- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.483
- 548
6 ayda 4 bakıcı mıyettim :)
6 ayda 4 yatılı bakıcı değiştirmiş biri olarak yazıyorum :)
öncelikle hem çocuklara iyi baksın, onlarla oynasın, evi temizlesin, temiz titiz olsun,evi benimsesin gibi uzayıp giden liste var ya. işte öyle biri yok :) biri olsa biri olmuyor. benim güven sorunum yok şirketten buldum ama benden para almayan şirketlerden budlum çünkü benden para alan da aynı işi yapıyor almayanda. pisyasayı çok yükseltmeye çalışıyorlar ancak şuan çok işsiz var onun için çok yüksek para vermeyin. özbekler biraz yalancı oluyor, türkmenler iyi kırgızlarında iyisi de var kötüsü de. ben artık bunladım ve 10 güne kadar hiç burda çalışmamış kırgız bir kız getirecekler bana ve onunla devam edeceğim. genç olması önemli. evde siz olacaksanız zaten herşeyi kendi düzeninizi öğretirsiniz. Türkler çok kaprisli oluyor bence yabancılar bütün olumsuzluklarına rağmen Türklere göre daha iyi. inşallah düzgün birini bulursunuz. bu arada ben bu konuda çok deneyimlendim bizden ücret alamayn bir sürü şirket biliyorum ankara ve istanbulda isterseniz özelden yazın. hatta bir bakıcım istanbula geri döndü ondan çok memnundum keşke geri gelse diyorum ama eşi istanbulkda ve geri gelmiyor isterseniz onu size yönlendirebilirim. çok çalışkan ve dürüst bir kadın.
Şirketlerle ilgili yazdığınız detay iyi oldu çünkü bu konuda hiç bilgim yok :) öncelik elbette cocuklar olacak ama ev işlerinde de yardımcı olması iyi olur.
Genel olarak Türk bakıcıya sıcak bakılmıyor sanırım ama benim ilk tercihim Türk olması yada Türkçe'yi iyi bilsin isterim.
Size özelden ayrıca yazacagim :)
ajansa görüşmeye gittiğinde şunu gördük. Bi odada bakıcılar var. Ellerinde valiz. Ebeveynler gelip seçip alıp götürüyor. Bana çok çok garip geldi. Resmen modern kölelik. Ama tabi işin raconu buymuş bişi diyemem.
hafta 1 hün izinli. İzin parası da oluyor tabi. ama 3+1 evde fazla birinin olması rahatsız edici bişey bence. Ev büyük olursa kimsenin gözüne batmaz