda (ki 5 yıllık evliyim) çok üzülürdüm ki artık takmıyorum, onsuz da olsa çıkıyorum geziyorum

tozuyorum, harcıyorum, önceleri mal gibi evde gözü yaşlı konuşmasını beklerken kaybeden ben olurdum, şimdilerde daha temkinli davranıyor, alıp başımı gideceğimi

anladı artık...Bırak oda gidecekse gitsin ailesinin yanına...Ben bi bayram anneme gitmiştim yine böyle küs zamanımızda, annemlerde tatile gitmişlerdi, üç gün yalnız

kalıp kafamı dinledim, sonra paşa paşa geldide neye yaradı((Allah sabır versin ne diyim...

Tipik bencil erkek sendromu. Bu erkeklerde benim en çok gördüğüm ortak özellik; aileleri tarafından hiç tepki görmemiş olmaları. Şöyle ki; bunlar zamanında evde hatalı bile olsalar, ya bi anne ya bi abla gelip bunların gönlünü almış. Kimse de "sen hatalısın küsersen küs" dememiş. Böyle kötü yetiştirilmişler. Sonra da aynı şeyi eşlerinden bekliyorlar.

Benim çözümüm şu oluyordu ( Allaha şükür son zamanlarda yaşamadık); ilk 1-2 gün rutinimi aksatmadan yemek, temizlik, ütü yapılıyordu. Eğer hala karşımda kendi kendine tavır yapan biri varsa, akşamları ne yemek yaparım ne de yerim. Eşim dışarda yemeyi sevmediğinden evde bişiler atıştırmaya çalışır ama en fazla 1 gün Sonra ertesi gün pes eder, " canım şundan istedi yapsana"... Ben de o saatten sonra inada bindirmiyorum işi.

Yani siz 6 yıl boyunca yanlış yapmışsınız. Olan olmuş ama şimdiden sonra aynı şekilde davranmayın derim. Diğer arkadaşlara da katılıyorum, bayramda nereye gitmek istiyorsa gitseydi, umursamasaydınız keşke. Çözüm burda çünkü...Umursamayın ve şaşırtın onu. İsterse 1 ay sürsün. yoksa ömür boyu o işkencenin dozu artarak devam eder.

İnşallah sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

son gelişmeleri yazayım kızlar.saat 11 de eve geldi yanına hiç uğramadım mutfakta oyalandım biraz sonrada gittim yattım..gece oğlumla uğraştı tuvalete filan kaldırdı ama yinede oğlum çiş yapmış üzerine(tuvalet eğitimi veriyoruz oğluma bu günlerde), uyuyo gibi yaptım.eskiden olsa hemen kalkar olayı hemen devir alırdım.bi güzel üstünü değiştirdi sonrada uyuttu.sahurda kalktım hiç seslenmeden dürterek uyandırdım gel sofra hazır bile demedim.sesizce sahurumuzu yaptık.çayımı alıp balkonda oturdum sonra.kalktı sofrayı topladı şaşırdım.gittim tv izledim sabah işe giderken biraz konuştuk.2 aydır onunla ilgilenmediğimi kendini çok yalnız hissettiğini filan söyledi aynı şeylerle ben de onu suçladım.böyle yaparak nereye varmak istediğini birbirimizi yıprattığımızı dayanacak gücümün kalmadıgını söyledim..kendimize yeni bi sayfa açmayı teklif ettim..öperek işe uğurladım.işe gittiginden beri 2 defa türlü bahanelerle beni aradı normalde pek imkanı olmadıgı için aramazdı..bakalım bundan sonra ne olcak.artık bende adımlarımı temkinli atacağım.ona günün gösterecegim.

siz de eşiniz de birbrinize misilleme yapıp karşı tarafı kontrol altına almaya çalışıyorsunuz. eşiniz susarak pasif şiddet uyguluyor, siz de geri çekilerek buna misilleme ile karşılık veriyorsunuz. ilişkinin bu şekilde geri çekilerek devam etmesi tamamen kopmasına sebep olabilir.

eşinizin susarak amaçladığı şey, yanlış yaptığınız ya da ona göre eksik yaptığınız şeyi fark edip sorumluluğu almanız. bu olayda kendi ağzıyla söylediği gibi sizin ilginizi istiyor, kendini yalnız hissediyor. eğer siz onun susmasına karşılık olarak geri çekilip susacağınıza onun sorunun ne olduğunu sorsaydınız hatta daha iyisi neden sustuğunu anlamaya çalışsaydınız sorun kolaylıkla çözülür ve böyle büyümezdi.

yani eşinizi ''gününğ göstermeniz'' size mutluluk getirmeyecek. fakat onu anlamak ve istediği şeyleri vermeye çalışmak -daha fazla ilgi ve sevgi- ilişkinizi ve sizi daha mutlu edecektir. bu yüzden eşiniz sustuğunda siz de susarak aynı şekilde davranmayın. sorunu çözmeye çalışın...

barışmanıza sevindim canım, konuşunca herşey halolmuş, 2 aydır noluyodu ki, sadece sevgi şevkat istiyorsunuz aslında ikinizde, umarım bu yeni haliniz uzun sürer

görüşlerin için teşekkür ederim.sorun eşime neden küs oldugunu sorup konuşalım dediğimde konuşmuyor olması.bu süre 1 haftaya kadar uzaya biliyor.sonrasında barışınca bana kızgın oldugu için konuşmak istemediği.bende sana kızıyorum ama bu olayı uzatmıyorum eninde sonunda barışacagız niye birbirimizi yıpratıyoruz ki zamanımızı bi hiç uğruna ziyan ettiğini soruyorum ben böyleyim.beni kızdırma işte diye yuvarlak cevaplar verip geri çekiliyor.bu kısır döngü hep böyle sürüp gidiyo..ve kendimden sürekli ödün vermeme sebep oluyo...

barışmanıza sevindim canım, konuşunca herşey halolmuş, 2 aydır noluyodu ki, sadece sevgi şevkat istiyorsunuz aslında ikinizde, umarım bu yeni haliniz uzun sürer
teşekkür ederim cnm.inşallah bi daha böyle kavgamız olmaz.tatil,memleket ziyareti,ramazanın gelmesi derken yorgunluktan pek vakit ayıramadım sanırım eşime.çocuk gibi ilgi alaka bekliyorlar işte

ben böyleyim diyorsa eşiniz gerçekten öyledir, yani kasti olarak sizi kırmak için böyle davranmıyordur, kişiliği böyle olduğu için bu şekilde davranıyordur. bu yüzden yapmanız gereken şey, eşinize sorun nedir diye soruncaya kadar promblemlerin o safhaya gelmesini engellemek.

mesela ne yapıyorsunuz da eşiniz kızıp susuyor. ya da neyi eksik bırakıyorsunuz da kendi içine kapanıyor. eşinizi en iyi siz tanırsınız, bu şekilde olay daha meydana gelmeden kendi yaptıklarınızı görüp değiştirirseniz istemediğiniz olayların da oluşmasını engellersiniz.

sorunu çözerken de kendinizden ödün vermeyin. orta yolu bulmaya çalışın. eşiniz ne istiyor, siz ne istiyorsunuz ve ortak noktaya nasıl varılır... her iki tarafı memnun edecek bir çözüm nasıl bulunabilir... bu şekildeki sorularla sağlıklı çözümler bulabilirsiniz...

mesela, eşiniz bu olayda son zamanlarda ilgisiz kaldığınızı söyleyince, siz de onu anlamaya çalışın ve söylediklerinide haklı taraf bularak ayrıca kendi bakış açınızı anlatın. yani işinizin yoğunluğunu. bu yüzden bu aralar ona ilgisiz kalmış olabileceğinizi ama bunu fark etmediğinizi, şimdi kendi bunu söylediği zaman yeni fark ettiğinizi buna göre de ona daha fazla ilgi göstereceğinizi...vs söyleyerek onu rahatlatabilir, bu konuyu çözebilirsiniz. onu anlamanız bile zaten başlı başına sorunun yarısınız çözeceğinden ilişkiniz daha iyi bir noktaya gelecektir...

bu ödün verme konusunu ise ayrı bir gün konuşun. yine somut bir örnek göstererek eşinize neden ödün veriyormuş gibi hissettiğinizi anlatın. geçmişe gitmeyin. onun davranışlarından ziyade konu üzerinden örnek göstererek anlatın. mesela kendisi susup uzaklaştığı ve hiç bir açıklama yapmadığı buna karşılık olarak sizin kızıp öfkelendiğiniz ve sizin de sustuğunuz fakat bu küslüğe dayanamayıp tekrar konuştuğunuzda kendinizden ödün veriyormuş gibi hissettiğinizi bu yüzden de rahatsız olduğunuzu anlatın.

yine de en iyi çözüm dediğim gibi eşinizin suskunlaşmasına neden olan kendi yaptıklarınızı görmek ve bunları çözmektir. bu kalıcı çözümdür...

Erkekler fiziki olarak büyüselerde aslında hep çocuk gibiler.İlgi,şefkat bekliyorlar,bazen bebek gibi pohpohlanmak bile istiyorlar.Ama bu kadar uzun süre küs kalmak biraz abartı oluyor.Kadın naz yapar,erkek gönlünü alır,bu böyledir.Erkekler naz yaptıkları,küstükleri zaman,çok komik gözüküyorlar,farkında değillerİnşallah bir daha böyle sorunun olmaz canım,hakkında hayırlısını diliyorum

aman aynı bizimki.onunda küsmesi meşhurdu.en ufak birşeyden kavga çıkarır gecede benden ayrı yerde yatardı.bende üzülür barışmaya çalışırdım.baktım olmuyor ilgilenmeyi uğraşmayı bıraktım.küsüp gittiğinde hiç ilgilenmedim.yattım uyudum tek başıma.insan bir yerde bıkıyor artık evde çocuk gibi herşeye küsen bir erkekten.üstüne gitmedim hiç.artık küsme yok çok şükür.kendisi de bıktı sorunlarımızı konuşarak halledelim diyor.zatenböyle yaparak kendilerinden soğutuyorlar haberleri yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…