sussam olmuyor konuşsam olmuyor

Evet mevzu yengemizin lafı ile başlıyor ama o andan itibaren babamda anlayamadığım sebebten gelmemeye başladı.eşime işle ilgili bişey söyleyeceği zaman beni arayıp ona söyle diyodu.eşimdw bak haklılarmış adam yerine koyup beni aramıyor diye tiripleniyor

valla kusura bakmayın da o yenge babanıza da gidip kimbilir neler söylemiştir.. babanızında o yüzden tepkili olma ihtimali yüksek.. yüzleşmeden doğruyu eğriyi öğrenemezsiniz ..

İçimi dökecek kimsem yok şuan etrafımda bunun için buraya yazıp rahatlamak istedim.ben 3 çocuk annesiyim. Eşimle beraber evimizle aynı sokakta mini bir market çalıştırıyoruz. Eşimin eski mesleği marangoz. Evli bir erkek kardeşim var. İşleri yolunda değildi. Babamda kendine bir fatura ödeme noktası açayım işlerini yoluna koysun dedi ve işe koyuldular bu ara da benim kardeşim babası ile arası hep açık olan birisi. Gelir bizim yanımızda eser gürler babasını karalar gezer. Neyse.. eşim marangoz olduğu için sende mobilyaları yap yardımın dokunsun dediler tamam dedi eşim. İşe başlamaya 2 hafta kadar süre var.. yine benim kardeş hanımıyla geliyor babasını karalayıp duruyor benim eşimde sen böyle babayı bulmuşun daha ne istiyon diye hep babamı savunur.kardeşimin hanımıda zaten patavatsız orda eşime sen savun kayın babanı oda seni adam yerine koysa yüreğime dert değil arkandan söyle diyo böyle diyor. Doldurdu eşimi. Eşimde ben yapmam artık senin babanın işini dedi bana yalvar yakar yaptırttım yine de kırmadı beni yapmaya başladı ama 3 günlük işi 20 günde yaptı. Bu 20 gün içinde yine hanımını patavatsız lığından eşimle kardeşiminde arası açıldı bu iş yirmi gün sürdü diye babamında bişeyden haberi yok oda eşime küstü gelip gitmiyor. İşi yaptı bitirdi yaptığı yerden alıp gittiler eline sağlık demedi kimse. Herkes düşman oldu kafayı yiyecem. Onların işi olacak diye dükkanda tek başıma rezil olduğumamı yanayım eşimden senin ailen böyle şöyle laflaramı yanayım yoksa babamın yüzüne bakmayan arayıp sormayan kardeşim iyi oldu geçti kenara ben kötü oldum bunamı yanayım
en başından deseydin baba yengem seni eşime kötülüyo diye. neden sessiz kaldın

İnsanlar çok garip onların karekterini benden daha iyi bilen babam nasıl onların lafına inandı bilmiyorum. Bu güne kadar söylemedikleri laf kalmadı.dükkan açınca kendilerine babacım babacım yapmaya başladılar. ama şuan yeni biraz geçsin zaman yine başlayacaklar babamın arkasından konuşmaya . O da anlayacak ama benim kırılan kalbim düzelirmi bilemiyorum.

---bu konuda bi teroim var.. babanızla kardeşiniz birbirine çok benziyor...
---babası iş kuruyor ogluna, yaranılmıyo arkadan konusmalar filan cok çirkin..
--- babada yardim istiyor damattan, damat yardım ediyor. ama oglunun kendine yaptığını, o da damada yapıyo. arkasından bin tane laf...ki eşiniz mecbur degil yapmaya.

babanız ve oğlu tam benziyor birbirlerine gerçekten...

e bunları gören fesat yengede bos durmuyor..
--yengeye cok görmemek lazım, eşi kayınpederi sürekli laf..e gördüğü bu, bu kadınin bu aileden. zaten kendisi ara bozmaya hevesli belli ki..

ben sizin yerinizde olsam eşimi ve kendimi, bi daha böyle islere karıştırmam.

baksana baban sana ve eşine surat yapıyo.gelinle kardeşinin yine gemisi yürüyor.:KK59:

Yok tövbe zate karışmam.... aman çorbada tuzumuz olsun dedim. Psikolojim bozuldu. Aklıma geldikçe kendimi yiyip bitiriyor um

Eşinize hak verdim ben. Kendi oğluna iş acılacak diye damattan iş beklemiş bir de iş uzadı diye mi laf ediyor? Ağızlarını açmamaları gerek. Özel Uşak mı bu adam?

Zaten oğluna yardım ediyor. Bilmiyorum benzer oranlarda size de yardımı dokundu mu? Yoksa evlat ayırıyor.

Bir de elin oğlunla kapris yapıyor.
Yenge fesat belli de.. Babanız da çok zor biri

Eşinize hak verdim ben. Kendi oğluna iş acılacak diye damattan iş beklemiş bir de iş uzadı diye mi laf ediyor? Ağızlarını açmamaları gerek. Özel Uşak mı bu adam?

Zaten oğluna yardım ediyor. Bilmiyorum benzer oranlarda size de yardımı dokundu mu? Yoksa evlat ayırıyor.

Yok bana yardımı dokunmadı hiç. Ben açlıktan ölsem kimseye belli etmem. Gururum tavan yapmış benim

Canım şu an bu durumu zamana birak herkes farklı düşüncede ve öfke var gibi sonra oturur eşinin le konuşur babanın yanına gidersiniz kardeşinin attığını sürekli yaptığını ve kardeşinin gibi babanla aran kötü olmasını istemediğini söylersin yanımda olursan çok mutlu olucagini eşini ikna et babanı arayıp neden yemeğe gelmediğini sor canim bence

+1

Öylesi damadı öpsünler başlarının üstüne koysunlar. Adam işinden gücünden ayıracak, hususi olarak "Ailem" deyip mobilya yapacak, bir de kpden surat yiyecek 20 günde bitti diye. O baba oturaklı vakur bir baba olsa, damadı işi uzatınca yanına bi çay içmeye gider de "Oğlum, ne yaptın? Sesiniz çıkmadı, nasıl gidiyor iş?" diye hem işini takip eder hem de damadına teşekkür ederek halini hatırını sorar, işin neden uzadığını anlamaya çalışır.

Terbiyesizliğe bak, bi de küsüyor.

Zaten o yengeye de hiçbir şey diyemiyorum, saçma saçma konuştuğu an "Sana noluyor, bize söylenen laf seni geriyordu madem, buraya laf getireceğine babama karşı bizi savunsaydın da konuyu kapatsaydın ya! Oturdun oturdun da bize laf sayılmasını mı dinledin?!" deyiverip susturacaktınız.

Ne tuhaf ya...
Senin babandır, sen git görüş ama eşinden yana bir laf edecek olurlarsa da ezdirme adamı.
Hatta olayları da anlat geç.

+1

Öylesi damadı öpsünler başlarının üstüne koysunlar. Adam işinden gücünden ayıracak, hususi olarak "Ailem" deyip mobilya yapacak, bir de kpden surat yiyecek 20 günde bitti diye. O baba oturaklı vakur bir baba olsa, damadı işi uzatınca yanına bi çay içmeye gider de "Oğlum, ne yaptın? Sesiniz çıkmadı, nasıl gidiyor iş?" diye hem işini takip eder hem de damadına teşekkür ederek halini hatırını sorar, işin neden uzadığını anlamaya çalışır.

Terbiyesizliğe bak, bi de küsüyor.

Zaten o yengeye de hiçbir şey diyemiyorum, saçma saçma konuştuğu an "Sana noluyor, bize söylenen laf seni geriyordu madem, buraya laf getireceğine babama karşı bizi savunsaydın da konuyu kapatsaydın ya! Oturdun oturdun da bize laf sayılmasını mı dinledin?!" deyiverip susturacaktınız.

Ne tuhaf ya...
Senin babandır, sen git görüş ama eşinden yana bir laf edecek olurlarsa da ezdirme adamı.
Hatta olayları da anlat geç.
Kk da kız aileleri hep haklıdır. Bir gelin bu tarz ağır bir iş görsün de kıymeti olsun. Ortalığı yıkar haklı da olur. Kaldı ki bu iş Çay servisinden öteye geçmez :)
Ben olsam eşimin yanında olurdum hatta böyle bir ailem varsa bastan eşimi bu işe bulaştırmazdım. Tabi yeni yeni görüyorsa iç yüzlerini bilemem.

İçimi dökecek kimsem yok şuan etrafımda bunun için buraya yazıp rahatlamak istedim.ben 3 çocuk annesiyim. Eşimle beraber evimizle aynı sokakta mini bir market çalıştırıyoruz. Eşimin eski mesleği marangoz. Evli bir erkek kardeşim var. İşleri yolunda değildi. Babamda kendine bir fatura ödeme noktası açayım işlerini yoluna koysun dedi ve işe koyuldular bu ara da benim kardeşim babası ile arası hep açık olan birisi. Gelir bizim yanımızda eser gürler babasını karalar gezer. Neyse.. eşim marangoz olduğu için sende mobilyaları yap yardımın dokunsun dediler tamam dedi eşim. İşe başlamaya 2 hafta kadar süre var.. yine benim kardeş hanımıyla geliyor babasını karalayıp duruyor benim eşimde sen böyle babayı bulmuşun daha ne istiyon diye hep babamı savunur.kardeşimin hanımıda zaten patavatsız orda eşime sen savun kayın babanı oda seni adam yerine koysa yüreğime dert değil arkandan söyle diyo böyle diyor. Doldurdu eşimi. Eşimde ben yapmam artık senin babanın işini dedi bana yalvar yakar yaptırttım yine de kırmadı beni yapmaya başladı ama 3 günlük işi 20 günde yaptı. Bu 20 gün içinde yine hanımını patavatsız lığından eşimle kardeşiminde arası açıldı bu iş yirmi gün sürdü diye babamında bişeyden haberi yok oda eşime küstü gelip gitmiyor. İşi yaptı bitirdi yaptığı yerden alıp gittiler eline sağlık demedi kimse. Herkes düşman oldu kafayı yiyecem. Onların işi olacak diye dükkanda tek başıma rezil olduğumamı yanayım eşimden senin ailen böyle şöyle laflaramı yanayım yoksa babamın yüzüne bakmayan arayıp sormayan kardeşim iyi oldu geçti kenara ben kötü oldum bunamı yanayım
aile içinde olur böyle şeyler. toparlanır. kafana takma.

Anneni babanı al karşına olanları aynen anlat. Kardeşinin ve gelinin eşini nasıl doldurduğunu başta eşinin kemdisini nasıl savunduğunu. Eşinin kalbinin çok kırgın olduğunu vs. Eşinin bi kabahati yok ama babanın da kabahati yok şu an. İletişimsizlik var. Arayı sen yapıcan. Ama aptalca davranma. Akıllı adımlar at

Kk da kız aileleri hep haklıdır. Bir gelin bu tarz ağır bir iş görsün de kıymeti olsun. Ortalığı yıkar haklı da olur. Kaldı ki bu iş Çay servisinden öteye geçmez :)
Ben olsam eşimin yanında olurdum hatta böyle bir ailem varsa bastan eşimi bu işe bulaştırmazdım. Tabi yeni yeni görüyorsa iç yüzlerini bilemem.

Konulara bakıyorum da, anne babalarla evlatlar yer değiştirmiş.
Resmen ergen kaprisi çekiyor gelinler, damatlar...
Büyük büyüklüğünü yapmıyor ki küçük küçüklüğünü bilsin.
Ayarsızlıkların yarısından fazlası bundan çıkıyor işte.

Baba dediğin toparlar, oğlunun gelininin iki lafına kanıp da küsmez, çünkü arada kızı var.
Ben olsam ben de daha geride tutarım eşimi böyle bir ortam içinde.

Neden sustuğuna, babana söylemediğine bi türlü anlam veremedim. Burda dert yanmaktansa, benim içim içimi yiyeceğine gider babama herşeyi anlatırım. Haklı olduğunu düşünüyosan hakkını savuncaksın

Back
X