Sürekli sorunları içine atmak

yeLizegemen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
225
1
68
Slm arkadaşlar, benim şöyle bi sıkıntım var şu sıra. Çevremdeki insanlara saygısızlık etmemek için bazı şeyleri sürekli içinde tutuyorum ve buda beni aşırı bunaltıyo ve ne kadar iyilikleri de olsa gözüm görmüyo. Bunula ilgili o kadar çok örnek var ki. Mesela şuan aklıma gelen bir tanesini anlatayım. 2 tane görümcem var ikiside benden büyük. Kayınvalidem nişanlıyken bana fincan takımı vermişti bende seve seve kabul ettim meğer onu küçük görümcem almış ona daha doğrusu evinde fazlalık olan 2 3 takım varmış birini vermiş. Sonra tabi bana verdiğini öğrenince kıyameti koparmış nasıl verirsin falan diye. Kayınvalidemde yazık unuttum kızım ben senin verdiğini bendede 2 takım olunca gelinime verdim demiş. tabi ben bunları bir gün kayınvalidemin evindeyken öğrendim görümcemde vardı ve tepkili bir şekilde çıktım gittim evden. Sonra tabi kayınvalideme ayıp ettiğimi farkettim sırf onun hatrı için gittim görümcemden özür diledim tepkim sana değildi gibilerinden. Ben kendimi haklıyken haksız duruma düşürdüm bunun farkındayım ama hala o tepkileri dün gibi aklımda ve unutamıyorum bunu nasıl atlatırım sizce fikri olan varmı ?

o zaman gitmek yerine oturup snein bir suçun olmadığını dile getirebilirdin. ki neticede kayınvaliden unutmuşda olabilir ne var bunda. benimde annem bana gelen hediyeyi gelinimizin çeyizine koymuştu anne bu bana gelmişti dedim aaa tamam ben sana alrıım kızım dedi ama almadı gitti :)))) şimdi görümcende haklı ben onun yerine koydum kendimi anneme hediye almışım o gitmiş başkasına vermiş olmaz ki unutmamalı. benim hediyelerimi annem veremez gitsin başka alsın onlara ama hediye hediye götürülmez.
biraz daha sabırlı olmayı öğrenmelisin. bu anlattığın önemsiz ve senin dışında gelişen bir olay. ama mesela benim gibi bazı olaylara susup susupta en sonunda patlıyorsan buna yapacakl bişey bende bulamadım henüz. çok sabredip içimize attığımızda kendimize ediyoruz en son sabır tükenip batlıyoruz.

Aldığı hediye değil ki atacağı bişeyi atmamış annesine vermiş gidip özellikle annesi için aldığı birşey değil. Ayrıca sana önemsiz gelebilir ama bunun gibi birçok şey olduğundan benim için önemli hale geliyo ne yazık ki.

olabilir belki de gerçekten unutmuştur. evde fazladan 2-3 fincan takımı varmış. e kullanılmamıştır. gelinine vermek istemiş bunda garip bişey yok ki bence. görümcende kırılmakta haklı o hediye etmiş, sana verildiğini duyunca kızmıştır bunda da garip bişey yok. tüm şey kayınvalidenizin unutmasından kaynaklanıyor. aslında çokta abartılcak bi olay değil, açıklama da yapılmış unuttum kızım felan demiş. ama tabii ben olayı büyük görmesem de yaşayanların tepkisi önemli bu konuda...

ama tabi sürekli bişeyleri içine atmakta iyi değil. yaşadığınız olayda da konuşmamış çekip gitmişsiniz. bence o an biraz sakin olmayı denemeli ve konuşmalısınız. zamanla da açılırsınız diye tahmin ediyorum...

bende önceden kırıldığımda kızdığımda konuşamazdım ağzım kitlenirdi sanki ama sevgilim olduktan sonra değiştim diyebilirim:1:
ona çok kızdığımda sesimi çıkarmaya bik biklemeye başladım. sonra o hayatımdan çıktı tabi bi başkası girdi. ama karşımda kim olursa olsun cevabını verebiliyorum artık, şimdiki sevgilimde maşallah kendini hiç ezdirmiyosun der...

dediğim gibi gitmek, susmak yerine konuşmayı deneyin. ya da konuşamıyorsanız baş başa kalıp kendinizle konuşun ve sonra gidin darıldığınız kişiyle konuşun, içinize atmayın Allah korusun sonradan acısı kötü çıkar...

olabilir belki de gerçekten unutmuştur. evde fazladan 2-3 fincan takımı varmış. e kullanılmamıştır. gelinine vermek istemiş bunda garip bişey yok ki bence. görümcende kırılmakta haklı o hediye etmiş, sana verildiğini duyunca kızmıştır bunda da garip bişey yok. tüm şey kayınvalidenizin unutmasından kaynaklanıyor. aslında çokta abartılcak bi olay değil, açıklama da yapılmış unuttum kızım felan demiş. ama tabii ben olayı büyük görmesem de yaşayanların tepkisi önemli bu konuda...

Burda konu kayınvalidemin unutmuş yada unutmuş olmaması değil ki kadın 60 yaşında olabilir sonuçta. Aslına baktığında evet abartılacak konu gibi durmuyo ama olayın birde şu yanı var ben onun düşmanı değilimki abisinin karısı olacam abisi onda kahve içecek yanii x bi insan değilim olmamalıyım. Benim annem de yapar böyle şeyleri ben mutlu olurum. Çok önemli bir anlamı yoksa bu kadar ağır tepki neden vereyim ki

ya simdi ufak kiskancliklar olabilir.. rekabette olabiliyo bu gibi durumlarda.. kardesim sen hic takma.. sabirli ol.. aa oylemiydi de bak tuh yanlislik olmus istersen verim bnlari a yada yenisini alim cnm de..uzatilacak bir konu degilki kardesim.. alti ustu fincan yani.. sonuct akraba oluyo insan onun tavasi bunn tenceresi onda olabilir:))) yeni gelen kardes olarak benimsenmednden oluyo tum olaylar.. insanlara ustunkoru davranmak gerekiyo ben bnu anladim.. detaylari hic kurcalama yipratiyo insani gercekten.. eger icine attin gibine geliyosa surekli aklin oraya takiliyosa bi hobi bul kendine hic dusunme inan unutyo insan .. :6::27::16:

Ortada öyle büyütülcek bir mevzu yok aslında burdan bakılınca bir fincan takımı unutulup başkasına hediye edilmiş olabilir görümceniz darılmış alınmış olabilir ama sizin suçunuz yok size tepki vermesi biraz yanlış.İçinize tabiki atmayın atarsanız birikir birikir alakasız bir şeyde patlarsınız varsa bie alınganlığınız kırgınlığınız konuşun alındığınız kişiyle o an halledin içe atmak iyi bişey değil bugun görumcenize kızıp içinize atarsınız yarın ufak bişeyde kocanıza patlarsınız.

pardon ama sorunu içinize atmamışsınız, tepkili şekilde eve terk etmişsiniz..

sonradan da özrünüzü dilemişsiniz.. bu sorunu içine atmak değil; gerginlik olmasın diye alttan almaktır.

ya simdi ufak kiskancliklar olabilir.. rekabette olabiliyo bu gibi durumlarda.. kardesim sen hic takma.. sabirli ol.. aa oylemiydi de bak tuh yanlislik olmus istersen verim bnlari a yada yenisini alim cnm de..uzatilacak bir konu degilki kardesim.. alti ustu fincan yani.. sonuct akraba oluyo insan onun tavasi bunn tenceresi onda olabilir:))) yeni gelen kardes olarak benimsenmednden oluyo tum olaylar.. insanlara ustunkoru davranmak gerekiyo ben bnu anladim.. detaylari hic kurcalama yipratiyo insani gercekten.. eger icine attin gibine geliyosa surekli aklin oraya takiliyosa bi hobi bul kendine hic dusunme inan unutyo insan .. :6::27::16:

Başka bi insan olsazaten takmam ama sen bizim artık kardeşimizsin diyolar ama birşeylerini paylaşmaya gelince düşmanmış gibi davranıyolar. Zaten geri vermeye gerek kalmadı eşim benim haklı olduğumu gördüğü için kırdı attı hepsini

pardon ama sorunu içinize atmamışsınız, tepkili şekilde eve terk etmişsiniz..

sonradan da özrünüzü dilemişsiniz.. bu sorunu içine atmak değil; gerginlik olmasın diye alttan almaktır.

Ben evden çıktım ama evde çıkma sebebimi onlar eşimle tartıştım da çıktım die biliyolar halbuki öyle değildi görümceme kızmıştım. Kayınvalidemin hatrınada gittim tepkin sana değildi abine kızdım dedim gönlünü almaya çalıştım. İçime attığım şey bu zaten :/

Görümcen abartmış.keşke özür dilemeseydin bence.senle alakası yokki kayınvaliden unutmuş vermiş.

Hem öyle, unutmuş olabilir. Hemde unutmasa bilerek verse nolur ki nedir ki yani kahve fincanı çok mu değerliydi senin için yada bana verincemi kıymetli oldu bi anda. Bu tuhafıma gidiyo zaten.

Ortada öyle büyütülcek bir mevzu yok aslında burdan bakılınca bir fincan takımı unutulup başkasına hediye edilmiş olabilir görümceniz darılmış alınmış olabilir ama sizin suçunuz yok size tepki vermesi biraz yanlış.İçinize tabiki atmayın atarsanız birikir birikir alakasız bir şeyde patlarsınız varsa bie alınganlığınız kırgınlığınız konuşun alındığınız kişiyle o an halledin içe atmak iyi bişey değil bugun görumcenize kızıp içinize atarsınız yarın ufak bişeyde kocanıza patlarsınız.

Yok Allahtan eşimle tarz konularda tartışmayız. Benim haklı olduğumu gördüğü için oda diyo içine atma kardeşlerim bile olsa yüzlerine vur hatalarını diye. ama ben yapamıyorum Kayınvalideme ve ne olursa olsun benden büyük oldukları için saygısızlıkmış gibi gelio. Sonra da kendi kendime sıkıntı yaratıorum yani nie söylemedin ki nie hatasını yüzüne vurmadınki diyorum kendi kendime :/

haklı olduğum halde ses çıkarmadığım , hayatta hep alttan aldığım , hep başkalarını düşündüğüm için psikolojim yerle bir. kendi kıymetimizi bilmiyoruzki...

içine atarsın...huzursuzluk olmasın...uyumlu olayım...alttan alayım...sen alırsın alttan

alırsın bütün söylenenleri içine...sonra bir bakmışsın alacak yer kalmamış..hala tutarsın kendini aman dersin sen huzursuzluk çıkaran taraf olma...alattan al...sonra sonra sonra...bir bakmışsın artık beynin alttan alamıyor..ellerin titriyor...boğulacak gibi oluyorsun..kalbin deli gibi çarpıyor...buz gibi terliyorsun...o an ya ölecen ya aklını kaybetcen...ne mi oluyor...?benliğiniz size dur diyor hopppp... bu sen değilsin artık diyor....ruh sağlığınızı korumak istıyorsanız ...bazen sizi üzen şeylere dur demelisiniz...bünyeniz size dur demeden...

içine atarsın...huzursuzluk olmasın...uyumlu olayım...alttan alayım...sen alırsın alttan

alırsın bütün söylenenleri içine...sonra bir bakmışsın alacak yer kalmamış..hala tutarsın kendini aman dersin sen huzursuzluk çıkaran taraf olma...alattan al...sonra sonra sonra...bir bakmışsın artık beynin alttan alamıyor..ellerin titriyor...boğulacak gibi oluyorsun..kalbin deli gibi çarpıyor...buz gibi terliyorsun...o an ya ölecen ya aklını kaybetcen...ne mi oluyor...?benliğiniz size dur diyor hopppp... bu sen değilsin artık diyor....ruh sağlığınızı korumak istıyorsanız ...bazen sizi üzen şeylere dur demelisiniz...bünyeniz size dur demeden...

Bazen diyorum umrumda bile değil bende kalacağına onda kalsın onda patlasın diyorum ama olmuyo nedense. Eşimin tarafı mesela hani kırmıyorum kırmamaya çalışıyorum bide üste çıkmaya çalışıyolar göz göre göre eşim saftirik biliyo görüyo ama takma duyma görme öff nereye kadar ama.. Bende sırf azımı açmıyım kötü olmasın die görüşmüyorum fazla hoş onlarda aramazlarda ben aramasam böyle sanki küs gibiyiz. Buda rahatsız ediyo benii ne bilim garippp şeyler :S

bende senin gibiyim canım hep susarım alttan alırım huzursuzluk olmasın kimseyi kırmayayım diye elimden geleni yaparım ama bir yerde sanırım içimizden gelenleri söylemek kırgınlıklarımızı kızgınlıklarımızı belli etmemiz gerek yoksa insan doluyor gerçekten:59:
bu olay yaşanmış bitmiş artık yapabileceğin pek birşey yok ama bundan sonra böyle bir durumda saygını bozmadan içindekini söyle kendi kendini yiyeceğine iyi oldu söyledim dersin en azından:31:
bir de tavsiyem hoşlanmadığın insanlarla mümkün olduğunca az görüş.ben bunu yapmaya çalışıyorum en azından daha az canım sıkılıyor:97:

bende senin gibiyim canım hep susarım alttan alırım huzursuzluk olmasın kimseyi kırmayayım diye elimden geleni yaparım ama bir yerde sanırım içimizden gelenleri söylemek kırgınlıklarımızı kızgınlıklarımızı belli etmemiz gerek yoksa insan doluyor gerçekten:59:
bu olay yaşanmış bitmiş artık yapabileceğin pek birşey yok ama bundan sonra böyle bir durumda saygını bozmadan içindekini söyle kendi kendini yiyeceğine iyi oldu söyledim dersin en azından:31:
bir de tavsiyem hoşlanmadığın insanlarla mümkün olduğunca az görüş.ben bunu yapmaya çalışıyorum en azından daha az canım sıkılıyor:97:

O benim huyumdur zaten sevmediğim insanlarla ne görüşürüm nede konuşurum. Sohbet etmek aşırı sıkıcı gelir o yüzden mümkün mertebe uzak dururum.Belli ediyorum mesela yüzüm asık oluyo ister istemez çünkü söyleyemiyorum hani bişi. O zamanda aman yeliz ne suratsızsın biz seni böyle tanımadık tuhaf geliyosun bize diyolarr ayyyyyy gelde çıldırma :D:D hiçde üzerinde alınmıo bu kıza böyle böyle diyoruz yapıoruz bize kızmış olmasın diee hiiiç düşünmüyolar :D allam ya ne tuhaf illa suratına çarpıcaksın böyle lafları tokat gibi o zaman anlıcaklar bazı şeyleri :D

Back
X