- 16 Eylül 2017
- 7.845
- 14.045
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
Arkadaşlar anneme meme kanseri teşhisi kondu, şükür başlangıç/orta evre ameliyat ve muhtemelen kemoterapisiz ilaç tedavisiyle devam edecek, sürekli moralini yüksek tutmaya gayret ediyoruz. Hiçbir sorunu olmamasına rağmen köpeğimi bile sahiplendirmek zorunda kaldım.Ama babamla beraber 10 gün kadar bana gelip bende kaldılar ,çıldırmanın eşiğine geldim kaç defa lavaboya gidip sessizce ağladım. Sürekli ama sürekli eleştiri. Anneme göre benim asla özel eşyam yok. Sürekli dolabımı karıştırıyor mesela rastgele bir kıyafetimi alıp bu kirli lekeli deyip yıkıyor. Ve bunu sürekli her gün yapıyor. Özel iç çamaşırlarımı ve geceliklerimi saklamak zorunda kaldım çünkü eleştiriyor. Mesela okuldan gelip oturdum diyelim annem baştan aşağı bakar şuranda şu var der. Sürekli evde anlamsızca defalarca atnı yerler süpürülüp silinir çamaşır suyuyla yıkanır. Babam deseniz o da sürekli açığımı arıyor gibi durduk yere a dediğime b deyip sonra sen inatçısın diyor. Ve evde gerçekten hiç özel alanım yok. Evin içinde şort ve kısa bluz(crop değil beli açılıyor diye) giyemiyorum ayıp diye. İstediğimi yiyemiyorum onlara göre zararlı diye ( çikolata yağlı tuzlu yiyecekler yemekte sorun yok, ama 4 yumurta yemek hasta eder). İstediğim filmi izleyemiyorum. İstediğim saatte gelip gidemiyorum. Okuldan gelip battaniyeyi alıp koltuğa uzanmam bile yasak uyumak dışında asla battaniye kullanamıyorum. İstediğim eşyayı satın alamıyorum. Onlarında beğenmesi lazım. Eskaza duşa gireceğim/dışarı çıkıp geleceğim diyeyim saatler boyunca duşa gir duşa gir ne zaman gireceksin hadi gir de çık, hadi git gel ne zaman gideceksin bak saat geç oldu. Yemin ederim çalışmak daha az yorucu. Bu kadar şeye rağmen annem hasta yaşlı insanlar diye sürekli huylarına gitmeye çalışıyorum bolca gezdirdim ilgilendim. Neyse dün gittiler. Diyorlar ki üç dört gün sonra gene gelip 1 hafta 10 gün duralım diyoruz hem sanada yardım ederiz yemek yaparız dediler yok diyemedim tabi. Ama ben sürekli sürekli artık yapamıyorum. Evi kurarken ihtiyacım acelem olmadığı halde birsürü şey alıp yardım ediyoruz dediler ekstra üzerine de maddi destek oldular istemediğim galde epey masraf yaptılar bir de onun altında eziliyorum. Düşündükçe başıma ağrılar giriyor gelme desem bir türlü gelin desem başka türlü. Ne umutlarla evi tutup yerleştim zehir oldu günlerim. Doğudayken daha huzurluydum