Süresi dolan kontrat,anlayışsız ev sahibi ve kapıdaki korona

Üzerinden zaman gecti...gectiğimiz Eylül ayında oldu bu durum en az 5 kişi telefonla aradı boyle boyle ev sahibin bize ulastı diye...bi 10 kisiyede facebook kanalıyla ulaşmış...onlarda bana mesaj yoluyla bildirdiler durumu... herkese ayri ayrı dert anlatmak durumunda kaldım...tazminat davası acabilirmiyim acaba hala uzerinden 7 aylık bi zaman geçmisken
Bu konularda hic bilgim yok. Yanlis seyler soyleyip sizi yaniltmak istemem.
En dogru bilgiyi bu konularla ilgilenen bir avukattan alabilirsiniz. Ancak size tavsiyem ev sahibi ile iletisiminiz yazili/belgeli olsun.

bu arada
herkesın bunu okumasını tavsıye edıyorum

ozetı :
Kamuoyunda, ‘kontrat her yıl yenilenir, ev sahibi tahliye talep edemez, kiracı kendisi isteyene kadar evden çıkarılamaz’ gibi bir algı var. 8 yıl öncesine kadar durum böyleydi. Ancak bu, ev sahiplerini mağdur edince, 2012’de Borçlar Kanunu’nda değişiklik yapıldı

Ali Güvenç Kiraz, “Bu sürenin sonunda mal sahibinin haklı gerekçe ileri sürmesine gerek olmadan kiracısını tahliye etme hakkı getirildi. Bu hakkın kullanılabilmesi için 3 ay önceden ihtarname gönderilmesi gerekiyor” dedi.
ben kanuna gore konusuyorum anlamıyorsun anlamıyorsun yetersız bılgınle yanlıs yonlendırıyorsun dıyen arkadasların ıkı kere okumasını tavsıye edıyorum

o bahsettıklerı kanun sozlesme devam ettıgı surece gecerlı cunku...

Şimdi arkadaşlar ben bu evde 6 senedir oturuyorum...ilk bu evi kiraladiğımda ev sahibim baska biriydi 2 sene once ev satıldı yeni ev sahibimle yeni bir kontrat yaptım ve kiramı düzenli olarak öduyorum.gecen yaz ev sahibi taşınmamı istedi ben ev aramaya basladım...yeni dogum yapmıştım ev bulamadım kontratta kendini yenilemişti.ev sahibi sacma bi yol izleyerek sosyal medyam uzerinden ne kadar ayni soy isme sahip olduğum kisi varsa hespine evi boşaltmam icin ricacı olmalarinı istemis köyden tanimadigim akrabalarima bile telefon numaramı vermiş.arayan arayana :KK12: tabi ben bu duruma cok sinirlendim işi inada bindirdim ve kontrat hakkimı kullanıcam ve çıkmıycam dedim.nitekimde çıkmadım.gecen ay bana ihtarname çektim haberin olsun bugün yarın eline geçer dedi ama elime geçen resmi hiç bir belge yok...yem attı sanırsam.bugunde iste ilk mesajımda yazdığı gibi ek süre vermedi.kontratımda 2018 mayıs başlangıçlı
Bu neymiş böyle ya?
size söylediğinde siz çıkmıyorum mu dediniz ki millete olayı yayıyor?
ben çok sinir oldum bu ne saçma şeymiş.
çıkmıyorum deseniz bile bunu yapamaz.
ya çok cahil biri, ya da çok çirkef biri olmalı ev sahibi.
aksi halde akıl alır gibi değil bu durum. Tepki göstermediniz mi?

Konu sahibinden ozur dileyerek (konusunu baltalamak istemem) bir soru sormak istiyorum. Bu arada ben de ev sahibiyim. Ilk kiracim tayin cikip tasininca ikinci kiracimiz yerlesti. Ancak bu internette yazilanlari okudukca ben cekinir hatta korkar oldum aramizda simdiye kadar hic bir sorun olmamasina ragmen. Benim de iki sene icinde o eve tasinma gibi bir dusuncem var. Yani yasal surecimden once elbette bunu kiracimizla paylasacam ancak o eve yerlesmem tamamen kiracinin insiyatifine mi bagli? Isterse bana ne ben cikmiyorum diyebilir mi?

Konu sahibinden ozur dileyerek (konusunu baltalamak istemem) bir soru sonraki istiyorum. Bu arada ben de ev sahibiyim. Ilk kiracim tayin cikip tasininca ikinci kiracimiz yerlesti. Ancak bu internette yazilanlari okudukca ben cekinir hatta korkar oldum aramizda simdiye kadar hic bir sorun olmamasina ragmen. Benim de iki sene icinde o eve tasinma gibi bir dusuncem var. Yani yasal surecimden once elbette bunu kiracimizla paylasacam ancak o eve yerlesmem tamamen kiracinin insiyatifine mi bagli? Isterse bana ne ben cikmiyorum diyebilir mi?
dıyemez :)

sımdı dıyelım kı onumuzdekı sene evınıze gecmeyı kıracıyı cıkarmayı dusunuyorsunuz kıracınıza soylersınız seneye eve gecıcem sozlesmeyı yenılemeyecegım sımdıden haber vereyım zorda kalmayın dersınız onlarda ona gore hal caresıne bakarlar

kıracı hakkı su
mesela adam gunu gunune oduyor
kımsenın bır sıkayetı yok
ev sahıbı sırf adama gıcık oldugunu ıcın cık dıyemez o zaman cıkmam cıkar cıkarabılırsen derse dava suresı yanı sonucu 1 sene surer o zamana kadar oturdugumda kar dıye dusunur...

bazı ev sahıplerı var mesela ıcerde kıracısı var bırı gelıyor cıkar kıracıyı sana daha fazla odeyeyım dıyor adamda tutup kıracıyı cıkarıyor , oylelerı yuzunden bu kanun var ama bunun da dedıgım gıbı sartları var

normal durumlarda hepımız kıracı olduk, ev sahıbı eve ben gecıcem veya oglum evlenecek dedı mı ne zaman cıkalım denır ortalama anlasılır uzlasılır
aksı durumlar ıcın kotu nıyetlıler ıcın sartlara baglı tutulmus kanun sadece

hatta en basıtı soyle dusunun
ev sahıbının boyle hakkı olmasa kanuna gore ıhtar cekemez :KK70: ıhtar cekebıldıgıne gore ev sahıbının cık dıyebılme hakkı var olmasa noterlıkte boyle bır ıslem yapılamazdı zaten
sadece haksız yere evden cıkartıldıgını dusunuyorsa kıracının ıtıraz etme hakkı ve sure ısteme hakkı var kabaca boyle anlatayım

hatta en basıtı soyle dusunun
ev sahıbının boyle hakkı olmasa kanuna gore ıhtar cekemez :KK70: ıhtar cekebıldıgıne gore ev sahıbının cık dıyebılme hakkı var olmasa noterlıkte boyle bır ıslem yapılamazdı zaten
sadece haksız yere evden cıkartıldıgını dusunuyorsa kıracının ıtıraz etme hakkı ve sure ısteme hakkı var kabaca boyle anlatayım
Aciklama icin cok tesekkur ederim.

Herkese merhaba arkadaşlar
Evsahibim 6 aydır evden çıkmamı istiyodu ve bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum ama corona durumu çıktı ülkemizde birden bire su an biliyorsunuz gündemde 11 aylik bir bebegim var bakkala bile çıkmıyorum ekmegi bile 3 günlük alıyoruz dışarıyla iletisimimiz olmasın diye bugun aradı bu ay daireyi boşaltın diyor ben 1 ay daha zaman verin dedim kabul etmedi bu durumda prosedür nasıl olur ülke bu haldeyken hukuki olanak genede haklımı kontratım dolduğu icin ve ben ek süre talep ediyormuyum lütfen akıl verin
Ulke bu durumayken ve salgın hatalık varken hangi haklla sizi, evden tasınmanızı istiyor. Tabiki hukuk sizden yana sakın cımmayon hatta korona gidene kadar hiçbiyere tasınmayın. Biz cekleri bile odemiyoruz bu durumda sizi, evden cıkarmaya hakları yok. Zaten kucuk cocugunuz var sakın biyere tasınmayın. Heryerde salgın var boyle bir riske girmeyin

Mücbir sebep olduğu için bir yaptırımı olamaz.Vicdanı hiç mi yok? Neden çıkmanızı istiyor ki bu kadar?

Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ev sahibi sadece kiracı kirayı ödemiyorsa veya evde kendisi oturacaksa çıkarabilir. Diğer türlü kontrat kendiliğinden her seferinde uzar. İsterse 1 sene önceden çık desin, kanuni bir sebebi yoksa çıkartamaz. Ayrıca bu salgın döneminde zorunlu bir hal var. Her işimizi öteki tarafa havale edeceğimize biraz hakkımızı arasak bu durumlarda olmazdık.
Hanımefendi size artık son kez yazıyorum. Sizin dediğiniz gibi bir şey yazmıyor bu maddede. 2 hafta önce haber vermesi gereken kiracı. Lütfen iyice okuyun.

Hanımefendi son kez yazıyorum. Attığım maddede sizin dediğiniz gibi bir şey geçmiyor. Kanunu doğru okuyamıyorsunuz ne yazık ki. Orda 2 hafta önceden bildirmesi gereken kiracı, ev sahibi değil. Ayrıca 10 yıl mevzusunu da bilmiyordunuz. İlk yorumunuzda ‘o zaman ömür boyu oturur’ vb. laflar etmiştiniz. Ben kanuna dayanarak konuşuyorum. Sizin de elinizde belge varsa ortaya koyabilirsiniz.

Onca sayfa ne yazılmış acaba altı üstü kira sozlesmesiyle ilgili diye merak edip konuya girdim artik

Onca sayfada bir tek siz kanunu dogru okuyup dogru anlamissiniz, tebrik ederim :KK52:

Diğer arkadaşlara da kanunu arkadaş yüklemiş zaten sizi uğraştırmamak için. cümle cümle okursanız anlayasilmayacak bir durum yok

Onca sayfa ne yazılmış acaba altı üstü kira sozlesmesiyle ilgili diye merak edip konuya girdim artik

Onca sayfada bir tek siz kanunu dogru okuyup dogru anlamissiniz, tebrik ederim :KK52:

Diğer arkadaşlara da kanunu arkadaş yüklemiş zaten sizi uğraştırmamak için. cümle cümle okursanız anlayasilmayacak bir durum yok
:D :D :D
ahh ahh
yalnız brokolıs
kanunu dogru okuyabılmek ıcın once dogru kanunu okuyabılmek gerekır
2012 de guncellenmıs

Kamuoyunda, ‘kontrat her yıl yenilenir, ev sahibi tahliye talep edemez, kiracı kendisi isteyene kadar evden çıkarılamaz’ gibi bir algı var. 8 yıl öncesine kadar durum böyleydi. Ancak bu, ev sahiplerini mağdur edince, 2012’de Borçlar Kanunu’nda değişiklik yapılarak sözleşme uzama süresi en fazla 10 yıl olarak kabul edildi.

Ali Güvenç Kiraz, “Bu sürenin sonunda mal sahibinin haklı gerekçe ileri sürmesine gerek olmadan kiracısını tahliye etme hakkı getirildi. Bu hakkın kullanılabilmesi için 3 ay önceden ihtarname gönderilmesi gerekiyor” dedi.

haber lınlıkı paylastım gecen sayfada bu sene subat ayından haber
tum yorumları okuduguna emın mısın ?

eger kanun buysa ev sahıplerı nasıl ıhtar cekebılıyormus bunca zaman bunu da acıklayabılır mısınız acaba
malum ortada olamayan bırsey ıcın noterlık ıslem yapamazda...

Seri beğenmedim. Sinirlendim hatta, birde ısrar edilmiş. Lütfen hukuk eğitimi almadan insanları yanlış yönlendirmeyin.
Kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin dolması nedeniyle, yeni kira döneminde sözleşmenin devam etmeyeceği kiracıya verilen bir haktır, ev sahibine değil. Bunun aması maması yok. Bu genel olan. Bunun haricinde birsürü ayrık durum var. Şuanda konu süre doldu çık diyen ev sahibi. Kısaca böyle bir hakkı yok. 10 senelik kiracıyı çıkarma konusu bundan ayrı bir şey. Hesaplaması var hemen 10 sene dolunca çıkarılmıyor zaten. Yenileme süresi hesaplanacak, üzerine 10 sene eklenecek vs.

20 yaşından Küçüklerin evden çıkması yasak. Bu durumda zaten küçük çocuğunuz olduğu için taşınamazsınız. Kiranızı ödemeye devam edin, elden ödüyorsanız bir de maliyeye şikayet edeceğinizi söyleyin. Tutuşsun etekleri.

kiraya verenın konut gereksınımı varsa kiraciyi tahlıye edebılır
hatta bu yuzden tahlıye davası acabılır
mesken ıhtıyacım var dıyen bır ev sahıbı var oglum gelecek dıyor sız dıyorsunuz kı evden cıkaramaz
ev sahıbı ıhtar cektım dıyor resmı ıslemı de baslatmıs
te allahım ya

vırus muhabbetı gectıkten sonra kıracı bu sebeple evı bosaltmak zo-run-da !
zorunda yahu adam dava acar

bu tahlıye davaları neden var sanıyorsunuz?

kiraya verenin konut ihtiyacının ortaya çıkması kiracının tahliyesi için kanunda geçerli bir neden olarak düzenlenmiştir

kiraya verenin konut ihtiyacının ortaya çıkması kiracının tahliyesi için kanunda geçerli bir neden olarak düzenlenmiştir

uc kere yazdım ozellıkle anlamak ıcın bazılarının cok okuması gerekıyor sanırım

Konunun ortasına dannnn diye mevzularda zır cahil girip '' peki evi alanın suçu ne '' diyeyim mi :dondurma:
Evi aldığında yeni sözleşme yapmayabilir, kiracıyı çıkartabilirdi. Bu hakkını kullanmamış, şimdi muhtemelen eski kiracı ve kira düşük kaldı diye uyanıklık yapıp çıkarmaya çalışıyor.

Seri beğenmedim. Sinirlendim hatta, birde ısrar edilmiş. Lütfen hukuk eğitimi almadan insanları yanlış yönlendirmeyin.
Kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin dolması nedeniyle, yeni kira döneminde sözleşmenin devam etmeyeceği kiracıya verilen bir haktır, ev sahibine değil. Bunun aması maması yok. Bu genel olan. Bunun haricinde birsürü ayrık durum var. Şuanda konu süre doldu çık diyen ev sahibi. Kısaca böyle bir hakkı yok. 10 senelik kiracıyı çıkarma konusu bundan ayrı bir şey. Hesaplaması var hemen 10 sene dolunca çıkarılmıyor zaten. Yenileme süresi hesaplanacak, üzerine 10 sene eklenecek vs.
hayır sure doldugu ıcın cıkarmak ısteyen ev sahıbı yok :deli:
oglum evlenıp gelecek dıyen bır ev sahıbı var yalnız

konu sahıbının kendısı surem dolunca tahlıye edıcem demıs ev sahıbı de tamam demıs sure dolmus vırus yuzunden tahlıye edememıs ek sure ıstemıs ev sahıbı kabul etmemıs sorun bu
ev sahıbı ıhtar da cekmıs

Evi aldığında yeni sözleşme yapmayabilir, kiracıyı çıkartabilirdi. Bu hakkını kullanmamış, şimdi muhtemelen eski kiracı ve kira düşük kaldı diye uyanıklık yapıp çıkarmaya çalışıyor.
alakası bıle yok bunun ıcın kıracıyı zaten cıkaramaz kıra bedelı tespıt davası dıye bırsey var :KK70:

Konunun ortasına dannnn diye mevzularda zır cahil girip '' peki evi alanın suçu ne '' diyeyim mi :dondurma:
evı alan aldıgı an ben bu kıracıyla devam etmeyecegım cıkaracagım deyıp cıkarabılır onda sorun yok
evden cıkarmanın sartları var
kıra odenmıyorsa, eve zarar verılıyorsa, komsular rahatsızsa apartman olarak ımza toplayıp gıtsın demıslerse ,annenız cocugunuz falan alt ve ust soy yakın akraba veya sız konut ıhtıyacı varsa , evde buyuk degısıklık tadılat yaptırmak ıstıyorsanız kırayıcı cıkarabılırsınız
bunun ıcın ya ıhtar cekecek ya da tahlıye taahahutnamesı yapılacak

Back
X