Süresi dolan kontrat,anlayışsız ev sahibi ve kapıdaki korona

hayır sure doldugu ıcın cıkarmak ısteyen ev sahıbı yok :deli:
oglum evlenıp gelecek dıyen bır ev sahıbı var yalnız

konu sahıbının kendısı surem dolunca tahlıye edıcem demıs ev sahıbı de tamam demıs sure dolmus vırus yuzunden tahlıye edememıs ek sure ıstemıs ev sahıbı kabul etmemıs sorun bu
ev sahıbı ıhtar da cekmıs
Yine kafasına göre çıkartamaz, açar ihtiyaç sebebiyle tahliye davasını, ihtiyacında samimi görülürse tahliye kararı çıkar. Her ihtiyaçta samimi görülmez, içtihatları var bunun. İnsanlar kafa patlatıyor, içtihat okuyor sayfalarca günlerce.Gerçekten noterde katip olunca, baroya kaydınız yapıldı mı sanıyorsunuz? Bana mı öğretiyorsunuz 15 senelik mesleğimi?
Bir diğeri de evi satın alanın suçu ne demiş. Evi satın alan dahi hadi gelecek ay çık diyemez kafasına göre. Süreleri takip etmeli, ihtarı zamanında çekmeli, zamanında dava açmalı. Direkt engelliyorum çünkü sinirimi bozuyorsunuz.

Yine kafasına göre çıkartamaz, açar ihtiyaç sebebiyle tahliye davasını, ihtiyacında samimi görülürse tahliye kararı çıkar. Her ihtiyaçta samimi görülmez, içtihatları var bunun. İnsanlar kafa patlatıyor, içtihat okuyor sayfalarca günlerce.Gerçekten noterde katip olunca, baroya kaydınız yapıldı mı sanıyorsunuz? Bana mı öğretiyorsunuz 15 senelik mesleğimi?
Bir diğeri de evi satın alanın suçu ne demiş. Evi satın alan dahi hadi gelecek ay çık diyemez kafasına göre. Süreleri takip etmeli, ihtarı zamanında çekmeli, zamanında dava açmalı. Direkt engelliyorum çünkü sinirimi bozuyorsunuz.
Kesinlikle katılıyorum. Tüm mesajları okudum. İnsanlar bilmeden mecbur çıkacaksın tarzında şeyler yazmış. Biz kirasını bile ödemeyen kiracıyı yıllarca çıkaramadık mahkemeler çok uzun sürüyor. Sonunda da kiraları alamadan çıktı buna da şükür dedik. Eşyalara zaten dokunamaz mülk sahibi. Olmayan eşyaya atıyorum 100 bin tl lik eşyamı çalmış der kiracı ve mülk sahibi ödemek durumunda kalır. Yaşamayan bilmez

Canım dava açsa bile 6 aydan fazla birsey olmaz. Istediği gibi açsın davayi cikma birşey olmaz evi boşaltacak değil

:KK70: :KK70: :KK70:
ahh ahh
yalnız brokolıs
kanunu dogru okuyabılmek ıcın once dogru kanunu okuyabılmek gerekır
2012 de guncellenmıs

Kamuoyunda, ‘kontrat her yıl yenilenir, ev sahibi tahliye talep edemez, kiracı kendisi isteyene kadar evden çıkarılamaz’ gibi bir algı var. 8 yıl öncesine kadar durum böyleydi. Ancak bu, ev sahiplerini mağdur edince, 2012’de Borçlar Kanunu’nda değişiklik yapılarak sözleşme uzama süresi en fazla 10 yıl olarak kabul edildi.

Ali Güvenç Kiraz, “Bu sürenin sonunda mal sahibinin haklı gerekçe ileri sürmesine gerek olmadan kiracısını tahliye etme hakkı getirildi. Bu hakkın kullanılabilmesi için 3 ay önceden ihtarname gönderilmesi gerekiyor” dedi.

haber lınlıkı paylastım gecen sayfada bu sene subat ayından haber
tum yorumları okuduguna emın mısın ?

eger kanun buysa ev sahıplerı nasıl ıhtar cekebılıyormus bunca zaman bunu da acıklayabılır mısınız acaba
malum ortada olamayan bırsey ıcın noterlık ıslem yapamazda...

Agsgshsh

En son bi arkadasta hukuk burosunda muhasebeci diye hukuki bi mevzuyu bildigini zannediyordu 😂

Noter beye/ hanima sorun o aciklar size hukuk fakultesi mezunu oldugu icin. Ki arkadas anlatmaya cabalamis ama zahmet edip kanunu okumadiginizdan haber yapistirip durmussunuz.

E madem noterlerin yaptigi her islem dogru bu konuda mahkemelerden yetki/görev alinsin😂

Icerige girmedim cunku bu konuda anlayacaginiza dair inancim yok uzgunum

Son düzenleme:
Aaa beni de aradan çıkartmış iki dkda ben ne yaptım ya , lütfen engelleme , yalvarıyorum :KK14:

Daha yeni haberlerde dediler yahu mahkemeler kapalı icralar kapalı oturun oturduğunuz yerde nereye şikayet edecek karantina bitmeden çıkaramaz buyursun gitsin kapı duvar icralar

Yani illaki dava yoluyla mı olacak?
benim öyle gideyim bu salgında dava açayım gibi bir durumum yok. Tamamen anlamak için sordum.
hani kontratın süresi doluyor.
yenilemeyelim deme şansımız yok.
garip bir durum oldu :)
ya anlaşacaksınız karşılıklı ya da dava yoluyla olacak tabi ki..Zaten salgında bir aksiyon alamazsınız siz de karşı tarafta.Yazın adli tatil olup olmayacağı meçhul. Anlaşamazsanız dava yolunun açılması bile eylüle sarkar.O zamana kadar da Allah ömür verir de bu salgında yaşıyor olursak...

ya anlaşacaksınız karşılıklı ya da dava yoluyla olacak tabi ki..Zaten salgında bir aksiyon alamazsınız siz de karşı tarafta.Yazın adli tatil olup olmayacağı meçhul. Anlaşamazsanız dava yolunun açılması bile eylüle sarkar.O zamana kadar da Allah ömür verir de bu salgında yaşıyor olursak...
Hanım efendi mesajlarımı anlamakta zorluk yaşıyorsunuz, diğer arkadaş da şöyle demek istedi diye düzeltmiş oysa ama neyse. Sağolun.

Türkiyede ki yasaları bilmiyorum, ama Almanyadaki yasalara göre ortada sosyal acil bir durum varsa (ev bulamama, bebek de burda sayılıyor, pandemi de var üstüne) ev sahibi öyle hemen dışarı atamıyor. Türkiyede öyle bir koruma yasası var mi bilmiyorum. Onu bir avukata danisin en iyisi.

Back
X