- 20 Temmuz 2015
- 1.391
- 2.002
- 133
- 47
bizde eşimle iki senedir ayrıyız ikimizde sözleşmeliyiz çocuklarım çok etkileniyor birisi 10 birisi 7 yaşında zaten yıllarca atanamadık onun sıkıntısını çektik özel sektörde çalıştık şimdi memur alduk derken birde bu dert çıktı sizi çok iyi anlıyorum yetkililer biran önce bu soruna bir çözüm bulmalı aile birligimiz bozuluyor eş durumu atamaları yapılmıyorİnanın size kızacak durumda bile değilim ama gördüğüm ve bildiğim kadarıyla toplumumuzda görülen tüm sorunların ( maddesel sorunlar dışında) 3 temel kaynağı var;
Önyargı, Empati yoksunluğu ve sevgi eksikliği
Bu yüzden size tavsiyem hiçbir konuda önyargılı davranmadan önce karşınızdaki kişiye sorunuzu sorun sonra aldığınız cevaba göre düşüncenizi söyleyin. İşyerinde de insanların diğer insanlara karşı oldukça önyargılı olduklarını görüyorum ve gerçekten şaşırıyorum...bir kere bile sohbet etmek için yanına gitmedikleri veya çağırmadıklara insanlara burnu havada kendini beğenmiş diyenler, yüz yüze konuşmayıp arkasından dedikodu edenler.. ne kadar çok şey biliyoruz ve her konuda ne kadar eminiz ...
Eşim sözleşmeli mühendis olarak girdi sonra kadroya geçti kanuni olarak nakil yasağı vardı, yasak kalkar kalkmaz dava açtık, bende A grubunda görev yapıyorum 6 yıl nakil yasağım var, atandığım yerde kalmak zorundayım ne yazık ki. Bu konuda çözüm için Bakanlığı aradığımda, personel dairesinden konuşan kişinin cevabı " hanımefendi sizde niye o şehirde görev yapan biriyle evlendiniz" oldu. Güldüm ve boşanayım o zaman bulunduğum ilden başkasını bulurum bu daha mantıklı olurdu galiba dedim..
Hukuki olarak benim gibi zorda olan insanlar var, ülke olarak daha aklı başında çözümler üreten kurumlara ve insanlara ihtiyacımız var.
ama siz bilirsiniz tabiki çok zor uzaktan davulun sesi hoş geliyor kendi sıkıntınızı ancak siz biliyorsunuz anlamaya çalışıyorum ama hayat bazen planladıgımız gibi gitmiyor o çocuga kıymayın bence sonra belki pişman olursunuz hakınızda hayırlısı olsun