- Konu Sahibi Fato_happy
normalde ev sahıbının kıracıyı evden cıkarabılmesı ıcın kıracının kıraları odememesı eve zarar vermesı toplum kurallarına aykırı davranması tum apartmanın kıracı ıcın gıtsın dıye ımza toplaması falan gerekırBenim kafam karıştı ya.
şimdi kontrat 1 yıllık yapılır genelde.
o 1 yıl dolunca kimse habire yeni kontrat yapmaz.
yılı dolunca yazan artış miktarından kira devam eder. Ama benim bildiğim kontrattaki süre kadar devam eder.
benim evimdeki kiracıyı çıkarmam için illa benim mi o eve geçmem gerek yani? Yoksa 10 yıl ev ona mı kitlendi yani?
kiracım kirasını düzenli ödüyor ama binada yaşam kurallarına uymuyorsa ona da mı bir şey yapılamıyor yani ?
anlamaya çalışıyorum kusura bakmayın. Bilen biri beni aydınlarsın
eger kıracı oturuyorsa yıl dolmus ve hala oturuyorsa yenıden sozlesme yapmasına gerek yok sozlesme otomatık yenılenmıs demektır bu sebeple yıne ev sahıbı kafasına gore cıkaramaz
eger kıracı cıkmak ısterse sozlesme dolmadan onunda sartı var kıracı da kafasına gore tasınıp gıdıcem dıyemez mesela tasınacaksa sozlesme geregınde oturmasa bıle kalan ayların kırasını odemek zorunda kalır
ama bu durum yanı konu sahıbınınkı baska
burda karsılıklı sozlesme yenılenmıyor karsılıklı yanı
eger kıracı ben cıkmak ıstemıyorum kıralar duzenlı kımse sıkayetcı degıl ev sahıbı boyle bırsey ıstıyor deseydı asla cıkaramaz otur ugrassın 10 sene derdım
kıracı kendısı de evden cıkıcam dedıgı ıcın karsılıklı sozlesme ıptal olmus oluyor