sürekli oğluna bişeyler aldıran kaynanam yardım...

helena17

KûnFeYekûn..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.965
1.437
Merhaba arkadaşlar...eşim bu cumada beri çok hasta grip ama ağır geçirdi..cumartesi acillik oldu..hem üşüyorum diyo hemde ateşler içinde kan ter olmuş...bende gece vardiyasıydım pazarteside ben götürdüm yine doktora izinli günümde doktor 3 gün rapor verdi..konum şu evde ateşler içindeyken esimin annesi kalkıp gelmedi bugün biraz iyileşti eşimin annesi gelmiş köyden kızına...ordan eşimi arıyo hasta haliyle kalkıp oğluna kendini doktora götürtüyo...eşim ilaçlar 2 lira tuttu dedi ama inanmadım..cep şube uygulamasından baktım tam 70 lira eczane ödemesi yapmış ve eşim bana yalan söyledi bu konuda...kayınvalidem birde üstüne üstlük evini erzağınıda aldırmış yine...daha iki hafta önce un şeker çay hatta ve hatta evimde peynir kalmamışken benim ay sonu diye benim evde peynirim yok oğluna kaşar aldırmış...ve bugün yine erzak aldırmış...eltim var 17 yaşında kaynım askerde kız fena bişey hem kaynanamın akrabası çok istedi o kızı geçen sene kaçırttı kızı oğluna kız ama cadı buna neler neler yapmış milletin dilinde sakızlar....tabi kaşarlar bu kıza aldırılıyo bizim paramızla...ben bir tek gün kötü bişey yapmadım 5 yıllık geliniyim hep laf sokar hala bana diş geçirme laf sokma derdinde..eltime yapamıyo ama...kızlar eşimin yalanını yüzüne vurmalımıyım..ve artık kaynanama birşeyler demelimiyim erzak konusunda...emekli maaşi var 600 tl köyde kira derdi yok elektrik desen 3 ayda bir su kartla alıyo...eltiye çamaşır makinesi almış kaçan kıza...biz istenerek evlendik bir çöp alıp ödemedi eşimle biz yaptık hepsini...şimdi bizim bir her ödediğimiz 1 ev kredisi 1 araba kredisi var(arabayı ev almak icin sattık ama kredi borcu bitmedi daha) ve kredi kartı ödememiz var...bunun yakıtı elektriği suyu elde avuçta kalmıyo...bu kaynana milleti neden acımasız bu oğlundan ne kaçırsam kar sayıyo öbürüne yediriyo..akıl verin bana...eşimle atıştım ben anneme diyemem derdin varsa sen söyle bana dır dır yapma diyo...sizce kaynanama çıkışmalımıyım..nasıl yapsamda bir daha eşime bişey aldırmasa...birde ben gelmeden aldırdıklarını görmeyeyim diye köyüne kaçıvermiş...siz olsanız ne yaparsınız...

Yani direk olarak değil ama dolaylı yollardan paramız yetmedi bu ay da. Elde avuçta kalmıyo, inanır mısın geçen ay sonunda peynir bile alamadık falan gibi şeyler söyleyebilirsin.

Gerçekten ihtiyacı vardır belki 600 lira maaşı var demişsin ama 600 lira ne ki nasıl yetsin kadına? Mecbur kalıyordur belki istemeye neden evlat ayrımı yapsın ki?

Ana atsan atılmaz satsan satılmaz . Fakat haklısın konunda sert bi çıkış yapman lazım.

Merhaba arkadaşlar...eşim bu cumada beri çok hasta grip ama ağır geçirdi..cumartesi acillik oldu..hem üşüyorum diyo hemde ateşler içinde kan ter olmuş...bende gece vardiyasıydım pazarteside ben götürdüm yine doktora izinli günümde doktor 3 gün rapor verdi..konum şu evde ateşler içindeyken esimin annesi kalkıp gelmedi bugün biraz iyileşti eşimin annesi gelmiş köyden kızına...ordan eşimi arıyo hasta haliyle kalkıp oğluna kendini doktora götürtüyo...eşim ilaçlar 2 lira tuttu dedi ama inanmadım..cep şube uygulamasından baktım tam 70 lira eczane ödemesi yapmış ve eşim bana yalan söyledi bu konuda...kayınvalidem birde üstüne üstlük evini erzağınıda aldırmış yine...daha iki hafta önce un şeker çay hatta ve hatta evimde peynir kalmamışken benim ay sonu diye benim evde peynirim yok oğluna kaşar aldırmış...ve bugün yine erzak aldırmış...eltim var 17 yaşında kaynım askerde kız fena bişey hem kaynanamın akrabası çok istedi o kızı geçen sene kaçırttı kızı oğluna kız ama cadı buna neler neler yapmış milletin dilinde sakızlar....tabi kaşarlar bu kıza aldırılıyo bizim paramızla...ben bir tek gün kötü bişey yapmadım 5 yıllık geliniyim hep laf sokar hala bana diş geçirme laf sokma derdinde..eltime yapamıyo ama...kızlar eşimin yalanını yüzüne vurmalımıyım..ve artık kaynanama birşeyler demelimiyim erzak konusunda...emekli maaşi var 600 tl köyde kira derdi yok elektrik desen 3 ayda bir su kartla alıyo...eltiye çamaşır makinesi almış kaçan kıza...biz istenerek evlendik bir çöp alıp ödemedi eşimle biz yaptık hepsini...şimdi bizim bir her ödediğimiz 1 ev kredisi 1 araba kredisi var(arabayı ev almak icin sattık ama kredi borcu bitmedi daha) ve kredi kartı ödememiz var...bunun yakıtı elektriği suyu elde avuçta kalmıyo...bu kaynana milleti neden acımasız bu oğlundan ne kaçırsam kar sayıyo öbürüne yediriyo..akıl verin bana...eşimle atıştım ben anneme diyemem derdin varsa sen söyle bana dır dır yapma diyo...sizce kaynanama çıkışmalımıyım..nasıl yapsamda bir daha eşime bişey aldırmasa...birde ben gelmeden aldırdıklarını görmeyeyim diye köyüne kaçıvermiş...siz olsanız ne yaparsınız...

eşinin sana yalan söylemesi yanlış ufak tefek yardımlar yapabilir ama saklamamalıydı,
eltine de suç bulma sana karşı sorumlu olan eşin 17 yaşındaki eltin değil
o istediyse de kv sinden istemiş sizden değil ya

Kısaca ,sen önce davranıp kaynanandan iste erzağı,yetmiyor sıkışığız de.Kaynınız karısına bakamayacaksa kaçırmasaydı kızı.Size mi güvenmişler.Madem zor durumdasınız vermeyin, eşiniz ısrar ederse işi bırakacağınızı söyleyin.Eltiniz gidip çalışsın boş boş oturacağına

Gerçekten ihtiyacı vardır belki 600 lira maaşı var demişsin ama 600 lira ne ki nasıl yetsin kadına? Mecbur kalıyordur belki istemeye neden evlat ayrımı yapsın ki?
Köyde kira yok elektrik 3 ayda bir...bana yapmadığı takıları yaptı fazla fazla gözümün önünde taktı...kızın bir giydiğini başka sefer göremiyorum hep yeni kıyafetler...benim kayınvalidem biraz nasıl diyeyim beleşci..buna yazlıkçılar 2 sene evvel ramazanda oruç tutmamış diye insanlar 200 lira fitre veriyo 4 kişi için fazla para vermişler geri ver anne dedi çocukları banane vermeseymiş onlar dedi...o yapıda insan...bizim evliliğimizde ne ev düzmeye hiç birşeyimize katılmadı...5 kuruş yardım edip bişey almadı...

Bence bu konuda birşey yapmayın. Eşinizle sadece makul olçulerde destek olması için konuşun. Erzak dediğiniz nedir ki ? Komşusuna insan yardım etmeli bu devirde kaldıki anne bu. İsteyen anne nasıl geri çevrilsin?

Eşini saklamaya iten konu sahibidir napsın adam söylese dır dır dır karısı beynini yiyecek annesine almasa oda bir anne ufak tefek şeyler içinde alamam edemem diyemez,çok fazla harcasaydı kızardım ama ufak tefek şeyler için bukadar tepki göstermeyin lütfen bu devran döner sıra bizede gelir

Ya kızlar kaçarcasına gitmek ne...2 haftada bir biz erzak mı alıcaz hep böyle..yangindan mal kaçırır gibi ben işyen gelmeden kaçmış...kızdığım esim en büyük oglu..insan acımaz mı oğlum hasta gelip bakayım eşi işte o evde yalnız demez mi...bakmaya gelince yok..ama iş yangın mal kaćırmaya gelince var...5 yıldır hep böyle..damadının yüzüne güler ekmeğinı yer ama kötüler arkasından dünürlerine hiç uğramaz arayıp hal hatır sormaz hep annem arar...eltim akrabası onun bile arkasından konuşmuş millete reklam oldular kız duysa fena olcak birlikte yaşıyolar...varyemez kaynanam...biz evimizi bile kendi çabamızla aldık o eşya alma ev alma derdinde diğer oğluna..gećenlerde diyo kredi çekseymiş ev alsaymış ölürse borć silinirmiymiş öyle duymuş nerden duucak köy yerinde kaynımla karısı veriyo akılları...

Siz konuşursanız işler cığrından cıkar.

Kendisine alsa hadi neyse diyeceğim de bir de baskasının evine aldırıyormuş. Madem bakamayacaklar ne diye elin kızının günahına girip bir de ayrı ev acıyorlar ki.

Bu yaşına kadar buyutmuş. Evladı yesin diye yemiyen anneler var. Kolay değil insan büyütmek.
Bu yaşa gelmiş bir adam annesinin 70 tl. İlacını odeyemeyecekse, ona erzak\kaşar alamayacaksa ne denilir ki?
Sanki aç kaldınız bir kaşarla oyle bir yazmışsınız ki; bizde peynir yoktu ona kaşar aldı diye ?
Anneler illa muhtaç mı olması lazım evlatlarından destek alması için?

Konudaki en önemli sorun kocanızın size yalan söylemesi

Karı koca arasında olmamalı yalan

Esin yok diyemez ama onun yalanini yuzune vurmalisin. Eger gercekten ihtiyaci yoksa azar azar yardim edin

Eşini saklamaya iten konu sahibidir napsın adam söylese dır dır dır karısı beynini yiyecek annesine almasa oda bir anne ufak tefek şeyler içindecalamam edemem diyemez,çok fazla harcasaydı kızardım ama ufak tefek şeyler için bukadar tepki göstermeyin lütfen bu devran döner sıra bizede gelir
Ufak tefek şey dediğiniz bugun rahat 100 tl harcatmış..benden saklı aldırılanlarda bu zamana kadar cabası..ben mecburmuyum kaynın karısını doyurmaya...evde oturacağına çalışsın...ben 8 saat kasiyerlik yapiyorum bir hafta sabah bir hafta akşam..aldığım ücret asgari ücret ve 2 kredi bir kart borcumuz var eşimin maasi hep onlara gidiyo o da asgari ücret..biz ne yicez peki..

Kızdığınızı, engel olacağınızı duşunduğu için kaçırıyordur.
Sizin anneniz sizden böyle birşey istese yapmayacak mısınız ? Eşiniz engel olsa gucenmez misiniz ?
Bırakın aylık erzak desteğini yapsın.

"Açık konuşuyorum; çok çekmeme rağmen " eşime bu konularda annesini unutmaması için hep uyarırım. Her gittiğinde dolabını kontrol et derim.

Bu yaşına kadar buyutmuş. Evladı yesin diye yemiyen anneler var. Kolay değil insan büyütmek.
Bu yaşa gelmiş bir adam annesinin 70 tl. İlacını odeyemeyecekse, ona erzak\kaşar alamayacaksa ne denilir ki?
Sanki aç kaldınız bir kaşarla oyle bir yazmışsınız ki; bizde peynir yoktu ona kaşar aldı diye ?
Anneler illa muhtaç mı olması lazım evlatlarından destek alması için?
Her ayda alınmaz ki canım..evime gelip ağzına geleni diyo...oģlunun yanında masum anne..annemin yanında bana o...pu muamelesi yaptı evimi taşırken hala ağrıma gidiyo..ben oģlunun namusuyum..sebep ben eşimden önce sözlenip ayrıldım diye..her sözlenen ayrılan o..pu mu sizce...

Ağır şartlarda çalışıyorsunuz ve maaşınız az belkide bu yüzden tahammulunuz az.
Yinede karışmayın bence. Sakinlik ve guzellikle makul ölçülerde olsun en azından borcumuzu odeyene kadar " deyin eşinize. Farklı pencereden yaklaşırsanız sizi anlayacaktır.

Yani tek derdin erzaksa ne ki erzak bence millet neler neler yaşıyor aldırmıyor eşi ile mutlu mesut yaşamaya devam ediyor. boşverin almıyorsa kv den almasın bi çöp bile huzurun olsun yeter. Bu durum aşırı ise sınır koyarak yardım yaparsınız sevap sonuçta yazık kimse o duruma düşmek istemez

Her ayda alınmaz ki canım..evime gelip ağzına geleni diyo...oģlunun yanında masum anne..annemin yanında bana o...pu muamelesi yaptı evimi taşırken hala ağrıma gidiyo..ben oģlunun namusuyum..sebep ben eşimden önce sözlenip ayrıldım diye..her sözlenen ayrılan o..pu mu sizce...

Size buyuk haksızlık yapmış. Haklısınız kızmakta. Hem böyle yapıp hem emeğinizi istemesi zorunuza gidiyor; şimdi daha iyi anladım sizi.
Yine de bu konunun evliliğinize zarar vermesini istemiyorsanız daha temkinli yaklaşın.
Ayrıca eşiniz annesinin, siz kendi annenizin rızasını alırsa(nız) bereketi artar yuvanızın.

X