Mutfak Püf Noktaları Sürprizler..:)

Goldenchocolate

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2010
14
12
288
Burdur
Merhaba arkadaşlar... Ben açıkçası bir şey danışmak için konu açmak istedim, nereye açmam gerektiğini de tam olarak bilemedim, burayı münasip gördüm en sonunda. Aileme ve sevdiklerime ufak jestler yapmayı seven biriyim. Maddiyatla sevginin mukabele görmeyeceğini düşünürüm hep, bu nedenle bizzat kendim masa başına ya da mutfağa geçer, bir şeyler yaparım. Birkaç gündür aklımda, içinden notlar çıkan kurabiyeler yapmak istiyorum. Sürpriz olsun diye anneme danışamadım:) Fakat mutfakta adını duyurmuş biri değilim, henüz 16 yaşında, "annenin çırağı" konumundayım:) Bu şekilde bir kurabiyeyi nasıl yapabilirim? Hem yumuşacık olsun, hem de içinden sevgi notları çıksın istiyorum. Tavsiye edeceğiniz tarifler, pişirme konusunda uyarılar ya da püf noktalar var mı? Şimdiden çok çok teşekkür ederim, hepinizin bayramı mübarek olsun, dilerim sevdiklerinizle tatlı dakikalar geçirirsiniz..

Merhaba arkadaşlar... Ben açıkçası bir şey danışmak için konu açmak istedim, nereye açmam gerektiğini de tam olarak bilemedim, burayı münasip gördüm en sonunda. Aileme ve sevdiklerime ufak jestler yapmayı seven biriyim. Maddiyatla sevginin mukabele görmeyeceğini düşünürüm hep, bu nedenle bizzat kendim masa başına ya da mutfağa geçer, bir şeyler yaparım. Birkaç gündür aklımda, içinden notlar çıkan kurabiyeler yapmak istiyorum. Sürpriz olsun diye anneme danışamadım:) Fakat mutfakta adını duyurmuş biri değilim, henüz 16 yaşında, "annenin çırağı" konumundayım:) Bu şekilde bir kurabiyeyi nasıl yapabilirim? Hem yumuşacık olsun, hem de içinden sevgi notları çıksın istiyorum. Tavsiye edeceğiniz tarifler, pişirme konusunda uyarılar ya da püf noktalar var mı? Şimdiden çok çok teşekkür ederim, hepinizin bayramı mübarek olsun, dilerim sevdiklerinizle tatlı dakikalar geçirirsiniz..

canım benim 16 yaşındasın ve kullandığın Türkçe'ye hayran bıraktın beni:46::16:
Bende küçüklüğümden beri aynı senin gibiyimdir. Minik sürprizleri çok severim hele konu mutfakta ise:52::56:
canım kurabiye hem yumuşak olsun hem not girsin diye düşündüm düşündüm bulamadım:)
acaba sen cupcake muffin tarzı bir şeyler mi yapsan? ben dün uydurma bir cupcake muffin arası bir şey çıkardım ortaya ve evdekiler bayıldı:6::56: içine not koyması kolay olur ben marshmellow koydum mesela:51::10:

sevdiklerinle şeker tadında bayramlar geçirmen dileğiyle:16:

maşallah yaaa inşaalllah benimde senin gibi düşünceli bir kızım olur.kurabiye ofak ve sert oluşu itibariyle içine kağıt koymak biraz riskli
bak mesela bunu yoğurması biraz zaman alıyo ama benim garantili tariflerimdendir.ortalarına kürdan koyup piştiğinde kürdana bantla tutturabileceğin notlar yazabilirsin...
Mantar Kurabiye (Un Kurabiyesi) | Tarif Sepeti

yada tavuk göğsü yapıp o kolaydır.üzeirne çikolata sosuyla kürdanla da yazı yazabilirsin aklıma şimdilik bunlar geldi...maşalllah annene düşkün olman çok güzellll senin çocuklarında senin gibi olsun inş.

Çok özür diliyorum... Sınav haftasından çıktık, malum bu haftalarda başımızı kaldırmamız mümkün olmuyor. O nedenle her ne kadar merak içinde kaldıysam da cevaplarınıza bakamadım. Kendi kafamdan tarifler uydurup denemeye çalıştım fakat sonuç fiyaskodan öteye gitmedi pek:) Yeterince sertleşmemiş hamurdan yaptığım keke dönüşmüş kurabiyeler ancak anneannemin hoşuna gitti yumuşak olmaları dolayısıyla kolay yiyebildiği için:) İçlerine koyduğum kâğıtlar da yağdan dolayı tuhaf bir hâl aldı. Yine de annem de babam da bu sürprize çok sevindiler:)) İstediği kadar fiyasko olsun, bu mutluluk bana yeter... Ama vazgeçmeyeceğim bunları düzgün bir şekilde yapana kadar. Şimdi de sınıf arkadaşlarıma pişireyim diyorum, öğle arası ufak bir çay molası veririz sınıfça hem, zira 11. sınıftayız ve inanılmaz yoğunuz. Böyle molalar herkesin moralini yükseltir ve unutulmaz lise yıllarına ait, hafızalarda tatlı bir köşe edinecek manidar izler bırakır... Yaşça küçük biri olarak haddime değil belki fakat sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum bunları. Yardımcı olduğunuz için de ayrıca çok müteşekkirim.. Ve estağfurullah, çok mahcup ediyorsunuz beni:) Amin diyelim, inşallah hayırlı evlatlarımız olur hepimizin de. Üzerimde hakkını kat'iyetle ödeyemeyeceğim tesiri ve emeği olan -ve Türkçemi de onlara borçlu olduğum:)- annem ve babam için, nitekim tüm anne ve babalar için neler yapılmaz ki...

Sevdiklerine değer vermen ve hayatı renklendiren nüansların farkında olman ne kadar güzel.:16:
Özellikle de böyle bir yaşta...Ve yine özellikle Türkçemizin değerinin gözardı edildiği bir zamanda dilimizi güzel kullanman da takdire şayan :nazar:

Gelelim asıl mevzuya...
İçinde küçük notlar barındıran kurabiyeler yapmayı ben de çok istemiştim.
Ancak çok da başarılı olamadım...
Bir çin kurabiyesi var yanılmıyorsam böyle. Ancak dışı sert ve içi boş onların bildiğim kadarıyla.
Eldeki tariflerle bunu yapmak pek mümkün değil gibi.
Bu tarz bir tarif bulur da başarılı olursan ve bizimle de paylaşırsan sevinirim...

canım not koyabilmen için kekte olmaz kremalı pastaların arasında olabilir..mesela kedi dilli pastalar da.. kedi dili al ıslat arasına krema yap notunu da iliştir .tekrr kedi dili ile kapat üzerine çikolata soso vs. süsle.lezzetli ve pratik tabi alablrsen cnm..düşünücem senn için..

kurabiye yap not olmak zorundamı..isimlerini yazark tabağa koy yanında çay..kurabiyeleri harf harf yap..oda bi güzel olur..

Back
X