Evlat Edinme Suriyeli çocuklar yada gençler

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Asu23

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
5
-1
1
47
Merhaba suriyeli bir erkek çocuk evlat edinsem sorun yaşarmiyim çocuğu belirledim aslında

yaşınız 46 görünüyor. muhtemelen devlet bebek vermez diye bu yola girdiniz.
Ama ben olsam kisilerarasi tanidigim birinden evlar edinmek yerine devletten koruyucu aile olurum. Hem devlet de destek olur beraber büyütürüz, hem ozel okullarda kontenjanindan okur hayati kurtulur. hem de ailesiyle muhatap olmam - oyle bir durum aninda bana ulaşamazlar - yetkililer araciligiyla cocugu gorurler falan. arada ikimizi de koruyan bir yetkili olur.
simdi cocugu size veren 5 sene sonra "geri dönüyoruz ver geri" diyebilirler. ya da para isteyebilirler vs

Ama çocuğun ailesi yok hiç kimsesi yok

Ama çocuğun ailesi yok hiç kimsesi yok
simdi yok, durumu iyi bir aile almis onu diye duyulursa belki kardeşleri halalari vs cikar gelir. olayi tam anlatin da bjz de yorum yapalim.
cocuk trde yasiyorsa ve kimsesi yoksa sizi bunu o ilcenin sosyal hizmet merkezine bildirmen. onlar zaten cocugu korunmaya muhtac cocuk statusune alir yakin cevresine ve size de danisir bakmak ister misiniz diye. o zaman cocugu alabilirsiniz. ya da yasal olarak Haklari devlette olur siz de koruyucu ailesi olursunuz devletten ödeme alip bakarsiniz. bence en guzel yol bu.

Bana anlattığına göre tanıdığı bir suriyeli komşusu varmış onlarda kalıyormuş
Çocuk kaç yaşlarında? Sizinle uyum sağlayabilir mi? Resmiyete mi dökmeyi düşünüyorsunuz?

Ben maddi ve manevi destekte bulunurdum ama çocuğa evimde bakar mıydım bilmiyorum. Kültürleri farklı bir kere. Kültürümden kopmasını istemem. Eğer ille de bakacaksam da yine kendi kültürüyle haşır neşir etmeye çalışırdım.

Nasil evlat edinceksiniz? Devlet araciligiyla mi? Suriyeli veya baska memleketli fark etmez bence.

Çocuk küçükya 14 15 yaşında ,

Ben daha kucuk sanmistim aranizda kultur farki var olmaz bence

Başindan doğru düzgün anlatsaniz daha yararlı yorumlar gelir. Küçük çocuk dediğiniz 14 15 yaşindaymiş. Bana anlattığına göre komsusunda kalıyormuş diyorsunuz. Pek bilginiz yok gibi sanki. Nerde tanıdınız nasıl evlat edineceksiniz? O yaştaki çocuk size nasıl uyum sağlayacak? Geleceği hakkında planlarınız ne? Aileniz duruma ne diyor? Sizin çocuğunuz var mı? İki cümleyle evlat edinmek hakkında yorum yapılmaz.

14 - 15 yasinda Çocugun evlat islemi mi olur? zaten mahkemesi kac sene sürüyor. istiyorsanız bakim verjn gelsin sizde yasasin falan ama mutlaka aile sosyal hizmetleri bilgilendirin, gereken islem neyse yapilsin.
sonra suriyeli cocugu kacirdi, alikoydu falan diye hakkinizda islem yapılabilir

Çocuk küçükya 14 15 yaşında ,
konuyu nereden tutsan elde kalıyor. Devletten değilde tanıdıktan mı alacaksınız çocuğu bu yasal mı sizce? Ayrıca 14 15 yaşında demişsiniz nasıl güveneceksin bu ''çocuğa''? Nasıl yetiştiği belli değil ırkı farketmeksizin ya bir suça yatkınlığı varsa?

Çocuk bu yaşa kadar kin ve nefret ile geldi ise ne kadar iyi bakarsanız bakın ırkçılık yapabilir evinize giren bir genç kız ile yanlış bir durumu olabilir evlat edinirken daha küçük olsa milliyeti de sorun olmaz ama o yaş çok tehlikeli bir yaş ayrıca devlet dışında evlat edinmeler hep sorun tavsiye edilemez

2 cümle konu açılıp, yorumları soruyla doldurmadan anlayamamaya sinir oluyorum.

Ergenmiş. Yapabilecek misiniz?

Ergenliğe girmiştir muhtemelen veya girmek üzeredir.

Delikanlı diyeceğim. Delikanlıyı isteme sebebiniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…