Susmuyor

Haftada iki işe gidiyorum , eşim bakıyordu o iki gün , işe gitme haricinde hep bende idi bebek , işe giderken bakmak içiN geldi kv, e bi de bir yıldır gece gündüz iş harici bende bebek , uykusuzluktan takatim kesildi , babasının işleri çok yoğun , benimki de can , babası ben işte ikenden hariç ilgilenemiyor , ben yokken annem gelsin benim bakacağımı baksın dedi eşim , kv nin de canına minnet , bakıp bakıp ne bakıyor ? İşlermi yaparken oynuyor , annesi benim ben bakıyorum bebeğime
Bebek sende olcak tabi kimde olacak anasi sensin.
Annesi benim ben bakiyorum bebegime kv canina minnet demissin e normali bu o senin cocugun. Onun baktigi cocuk kocan.
Babasinin sen iste oldugun vakit haric ilgisizliği kocanla senin aranda.

Konuşkan insanların çeneleri yorulmaz :)) Hızlı konuşurum, konuşmaya kaptırınca sesimin tonu da yükselir, hele sinirliysem saniyede kaç kelime konuşuyorum ben dahi sayamıyorum:) Hele arkadaşlarımla yakınlarımla güzel bir sohbet yakalamışsam sabaha kadar konuşabilirim, tabii hiç susmadan konuşuyorum diyemem, karşılıklı sohbet etmeyi severim, karşımdaki sessiz, konuşmayı sevmeyen biriyse sıkılıyorum, susarım o zaman, zira sohbet karşılıklı olursa keyifli oluyor, konuşkan insanlar onları sevenlere hoş, sevmeyen insanlara itici gelir.

Burada bahsedilen kayınvalide bana kalırsa sohbet etmeye çalışıyor, konu sahibesi kayınvalidesini sevmiyor anladığım kadarıyla o yüzden de itici geliyordur, varlığından rahatsız olduğunuz insan ne yapsa hoşlanmazsınız, burada yaşanan durum bu bana kalırsa.
Varligindan rahatsiz oldugun birini haftalarca bakmaya cagirmazsin Mune abla ama yani.
Surekli ben bakiyorum benimkide can falan demis e annesi o bakacak tabi.
Yardima geleni de sirf sesi icin asagiliyor. Ne kvdeler var neler yapıyor. Sesi icin nefret ediyor gibi yazmış. Insan kullanmak olmuyor mu ki bu

Varligindan rahatsiz oldugun birini haftalarca bakmaya cagirmazsin Mune abla ama yani.
Surekli ben bakiyorum benimkide can falan demis e annesi o bakacak tabi.
Yardima geleni de sirf sesi icin asagiliyor. Ne kvdeler var neler yapıyor. Sesi icin nefret ediyor gibi yazmış. Insan kullanmak olmuyor mu ki bu
Yazışmalardan anladığım kadarıyla yorumlarsam, eşi şehirdışında olduğu için onun yerine annesi gelmiş bebeğe bakma nöbetini devralmak için ve eşinin ailesinde torunlara bakmak adetleriymiş, yani ortada zaten kayınvalide-gelin sevgisi yok, niye olduğunu anlamadığım mecburiyetlere karşılık istemediğiniz biriyle zorunlu bir arada olma durumu var.

Konuşkan insanların çeneleri yorulmaz :)) Hızlı konuşurum, konuşmaya kaptırınca sesimin tonu da yükselir, hele sinirliysem saniyede kaç kelime konuşuyorum ben dahi sayamıyorum:) Hele arkadaşlarımla yakınlarımla güzel bir sohbet yakalamışsam sabaha kadar konuşabilirim, tabii hiç susmadan konuşuyorum diyemem, karşılıklı sohbet etmeyi severim, karşımdaki sessiz, konuşmayı sevmeyen biriyse sıkılıyorum, susarım o zaman, zira sohbet karşılıklı olursa keyifli oluyor, konuşkan insanlar onları sevenlere hoş, sevmeyen insanlara itici gelir.

Burada bahsedilen kayınvalide bana kalırsa sohbet etmeye çalışıyor, konu sahibesi kayınvalidesini sevmiyor anladığım kadarıyla o yüzden de itici geliyordur, varlığından rahatsız olduğunuz insan ne yapsa hoşlanmazsınız, burada yaşanan durum bu bana kalırsa.

ben de benzer şeyler yazmıştım

demek ki çenesi düşükler aynı şeyi düşünmüş :)))

şaka bir yana kadın kendince sohbet ediyor, kırk yılda bir gelmiş, gelinle güzel güzel oturuyor hem çocuk bakımına destek olup hem de paylaşımda bulunduğunu sanıyor

belki gelin hanım çıtlatsa susacak ama o kv ile konuşmak yerine burada küfür etmeyi tercih ediyor

Yazışmalardan anladığım kadarıyla yorumlarsam, eşi şehirdışında olduğu için onun yerine annesi gelmiş bebeğe bakma nöbetini devralmak için ve eşinin ailesinde torunlara bakmak adetleriymiş, yani ortada zaten kayınvalide-gelin sevgisi yok, niye olduğunu anlamadığım mecburiyetlere karşılık istemediğiniz biriyle zorunlu bir arada olma durumu var.

ya aslında o bile yok çünkü kv sorun olduğunun farkında değil ki

o belki de çok güzel vakit geçirdiklerini gelinine eskileri anlattığını, onun da onu can kulağı ile dinlediğini sanıyor

sesi yüksekmiş, bağırıyormuş vs vs

bir iş yerinde çalışıyordum 60 kadar kişi

benim ve bir arkadaş vardı onun sesinin cırlak olduğunu söylerlerdi

aynı dönemde hamile kaldık

yandı sizin çocuklar nasıl çekecek sizi diyorlardı

biz güldük geçtik

eşim de arada der sesinin farklı bir frekansı var, sen konuşurken ben televizyonu duyamıyorum diye

ama ben hem konuşup hem o televizyonu hem eşimi aynı anda dinlerim mesela

bir de burada uzun uzun yazdığım gibi uzun uzun konuşurum

asla bir iki kelime ile konuşmam

yandı benim gelin

neyse ben zaten büyüklere çocuk baktırmayın diyorum gelinin çocuğuna da bakmam, o da beni dinlemez olur biter

Bende konusmayi cok severim. Misafir geldigim ve yardımcı olmak adına orda oldugum biri beni böyle takmasa muhabbet etmese ben katlanamazdim sanırım 😅
Cok değişik bir şey. Insan zorunluluktan bile olsa hos sohbet edip gulumser sana yardim için orda diye.
Ilk kez bir kv yi canhıraş savunuyorum 🤣

demek ki çenesi düşükler aynı şeyi düşünmüş :)))
Karşınızdakini sevmiyorsanız sohbeti size dünyanın en kötü anları gibi gelir, sesine dahi tahammül edemezsiniz, konudaki kayınvalide sevilmediği için çok güzel bir sohbeti de olsa bülbül şakıması gibi değil karga gaklaması geliyordur:)
Galiba eskiden yaşanmış bazı sürtüşmeler var, konu sahibesi o yüzden tahammül edemiyor lakin şahsen ailenin adeti de olsa, kayınvalide toruna bakmakla yükümlüdür kanunu da çıkarsalar, sevmediğim birini çocuğuma baksın diye çağırmam.

Yanlış bir çıkarım yapıyor olabilirim lakin benim anladığım kayınvalide sevilmiyor tamam ama konu sahibesi eşini de sevmiyor, hatta belki eşi ve ailesine de çok öfkeli, geçmişte çok şeyler yaşanmış olabilir o yüzden de sevgisi ve tahammülü kalmamıştır, sevmediği eşi bebekleriyle de fazla ilgilenmiyor o zaman onlardan biri ilgilenmek zorunda denilerek kayınvalidenin gelmesine ses çıkarılmamış gibi görünüyor.

Sen de çok çok haklısın.Benim ilk bebeğim olduğu için sanırım daha kolay oldu ..Ama senin de dediğin gibi candan bakacak biri lazım.Benim annem çok iyi bakti.Ona bıraktım uyudum .Dinlendim.Esimle dışarı çıktım ..Ama kayınvalidem yaşlı .Sağolsun geldi uzanıp kanepede sabahtan akşama kadar kuran ,yaşın okudu .Hatim yaptı evimde resmen.Ben temizlik yapıyorum .Bebek ağlıyor .Annesiiiiii gell.Butun akrabalarını kadın erkek abartmıyorum aynı anda 20 kişi eve topladı.Daha kırkım çıkmadı.Emziriyorum.Bir de ne ikram edicez diye beni sitrese soktu .Kadın erkek akşam 7 de geldiler.11 e kadar yiyio içtiler 20 kişi evimde.Bebegim gazlı sürekli ağlıyor.Tek bildiği dolma yapip kızını ,akrabalarını evime toplamakti .Bir kere bebeğimin altını bile almadı.Ben boylesinden bahsettim .Olmaması daha iyiydi .Kötü bir kadın değil ama yukumu alacağına istemeden de olsa ama yuk oldu ..İki çocukla ,sana da yararı olacaksa tabi yardımcı lazım..
Seninki destek değil köstek olmuş 🤯Konu sahibinin olayından daha kötü nedemek lohusa kafınn evini doldurmk Bir de hizmet ettirmek🙄 konu sahibinin ki bence konuşarak halle olunur🤷‍♀️

ya aslında o bile yok çünkü kv sorun olduğunun farkında değil ki

o belki de çok güzel vakit geçirdiklerini gelinine eskileri anlattığını, onun da onu can kulağı ile dinlediğini sanıyor

sesi yüksekmiş, bağırıyormuş vs vs

bir iş yerinde çalışıyordum 60 kadar kişi

benim ve bir arkadaş vardı onun sesinin cırlak olduğunu söylerlerdi

aynı dönemde hamile kaldık

yandı sizin çocuklar nasıl çekecek sizi diyorlardı

biz güldük geçtik

eşim de arada der sesinin farklı bir frekansı var, sen konuşurken ben televizyonu duyamıyorum diye

ama ben hem konuşup hem o televizyonu hem eşimi aynı anda dinlerim mesela

bir de burada uzun uzun yazdığım gibi uzun uzun konuşurum

asla bir iki kelime ile konuşmam

yandı benim gelin

neyse ben zaten büyüklere çocuk baktırmayın diyorum gelinin çocuğuna da bakmam, o da beni dinlemez olur biter

Bende konusmayi cok severim. Misafir geldigim ve yardımcı olmak adına orda oldugum biri beni böyle takmasa muhabbet etmese ben katlanamazdim sanırım 😅
Cok değişik bir şey. Insan zorunluluktan bile olsa hos sohbet edip gulumser sana yardim için orda diye.
Ilk kez bir kv yi canhıraş savunuyorum 🤣
:KK70:
damdan ben de yazdığım kadar çok konuşuyorum, buradaki uzun metinlerimden anlaşılıyordur sanırım :)))
Sesim cırlak mı bilmiyorum tiz değil ama onu biliyorum:) yüksek sesle konuşurum çünkü benim baba sülalesinin hepsi çok konuşkan (geveze:)) ) yüksek sesle konuşan bireylerden oluşuyor, hızlı da konuşuruz makineli gibi, öyle bir ortamda büyüyünce ister istemez geninize işliyor bunlar.

İşin güzel yanı eşimde konuşur, 2 konuşandan sessiz bir çocuk doğmaz, kızım da konuşur üçümüz bir araya gelip konuşunca peheeeey Allah dinleyenlere sabır versin :) dilerim suskun konuşmayı sevmeyen bir damadım olmaz:) yoksa kendisine sabır dilemek zorunda kalacağım.

Etki tepki meselesi 1sadekahve 1sadekahve :KK70: başka bir topikte de ilk defa bir kayınvalide savunulmuştu galiba, ki savunanlar hep kayınvalide eleştirenlerdi:))

Ben de yazıyorum kayınvalide konularına ama hıh kayınvalidesinden kim bilir neler çekiyordur ama muhalefet olsun diye savunuyor diye düşünülürse, ben kayınvalideden hiç çekmedim çünkü flört etmeye başladığımdan beri mesafeliydim, beni davet edip ağırlamak istemediği sürece evine dahi gitmedim, evine gidince annecim ben yapayım deyip hiç mutfağına girmedim, tabakları hangi dolapta bilmem, evinde toz almışlığım bile yok, bayramdır doğum günüdür hariç aramam sormam ama bunlara karşılık 26 yıllık evliliğim boyunca ne maddi ne manevi yardımını da asla istemedim, saygı gösteren, gelince keyifle ağırlayan ama mesafeli bir gelin modeliyim:)

Benim annemi karıştırma
Sen başka anneyı karıştırmayı bılıyorsun kendı annene gelince karıştırma anamı senın ki anne o anne değil ! Bencılsın üslup denen bir şey hiç yok! Eşinde senın gıbı belli ki bu hallerıne karşı annesını ezdırıyor. Kendı annen nıye gelmemış acaba senı çekemeyeceği için mi ? Mecburmuşmuş sızın yaptığınız çocuğa mı mecbur pardon ? Oğlu yerıne bakıyormuş. Senın annende senın yerıne baksın e madem. Bu ne be kadın ne günah işledı de senın gıbı ınsanla karşılaştı. Insanın sınırlerını burda zıplatıyorsun kım bılır gerçekte nasılsındır. Hanımlar hanı dıyoruz ya erkek aılesı bı kadını ıstemedığınde kocaman adam ızın mı alıcak bla bla söylüyoruz. Kız aılesı söz konusu olunca aılen haklı dıyoruz. Bence ıkı taraf ıcınde artık bunu dıyebılmelıyız zıra bu tarz ınsanlar dünyayı zından edebılıyor

Olabilir dediğini, bende sevdiğim insanlarla sohbeti severim ama dediğiniz gibi karşılıklı, bazı insanlar gerçekten karşıdakinin konuşmasına müsade etmiyo o tiplerden bahesediyorum ben gerçekten hayat hem onlar hem karşıdaki için çok yorucudur muhtemelen🙄

:KK70:
damdan ben de yazdığım kadar çok konuşuyorum, buradaki uzun metinlerimden anlaşılıyordur sanırım :)))
Sesim cırlak mı bilmiyorum tiz değil ama onu biliyorum:) yüksek sesle konuşurum çünkü benim baba sülalesinin hepsi çok konuşkan (geveze:)) ) yüksek sesle konuşan bireylerden oluşuyor, hızlı da konuşuruz makineli gibi, öyle bir ortamda büyüyünce ister istemez geninize işliyor bunlar.

İşin güzel yanı eşimde konuşur, 2 konuşandan sessiz bir çocuk doğmaz, kızım da konuşur üçümüz bir araya gelip konuşunca peheeeey Allah dinleyenlere sabır versin :) dilerim suskun konuşmayı sevmeyen bir damadım olmaz:) yoksa kendisine sabır dilemek zorunda kalacağım.

Etki tepki meselesi 1sadekahve 1sadekahve :KK70: başka bir topikte de ilk defa bir kayınvalide savunulmuştu galiba, ki savunanlar hep kayınvalide eleştirenlerdi:))

Ben de yazıyorum kayınvalide konularına ama hıh kayınvalidesinden kim bilir neler çekiyordur ama muhalefet olsun diye savunuyor diye düşünülürse, ben kayınvalideden hiç çekmedim çünkü flört etmeye başladığımdan beri mesafeliydim, beni davet edip ağırlamak istemediği sürece evine dahi gitmedim, evine gidince annecim ben yapayım deyip hiç mutfağına girmedim, tabakları hangi dolapta bilmem, evinde toz almışlığım bile yok, bayramdır doğum günüdür hariç aramam sormam ama bunlara karşılık 26 yıllık evliliğim boyunca ne maddi ne manevi yardımını da asla istemedim, saygı gösteren, gelince keyifle ağırlayan ama mesafeli bir gelin modeliyim:)
Aynı ben🤣 bayramdan bayrama giderim,gidince sağ olsun önüme koyar,kaldırır.o ararsa konuşuruz,önemli günlerde ararım sadece.pandemi dolayısıyla 8 aydır görmüyorum kendisini.gayet soğuk ve mesafeli bi gelinim ama ihtiyacım olursa ve yardıma çağırdıysam düzenini brakıp gelen insana karşı kendimi mahcup hissederim.konu sahibinin düşündüğü gibi asla bü mecburiyeti yok çünkü

Kulaklarında sıkıntı yok
Çenesinde var
Susmuyor anacım sus mu yor
Ya insan az sağduyulu olmaz mı madem yardıma geldi neden illa katlanmak zorundayım ki ? Bunu anlamıyorum
Bu gerçek bir yardım değil bence
Beynimin içinde stadyum var gibi o derece
Çocuğa baksın, işini yapsın ve ağzını açmasın. Bu işleri yaparken sessiz olsun çünkü siz dinlenmek istiyorsunuz. Dinlenmek istiyorsanız gönderin madem🙄

Back
X