Surekli yorgunum...

kandilll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.231
243
163
Merhaba hanimlar.
25 yasindayim ve kendimi bildim bileli surekli yorgunum.
Ozellikle de regl gunlerimde. 10 gun boyunca ne kafam kalkiyor, ne de ben yataktan kalkabiliyorum.
Uzun zamandir da kansizlik problemim var.
Senelerdir, igneler, haplar vs kullanarak gecirdim.
Evlendigimden beri ilac kullanmiyorum.
10gundur yine asiri halsizlik, surekli uyku hali, hat safhada.
Hatta carpintilarim, kaygilarim vs geri donduler.
Bende ilac kullanmaktansa, dogal yollardan, portakal suyu+pekmez takviyesine basladim.
Hayatimi, hayat kalitemi cok etkiliyor bu durum.
Kolumu kaldirmaya dermanim olmuyor bazen.
Yememize icmemize dikkat ediyoruz.
Hicbir sey secmeden yiyorum.
Bu durumda olan hanimlar varsa, yada bu durumu asanlar, bana da yardimci olabilir misiniz?

ben de çok yorulurum ve genel bir yorgunluk halim var benim de hayatımı çok etkiliyor bir ara pharmaton kullanmıştım zinde tutuyor ama kansızlık problemim yoktu benim.doktora danışarak kullanabilirsin

Son bir yildir bendede acayip yorgunluk halsizlik var biraz kossam nefes nefese kaliyorum nefesim kesiliyo resmen. Acaba guatr ameliyatim vardi ondanmi diyorum doktor arkadaslar varsa bi cevaplarsa seviniriz:6:

Neredeyse 10yildir kansizligim icin tedavi goruyorum.
Yine ilaclarim var, haplarim.
Doktorumun tavsiyesi. Ama ben omrum boyunca ilac kullanmak istemiyorum.
Birde sinava hazirlaniyorum.
Kafam kalkmiyorki ders calisayim.
Surekli yorgunum. Uyku hali. Elim ayagim tutmuyor.
Hani surekli yaptigim bir iste yok.

kan sayımı yaptır canım:34:

Merhaba hanimlar.
25 yasindayim ve kendimi bildim bileli surekli yorgunum.
Ozellikle de regl gunlerimde. 10 gun boyunca ne kafam kalkiyor, ne de ben yataktan kalkabiliyorum.
Uzun zamandir da kansizlik problemim var.
Senelerdir, igneler, haplar vs kullanarak gecirdim.
Evlendigimden beri ilac kullanmiyorum.
10gundur yine asiri halsizlik, surekli uyku hali, hat safhada.
Hatta carpintilarim, kaygilarim vs geri donduler.
Bende ilac kullanmaktansa, dogal yollardan, portakal suyu+pekmez takviyesine basladim.
Hayatimi, hayat kalitemi cok etkiliyor bu durum.
Kolumu kaldirmaya dermanim olmuyor bazen.
Yememize icmemize dikkat ediyoruz.
Hicbir sey secmeden yiyorum.
Bu durumda olan hanimlar varsa, yada bu durumu asanlar, bana da yardimci olabilir misiniz?

bana anksiyete bozukluğunuz varmış gibi geldi insanın bütün enerjisini alır ilaç kullanmak istemiyorsan terapiden yardım alabilirsin ...bi de şunu farkettim bizim kültürümüzde çay kahve çok yaygın içine az da olsa şeker atsanda öğün aralarında tüketme alışkanlığın varsa insülin direnci meydana geliyor ...vücut enerji harcayacak mekanizmaları ortaya çıkaramaz sürekli yorgun olursun ben kendi adıma bunları hallettiğimde düzelmiştim

bana anksiyete bozukluğunuz varmış gibi geldi insanın bütün enerjisini alır ilaç kullanmak istemiyorsan terapiden yardım alabilirsin ...bi de şunu farkettim bizim kültürümüzde çay kahve çok yaygın içine az da olsa şeker atsanda öğün aralarında tüketme alışkanlığın varsa insülin direnci meydana geliyor ...vücut enerji harcayacak mekanizmaları ortaya çıkaramaz sürekli yorgun olursun ben kendi adıma bunları hallettiğimde düzelmiştim

Konu sahibinin anlattığı şeyleri ben de yaşıyorum,senelerdir sanki her gün taş taşıyormuşçasına yorgunum,sabahları uyanamıyorum her yerim ağrıyor.

Çay ve kahveyi de çok şekerli içiyorum çok da çikolata yerim ayrıca.Annem de yapma insülin direncinden şeker hastası olacaksın diyor.
Kansızlık ve demir eksikliğim var,ben de bi ara tedavi olmuştum ama portakal suyu ve pekmezle düzelttim(her ay düzenli hemoglobin testi yaptırıyorum)

Ama bir türlü geçmiyor ve yaşam kalitem düşüyor,tek çözüm şekeri azaltmak mı?

Kalbinizde bir sorun olabilir mi? kalp sebebiyle de yorgunluk olabilirmiş diye okumuştum

Evet kansızlık buna neden diye biliyorum ben de doktora da gitmişsiniz sanırım daha büyük problemler yoktur bu durumun altında...

Pekmez çok iyi bir fikir. Bir de ev yapımı yoğurt yemeye çalışın kendiniz yapın.

Siyah çay içmeyin.

Kırmızı et yiyince portakal suyu için yanına, et ile C vitamini beraber almak gerekiyormuş.

Bakliyattan da zengin beslenmeyi unutmayın..

Bir de zamanla yorgunluk insan beynine YORGUNUM sinyalleri verdiğinden de oluyormuş. Yorgun değilim sinyalleri göndermek gerekiyormuş bir süre...

Konu sahibinin anlattığı şeyleri ben de yaşıyorum,senelerdir sanki her gün taş taşıyormuşçasına yorgunum,sabahları uyanamıyorum her yerim ağrıyor.

Çay ve kahveyi de çok şekerli içiyorum çok da çikolata yerim ayrıca.Annem de yapma insülin direncinden şeker hastası olacaksın diyor.
Kansızlık ve demir eksikliğim var,ben de bi ara tedavi olmuştum ama portakal suyu ve pekmezle düzelttim(her ay düzenli hemoglobin testi yaptırıyorum)

Ama bir türlü geçmiyor ve yaşam kalitem düşüyor,tek çözüm şekeri azaltmak mı?

mekanizmasını biliyorum tıp fakültesini bitirdim...tatlıyı kesemiyorsan bile mutlaka çay ve kahveyi kes..vücut kendine gelsin ..aslında birçok hastalığın altında şeker var hatta psikiatrik hastalıklar dahil ama ilaç şirketlerinin işine gelmiyor...şeker yani basit karbonhitratlar vücudumuz için çok toksik bir madde ,..dediğimi yap aradaki farkı kendin göreceksin anksiyetende düzelir

mekanizmasını biliyorum tıp fakültesini bitirdim...tatlıyı kesemiyorsan bile mutlaka çay ve kahveyi kes..vücut kendine gelsin ..aslında birçok hastalığın altında şeker var hatta psikiatrik hastalıklar dahil ama ilaç şirketlerinin işine gelmiyor...şeker yani basit karbonhitratlar vücudumuz için çok toksik bir madde ,..dediğimi yap aradaki farkı kendin göreceksin anksiyetende düzelir

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Çay ve kahveyi kestim artık,günde belki bir tane,o da şekersiz.Fakat gel gelelim tatlı yeme ihtiyacımı bastıramıyorum.
Tatlı yemediğim zaman elim ayağım titriyor gibi bir durum söz konusu değil bunu da belirteyim,ama yediğimde kendimi daha iyi hissediyorum.
Hamur işine bayılırım simit poğaça vs. buna rağmen kilom da normal,böyle dengesiz bir yapıdayım :)

Aynısı bende de var,özellikle regl öncesı 2 hafta sanırsın yıllardır uyumamışım gibi bir yorgunluk uyku hali ve hiç mecalim yok. kansızlık sınırdaydı benim, demir eksikliği var ama hap mıdeme dokununca bıraktım. çay kahveyle aram pek yok zaten. yaşam kalitesini etkılıyor çok kötü. ne olacak halimiz bilmem...

bu saydıklarınız bana tiroid rahatsızlıklarını anımsatti. bende hashimoto tiroid var. aynı şeyler bende de oluyordu,hiç şüphelenmemiştim ama çıktıişte. tsh,t3,t4,anti tpo bunlara baktırın bi...

ben tiroid miroid herşeye baktırdımm. demir eksikliği ve demir bağlama yetersizliği imiş.

bende öyleyim,yemek yemek istemiyorum yorgunlıktan kırılıyorum.bazen 5 6 gün dışarı çıkmadığım oluyor.iştah hiç yok.

Back
X