susmak ödül mü.. akıl verin lütfen

Ettiğim ahlar yeter değil mi demişsin, için rahat olsun.

'Allah, ikiyüzlü erkek ve kadınlara ve inkarcılara, ebedi kalacakları cehennem ateşini hazırlamıştır. Allah lanet etsin. Onlara devamlı azap vardır.' [Tevbe 68]

İşte bu kadar kolay, gönlünü ferah tut, iyi niyetini muhafaza et, Allah'a havale et kötüleri kötülükleri. üzülme artık:38:

Allah razı olsun cnm . Bunu sık sık okuyabileceğim bir yere yazacağım.

yanlış yapıyorsunuz...
bir ilişki bitmişse bitmiştir... sevgilin zorla yapmadı ya... bunca yıllık evli insanlar bile ayrılıyor boşanıyorken neye veya neyinize güvenip inandınız ki asla ayrılmayacağınıza?
herkes istediğini yaşamakta özgürdür evet, ama bunlar yaşandı diye de kimse kimseye ömrü boyunca bağlı kalacak diye bir kaide de yok...
madem yaşadınız ve bitti, gururlu bi şekilde çekilin siz de o da hayatına baksın, zorla devam edecek değil ya...
ne demek ben çekiyorum o da çeksin... siz de çekmeyin size zorla çektiren mi var?
ailesine mektup yazınc ane oldu? başınız göğe mi erdi? ben onun yerinde olsam sizin ailenize gelip anlatırdım herşeyi, haketmişsiniz çünkü...
madem ikinizin arasınd ayaşandı herşey, orada kalmalıydı...
yok yayılacaksa etrafa, sizin tarafta da olmalı...

Benim aileme ne diyecek. ben böyle yaptım gittim mi.. aferin mi diyecekler sonra ona da..

Benim aileme ne diyecek. ben böyle yaptım gittim mi.. aferin mi diyecekler sonra ona da..

yapılan herşey iki taraflıdır, yaşanan herşey de öyle...
olabilir insanın sevgsi bitebilir aşkı bitebilir herşey her an değişebilir, dediğim gibi 30 yıllık evli insanlar bile ayrılıyor, siz neye güvendiniz ki bukadar?
onun ailesi bilse ne olacak? babası evlatlıktan mı reddedecek? yapmasaydın kızım diyecek...

yanlış yapıyorsunuz...
siz de çekmeyin size zorla çektiren mi var?
bu cümleniz gerçekten çok üzücü.. halden anlamayan bir insan olduğunuz belli

halden anlamak değil ordaki cümle...
karşınızdaki belli ki çok sağlam biri değil, böyle biri için kendinize çektirmeyeceksiniz... çekmeyi tercih edip karşı tarafı da suçlamayın, sizin sevdiğiniz adam bu malesef onu da siz seçtiniz...
zaten hep bu yanlış seçimler değil mi insanları halden hale sokan...

benim size kızdığım tek nokta ailesine anlatarak intikam almaya çalışıyor olmanız...

Benden nefret eder gibi yazmayın.. ben neler yaşadım biliyorum.. geceleri uykumdan uyandım ah ettim hıçkırıklarla.. aylarca boğuştum beni böyle bırakıp gitmesiyle.. ölmek istedim. ve her an bunu yapabilirdim.. defalarca ölümün soğuk yüzünü, hastaneleri tanıdım ben.. iyi olmak için doktor doktor dolandım. yüzüm gülmedi aylarca. içim kan ağladı. beni sevdiğini söyleyen ve bir anda böyle çekip giden bir insan için yaşadığım şoku düşünün. o kadar zorluğu tek başıma çektim. ben isteyerek filan yaşamadım. öyle olsam hiç bu kadar üzülmezdim. o da istememiş hep bunu söyledi. ama oldu işte. Alkol içmem ben ama o gece oldu işte. bu mu öğrenmek istediğiniz.. tamam mı.. daha fazla üzerime gelecekseniz gelin.. bunlar az bile..

bak yaşadığın duygu yoğunluğuyla mantıklı düşünemiyorsun. adam sana beni rahatsız edersen seni mahkemeye veririm demiş. tutup dediğini de yaparsa ve bu olanları da ailen de öğrenirse hiç düşündün mü ne kadar üzülürler. bir de mahkemede savcının hakimin karşısında birisini rahatsız eden taciz eden insan durumuna düşmek de var.

Benden nefret eder gibi yazmayın.. ben neler yaşadım biliyorum.. geceleri uykumdan uyandım ah ettim hıçkırıklarla.. aylarca boğuştum beni böyle bırakıp gitmesiyle.. ölmek istedim. ve her an bunu yapabilirdim.. defalarca ölümün soğuk yüzünü, hastaneleri tanıdım ben.. iyi olmak için doktor doktor dolandım. yüzüm gülmedi aylarca. içim kan ağladı. beni sevdiğini söyleyen ve bir anda böyle çekip giden bir insan için yaşadığım şoku düşünün. o kadar zorluğu tek başıma çektim. ben isteyerek filan yaşamadım. öyle olsam hiç bu kadar üzülmezdim. o da istememiş hep bunu söyledi. ama oldu işte. Alkol içmem ben ama o gece oldu işte. bu mu öğrenmek istediğiniz.. tamam mı.. daha fazla üzerime gelecekseniz gelin.. bunlar az bile..

sizin asıl üzüldüğünüz ilişkiye girmiş olmanız mı sizi seviyorum derken bırakıp gitmiş olması mı ?
ya da şöyle sorayım ilişkiye girmiş olmasaydınız aynı derecede harap olur muydun ?

Evet yanlış yapıyorsun. Adam hevesini almış gitmiş. Sen bu kadar peşine düşerek aciz duruma düşüyorsun gözünde..

Bak bu dünya imtihanlar dünyası.. Yapmaman gereken bişey yapmışsın anlık bir heves uğruna belkide hayatını yokuşa sürmüşsün. Ama olan olmuş..
Artık ah vah tüh demen ne eski günlerini getirir, nede yaşadıklarınızı yaşanmamış kabul eder..
Yaptıklarının kimseye faydası yok. O üzülecek acı çekecek zevk alacaksın belki ama neden ahirete bırakmıyorsun işini?
Neden Allah'a havale etmiyorsun? Bizi bizden iyi bilen O'dur..

Sanıyor musun ki sen bu yaşattıklarından sonra mutlu mesut bi hayat sürebilsin.. Hayır ettiğin bu ahlar elbet birgün çıkar.
Ya kendisinden, ya ailesinden, ya çocuklarından, ya kuracağı yuvadan.. Elbet çıkar bi yerden.
Kimsenin hakkını kimsede koymaz Allah'ım ona güven.

Şimdi yaptıkların için tövbe et, kalbini Allah'a aç. Onu arkadaş edin kendine.. Parmağın incinse O'ndan yardım iste. Bol bol dua et.
Allah'ım gönlüne ferahlık versin canım.
Geçecek bunlar, geçecek.. Sabret.
Yaptığın hataları bi daha tekrarlamamaya bak..
Keşke diyip durma. Belkilerle yaşa.

Allah yar ve ve yardımcın olsun canım. :54:

olmazdım sanırım. bunu ezikliğini çok hissettim ben. hala da öyle aslında. ama hiçbirsey olmamıs gibi davranmak daha kolay geliyor galiba. özür dilerim daha fazla yazamayacağım.. sinirlerim boşaldı. yaşadıklarımı düşününce..
belki yanlış yaptım ve yapıyorum da.. Allah akıl versin bana.. siz de verin.. belki yazdığınız tek bir cümle beni yanlış yapmaktan kurtarır diye yazdım sadece..

şimdi 26 yaşındasın 2 sene önce 24 yaşındaydın küçük değildin, bi ilişki yaşamışsın adam adi çıkmış seni bırakmış tamam bedduamı ediyosun ağlıyomusun napıyosan yap ama yok beni kandırdı yk bilmem ne bu nedir yani, tecavüzmü etti sana,şikayet et o zaman, bu takıntı nedir daha kaç kez açacaksın bu konuyu, verilen tavsiyeler aynı, aileleri işin içine sokarak ne olmasını amaçlıyosunuz,babası oğlumun elinin kiri der çıkar ben sana diyim, evlatlıktan falan reddetmez en fazla 2 tokat atar o kadar, artık bu işin peşini bırak

istemeden veya isteyerek birşeyler yaşanmış. bence geriye bakma. zararın neresinden dönülse kardır. şu an intikam almak isteyebilirsin ama bu yaptıkların sana daha fazla acı ve zarar vermekten başka birşeye yaramaz. kendini oyalıyacak birşeyler bul. yeni arkadaşlar edin (ama kesinlikle yeni bi sevgili edinme), kitap oku, spor yap ve o adamı düşünme artık. seni yüzüstü bırakıp giden bir insan için değmez yaşamının en güzel günlerini o adamı düşünerek harcama. birlikte olmanız hata veya değil bu tartışılamaz bence. bundan sonra hayatına girecek insana dikkat et. emin ol intikam duygunda zamanla sönecek

şimdi 26 yaşındasın 2 sene önce 24 yaşındaydın küçük değildin, bi ilişki yaşamışsın adam adi çıkmış seni bırakmış tamam bedduamı ediyosun ağlıyomusun napıyosan yap ama yok beni kandırdı yk bilmem ne bu nedir yani, tecavüzmü etti sana,şikayet et o zaman, bu takıntı nedir daha kaç kez açacaksın bu konuyu, verilen tavsiyeler aynı, aileleri işin içine sokarak ne olmasını amaçlıyosunuz,babası oğlumun elinin kiri der çıkar ben sana diyim, evlatlıktan falan reddetmez en fazla 2 tokat atar o kadar, artık bu işin peşini bırak

nee tokatı ya daha gurur bile duyar...

Evet yanlış yapıyorsun. Adam hevesini almış gitmiş. Sen bu kadar peşine düşerek aciz duruma düşüyorsun gözünde..

Bak bu dünya imtihanlar dünyası.. Yapmaman gereken bişey yapmışsın anlık bir heves uğruna belkide hayatını yokuşa sürmüşsün. Ama olan olmuş..
Artık ah vah tüh demen ne eski günlerini getirir, nede yaşadıklarınızı yaşanmamış kabul eder..
Yaptıklarının kimseye faydası yok. O üzülecek acı çekecek zevk alacaksın belki ama neden ahirete bırakmıyorsun işini?

Sanıyor musun ki sen bu yaşattıklarından sonra mutlu mesut bi hayat sürebilsin.. Hayır ettiğin bu ahlar elbet birgün çıkar.
Ya kendisinden, ya ailesinden, ya çocuklarından, ya kuracağı yuvadan.. Elbet çıkar bi yerden.

Şimdi yaptıkların için tövbe et, kalbini Allah'a aç. Onu arkadaş edin kendine.. Parmağın incinse O'ndan yardım iste. Bol bol dua et.

Allah razı olsun.. inanın okurken gözümün kesesinde biriken damlalar aktı gitti.. Rabbim büyük haklısınız.. Bana güç versin.. Umarım içim biran önce soğur.. Bana dua edin ne olur.. benim buna ihtiyacım var yaşamak için.. ben de ediyorum sürekli..

Allah razı olsun.. inanın okurken gözümün kesesinde biriken damlalar aktı gitti.. Rabbim büyük haklısınız.. Bana güç versin.. Umarım içim biran önce soğur.. Bana dua edin ne olur.. benim buna ihtiyacım var yaşamak için.. ben de ediyorum sürekli..

olan olmuş geçmişe çizik çek ve artık erkek milletine güvenme benim anlamadığım 34 yaşına gelmiş adam ve evlenmemiş ise benim şüpe mi çekerdi dürüstlük konusunda resmen sizi kandırmış artık kimbilir hangi bayanın kanına girecek , bundan sonra eğer aşık olursanız tabiki doğruları anlatmakta fayda var,elbette biride sizi sevecek ama tabi zaman herşeyin ilacı bence kin nefret duygularınızı bir kenara bırakıp hayatın tadını çıkarın o adam elbette belasını bulacaktır ş bence şu paket programları var yurtdışına çıkıp seyahat edin , yeni insanlarla tanışın ,bir ömür boyu üzüntü ve kin ile yaşanmaz ,hatasızda kul olmaz , ben sizi yerden yere vuramam insanlar hatalarıyla var bu dünyada artık daha fazla kendinize acı çektirmeyin

Back
X