SUSAYIM MI, SÖYLEYEYİM Mİ ?

Ağız tadıyla doğum çocuğunun gününü kutlamak varken takmışsın enişteye görümceye. Gelen gelir gelmeyen gelmez.
Eşine trip atıp duruyorsun. Ailesiyle arası bozulmasın istemem deyip saçma şeylere takıyorlusun.
Sizde onlarınkine gitmezsiniz olur biter.

Enişteye taktığım yok.Bir konu konuşuldu eşim hak verdi söylememe kararı aldık ve bitti . Eşim kendisi de üzülmüştü zaten kv ye konuyu açtığında o bile haklısınız ayıp oldu demiş konu kapandı. Bin defa yazdım ama bir kere daha yazayım konumda da belirttim sadece konumdaki soruyu soracaktım ve bitecekti. Bu zaman kadar hiç bir şekilde ne tartıştım ne de saygısızlık ettim.

Anladigim kadariyla siz bunlara daha baska önceki olaylardan dolayi dolmussunuz simdi evlatlar arasında kv neden ayrim yapiyor onu bilemeyecegim ama gurbette olana yani uzakta olana herzaman biraz daha anlayisli davranilir çünkü o özlenendir beklenendir ama siz yanyana dipdibesiniz heran kimse sizi nazlatmayi düşünmez. Bence olaylara onlar-biz diye vakmayi birakip kendinizi her anlamda onlarla kiyaslamaktan kendinizi ve esinizi huzursuz etmekten vazgecin, nacizane tavsiyem... Bizlerde anneyiz kiz ile gelin ister istemez bir olmuyor insan kiziyla herseyini paylasabiliyor ama gelinle herzaman böyle olmayabiliyor. Size saygisizca bir davranis yapilmadigi sürece bu kadar küçük konulara takilmayin hem akil sagliginizi korumus olursunuz hemde sayginliginiz artar. Gercekten bunlari sizin icin yaziyorum elestirel olarak algilamayin sevgiler.

Çok teşekkür ederim. Haklısınız bunlara sebep olan maalesef kv anne dediğin orta yolu bulandır uzakta olması haksızken bile haklı göstermeye çalışmak değildir.

Bende uzaktayım ama Allah için annem hiç bir zaman kardeşimi yada beni ölümüne korumadı . Büyüklük yaptı .

Sürekli olarak bir taraf korununca ve siz haklıyken bile haksız duruma düşürülmeye çalışılınca büyükler orta yolu bulamayınca insan ister istemez savunmaya geçmek zorunda kalıyor.

Onun haricinde o kadar çok olaylar oldu ki hiç birisinde bile ne saygısızlık ettim ne de karşılarına geçip cevap verdim.

Bence asil sorun bu degil. Siz eniste beye baska bir seye kizmismissiniz ya da o ailenin bir seyini kiskaniyorsunuz ama ya farkinda degilsiniz ya da itiraf edemiyorsunyz

Hayatım boyunca kimsenin bir şeyini kıskanmadım. Çok şükür elim ayağım tutuyor ileride çalışır ne yapmak istiyorsam yada neye hevesim varsa uğraşırım, Allah nasip ederse olur olmazsa hayırlısı böyleymiş derim.

Benim asıl konum büyüklük yapıp orta yolu bulması gereken kv nin ölümüne görümcemi yada damadını tutuyor olması.

Çok teşekkür ederim. Haklısınız bunlara sebep olan maalesef kv anne dediğin orta yolu bulandır uzakta olması haksızken bile haklı göstermeye çalışmak değildir.

Bende uzaktayım ama Allah için annem hiç bir zaman kardeşimi yada beni ölümüne korumadı . Büyüklük yaptı .

Sürekli olarak bir taraf korununca ve siz haklıyken bile haksız duruma düşürülmeye çalışılınca büyükler orta yolu bulamayınca insan ister istemez savunmaya geçmek zorunda kalıyor.

Onun haricinde o kadar çok olaylar oldu ki hiç birisinde bile ne saygısızlık ettim ne de karşılarına geçip cevap verdim.

Kocanizla cocugunuzla evinizde saglikli mutlu olun da gerisi boş malesef etrafimiz dengeyi kuramayan insanlarla dolu hayat onlari takmak için cok kisa

Allah başka dert vermesin ne diyim.
Hiç işiniz gücünüz yok mu ya doğum günü için 2 saatlik yoldan gelmeler, enişte gelmiyo diye tribe girmeler ne tuhaf bi ailesiniz:D
Düğün bile olsa eşini çocuğunu gönderdikten sonra enişte gelse ne gelmese ne?
Doğum günü yahu bu. Alt tarafı pasta kesip yiyeceksiniz.

Hayatım boyunca kimsenin bir şeyini kıskanmadım. Çok şükür elim ayağım tutuyor ileride çalışır ne yapmak istiyorsam yada neye hevesim varsa uğraşırım, Allah nasip ederse olur olmazsa hayırlısı böyleymiş derim.

Benim asıl konum büyüklük yapıp orta yolu bulması gereken kv nin ölümüne görümcemi yada damadını tutuyor olması.
Ama kendi agzinizla itiraf etmissiniz, su anda bir seylerin eksik oldugunu ya da bir sekilde calismadiginizi. Onlarin maddi durumu mu sizden iyi yoksa gorumce mi calisiyor?

Ama kendi agzinizla itiraf etmissiniz, su anda bir seylerin eksik oldugunu ya da bir sekilde calismadiginizi. Onlarin maddi durumu mu sizden iyi yoksa gorumce mi calisiyor?

İtiraf derken ? :) çalışmıyor olmam maddi durumumun olmadığı anlamına gelmiyor ki çok şükür hiç bir eksiğimiz yok herşeyimiz var.

Benim bahsettiğim şey daha iyi bir ev, daha iyi bir araba yada yazlık anlamındaydı. Siz yazdıklarımdan ne çıkardınız bilmiyorum ama benim bahsettiğim şey sadece buydu.

Bu kV ler ve gorumce ler el kızının da bi anası olduğunu niye düşünmez ki!?
Yaa ne annem ne ben yengeme ayağını çek demeye bile kiyamayiz ama Allah var O'da çok değerli bi kadındır tek bizden değil yani hakkını yiyemem şimdi canım yengem yaa

Belki de asıl hatanız şimdiye kadar hissettiklerinizi ve düşündüklerinizi,
karşı tarafa hiç aktarmamış olmanız.
Yapılan yanlışa cevap vermek saygısızlık değildir.
Tam ve tek mesajla,ben dilini kullanarak şu zamana kadar konuşmadığınız ve hep içinize attığınız için fazlasıyla dolmuşsunuz.
Sineye çektikleriniz şimdi size dert oluyor böyle.
15 yaş üstü çocuklarımız dahil olmak üzere kimseyi değiştiremeyiz.
Kayınvaldeniz bu yaştan sonra ne huyunu ne tavrını değiştirir.
Tutum ve tavırlarınızı dolayisiyla eş ailesiyle ilişkilerinizi düzenleyecek olan sizsiniz.
Kısacası bırakın kayınvaldeye ve yaptıklarına takılmayı,siz 'ben bu süreçleri en sağlıklı nasıl yürütürüm' mantığına odaklanın.

Amma abartmissiniz adam gelse ne degisecek.goren sanki kiziniz evleniyor sanacak alt tarafi bi dogumgunu.benim aklima bile gelmez boyle bisey ayrica dogumgununde cocuklarin olmasi daha mantikli degil mi.adam sizi kandirmamis ki esini birakip kendi islerini halletmis bundan dogal ne var.butun akrabalar dogum gunu saatine kadar hazir ol da mi beklesin

Sorun ne biliyo musunuz? Eşinizin basiretsizliği. Siz bana ne hakla bu kadar müdahale edebilirsiniz diyememiş siz de arada herşeyine karışılan, istemedikleri bişey yaparsanız lafı yiyen gelin olmuşsunuz. Bu konuda bile "çekinme ne istersen söyle" diyo. Neden siz söylüyosunuz? Kendi ana babasıyla kendisi konuşsun niye siz muhatap olacaksınız ki? Değil kayınvalide kayınpeder görümce kendi anam babam bu kadar karışamaz bana ve aileme.

Back
X