Susmak icin kendimi zor tutuyorum..

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Merhaba arkadaslar..

Yine ben ve yine eşimin ailesi ile sorunlar.. Bundan bir kac hafta önce bir konu acmistim "Eşimin ailesini sevmiyorum sevemiyorum" diye.. Tabi onlarda beni sevmiyorlar...
3 haftaligina bize geldiler yine. Kizlarida olmasina ragmen hep bizde kaliyorlar. Ya kalsinlar ama insan gibi davransinlar.
Esim saat 10 dan aksam 10 a kadar calisiyor. Bütün gün onlarla yalnizim. Bütün gün bana laf carpiyorlar, suratlarini asiyorlar. Ne rahat oturabiliyorum, nede tv bakabiliyorum.. Sabahdan aksama kadar evlenme programlarina bakiyorlar. Bende odama cekiliyorum, rahat rahat yatagima uzaniyorum, kitap okuyorum veya internette giriyorum. Tabi kötü oluyorum cünkü niye onlarla oturmuyormusum. Ama ne yapim, canım sıkılıyor, evlenme programlarina bakmaktan.
Kizim var 1,5 yasinda. Onun odasini hazirladik onlar icin. Bütün gün odasinda oynayan kizim suan dogru düzgün oynayamiyor, rahatsiz oluyorlarmis. Daha önce o oda misafir odasiydi. Kizimiz olunca cocuk odasi yaptik dogal olarak. Niye orayi cocuk odasi yaptik diye dariliyorlar. Böyle rahat edemiyorlarmis.
Bana baska gelinlerin lafini ediyorlar. Sabahlari erken kalkmiyormus, uyuyormus cocuklarida kayinbabasina ve -validesine gönderiyormus. Ben birakmiyormusum. İcimden iyi canima minnet, bende biraz uyurum dedim. Aynisini yaptim, simdide kizima annene git deyip duruyorlar. Ya ben anlamiyorum onlari? Ne yapsam yanlis!
Yemek yapiyorum, bir eline saglik diyen yok. Nasil olmus diye sordugum zaman, omuz cekiyorlar! Yemegi yaparkende, bu ne böyle, bu ne olacak gibi laflar ediyorlar.
İkiside şekerhastasi. Meyve, tatli gibi seyler yemiyorlar. Kizima meyve kesiyorum, onlarada soruyorum istiyormusunuz diye, hayir biz yiyemiyoruz diyorlar. Kizima kestigim meyvede kayinbabam tarafindan saniyede yeniyor. Neyse yine kesiyorum yine aynisi. Ya hani yiyemiyordunuz? Esimde babasina, hem meyve istemiyorsun hem niye kizima kesilen meyveyi yiyorsun demis. Tabi benim bundan haberim yok! Sonradan ögrendim, esimede kizdim!! Esim annesine, babasinin nesi oldugunu sordu? Bütün gün surati sirke sattiyor! Tabi bende bu durumdan acayip rahatsiz oluyorum. Neyse, annesi dediki, baban bir daha almanyaya geldiginde ablanlarda kalacakmis. Burda rahat edemiyormus. Bende dayanamadim, niye bir dahaki gelmenizi bekliyorsunuz dedim, hemen kizlariniza gidin dedim..
Bana hep ters davrandilar, ben ne kadar iyi davransamda. Cogu seyi duymamazliktan görmemezlikten geldim ama yinede yaranamadim. ama artik susmuyorum, susamiyorum. Kücücük bir olayda gecmisde bana karsi yapilan edilen konusulan hakksizliklar aklima geliyor. Geceleri uykularim kaciyor. Esim hep benim tarafimi tuttu, hep benim arkamda ama o zamanda suartlarini asiyorlar iste.
Daha 1 hafta olmadi gelmeleri ve benim moralim sifir..

Okuyanlara ve cevap verenlere tesekkürler..
Saygilarimla

gıttılermı ? evdelermı hala
acıkcası bana olagan seyler gıbı geldı ama..

kızına gıt deyınce ne dedıler:44::44:

bence sabırlı ol nasılsa 3 hafta cekıyosun onlar kotu oldukca sen ıyı olmaya calıskı anlasınlar hatasını:31:

Sayılı gün çabuk geçer..İdare etmeye çalış..

Üstelik eşin de senden yana çıkıyormuş..Şanslısın:34:

Bu arada kızlarına gitmelerini söylediğin vakit ne tepki verdiklerini bende merak ettim:26:
Gerçi gitmediklerine göre fazla ciddiye almamışlar bu sözünü demek ki..

valla cnm sabret boyle seyler herkesde var ben kaynanamla 1,5sene kaldım ama karısmazlar ılk geldım evlerı tamırat bır hafta 3 hafta evle ugrastım dusun kaynanam odaya gecer otururdu ee ben ne bılecem dımı evın duzenını yenı gelmısım bu arada senınkıler gdecek benımkıler burda bıde gorumcemler var evlerı yakın hafta ıkı kez bıze gelırler olyoz 13 kışı dusun yanı sabret beterın beterı var.

2-3 hafta daha idare etmeye çalış. Unutma yaşlılar, bir gün bizde o durumda olabiliriz. Biliyorum aynı evde olmak çok zor ama katlan bir süre yoksa mutlu olamazsın eşinde bir süre sonra ''onlar benim ailem'' demeye başlar.

kızına gıt deyınce ne dedıler:44::44:

bence sabırlı ol nasılsa 3 hafta cekıyosun onlar kotu oldukca sen ıyı olmaya calıskı anlasınlar hatasını:31:

Hic birsey demediler.. Bunu her geldiklerinde diyorlar, bir dahaki geldigimizde kizimizda kalacagiz. Bu ilk degildi yani. Ne yapim bende dayanamadim artik, agzimdan cikti. Bunu agzimdan cikmasininda sebebleri var.. Artik icimde öyle bir nefret varki onlara karsi, düzelmiyor artik. Cünkü cok seyler oldu.
Benim annem babam ayrilar. Kimse ayrilmak icin evlemiyor. Allah öyle yazmis öyle oldu.. Babamin tarafindada pek aile düzeni yok. Annem hakkinda illeri geri konusurlar, babam hakkinda, dedemler, halamlar, amcamlar hakkinda.. Ben babamin tarafiyla görüsmüyorum, ne kadar kötüde olsalar onlar benim bir parcam, beni görmek istemeseler bile onlar benim ailem.. esimin ailesine onlar hakkinda konusma hakklari yok.. İlk baslarda yüzüme vurdular, esim onlara kizinca, simdi arkamdan konusuyorlar ama ben yine duyuyorum.
1 sene cocugumuz olmadi diye, bana iftira attilar, gizli dogum kontrol hapi atiyorum diye.
Onlar bizim türkiyeye dönüs yapmamizi istiyorlar, onlarin yanina. Ne esim nede ben istemiyoruz. Ama onlar sadece ben istemiyorum o yüzden ogullarida istemiyor zannediyorlar.. Bana kayinvalidem bir gün dediki, oglum türkiyeye dönmek istiyor ama sen istemiyorsun diye oglumda burda kaliyor. Eger onun dedigine bakmazsan bir gün gelir, türkiyeye döner ordam yeni bir kiz bulur, sende kalirsin ortada.. Bende esime anlattim. Annesine kizdi, sen nasil konusuyorsun diye.
Daha buna bezer bir sürü sey. Paramiza karisirlar, tatillerimize karisirlar, kiyafetimize.. Kisaca herseyimize..
Dügünümüzü bile biz borc cekip kendimiz yaptik. Bana takilan altinlari kendimiz aldik. En kücük ayrintisina kadar kendimiz yaptik.. Esime alilanlari benim ailem aldi..
Biz 4,5 senedir evliyiz... Kizim olana kadar hep sustum, yuttum ama artik dayanamiyorum, bazen patliyorum.. Her geldiklerinde bir huzursuzluk yaratiyorlar.. Senede bir defa gelseler yine dayanirim belki.. Ama her 2-3 ayda bir geliyorlar ve 3-4 hafta kaliyorlar. Bu 3-4 hafta bana 3-4 yil gibi geliyor..
Bizim daire 3 odali, onlar geldiklerinde rahat etsinler diye, esime 4 odali daire ariyalim cikalim dedim. Tabi bunu benden bilmezler..

esin senin yanindayda bence önemi yok
sayili gün cabuk gecer
üzme kendini nasil olsa temelli kalacak degiller
ama tavizde verme ezdirmede kendini :)

Yakında olsa sürekli gelirler dert, uzakta olunca gidince gitmek bilmezler.
Aslına bakılırsa ben susma taraftarı değilim, saygı çerçevesinde söyleyeceğini söylenmeli, bazı insanlar halden, hareketten anlamıyor.
Nasılsa bişe demiyor diye olabildince istediği lafı, hakareti ediveriyorlar.
Bence susulmamalı tepki verilmeli, çek çek nereye kadar.
Sinir sahibi olduktan sonra konuşmanın hiç bi anlamı olmuyor maalesef. Geçmiş bi perde gibi hep insanın gözünün önüne geliyo
:37:

2-3 hafta daha idare etmeye çalış. Unutma yaşlılar, bir gün bizde o durumda olabiliriz. Biliyorum aynı evde olmak çok zor ama katlan bir süre yoksa mutlu olamazsın eşinde bir süre sonra ''onlar benim ailem'' demeye başlar.

Evet yaslilar!! Evet bir gün bizde o durumda olabiliriz!! Ama ben ASLA gelinime onlarin bana davrandigi gibi davranmam.. Ve benim onlar gibi 3 kizim ve 1 oglum olsa. O 3-4 haftada hepsinde kalirim.. Sadece oglumda degil..
Esimde bana öyle birsey diyecek olursa, bir dakika düsünmem, kizimida alip arkami döner giderim..

Yakında olsa sürekli gelirler dert, uzakta olunca gidince gitmek bilmezler.
Aslına bakılırsa ben susma taraftarı değilim, saygı çerçevesinde söyleyeceğini söylenmeli, bazı insanlar halden, hareketten anlamıyor.
Nasılsa bişe demiyor diye olabildince istediği lafı, hakareti ediveriyorlar.
Bence susulmamalı tepki verilmeli, çek çek nereye kadar.
Sinir sahibi olduktan sonra konuşmanın hiç bi anlamı olmuyor maalesef. Geçmiş bi perde gibi hep insanın gözünün önüne geliyo
:37:

Aynen.. Su an ayni o durumdayim.. Sustum sustum, sinir sahibi oldum, yine iyi davranmaya calisiyorum, yaranamiyorum.. Ve bütün gecmis icimi kemiriyor..

Aynen.. Su an ayni o durumdayim.. Sustum sustum, sinir sahibi oldum, yine iyi davranmaya calisiyorum, yaranamiyorum.. Ve bütün gecmis icimi kemiriyor..

Biraz konuşmayı denemelisiniz.
Öyle dan diye değil tabikide. Laf arasında sakince.
Kendinizi , eşinizi yıpratmanın bi alemi yok.
LAf mı duydunuz. Niçin böyle konuşuyorsunuz deyip arayacaksın. Zaten laf söyledikçe sizin çıkaşacağınız aklına gelir.

benim eşimin aileside aynı bişey demiyim susaym diyosun ama bu kez için içini yiyor neden böyleler die çok iyi biliyorum bu duyguları insanın boqazını düğümleniyo sözler ama çıkmıyo işde ağızdan eşinin senden taraf olmasıda çok iyi bişey ne kocalar var anlayıp dinlemeden hep benim ailem haklı sen haksızsın diyen hatta ve hatta ailesinin yanında şiddet gösteren...

3 hafta kısa bir süre ama sıkıntıyı yaşayana bir ömür sanki...Sabır edin,duymayın,görmeeyin..Eline sağlık demeyi bile çok görüyorlarsa sizde zor olsada yaptıklarını hiç görmeyin..

anlattığına göre senede en az 3 ay yanında kalıyorlar bu da az zaman değil:26:eşin seni anlıyor ama sonuçta anne babası olunca pek birşey diyemiyor :50:işin zor canım sen kızınızın yanında kalın dediğinde bile gitmediklerine göre belli ki çok yüzsüzler.tek tavsiyem şu olabilir bir şekilde size gelme sıklıklarını azaltın yada biraz sizde biraz görümcende kalmalarını sağlayın bu şekilde onları daha az görmüş olursun daha az sinirlerin yıpranır:31:

Evet yaslilar!! Evet bir gün bizde o durumda olabiliriz!! Ama ben ASLA gelinime onlarin bana davrandigi gibi davranmam.. Ve benim onlar gibi 3 kizim ve 1 oglum olsa. O 3-4 haftada hepsinde kalirim.. Sadece oglumda degil..
Esimde bana öyle birsey diyecek olursa, bir dakika düsünmem, kizimida alip arkami döner giderim..

Yukarıda yazdığınız duruma ben de kızanlardanım.

Benim eşim de tek erkek evlat ve
o kadar kalınacak yer var ama asla başkasında gidip kalmazlar.
Günü birlik gidip akşamında bize geri dönerler.
Tabi el oğluna söz geçmez de el kızına itina ile tripler atılır, laflar ortalıktan ortalığa savrulur.

Sabredin , kalıcı değillerse sesinizi çıkarmayın ama onların yaptığı
gibi siz de imalarla belli etmeyin de rahatsız olduğunuz durumu
doğrudan söyleyin.
Ben çareyi bu şekilde buldum.

Son düzenleme:
az kalmış sık dişini biraz...
hem dediklerini yapp bidaha gelmezler inşallah...

Back
X