Sürekli mutsuz olan akraba

minniemouse2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2021
61
102
3
33
Sürekli mutsuz bir kuzenim var. Hayatında hep mutsuz. Pireyi deve yapıyor, dünyanın en şanssız insanıymış gibi hal hareketler.

Kendisi güzel, sağlıklı, kariyerli. Tek eksiği ideal bir koca. Etrafında hiç kimse yok değil ama kriterleri çok yüksek. Neyse bu nedenle sürekli kendini yalnız, mutsuz falan hissediyor. En ufak şeyde kapris yapıyor. O beni aramadı, bu bana şöyle davrandı, şu göz süzdü vs. Saçma sapan şeyleri büyütüp hayatı kendine zehir ediyor. Psikiyatriste git dedim, onu da yapmıyor. Yani öyle kaprisli ki bir kişinin lafına sinirlenip ben zaten hayatta şanssızım, istediğim gibi hayat olmadı falan. Bu arada çok zengin, adeta parayla mutluluk olmazın canlı örneği. Kimin hayatı ideal ki?

Bugün de yanlış meslek seçtim aslında şu mesleği seçmeliydim falan dedi. E tamam git onun masterını yap, paraya ihtiyacın yok dedim. Öyle kolay değiştirilmiyor meslek falan diyor. Yalnız hissediyorsan çevrendekileri değerlendir diyorum, istediğim gibi olmazsa ben neden evleneyim diyor sonra da yalnızım diye ağlıyor falan. Hani ben bireysel olarak bir sorunum olduğunda A seçeneği mi B seçeneği mi diyorum, mantıklı olan B ise sorun yaratmıyorum ama o istiyor ki B seçeneği onun kafasındaki ideal olsun, ideal olmayınca başlıyor mutsuzum da mutsuzum. Ay inanılmaz çözümsüz, dermansız bir mutsuz. Ne yapacağımı şaşırdım. Böyle insanlara karşı nasıl davranılmalı ile ilgili bir video, yazı falan varsa paylaşır mısınız?

37 yaşındayım ve hayattan öğrendiğim en önemli şey böyle enerji emici insanlardan uzak kalmak. görüşmek zorundaysam da mesafemi korumak.
keza bu şekilde bir sarışına bakıp neden esmer diye tepinen insanların olgunluk ve zeka anlamında da çocukluk yıllarında takılı kaldıklarını düşünüyorum.
ve bu yapıda insanlarla ömrümü tüketmiyorum.

Dertsizin "dertlerini" neden dert ediyorsunuz?

37 yaşındayım ve hayattan öğrendiğim en önemli şey böyle enerji emici insanlardan uzak kalmak. görüşmek zorundaysam da mesafemi korumak.
keza bu şekilde bir sarışına bakıp neden esmer diye tepinen insanların olgunluk ve zeka anlamında da çocukluk yıllarında takılı kaldıklarını düşünüyorum.
ve bu yapıda insanlarla ömrümü tüketmiyorum.

Bu benim kuzenim ama. Birlikte büyüdük. dün tanıştığım bir insan değil ki? Zaten az sayıda kız kuzeniz. Kendi derdim olunca ben de ona anlatırım ama ben 1 anlatıyorsam ki benim derdim somuttur, o 100 anlatıyor ki onun derdi hayatından memnuniyetsizlik. Hani spesifik bir problem olsa zaten çözülür. Ama değil. Genel olarak mutlu olamama hali.

Benim böyle bir iş arkadaşım var. En yoğun odur, en zorluktan geçen odur, en bahtsız, en zavallı, en çok çalışan, en kıymeti bilinmeyen.... Böyle yapa yapa kimse kalmadı etrafında. Herkesin enerjisini emdi durdu. Bakarken bekar olduğuna dert edinirdi, evlilere kafayı takardı. Evlendi çocuğu olmadı bazı sebeplerle, bu sefer cocugu olanlara takti kafayı, bildiğimiz bir sağlık problemi olmayanlara taktı. Hayatta hep kafa takacak bir konusu mutlaka vardır. Uzak durun en güzeli. Çünkü bu tip insanlar kendisini hoş gören daha da açığı kendisine merhametle yaklaşanlara hiç acımadan, düşmanca saldırıyorlar. Yapabileceğiniz tek şey kendinizi korumak.

Bu benim kuzenim ama. Birlikte büyüdük. dün tanıştığım bir insan değil ki? Zaten az sayıda kız kuzeniz. Kendi derdim olunca ben de ona anlatırım ama ben 1 anlatıyorsam ki benim derdim somuttur, o 100 anlatıyor ki onun derdi hayatından memnuniyetsizlik. Hani spesifik bir problem olsa zaten çözülür. Ama değil. Genel olarak mutlu olamama hali.
Sizin kuzeniniz gibi umutsuz bir arkadaşım var. Yanımda olumsuz şeyler konuşmayı yasakladim :) Hem onun motivasyonu artiyor hayata dair hem de benim enerjim dusmuyor . Sizde ona destek olduğunuzu gösterin . Devam ediyorsa mesafe koymayi düşünün.

Bizde de var bi tane boyle. Kapıdan girdiği an baslar konusmaya, disari çıkar yağmur yagar ben cikinca yağıyor diye söylenir. Işler yolunda gitmez hep kötü insanlara denk geldiği icindir. Hasta olur daha kötü hasta olacaktır. Başı ağrır beyin kanaması geçirir. Az yiyorum dersin midende ülser var der. Ben salağım herkes akıllı der. Iyi niyetten kaybettik der. Aman hic susmaz hep böyle.

Hayır yani silip atamıyorsun da. Bir sure sonra cevap dahi vermeden o tam anlatırken çok alakasız birsey söylüyorum haaa diyip kalıyor. E napayım bizde ki kafa bir yere kadar kaldırıyor.

Çok sık ve uzun zaman geçirmemenizi öneririm. Çünkü malum kuzen de olsa bir enerji vampiri oluyor bu tür kişilikler. Özetle çok ciddiye alıp sorunlarına odaklanmayın

Aynı bu kişilikte bir arkadaşım vardı yıllar önce. Ayyy hayatının her kıyısını köşesini mıyy mıyy mıyy dert eder, kıyım kıyım söylenir dururdu. Evlendi ve bir kızı oldu. Kızını mutlu etmekle ilgili konulara odaklanınca biraz da olsa düzeldi.

Geçenlerde eşiyle filan karşılaştık. Evlendiklerinde gayet de sosyal ve neşeli bir adam cağız olan eş kişisi de mutsuz, arabesk, nasılsın diye hatır sorunca "yawww naasssıl olunur ki bu hayatta" filan diyen biri haline gelmiş. :KK48: Gülsem mi üzülsem mi bilemedim adamın haline

Özetle çok etkilenmeyin sızlanmalarından, onların kişiliği ve tarzı bu. O kişilikler de hayatlarını yaşıyorlar, negatif enerji yaysalar da hiç bir şeyden geri kalmıyorlar, endişelenmeyin

Çok sık ve uzun zaman geçirmemenizi öneririm. Çünkü malum kuzen de olsa bir enerji vampiri oluyor bu tür kişilikler. Özetle çok ciddiye alıp sorunlarına odaklanmayın

Aynı bu kişilikte bir arkadaşım vardı yıllar önce. Ayyy hayatının her kıyısını köşesini mıyy mıyy mıyy dert eder, kıyım kıyım söylenir dururdu. Evlendi ve bir kızı oldu. Kızını mutlu etmekle ilgili konulara odaklanınca biraz da olsa düzeldi.

Geçenlerde eşiyle filan karşılaştık. Evlendiklerinde gayet de sosyal ve neşeli bir adam cağız olan eş kişisi de mutsuz, arabesk, nasılsın diye hatır sorunca "yawww naasssıl olunur ki bu hayatta" filan diyen biri haline gelmiş. :KK48: Gülsem mi üzülsem mi bilemedim adamın haline

Özetle çok etkilenmeyin sızlanmalarından, onların kişiliği ve tarzı bu. O kişilikler de hayatlarını yaşıyorlar, negatif enerji yaysalar da hiç bir şeyden geri kalmıyorlar, endişelenmeyin

Sadece sızlansa olabilirdi, bu baya baya ağlıyor.

Sadece sızlansa olabilirdi, bu baya baya ağlıyor.
Ben tüm şikayet ağlama mutsuzluk ve olumsuzluk hallerinin toplamını sızlanma olarak özetliyorum zaten.
Zamanında ben de ne olacak bu kızın hali diye çok endişelendim, bir kaç kez birlikte gidip bir uzman yardımı alması için iknaya uğraştım ama istemedi
Yıllar sonra anladım ki kişiliği ve tarzı bu. Bilinçli veya değil ama böyle olmayı seçiyor

Psikologa gitmiyorsa kisisel gelisim kitaplari okusun. Aslinda o tüm sorunlarini dile getirerek rahatliyor ama olan size oluyor siz onun derdiyle dertlenip çözüm ararken sizin kendi yasantiniza enerjiniz kalmiyordr. O dert yanmaya ya da olumsuz seyler konusmaya baslayinca hemen konu degistirmeyi deneyin. Fazla yorum öneri sunmazsaniz zamanla azalir. Zaman gectikçe insan baskasinin dertlerini dert edindigi günlere üzülüyor.

Sürekli mutsuz bir kuzenim var. Hayatında hep mutsuz. Pireyi deve yapıyor, dünyanın en şanssız insanıymış gibi hal hareketler.

Kendisi güzel, sağlıklı, kariyerli. Tek eksiği ideal bir koca. Etrafında hiç kimse yok değil ama kriterleri çok yüksek. Neyse bu nedenle sürekli kendini yalnız, mutsuz falan hissediyor. En ufak şeyde kapris yapıyor. O beni aramadı, bu bana şöyle davrandı, şu göz süzdü vs. Saçma sapan şeyleri büyütüp hayatı kendine zehir ediyor. Psikiyatriste git dedim, onu da yapmıyor. Yani öyle kaprisli ki bir kişinin lafına sinirlenip ben zaten hayatta şanssızım, istediğim gibi hayat olmadı falan. Bu arada çok zengin, adeta parayla mutluluk olmazın canlı örneği. Kimin hayatı ideal ki?

Bugün de yanlış meslek seçtim aslında şu mesleği seçmeliydim falan dedi. E tamam git onun masterını yap, paraya ihtiyacın yok dedim. Öyle kolay değiştirilmiyor meslek falan diyor. Yalnız hissediyorsan çevrendekileri değerlendir diyorum, istediğim gibi olmazsa ben neden evleneyim diyor sonra da yalnızım diye ağlıyor falan. Hani ben bireysel olarak bir sorunum olduğunda A seçeneği mi B seçeneği mi diyorum, mantıklı olan B ise sorun yaratmıyorum ama o istiyor ki B seçeneği onun kafasındaki ideal olsun, ideal olmayınca başlıyor mutsuzum da mutsuzum. Ay inanılmaz çözümsüz, dermansız bir mutsuz. Ne yapacağımı şaşırdım. Böyle insanlara karşı nasıl davranılmalı ile ilgili bir video, yazı falan varsa paylaşır mısınız?
İşte bazılarına da rahat batıyor kardeşim ne yapacaksın ki sen.Boyle böyle senin de psikolojini bozar kendi durumunu sorgular eksikleri kıyaslayıp mutsuz olursun boşver kendi haline bırak.

Ayyyyy bende de vardı öyle tipler yeminle hayatımdan çıkarmamla huzur bulmam bir oldu benim ihtiyacım olan buymuş niye bu kadar kasmışım kendimi dedim şakaya gelemz insanın psikolojisini bozuyorlar ciddi ciddi tansiyonum düşmüştü bi gün benim. Tamam herkesin derdi var büyük küçük sana göre küçük olan ona göre büyüktür onu da nalarım ama bi çözm bul ya da sus be kardeşim ben napayım yani dert dinlemekten birkaç küçük tavsiye vermekten başka ? Ben cidden bazen büyük derdim olsa da anlatmam karşımdakini sıkmak istemem ki zaten herşeyi anlatmakta beni mutlu etmez bazı şeyler kendinde saklı kalmalı bence. Örnek vereyim iki kuzenimle birlikte çok güzel zamanlar geçirdik birlikte büyüdük ta ki bunlar evlenip hayatını zehir edene kadar insanlarda şu var kendisi mutsuzsa sende mutsuz olacaksın ki onunla motive olsun. Yemin ederim her gün kocasını görümcesini bilmem nesini anlata anlata baygınlık geçirecektim artık ben de kızım ya git yüzüne söyle bunları illa kavga amaçlı değil ama rahatla en azından ya da boşver artk derdim oda senin dediğin gibi o kadar basit değil öyle olmuyor diye kıvırır ama senin hayatını cehenneme çevirirdi sanki huzurunu bozan görümcesi değil de benmişim gibi :D bunun dozu artarsa mesafeni koyacaksın ben koydum şimdi şükrediyorum her gün konuşmadığım için. Bi gün annem gitti risk alıp konuşmaya kadın dayak yemiş gibi geldi :D haklıymışsın nolmuş bunlara böyle iyice kafayı sıyırmışlar bizi de götürecekler yanlarında dedi yaa dedim boşa delirmiyordum ben diye :D aman diyim uzak dur ben yaşadım sen yaşama :D çünkü sen ne dersen de ne tavsiye de bulunursan bulun onun derdi tavsiye akıl koca değil onun derdi dertlerini sana yüklemek

Boyle insanlar bana cok itici ve merhametsiz geliyor surekli ben merkezci ve sukursuz . Kuzeninizmis atsan atilmaz satsan satilmaz hesabi ama cok guzel mesafe koyulur . Birde siz b plani sunuyorsunuz kabulde etmiyor mizmiz simarik . Allah sabir versin.

Hayatın bir döngüsü varya, ilkokul çocuğuna iyi bir lise baskısı liseli çocuğa üniversite baskısı üni bitince iş bul baskısı sonra evlen baskısı. Sonra çocuk 🥴🥴🥴

Toplum baskılaya baskılaya insanlarda böyle takık hale geliyor. O şuan aynı üni kazanmaya çalışan öğrenci gibi evliliğe kafayı takmış durumda anladığım kadarıyla. Sırada o var çünkü kendince.

Kendini aşırı strese sokmuş. Kendince bu aşamayı geçemiyor. Sen ne yapabilirsin hiç birşey. Evlenmeden bu hali düzelmiycek. 😅 evlendikten sonra da şüpheli 😕 kafasına bunu taktığı için onu susturamazsın onun aklı fikri orda. Olmadıkça da daha çok ajite oluyor.

Ben böyle anlamayan ajite insanlarla karşılaştığımda kafama bir müzik doluyorum o konuşurken içimden mırıldanıyorum. Hı hı yapıyorum. Evet canım yaa diyorum. Çünkü senin çözümlerine ihtiyacı yok. Teselline de. O ne istediğini biliyor. Çok rahatsız oluyorsan iletişimini azalt.

Hayatın bir döngüsü varya, ilkokul çocuğuna iyi bir lise baskısı liseli çocuğa üniversite baskısı üni bitince iş bul baskısı sonra evlen baskısı. Sonra çocuk 🥴🥴🥴

Toplum baskılaya baskılaya insanlarda böyle takık hale geliyor. O şuan aynı üni kazanmaya çalışan öğrenci gibi evliliğe kafayı takmış durumda anladığım kadarıyla. Sırada o var çünkü kendince.

Kendini aşırı strese sokmuş. Kendince bu aşamayı geçemiyor. Sen ne yapabilirsin hiç birşey. Evlenmeden bu hali düzelmiycek. 😅 evlendikten sonra da şüpheli 😕 kafasına bunu taktığı için onu susturamazsın onun aklı fikri orda. Olmadıkça da daha çok ajite oluyor.

Ben böyle anlamayan ajite insanlarla karşılaştığımda kafama bir müzik doluyorum o konuşurken içimden mırıldanıyorum. Hı hı yapıyorum. Evet canım yaa diyorum. Çünkü senin çözümlerine ihtiyacı yok. Teselline de. O ne istediğini biliyor. Çok rahatsız oluyorsan iletişimini azalt.
Gerçekten öyle benim evlenipte mutsuzluktan ölen akrabalarım var bana gelmişler hala ee sen ne zaman evleneceksin diyor ben de hiçbir zaman dedim resmen inanamazsınız kavga ettik asdfghjkasdfgh annem korktu eyvah benim kız bunları parçalayacak diye çünkü ben asla susmam hakkımı savunurum yaşlı büyükte dinlemem adam tutturdu e herhalde evlencen çocucğun olcak yaşlanınca yalnız mı öleceksin diyor yav arkadaşım manyak mısın dedim en sonunda adam şok :D ölecek olan da benim evlenip bekar kkalacak olanda sanane benim yapacağım çocuktan sana ne faydası var git kendi çocuklarınla ilgilen dedim hala bana kafa tutuyor yok evlenmek şartmış yeminle cahille tartışma derler ya çok doğru ama işte ben yediremiyorum böyle aptalca muhabbetleri ama özür diledi sonunda kusura bakma abarttım biraz diye :D yani kavgam başarılı geçti. İşin özü akrabalarla asla uğraşılmaz dertlisi de bitmez cahili de ben hayranım birbirine bağlı olup birbiriyle saygılı anlayışlı bir şekilde geçinenlere çok hayranım

kısa bir süre önce aynı tarz bir konu açtım. Benim de yakın arkadaşım böyle aynısı.

Ben artık biraz biraz söylenerek değiştirmeye çalışıyorum . Henüz pek ilerleyemedik . Yorumları takip edicem :)

Back
X