• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli "Senin Kardeşin Yok Anlamazsın" Denmesi

Bence alınganlık yapmışsınız.kardeşiniz olmadığına göre anlamayadabilirsiniz bunun bir kötülüğü yok.onlarda tek çocuk olmayı anlamaz deyin geçin.benimde erkek kardeşim var.aramızda süper.ben mutluyum halimden ama çevreden keşke kız kardeşin de olsaydı onun yeri başka.erkekler ilerde uzaklaşıyor falan bir sürü laf ediyorlar.bende he deyip geçiyorum.

Her zaman diyorum , kim sana yakınsa o senin akraban , kardeşindir.
Evet çok yakın kardeşler var ancak , düşmandan beterleri de var.
Herşeyin hayırlısı.

Ben de tekim ve yaşım kırka geliyor

Bizim Zaman'ımızda tek çocuk anormaldi hem de, şimdi çok

Tek çocuğum ve tek çocuk annesiyim hiç de şikayetim yok

Bu konuda çok da yazdım eski yorumlarımda hiç kendimi eksik de hissetmedim ana babamdan sorunlu da hissetmedim

Dünyaya tek geldik tek gideceğiz kimseye muhtaçlığım da eyvallahım da yok

benimde kan bağım olan bir kardeş adı altında biri vardı hayatımda senelerdir görüşmüyoruz. her kardeş dost olmuyor onların bildiği gibi o işler öyle değil

Bu durum çok canımı sıkmaya başladı arkadaşlar. Belki garip gelecek size ama bilmiyorum. Ailenin tek çocuğuyum. Geçen pek aramın olmadığı kuzenimle kardeşlikle ilgili konu açıldığı sırada bana dönüp " İşte o öyle olmuyor kardeşin olmadığı için bilmiyorsun " dedi. Bunu 1-2 kişiden daha duydum çevremde.

Normalde 10 sene önce annem hamile kaldı fakat 3. Ayında düşük yaptı. O sıra o kadar sevinmiştim ki kardesım olacagına hayal kırıklıgı oldu benim için çok üzülmüştüm annem de öyle. Zaten hayati risk oldugu için daha hamile kalmaması gerekıyordu bir daha da denemediler.

O sebeple böyle kardes konusu açılınca özellikle de tek çocuk olduğumu duydukları sırada çevremden " İlerde yalnız kalcaksın kardeş sana dost olurdu " gibisinden cins cins laflar duyuyorum. ( sanki her kardeş dost oluyormuş gibi )

Ciddi ciddi bu duruma çok sinir olmaya aynı zamanda üzülmeye başladım. Bana kardes kaybımı hatırlatıyor. Özellikle sen anlamazsın senin kardesin yok lafını duydugum zaman ters tepki veriyorum artık. Burda dökmek istedim içimi.

Seni tanımıyorum lakin benim eşimde tek çocuk. bazı davranışları cidden bencilce. Belki ona istinaden demiştirler. Onlarda eşime kardeş yapmak için uğraşmışlar çok annesi tedavi görmüş olmamış. Eşim halinden çok memnun. Milleti fazla takmamak lazım.

Bu durum çok canımı sıkmaya başladı arkadaşlar. Belki garip gelecek size ama bilmiyorum. Ailenin tek çocuğuyum. Geçen pek aramın olmadığı kuzenimle kardeşlikle ilgili konu açıldığı sırada bana dönüp " İşte o öyle olmuyor kardeşin olmadığı için bilmiyorsun " dedi. Bunu 1-2 kişiden daha duydum çevremde.

Normalde 10 sene önce annem hamile kaldı fakat 3. Ayında düşük yaptı. O sıra o kadar sevinmiştim ki kardesım olacagına hayal kırıklıgı oldu benim için çok üzülmüştüm annem de öyle. Zaten hayati risk oldugu için daha hamile kalmaması gerekıyordu bir daha da denemediler.

O sebeple böyle kardes konusu açılınca özellikle de tek çocuk olduğumu duydukları sırada çevremden " İlerde yalnız kalcaksın kardeş sana dost olurdu " gibisinden cins cins laflar duyuyorum. ( sanki her kardeş dost oluyormuş gibi )

Ciddi ciddi bu duruma çok sinir olmaya aynı zamanda üzülmeye başladım. Bana kardes kaybımı hatırlatıyor. Özellikle sen anlamazsın senin kardesin yok lafını duydugum zaman ters tepki veriyorum artık. Burda dökmek istedim içimi.
İnsanlar ne kadar duygusuzlaştı böyle. İnsanların hatalı davranışlarını umursama. Benimde çocuğum yok. Çocuk sevgisinin nasıl olduğunu bilmiyormuşum gibi yorumlar yapıyorlar gülüp geçiyorum. Takma sende. Duygusal zekaları kıt insanlar bunlar. Onların düşüncelerinimi dert edeceğim?!

Geçen gün oğlumun arkadaşı geldi oğlum 8 yaşında ve tek çocuk, arkadasida 3 kardeş.Neyse oynadılar oynadılar arkadaşı birden "Sen yalnız çocuk olduğun için mi bu kadar çok oyuncağın var"dedi...Yalniz çocuk..Yalnız çocuk olarak algılanması oğlum adına beni çok etkiledi çok üzüldüm, günlerdir de düşünüyorum bir tuhaf oluyorum.Simdi yetiskin olarak sizin duygu ve düşüncelerinizi okuyunca ne diyeceğimi bilemedim.Bu bakış açısı çok sinir bozucu ve kırıcı.İnsanlar neden böyle düşüncesiz konuşuyorlar takmamak da zor.Sanki her kardeş süper de tek sorun tek cocuk olmakmiş gibi...

Bende tek çocuğum ve hayatımdan çok memnunun ayni yorumlar banada zamanında çok yapıldı bende her seferinde tek çocuğun imkanlarından ailemin sadece bana düskün olması vb gb en can alıcı noktaları söyleyip aman ne yapayım kardeşi Allaha bin şükür ben kendime yeterim diye diye söyleyip durdum ve baktılarki ben hiç üzülmüyorum memnunum susmak zorunda kaldilar o yüzden sakin üzüldüğunüzü belli etmeyin o zaman üzelecek bir yorum bulamazlar. Şuanki hayatimi yaşamımi görünce ve bebek olunca hele çalışınca annem can oluyor ve sadece bizimle ilgileniyor şimdide hayat sana güzel ailenin bütün imkanları sende ohh keşke tek çocuk olsak diyorlar yani kimseyi memnun edemezsin

Benim de kardeşim yok,eksikliğini elbette çektim ama öyle aman aman bir eksiklik de değil açıkçası. Etrafta neler görüyoruz kardeşler düşmandan beterler bazen. Ama ben özellikle bir ablamın olmasını çok isterdim çünkü gerçekten kız kardeşe sahip olmak ne kadar faydalı olduğuna dair birçok defa şahit oldum. Aslında kardeşin her türlüsü güzeldir eminim ama hayırsız olmaktansa hiç olmasın çünkü gerçekten sıkıntılı oluyor. Siz de kafanıza hiç takmayın hayırlısı buymuş ve şükretmek lazım.

Eşim 3 erkek kardesler
Kardeslerıyle gorusmuyor
Kardeslerının esıme yaptıgını dusman yapmazdı

Bırseyler ıcın kan bagı olmak gerekmez kardesımden yakın dostum var

Agır sacmalamıslar takmayın hıc kafanıza

Özellikle abimin olmasını isterdim böyle birbirlerine çok bağlı abi kız kardes gordüğüm zaman imreniyorum.

Benim öyle bir abim var ki, düşman dediğinin yapmayacağını yaptı. Keşke öyle bir abim olmasaydı diyorum. Kardeşlik her zaman iyi bir şey olmuyor. Takılmayın geçin.

Ben de tekim. Üstelik annemi de kaybettim ve babam evlendi. Şimdi ben evliyim ve bi bebeğim var. Yalnız hissediyor muyum? Kesinlikle evet. Eşimin iki kardeşi var birbirlerinin herşeyine koşuyorlar çok imreniyorum. Annemden sonra çok tek kaldım çok kırıldım incindim. Ama şu var ki insanların konuşmalarıyla kafanı yormana değmez. Ne yaşadığını herkes kendi bilir. Senin için hayırlısı bu belki. Benim annem ben 12 yaşındayken kanser oldu. 7 yıl baktım ben. Hastalık ev okul. O yaşta o kadar zordu ki. E benim kardeşim olsa o daha küçük olacaktı daha çok çekecekti daha çok annesiz kalacaktı. Hayırlısı buydu demekki diyorum. Senin de öyledir belki. İnsanlar herşeyi çok bilir boşver. Ayrıca kardeş gibi kuzen ve arkadaşlarım var emin ol mevzu kan bağı değil gönül bağı can bağı. Sen kendine bak konuşanlara da gül geç

yoo bence gayet de anlarsın
insanın biriyle empati yapması için birebir aynı durumu yaşaması gerekmiyor
bazı durumlar tabiki yaşadığın zaman daha iyi anlaşılıyor ama anlamak için illa yaşaman lazım diyemeyiz.

bence takılma, kardeşin olmaması da öyle çooook büyük bir eksiklik değil.
benim kardeşim var, ama bir ihtiyacımda ilk koşan kişi o değil mesela.

sen de onlara "sen de tek çocuk değilsin beni anlamazsın" de.
sonuçta onlar da hiçbir zaman ailesinin biricik evladı olmayı tatmamışlar, anlayamazlar :KK59:

10 tane kardeşi olup da içinde vicdan kırıntısı olmayanı görüyor gözler. Tek çocuk olmanın nesi kötü.
Üniversitede bir arkadaşım vardı 3 kardeşlerdi. Benim bir kardeşim var. Keşke senin de 3 kardeşin olsaydı keşke kardeşin olsa. Bir iki şaka dedim sustum. En sonunda Allah olmayana versin torun torba sahibi olacak yaşta annem dedim. Yok canım yanlış anladın falan kıvırdı. Görüşmedim bir daha. Ne bu kardeş merakı hiç anlamış değilim.Mutlu olmayan hayatlarını böyle güzelmiş gibi gösteriyor bazısı. Baksan bir kaşık suda bogarlar birbirini. İyi bir kardeş abi abla çok güzel bir şey ama hayırsiz olacaksa hiç gerek yok eksiklik hissetmeye

kendimden örnek vereyim biz iki kardeşiz bir abim var küçükken beni hep döverdi,hiç birşeyini paylaşmazdı,herşey hep ilk ona alınırdı büyüdük eve maddi anlamda hep ben yardım ettim evlenene kadar da kedi köpek gibi birbirimizi yedik.Evlendikten sonra ona ve ailesine hem maddi hem manevi her türlü destek oldum ama yaptıklarımın zerresini ondan göremedim.Artık hiç konuşmuyoruz ölsem mezarıma gelmesin dedim,onun çağırıldığı hiç bir yere gitmiyorum her Allah'ın günü de keşke tek çocuk olsaydım diye iç geçiriyorum.Yani kardeşinin olmamasını çok büyük bir kayıp olarak görme kardeşiyle canciğer olan da var nefret eden de.Kader kısmet şansına ne çıkarsa işte,şimdi bir evladım var 2. yi düşünüyor musun dediklerinde ben kardeşimden çok çektim o tek çocuk olsun diyorum

olsaymış iyi olurmuş ama ne yapalım olmamış. insanlar saçmalıyor böyle arada çok takılma..

Ben de tek çocuğum.Bir kardeş mevzusu olunca ben kendim söylerim.Ben bilemem sadece tahmini fikir yürütütüm

diye.Ne var bunda bozulacak anlamadım.Olmayan birşey ne ifade eder ne hissedilir bilemezsiniz.

Evet ben yalnız kaldım ama kardeş kadar yakın iki arkadaşım var.Çok şükür iki evladım var.Çok isterdim

kardeşim olmasını ama yok.Ben yaşamadım evlatlarım yaşasın diye iki çocuk yaptım.

her kardeş can ciğer olacak diye bi kural yok. kkda çok okuyoruz salak saçma şeyler için birbirine giren, kuyu kazan kardeşleri. ha kardşein olmadığı için bazı şeyleri bilemeyeceğin bi gerçek, ama sen bu konuda hassassan bunu sana söyleyip durmaları çok saçma.

4 kardeşiz ama ömrümün her yılında sanki 3 kardeşler gıbi davrandılar
Sofrada peynir sucuk yiyemezdim
Anlatsam roman değil ansiklopedi çıkar

Ama kardeşten daha da bağlı olduğumuz arkadaşlarım var

3 çocuğum var şükür

Tek çocuk her yönden şans bana göre
Anne bana tüm sevgisini size vermiştir

Yav he he deyip geçin onlara

Back
X