SUSAYIM MI, SÖYLEYEYİM Mİ ?

audrey2016

" oğlum ,eşim herseyim... "
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
1.127
634
648
Merhaba arkadaşlar.

Haftasonu oğlumun doğum günü var. Görümcem buraya 2 saat uzaklıkta bir şehirden geldi. Sözde doğum gününe geldiler.Şuan kv de kalıyor.

Enişte bey görümcemi kv ye bıraktıktan sonra 1 saat uzaklıktaki ailesinin yanına gitmiş, abisinin evinin bir odası tadilattaymış yardım edecekmiş. Doğumgününe de gelmeyecekmiş .

Hem kızdım hem üzüldüm . Eski konularımı okuyanlar az çok bilir sorunları. İşin ilginci bu ayın sonunda görümcemin kızının da doğumgünü var. Şimdi biz de aynısını onlara mı yapalım yani ?

Doğumgününe diye gelip doğumgününe katılmamak ayıp değil mi ? Aslında düşününce doğumgününe değilde abisinin işi için geldiğini düşünüyorum.

Katılmak zorunda mı değil elbet.Ama bizi salak yerine koymalarına çok kızıyorum. Aynı şeyi bizim yapmamız mümkün değil kıyamet kopar. Bu akşam eşimi çağırıp böyle böyle diye eşimi kandırmaya çalışmışlar. Bende eşime " Yeğeninin doğumgünü olsa gitmemezlik yapar mıydı?" dedim.Bırakın işi orada ölsek giderdi.

Eşine bunu yapma hakkını tabiki de görümcem veriyor. Asla ağzını açamaz. İnsan eşine hiç birşey söyleyemez mi, katılması gerektiğini diyemez mi ? Bunu ben ya da eşim yapsaydı çok büyük tartışmalar çıkardı.

Kv kızı ve oğlu konusunda o kadar adaletsiz ki ... Bunu eşimde biliyor. Damadına ve kızına resmen tapıyor. Allah daha iyi yapsın eşimin yada görümcemin kv ile arasının bozulması bama hiç birşey kazandırmaz. Ama bu kadar vefasızlığa daha fazla susamıyorum.

Kv yarın akşam yemeğe çağırdı bizi.Bu konuyu söylemeye tabiki de ben şimdi hiç haberim yokmuş gibi eve girdikten sonra biraz zaman geçince enişteyi sorayım mı ? Onlar da yok filan diyince "E siz doğumgününe gelmemiş miydiniz?" diyeyim mi ?

Eşim bu konuda kesinlikle arkamda istediğin gibi konuş dedi. Asla saygısızlık yapmam ama söylediğim gibi beni rahatsız eden şey görümcemler ne yaparsa yapsın sorun olmuyor olağan karşılanıyor. Ama bizim herşeyimiz en ufak yanlışımız bile sorun oluyor. Artık salak yerine konmak istemiyorum susmak istemiyorum.Bir de görümcemin eşi geldiğim zaman bir gün dışarı çıkalım demiş. Hiç gitmek istemiyorum. Herşey ona uygun olarak onun canı istediği zaman görüşmekten sıkıldım.

Okuyan herkese çok teşekkür ederim. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Arkadaşlar konu sadece bu değil sorun bizi kandırmaya çalışmaları doğumgününe geliyoruz diyip gelinmemesi yoksa gelmiş gelmemiş değil.

Enistenin dogumgununde bulunması çok mu önemli senin için
Cok sacmaliyorsunuz.ve tam ortalik karistiran biri gibi duruyorsunuz...alti ustu dogumgunu.dugun dernek dgl ya.bu ne ya...gelen gelir gelmeyene eyvallah denir sma sizinki de sacma.esinize sordugunuz soruya bakin.bide ölsek giderdik....diyorsunuz.niye olcek kdr onemlimi ya...siz dert gormemissiniz caniniz sıkılıyor ve dert ariyorsunuz.

Enişte katılsa ne katılmasa ne sanki kızınız evleniyor da düğününe gelmemiş gibi olayı kafanızda büyütüyorsunuz.
Alt tarafı doğum günü.
Mesela onun çocuğunun doğum gününe sen gitmesen de olur ama abisi katılmalı.
Tıpkı senin çocuğunun doğum gününe halasının katılıp eniştesinin katılmaması gibi.
Hayatınızda başka dert mi yok cidden

Gorumce geliyorsa kocasinin gelmesi neden bu kadar onemli. Dis kapinin mandali gibi duruyor buradan .

Evet. Öyle ama resmen aileyi o yönetiyor. Eşimin ne dediği yada düşüncesinin önemsenmemesi. Bu da beni ilgilendirmez ucu bize dokunmadığı sürece .

Çok garipsiniz adam karısını yeğeninin doğumgününe bırakmış kendisi de işini halledecek Yani kalmak zorunda mı kötü niyetli olsa bi doğumgünü için karısını getirmezdi ayrıca doğumgünü için başka bi şehre gitmek de bence gereksiz hiç mi işleriniz Yok. Çok büyütmüşsünüz hiç sorun olmayan bi olayı. Hadi düğünü olsa gelmesi lazım ama Doğum günü nedir? bn olsam enişte gelmiş gelmemiş önemli değil sorun etmeyin çünkü sorun yok siz eğer istiyorsanız da gidin ne olacak. Bunları sorun yaparsanız hayat zindan olur

Evet. Öyle ama resmen aileyi o yönetiyor. Eşimin ne dediği yada düşüncesinin önemsenmemesi. Bu da beni ilgilendirmez ucu bize dokunmadığı sürece .
Siz onun çocuğunun doğum gününe keyfiniz istiyorsa gidin.
Enişte bey geldiğinde toplanmak isterse de halsizim diyip gitmezsiniz olur biter.
Hayır yani illa d.günü amaçlı mı gelmiş olmaları gerek?
Hazır gelmişken ben kardeşime yardıma gideyim sen d.gününe katıl demiş olabilir ve bu aşırı normal.

Back
X