Süresi dolan kontrat,anlayışsız ev sahibi ve kapıdaki korona

Benim kafam karıştı ya.
şimdi kontrat 1 yıllık yapılır genelde.
o 1 yıl dolunca kimse habire yeni kontrat yapmaz.
yılı dolunca yazan artış miktarından kira devam eder. Ama benim bildiğim kontrattaki süre kadar devam eder.
benim evimdeki kiracıyı çıkarmam için illa benim mi o eve geçmem gerek yani? Yoksa 10 yıl ev ona mı kitlendi yani?
kiracım kirasını düzenli ödüyor ama binada yaşam kurallarına uymuyorsa ona da mı bir şey yapılamıyor yani ?
anlamaya çalışıyorum kusura bakmayın. Bilen biri beni aydınlarsın
normalde ev sahıbının kıracıyı evden cıkarabılmesı ıcın kıracının kıraları odememesı eve zarar vermesı toplum kurallarına aykırı davranması tum apartmanın kıracı ıcın gıtsın dıye ımza toplaması falan gerekır
eger kıracı oturuyorsa yıl dolmus ve hala oturuyorsa yenıden sozlesme yapmasına gerek yok sozlesme otomatık yenılenmıs demektır bu sebeple yıne ev sahıbı kafasına gore cıkaramaz

eger kıracı cıkmak ısterse sozlesme dolmadan onunda sartı var kıracı da kafasına gore tasınıp gıdıcem dıyemez mesela tasınacaksa sozlesme geregınde oturmasa bıle kalan ayların kırasını odemek zorunda kalır

ama bu durum yanı konu sahıbınınkı baska
burda karsılıklı sozlesme yenılenmıyor karsılıklı yanı
eger kıracı ben cıkmak ıstemıyorum kıralar duzenlı kımse sıkayetcı degıl ev sahıbı boyle bırsey ıstıyor deseydı asla cıkaramaz otur ugrassın 10 sene derdım
kıracı kendısı de evden cıkıcam dedıgı ıcın karsılıklı sozlesme ıptal olmus oluyor

canım kirayı ödüyorsa ,mahkemeye vermeye kalksan bile davalar 30 nisana kadar ertelendi. bu salgın durumu mayısta devam ederse süre uzar. Bu durumda nasıl mahkemeye vermeyi düşünüyorsun??
yok yok sey demek ıstedı yanı verdık kıraya evı omur bıllah onda mı kıralı kalacak baskasına kıraya vermek ıstesem cıkaramayacak mıyım yanı demek ıstedı

yok yok sey demek ıstedı yanı verdık kıraya evı omur bıllah onda mı kıralı kalacak baskasına kıraya vermek ıstesem cıkaramayacak mıyım yanı demek ıstedı
haa o şekilde çıkarır tabi ki...bende aynı durumdayım salgın bitinceye kaldı bu işler artık.mahkeme yoluyla çıkarıcaz eninde sonunda

haa o şekilde çıkarır tabi ki...bende aynı durumdayım salgın bitinceye kaldı bu işler artık.mahkeme yoluyla çıkarıcaz eninde sonunda
aynen :)
ınsallah bu tarz maddı meselelerde kımse magdur olmadan cozulur bır an evvel

Şimdi arkadaşlar ben bu evde 6 senedir oturuyorum...ilk bu evi kiraladiğımda ev sahibim baska biriydi 2 sene once ev satıldı yeni ev sahibimle yeni bir kontrat yaptım ve kiramı düzenli olarak öduyorum.gecen yaz ev sahibi taşınmamı istedi ben ev aramaya basladım...yeni dogum yapmıştım ev bulamadım kontratta kendini yenilemişti.ev sahibi sacma bi yol izleyerek sosyal medyam uzerinden ne kadar ayni soy isme sahip olduğum kisi varsa hespine evi boşaltmam icin ricacı olmalarinı istemis köyden tanimadigim akrabalarima bile telefon numaramı vermiş.arayan arayana :KK12: tabi ben bu duruma cok sinirlendim işi inada bindirdim ve kontrat hakkimı kullanıcam ve çıkmıycam dedim.nitekimde çıkmadım.gecen ay bana ihtarname çektim haberin olsun bugün yarın eline geçer dedi ama elime geçen resmi hiç bir belge yok...yem attı sanırsam.bugunde iste ilk mesajımda yazdığı gibi ek süre vermedi.kontratımda 2018 mayıs başlangıçlı

Şimdi arkadaşlar ben bu evde 6 senedir oturuyorum...ilk bu evi kiraladiğımda ev sahibim baska biriydi 2 sene once ev satıldı yeni ev sahibimle yeni bir kontrat yaptım ve kiramı düzenli olarak öduyorum.gecen yaz ev sahibi taşınmamı istedi ben ev aramaya basladım...yeni dogum yapmıştım ev bulamadım kontratta kendini yenilemişti.ev sahibi sacma bi yol izleyerek sosyal medyam uzerinden ne kadar ayni soy isme sahip olduğum kisi varsa hespine evi boşaltmam icin ricacı olmalarinı istemis köyden tanimadigim akrabalarima bile telefon numaramı vermiş.arayan arayana :KK12: tabi ben bu duruma cok sinirlendim işi inada bindirdim ve kontrat hakkimı kullanıcam ve çıkmıycam dedim.nitekimde çıkmadım.gecen ay bana ihtarname çektim haberin olsun bugün yarın eline geçer dedi ama elime geçen resmi hiç bir belge yok...yem attı sanırsam.bugunde iste ilk mesajımda yazdığı gibi ek süre vermedi.kontratımda 2018 mayıs başlangıçlı
çıkarması için en az 3 ihtarname gerekiyor. elinize de ancak ulaşacaktır ihtarname

bunu aynen actıgınız ılk konuya ek bılgı olarak dusun ıstersenız zira bambaska anlasılabılıyor ılk actıgınız konuda
o yaptıgı dangalaklık varya aynı soy ısımde herkese no paylasıp rıcacı olması
kvkk kanununa gore kısısel bılgınızı sızden ızınsız paylastıgı ıcın cok cıddı tazmınat davası acabılırsınız ben sızın yerınızde olsam bunun pesını bırakmam
cıkmayın evden bu sekılde tacız ederek cıkaramaz cunku
cekmısse ıhtar gelsın hele bır elınıze bır teblıg alın ondan sonra bakarsınız

canım kirayı ödüyorsa ,mahkemeye vermeye kalksan bile davalar 30 nisana kadar ertelendi. bu salgın durumu mayısta devam ederse süre uzar. Bu durumda nasıl mahkemeye vermeyi düşünüyorsun??
normalde ev sahıbının kıracıyı evden cıkarabılmesı ıcın kıracının kıraları odememesı eve zarar vermesı toplum kurallarına aykırı davranması tum apartmanın kıracı ıcın gıtsın dıye ımza toplaması falan gerekır
eger kıracı oturuyorsa yıl dolmus ve hala oturuyorsa yenıden sozlesme yapmasına gerek yok sozlesme otomatık yenılenmıs demektır bu sebeple yıne ev sahıbı kafasına gore cıkaramaz

eger kıracı cıkmak ısterse sozlesme dolmadan onunda sartı var kıracı da kafasına gore tasınıp gıdıcem dıyemez mesela tasınacaksa sozlesme geregınde oturmasa bıle kalan ayların kırasını odemek zorunda kalır

ama bu durum yanı konu sahıbınınkı baska
burda karsılıklı sozlesme yenılenmıyor karsılıklı yanı
eger kıracı ben cıkmak ıstemıyorum kıralar duzenlı kımse sıkayetcı degıl ev sahıbı boyle bırsey ıstıyor deseydı asla cıkaramaz otur ugrassın 10 sene derdım
kıracı kendısı de evden cıkıcam dedıgı ıcın karsılıklı sozlesme ıptal olmus oluyor
Yani illaki dava yoluyla mı olacak?
benim öyle gideyim bu salgında dava açayım gibi bir durumum yok. Tamamen anlamak için sordum.
hani kontratın süresi doluyor.
yenilemeyelim deme şansımız yok.
garip bir durum oldu :)

Yani illaki dava yoluyla mı olacak?
benim öyle gideyim bu salgında dava açayım gibi bir durumum yok. Tamamen anlamak için sordum.
hani kontratın süresi doluyor.
yenilemeyelim deme şansımız yok.
garip bir durum oldu :)
aynen evet eger ev sahıbını zor duruma sokacak seyler yapmıyorsa kıracı, cıkmakda ıstemıyorsa 10 yıldan once cıkaramıyorsunuz
ancak dava acacaksınız da uzun uzuun yıllar ugrasacaksınız da surecı uzun yanı tum sartları yerıne getıren kıracı ıstemıyorsa cıkmayı kolay olmuyor ...
zamanında magdur olan cok kiracı oldu ondan dolayı boyle yasal duzenleme olmustu

buyuk cogunlukla ev sahıbı kıracı kendı arasında anlasıyor eger cıkmak ıstemeyen kıracı varsa dıye bu kanun duzenlemelerı var genelde ev sahıbı cık dedıgınde yuzde 90 ı cıkıyor

bunu aynen actıgınız ılk konuya ek bılgı olarak dusun ıstersenız zira bambaska anlasılabılıyor ılk actıgınız konuda
o yaptıgı dangalaklık varya aynı soy ısımde herkese no paylasıp rıcacı olması
kvkk kanununa gore kısısel bılgınızı sızden ızınsız paylastıgı ıcın cok cıddı tazmınat davası acabılırsınız ben sızın yerınızde olsam bunun pesını bırakmam
cıkmayın evden bu sekılde tacız ederek cıkaramaz cunku
cekmısse ıhtar gelsın hele bır elınıze bır teblıg alın ondan sonra bakarsınız
Tazminat davası benimde aklımama geldi fakat bebegim cok kucuktu uğraşmak istemedim.istedigi tarihte evi boşaltmadım bende

Yani 6 ay olöuş çıkmanızı isteyeli. Dışardan bakınca sizde gevşek davranmışsınız gibi ama şu ara derdi neymiş? Bebekli insanlara zulüm yapıyor. İnternetten çevrenizdeki kiralıklara bakın bulursunuz belki yeni binalarda.

Tazminat davası benimde aklımama geldi fakat bebegim cok kucuktu uğraşmak istemedim.istedigi tarihte evi boşaltmadım bende
kucuk bebeklı oldugunuz ıcın tahmın edıyorum durumunuzu
ne olursa olsun karsılıklı anlasmıs sozlesmeyı yenılememıs olsanız bıle ev sahıbı asla sızı bu sekılde tacız edemez kısısel bılgı paylasımı bırsey yapamaz bende ev sahıbıyım aynı zamanda ıs yerımız kıra kıracıyım da
tutupda telefon dagıtmak aynı soy ısımı bulup aracı olmasını ıstemek falan adam resmen ruh hastası ınanılmaz sınır bozucu
sonucta sızde ıstemezdınız corona gelsın, netıcede cıkıcam demıssınız zaten su durumda zaten ev falan tasınmaz hele bebek varken buyuk rısk
bı kere teblıgın ulasmasını bekleyın bu surecte canınızı sıkmayın 1-2 ay sonra ev arar bulursunuz

Bir tanidigim ev sahibi kiracisindan Ilk sene kirayi aldi ancak ondan sonra 4 Sene asla kira alamadi. Her Turlu yasal yola basvurmasina ragmen kiraciyi tahliyesi cok uzun surdu. En sonunda evini satti da oyle kurtuldu. Hani derler ya kotu ev sahibi kiracisini ev sahibi yaparmis diye. Onlarda durum tam tersi oldu. Demem o ki yasalar tamamen kiracidan taraf oluyor. Kotu niyetli olan da bunu sonuna kadar kullaniyor. Allah iyi insanlarla karsilastirsin.

Bu arada ev sahibinin tavri hic hos degil. Yasa zaten sizden taraf iken ustune numaraniZi paylasmasi araya alakasiz ucuncu kisileri sokmasi onu daha da Zor duruma dusurmus. Lutfen bu konulari bilen bir avukattan yardim alin.

kucuk bebeklı oldugunuz ıcın tahmın edıyorum durumunuzu
ne olursa olsun karsılıklı anlasmıs sozlesmeyı yenılememıs olsanız bıle ev sahıbı asla sızı bu sekılde tacız edemez kısısel bılgı paylasımı bırsey yapamaz bende ev sahıbıyım aynı zamanda ıs yerımız kıra kıracıyım da
tutupda telefon dagıtmak aynı soy ısımı bulup aracı olmasını ıstemek falan adam resmen ruh hastası ınanılmaz sınır bozucu
sonucta sızde ıstemezdınız corona gelsın, netıcede cıkıcam demıssınız zaten su durumda zaten ev falan tasınmaz hele bebek varken buyuk rısk
bı kere teblıgın ulasmasını bekleyın bu surecte canınızı sıkmayın 1-2 ay sonra ev arar bulursunuz
Haklısınız...kesinlikle cok sinir bozucuydu...günlerce sinirlerim allak bullak gezdim...neticede 1 aydır ev arıyordum ama bu virüs herkesin hayatını alt üst etti...kim bilebilirdiki böyle bisey olacağını...zaten tedirginim korkuyorum...bide sokak sokak gezip ev bulmak taşınmak nakliyesi ayrı bir dert zaten...tamamiyle bitene kadar cıkmiycam...bebegimi böyle bi sürecin icine sokamam...kusura bakmasın :KK43:

Bu arada ev sahibinin tavri hic hos degil. Yasa zaten sizden taraf iken ustune numaraniZi paylasmasi araya alakasiz ucuncu kisileri sokmasi onu daha da Zor duruma dusurmus. Lutfen bu konulari bilen bir avukattan yardim alin.
Üzerinden zaman gecti...gectiğimiz Eylül ayında oldu bu durum en az 5 kişi telefonla aradı boyle boyle ev sahibin bize ulastı diye...bi 10 kisiyede facebook kanalıyla ulaşmış...onlarda bana mesaj yoluyla bildirdiler durumu... herkese ayri ayrı dert anlatmak durumunda kaldım...tazminat davası acabilirmiyim acaba hala uzerinden 7 aylık bi zaman geçmisken

Üzerinden zaman gecti...gectiğimiz Eylül ayında oldu bu durum en az 5 kişi telefonla aradı boyle boyle ev sahibin bize ulastı diye...bi 10 kisiyede facebook kanalıyla ulaşmış...onlarda bana mesaj yoluyla bildirdiler durumu... herkese ayri ayrı dert anlatmak durumunda kaldım...tazminat davası acabilirmiyim acaba hala uzerinden 7 aylık bi zaman geçmisken
evet acabılırsınız
hem kısısel ıtıbarınızı zedeledıgı
hem kısısel bılgınızı paylastıgı
hem baska ınsanları da katarak bu sekılde tacız ettıgı ıcın

bu arada
herkesın bunu okumasını tavsıye edıyorum

ozetı :
Kamuoyunda, ‘kontrat her yıl yenilenir, ev sahibi tahliye talep edemez, kiracı kendisi isteyene kadar evden çıkarılamaz’ gibi bir algı var. 8 yıl öncesine kadar durum böyleydi. Ancak bu, ev sahiplerini mağdur edince, 2012’de Borçlar Kanunu’nda değişiklik yapıldı

Ali Güvenç Kiraz, “Bu sürenin sonunda mal sahibinin haklı gerekçe ileri sürmesine gerek olmadan kiracısını tahliye etme hakkı getirildi. Bu hakkın kullanılabilmesi için 3 ay önceden ihtarname gönderilmesi gerekiyor” dedi.

Back
X