SUSAYIM MI, SÖYLEYEYİM Mİ ?

Doğum gününe enişte beyin katılmamasından ziyade sizin asıl sorununuz; onların yaptığı şeyleri siz yapınca mesele haline getiriliyor olması sanırım. Bunda haklısınız ama şu an görümceniz doğum gününe katılırken enişte neden katılmıyor diye sorgulama yaparsanız siz haksız duruma düşersiniz. Kaldı ki ortada sorun yok enişte katılmasa da gayet normal bir durum. Bu tip durumlarda sabredip beklemenizi; aynı bir durum olursa siz yaptığınızda sorun edilirse onlara siz de böyle yapmıştınız bunu biz sorun etmemiştik diye örnek vermenizi tavsiye ederim. Ama özellikle görümcenizin çocuğunun doğum gününe biz de gitmeyelim tarzında planlı şeyler yapmayın bence. Böyle hesap kitaplar aile birliğine zarar veriyor.

Sırf daha çok huzurumuz bozulmasın kopmasın diye sustum zaten . Yoksa % 100 haklı da olsak kv asla siz haklısınız diyen biri değil. Ben kızını yada damadını yerain asla demem Allah daha iyi etsin. Ama benim bildiğim anne figürü orta yolu bulandır.

Çok bencil ve düşüncesizsiniz.
Allah aşkına o adam doğum gününe gelse nolur gelmezse ne olur .
Seneye gelir :işsiz:
Benim kardeşimin yardıma ihtiyacı varken eşimin yiğeninin doğum gününe gitmem.
Doğum günü değil bir düğün bir cenaze olsa tribi anlarımda her sene kutlanan bir gün için sülaleyi birbirine katmanın ne anlamı var?

Sülaleyi birbirine katmak derken ?

Ya ne kadar saçmalar oldunuz artık ya. Enişte bey mıç mıç her ortama girmek zorunda mı? O enişte, siz yengesiniz. Size noluyor, eşinizi ne diye dolduruyorsunuz? Bide kandırmışlar falan diyorsunuz, çok komik.

Eşimde katılmadı yeğenimin doğum gününe. Kalabalığı sevmediği için hemde. Onu bi kalıbın içine tıkıp 2-3 saatini neden mutsuz geçirmesine sebep olayım ki? Hemde yenge hanımın gönlünü yapmak için. Geçin bunları, merkezden çıkarın kendinizi.

Ay ben yapamam gülerim.:KK53:

Şaka bir yana ne yaparlarsa yapsınlar bebeğe kıyamıyorum. Çok seviyorum. 1 yaşında beni de tanıyor yenge demeye çalışıyor. Yürüteçte filan kucağıma gelmek istiyor.Nasıl kıyayım giderim ben enişte de gelmezse gelmesin ne yapayım.

Takilmayin böyle boş şeylere karşı taraf takılsin siz yapmayın. Zaman kaybı yazık değil mi güzel zamanları böyle boş şeyler için harciyorsunuz.

Birde sıkıntınız kaynanızla görümceyle enişte bundan sorumlu değil adam vaktini daha faydalı bir şeyde değerlendirmek istemiştir

Yukarıda da yazdım gelmek zorunda değil. Ama bunu biz yapamıyoruz sorun oluyor. Onlar ne yapsa doğru yada gerekli oluyor. Buna kızıyorum sadece.
siz de caninizin istedigi gibi davranin ne derlerse desinler, karsi taraf sizin kadar hassas degil sizin de fazla deger vermenize gerek yok, bence hic birsey sormayin.istediginiz gibi davranin bundan sonra.

Öyleyse haklısınız ne diyim. Eşinizin baş kaldırması lazım. Böyle abla-kardeş ilişkisi olmaz. Resmen eşinizi ezikliyorlar. Benim için bu görüşmemeye kadar gider. Ben ters
Teşekkür ederim. Haklısınız.
Bana en ufak şeyler yansımasa hiç biri sorun yok benim açımdan . Ama bazen evinizdeki huzurdan bile rahatsız olup böyle saçma sebeplerle huzur bozmaya çalışılıyor
size psikolojik baskı uyguluyorlar. Evinize sokmayın. Zor diyeceksiniz belki mesefa koyun aranıza. Yine annedir sık ziyaret edin ama kısa tutun. Konular istemediğiniz yere gittiğinde kalkın çay doldurmaya derin nefes alın geri dönün başka konu açın. Ufak tefek düzeltmeler yapın hayatınızda. Bu mutsuzluğumuzda nasıl mutlu oluruz diye düşünün. Çözümler arayın.

Görümcen geliyorsa sorun değil ama o da gelmiyorsa sorun.. Enişte gelmeye de bililir.. Belki sevmiyordur öyle şeyler.

Sülaleyi birbirine katmak derken ?
Ağız tadıyla doğum çocuğunun gününü kutlamak varken takmışsın enişteye görümceye. Gelen gelir gelmeyen gelmez.
Eşine trip atıp duruyorsun. Ailesiyle arası bozulmasın istemem deyip saçma şeylere takıyorlusun.
Sizde onlarınkine gitmezsiniz olur biter.

Anladigim kadariyla siz bunlara daha baska önceki olaylardan dolayi dolmussunuz simdi evlatlar arasında kv neden ayrim yapiyor onu bilemeyecegim ama gurbette olana yani uzakta olana herzaman biraz daha anlayisli davranilir çünkü o özlenendir beklenendir ama siz yanyana dipdibesiniz heran kimse sizi nazlatmayi düşünmez. Bence olaylara onlar-biz diye vakmayi birakip kendinizi her anlamda onlarla kiyaslamaktan kendinizi ve esinizi huzursuz etmekten vazgecin, nacizane tavsiyem... Bizlerde anneyiz kiz ile gelin ister istemez bir olmuyor insan kiziyla herseyini paylasabiliyor ama gelinle herzaman böyle olmayabiliyor. Size saygisizca bir davranis yapilmadigi sürece bu kadar küçük konulara takilmayin hem akil sagliginizi korumus olursunuz hemde sayginliginiz artar. Gercekten bunlari sizin icin yaziyorum elestirel olarak algilamayin sevgiler.

Enisteniz gelmez gelmez ne var ki bunda okuyorum okuyorum sikinti sorun herhalde sonunda konunun diyorum ama yok. Konu bitti boş hic bir problem goremedim ben.Cok enteresan gerckten bunu mu dert edip bukadar hırslandiniz sinirlendiniz caniniza yazik bak cabuk cökersiniz:süslü:

Üç günlük dünyada bazen öyle anlamsız, saçama sapan meseleleri dert ediyoruz ki, hani bazen diyorum insanlar kendine dert çıkarınca içten içe farklı bir haz mı alıyor. Çünki var böyle tanıdıklarım, bir de o dert ettikleri meseleleri hergördüklerine anlatmaları yok mu? Anlamadım gitti arakadaş.
Yani şimdi enişte doğum gününe gelse nolur gelmese nolur? Çocuğunuzun halası geliyorsa sorun yok.
Acaba konuların başına like dislike yada derdini yiyeyim butonu mu koysalar ne

Bence asil sorun bu degil. Siz eniste beye baska bir seye kizmismissiniz ya da o ailenin bir seyini kiskaniyorsunuz ama ya farkinda degilsiniz ya da itiraf edemiyorsunyz

Back
X