yiyeceklerin gerçekten egzamayı tetiklediğini anlamak için şüphe ettiğiniz tüm yiyecekleri 15'er gün vermeden test edin,sonra sırasıyla deneyin,denemeden teşhis koymak sadece mahrum bırakmaya neden oluyor,testlerin de bazen besin alejileri çıkmayabiliyormuş yaşlarından kaynaklı ama ben en son yaptırdığımda da hiç bir besine alerjisi çıkmadı,bıraktım artık,egzama olarak bakacak olursak yumurta ve domates en büyük düşmanı,domates salçası yerine biber salçası denemek faydalı olabilir,süt ürünlerini de herhangi bir test yapmadan mı bırakın dedi,
ben her gün cildinin resmini çektim ne zamanlar da arttı ne yedirdim arttı bunları takip ettim hep,salça ve yumurta kullanmadığım dönemler de hep salçasız yiyecekler yaptım ona özel,bazen tavuk sote yaptığım da içinden tanelerini seçip ufak bir miktar veriyordum,abur cuburdan uzak tutuyorum içinde gluten olan bir çok şey var,sadece yabancı kalmasın diye eve girenlerden az az tattırıyorum,3 gün kuralını deneyip 15 gün yedirmeden bekleyin böylece bir karara varırsınız,kırmızı yiyeceklere gelince hepsini yedirdim tek tek,sadece domatesin dokunduğunu gördüm,ayrıca baharatta mahvediyor benim kızımı