sussam olmuyor söylesem bir dert

zevzekim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
18
0
36
Trabzon
çalıştığım okulda hergün bir arkadaş nöbetçi oluyor. genellikle nöbetçi arkadaşlar geç geliyor ve ben çocukları içeri alıyorum. 6 aydır durum böyle. ben de bugun en azından nöbetçi olduğunuz gün erken gelirseniz dedim ortaya. yoksa hep ben ilgileniyorum. ve çok rahatlar derse 30 dk geç geliyorlar. müdür ortada yok zaten ilgisiz biri. ben söyledikten sonra ikisi diğer odaya geçti ve orda konuştular. büyük ihtimal beni çekiştirdiler. Ben kırılmasınlar diye sustum bugüne kadar ama onlarda iyice eşek yerine koyuyorlar. Ama yine içim içim yedi hatamı yaptım söylemekle diye

Son düzenleyen: Moderatör:
çalıştığım okulda hergün bir arkadaş nöbetçi oluyor. genellikle nöbetçi arkadaşlar geç geliyor ve ben çocukları içeri alıyorum. 6 aydır durum böyle. ben de bugun en azından nöbetçi olduğunuz gün erken gelirseniz dedim ortaya. yoksa hep ben ilgileniyorum. ve çok rahatlar derse 30 dk geç geliyorlar. müdür ortada yok zaten ilgisiz biri. ben söyledikten sonra ikisi diğer odaya geçti ve orda konuştular. büyük ihtimal beni çekiştirdiler. Ben kırılmasınlar diye sustum bugüne kadar ama onlarda iyice eşek yerine koyuyorlar. Ama yine içim içim yedi hatamı yaptım söylemekle diye

iyi yapmışsınız hatta az bile yapmışsınız çekiştirirlerse çekiştirsinler bağırıp çağırmadığınıza dua etsinler hem 30 dakika geç girmek de ne demek onlar derse girmek için maaş alıyorlar görevlerinin gerektirdiğini yapmak zorundalar

Siz de hocasınız değil mi? Müdürünüze söyleyin, böyle devam ederse ben de geç gelmeye başlayacağım deyin. Ayrıca çok doğru bir şey yapmışsınız. Susmak bir yere kadar, onlar sizi düşünmüyorlarsa siz onların kırılmasını hiç düşünmeyin.

Nöbetçi Öğretmen nöbet günü en az 20 dk önce okula gelir ve okul dağıldıktan sonra okuldan çıkar.
Okulunuz taşımalı sanırım ve en yakın sizsiniz okula erken geldiğinize göre.
Müdürünüze anlatın ve ozaman diliminde okulda çocukların başına gelebilecek olası bir kazada mesul olmadıgınızı belirtin.
İstedikleri kadar çekiştirsinler çünkü yaptıklarının yanlıs oldugunun bılıncındeler.Birde derse yarım saat geç girmek nedir??Nasıl bir idareniz var şaştım kaldım.

Ah arkadasim soylemekle iyi yapmissin da onlar mudurden torpillidir, kotu olan sen olursun

Bu durum surekli devam ediyorsa
Yapacagin sey nobet defterine gec gelenleri, derse girmeyenleri yazmak olacakti

Koy okulumu bu okul ?
mudur de ugramadigina gore oyle anladim

Once dedigimi yap, sonra mudure bildir ,
degisen olmazsa ilce meme sikayet et
Topa tutarlar o okulu !

Boyle sacmalik mi olur?
O cocuklarin hakkina giremez kimse..

Son düzenleme:

Bence en güzelini yapmışsın. Zaten sustukça tepemize çıkıyorlar. Hakkını yedirme. Bırak ne konuşurlarsa konuşsunlar sen en doğru olanı yapmışsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam müdüre söylerdim, müdür de kendi işini yapmıyo demek ki herkes öyle rahat davranabiliyo çünkü..

her okulda bu tip birkaç öğretmen vardır..diğerleri işini yapar ama bunlar oturduğu yerden kalkmaz.

asıl sorun müdürün ilgisiz olması bence.o adam gibi işini yapsa diğerleri nöbetini aksatamaz..

şimdi ortaya konuşmuşsunuz bu bir uyarı onlara aslında.en azından sizin rahatsız olduğunuzu fark ettiler şu anda.iki gün bekleyin,eğer değişen birşey olmazsa müdüre sözlü şikayette bulunun..yine dikkate alınmazsa yazılı şikayette bulunun ki bunu görmezden gelemezler..

aslında konu çocuklar olmasa sırf anlasınlar diye siz de nöbeti boşlayın diyeceğim ama Allah korusun öğrencilerin başına birşey gelebilir o zaman.

iyi yapmıssınız ben olsam sölerdim müdüre hatta müdürde ilgsizse gider onuda şikayt ederm

İyi yapmissin canim asil sorun mudur aslinda mudur ilgili birisi olsaydi ogretmenler derslere 30 dk gec giremezlerdi ortalama bir ders suresi zaten 40 dk geriye kalan 10 dk zamanda ogrencilere ne anlatacaklar.Mudure durumu bildirebilirsin ilgilenir mi bilmiyorum eger ilgilenmezse meb sikayet edersin o zaman. Vaktinde gelirler.

onlar geç geliyor diye siz düşünmeyin, siz düşündükçe alışmışlar..
Bence siz karışmayın, görmeyin bir süre, geç geliyorlarsa bırakın müdür'ün dikkatini çeksin, sonuçta çocukları yönlendirmesi gereken nöbetcidir değil mi..

Öğretmenlerin mesaisi kaça kadar sürüyor ki birde geç geliyorlar.

Biz iş yerinde üç gün üst üste bir dakika bile geç girsek, dördüncü gün uyarı aliriz
sinir oluyorum devleti somurenlere. Iş ahlaki diye bir şey var

Atanana kadar ne durumlardan geçmişlerdir Allah bilir,ama atanınca yaptıklarına bakın.Bir yanda görevini yapmak için yanıp tutuşan atama bekleyen öğretmen adayları,bir yanda öğretmen olmayı hiç haketmeyen insan müsvetteleri...Bence her önüne gelen öğretmen olmamalı,buna başka bir çözüm bulmalılar.Bakıyorsun suratları beş karış,hoşgörüsüz,sorumsuz,çocuklara karşı sabır göstermeyen,ders anlatamayan insanlar öğretmen oluyor....

.Nebiliyim bir denetleme mekanizması filan geliştirseler.Siz şikayet etseniz,o mekanizma da onları da birkaç gün gizliden izlese,görseler saat kaçta okula geliyorlar,ne ediyorlar...Ah ah ben bu ülkenin başında olucakmışım,bakın hemen bi çözüm buldum :)Çevremde sırf tatili bol,maaşı bir bayan için iyi diye öğretmenlik okuyan o kadar çok insan var ki...Ama bir yanda gerçekten çocukları seven,bu mesleği aşkla yapan öğretmenler de var.Valla müdür de birşey demiyorsa işiniz zor gibi :( Ben öğretmen değilim,verdiğim saçma bir fikirse affedin ama il ya da ilçede nerede yaşıyorsunuz,oranın milli eğitim müdürünle filan bir görüşseniz durumu,böyle bir durum var okulda diye?

ben olsam nöbet defterine yazarım sorumluluk üstümden kalkar yarın bi gün bişey olsa müfettiş deftere bakacak

ama ben söylemiştim deseniz kimseyi ikna edemezsiniz söz uçar yazı kalır demişler.

bu tür konularda hiç sivrilme bence bırak elbet onlarında hatasını gören biri cıkar sen kötü olma kimseyle

Onu kırmayayım bu üzülmesin şuna ayıp olur derken iş ahlakı adına sekteye uğrayan ne varsa susuyoruz.

Benzeri bir olayda nöbetlerini savsaklayan iki kişinin gayet de gözlerinin önünde, tutanak tutmuşluğum var.

O tutanak sayesinde işlerini adam gibi yapmaya zorunlu kalan iki düşman edinsem de umrumda değil.

Müdür tutanağı işleme koymaz vs demeyin müdürün de müdürü olduğunu unutmamak lazım.

Şikayet yoluyla işleri yürütmek bazen tek seçeneğiniz olabiliyor.

Çocuklara eğitim ve öğretim verecek insanlar, en başta sorumluluk sahibi olmalılardır.
Sorumluluk sahibi olmayan insan, çocuğa hiç bir şey öğretemez.
Keşke bu tip insanlar, sırtlarını devlete dayamak amaçlı öğretmenlik yazmasalar.
Keşke oldukları makamı boş yere meşgul etmeseler.

Back
X