Susan kazanır mı?

sadece_ben

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
986
1.980
658
Manisa
Uzun zamandır bu konu hakkında düşünüyorum. Ben çok çabuk tepki gösteren biriyim yani etkiye tepki felsefesine sahibim:) ama bazen bunun yanlış olduğunu görüyorum. Sizce nasıl davranmak gerek ? Bir haksızlık karşısında tepki göstermeyen bekleyen insan daha mı çok kazanıyor , sabretmek mi gerekiyor ? Ben sabrettim ve kazandım diyen var mı?

Ben haksızlık karşısında asla susamam ya dayanamam..
ZAten aniden parlayan sinirlenen biriyim.. bna da hep derler sus sesiz kal diye ama olmaz.. bazen derim keşke sussaydım diye
Bazen de iyi ki konuşmuşum derim.
Susmak en büyük cevaptır diye bir söz vardır. Ama ben bu söze pek katılmıyorum
İnsan haksızlıklar karşısında hakkını savunmalı bence.. susmamalı.

ben de susamıyorum haksızlık karşısında ama hatta başkasına yapılan haksızlığa bile susamıyorum ama bazen diyorum ki keşke sussaydım :(

ben de öyleyim canım hemen atarımı belli ederim
bir kere oldu da sabır gösterdim diyelim ikinci de mutlaka tepki veririm
aksi durumunda insan kazanır mı bilmiyorum ama
en azından böyle hiç bir şeyi içime atmayıp kendimi hasta etmiyorum ya da kin tutmuyorum:51:

Susan kazanır derler evet doğrudur.Susup kazananlardan olamadım ne yazık ki tabii bu kazancın derin anlamları var fakat ben dayanamayıp cevab veriyorum bir müddet sabır ettikten sonra.Sussamda susmasamda genelde kaybederim kazançlarımda oldu ama kayıp çok.En azından rahatlıyorum susunca keriz zannediyorlar .

Ben bu konuda şunları öğrendim.

Hemen verilen tepki beynin düşünmeden verdiği ilkel tepki.

Tepki vermeden önce kısa bir süre sabretmek ve beyni kullanarak yanıt vermek bizi istenmeyen sonuçlardan korur.Çünkü beyin bekleme süresinde ihtimalleri sıralayabilecek zamana sahiptir.

Çevrede saygı duyulan insanlar her olaya tepki veren değil uygun tepki veren kişilerdir.

Tepki vermemek doğru değildir,önemli olan istenilen sonucu doğuracak tepkileri vermektir.

Kendinden emin insanlar başlarına ne gelirse yada onlara ne söylenilirse çok sakin ama etkili yanıtlar verebiliyorlar.

Kötü bir söz söylemekten ise susmak daha iyi laf ağızdan çıktı mı artık bu hayatta bir karşılığı olacak.

haksızlık derken? kime göre neye göre?
ben herşeye balıklama atlamamak gerektiğini düşünüyorum hele ki iç yüzünü bilmeden, bizi ilgilendirmeyen olaylara karışmak sonradan çok baş ağrıtır.
ama bazı durumlar vardır. insanlık sınavı gibidir. o an tepkini koymazsan, hayır siz haksızsınız demezsen o vicdan seni asla rahat bırakmaz. bunların ayrımını çok iyi yapmak gerekir.

Kaynak _ doğru yazmışın tebrikler işte cevab doğru kaynaktan.İnşallah böyle yapabiliriz genelde böyleyimdir ama sınırım zorlanınca atarlı oluyorum.

susarsan karşındakı kötü insana 2.bir haksızlık etme şansı verirsin
bunu anladım :ssz:taviz tavizi doğuruyor yani.
arif olana susulur, anlayana yani...anlamayana nıye susayım ki?
ben susucam o susturdum sanacak, anlamayacak yani :ssz:
haksızlığa asla susma!

Ben bu konuda şunları öğrendim.

Hemen verilen tepki beynin düşünmeden verdiği ilkel tepki.

Tepki vermeden önce kısa bir süre sabretmek ve beyni kullanarak yanıt vermek bizi istenmeyen sonuçlardan korur.Çünkü beyin bekleme süresinde ihtimalleri sıralayabilecek zamana sahiptir.

Çevrede saygı duyulan insanlar her olaya tepki veren değil uygun tepki veren kişilerdir.

Tepki vermemek doğru değildir,önemli olan istenilen sonucu doğuracak tepkileri vermektir.

Kendinden emin insanlar başlarına ne gelirse yada onlara ne söylenilirse çok sakin ama etkili yanıtlar verebiliyorlar.

Kötü bir söz söylemekten ise susmak daha iyi laf ağızdan çıktı mı artık bu hayatta bir karşılığı olacakk.

çok çok beğendim yazdıklarınızı . Evet önemli olan tepki vermemek değil doğru tepkileri verebilmek . Bu da biraz zaman alıyor sanki o zaman da o olayın etkisi geçiyor...

Uzun zamandır bu konu hakkında düşünüyorum. Ben çok çabuk tepki gösteren biriyim yani etkiye tepki felsefesine sahibim:) ama bazen bunun yanlış olduğunu görüyorum. Sizce nasıl davranmak gerek ? Bir haksızlık karşısında tepki göstermeyen bekleyen insan daha mı çok kazanıyor , sabretmek mi gerekiyor ? Ben sabrettim ve kazandım diyen var mı?

şunu da eklemek istiyorum;
sen sussan da susmasan da, karşındaki sana haksızlık ettiyse elbet çekecek.

sus ve karşındakı kişi ettiğini bulsun, diye bir kural yok.
sisteme dahil olan herkes ettiğini bulur :34:

mesela biri sana hskzılık yaptı . usulünle dokundurarak birşeyler söylersin . ama bunu uzatıp uzatıp sakız gibi olmak doğru gelmiyor bana .

Alttan almak başkadır, haksızlık karşısında susmak başkadır.
Bi konuda tartışırsınız, kavgaya dönmesini istemezsin alttan alırsın ama bu işe haksızlık girer ve sen susarsan kaybedersin.
Elbette haksızlık karşısında bağır çağır demek değil bu. :ssz::ssz:

eskiler hep derler ya susan kazanır diye. Bakıyorum onlara ne kazanmışlar bulamyorum belki susmak olgunluktur bilemiyorum.

onlar ne kazandı biliyor musun? migren kazandı, bir hastalık kazandı, agresiflik kazandı...
haksızlığa uğrayıp susan, kimseye bişi diyemeyen insan kendı kendını yer :34:

Haksizliga tepki gosteririm ama bagirarak cagirarak degil.bazen sinirlere hakim olunamayinca hakliyken haksiz duruma dusuluyor.sabir degilde agizdan cikan lafi tartarak konusmak insana cok sey kazandirir.sabir bu durumda olabilen bisey degil cunku haksizliga karsi ya SUSARSIN yada KONUSURSUN.

çok çok beğendim yazdıklarınızı . Evet önemli olan tepki vermemek değil doğru tepkileri verebilmek . Bu da biraz zaman alıyor sanki o zaman da o olayın etkisi geçiyor...

Çok teşekkür ederim.Bende zamanında tepkisel biri olduğum için yıllar içerisinde bu konuyu araştırdım ve şunu gördüm neden tepki veriyorsun amacın ne?

Çoğumuz altta kalmamak için,salak yerine konmamak için ve aslında genelde karşı taraf doğruları söylediği ve biz bunu sindiremediğimiz için tepki veriyoruz.

En yanlış olanı tepki vermeden içine atmak patladı mı kötü oluyor.

Amaç eğer olumlu bir sonuç yaratmaksa o zaman daha sakin tepkiler verebiliyorsunuz.

Diyelim biri size kırıcı bir eleştiride bulundu.Sizde ona kırıldığınızı ve eğer daha kibar olsaydı eleştirisinin daha makbule geçeceğini söylemek istiyorsunuz ama bunu kızdığınız için kırıcı bir şekilde yapıyorsunuz, olur mu?

İşte o bekleme süresinde diyelim ki 10 kere nefes alıp-verecek kadar beklediniz o zaman bunu düşünecek vaktiniz olur.Madem ki kibarlık isteyeceğim o zaman kibar olmalıyım.

Ama ani tepkide kabalığa kabalıkla tepki veriyor insan.

Çok bilmişim gibi konuştuğuma bakmayın bende her zaman tepkilerini ayarlayabilen biri değilim:))))

Back
X