Susunca daha mutlusunuz

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
kızlar beni hatırlayanlar bilirler eşimle problemlerim bitmek bilmiyordu
sonra düzelir gibi oldu sonra 3 gün iyi yine aynı hatalar derken ben artık usandım bu durumdan
ve içme kapandım artıkk umrumda değildi ister yesin ister yemsin benimle ilgilenmemesine falan aldırmıyodum artık
eee onu da istemiyromu farkında doğru dürüst konuşmuyorum vs derken
baktım benim herif epey yola gelmiş

susmaktan kastım sinirimize hakim olmak önceleri olsa bir bağırış çağrış derken 3 gün küs
kavga döüş vs
sanırım artık büyüdüm ne dersiniz

akşam geldi işten 8 aylık oğluşum durmuyo diye buna söyleniyo dur oğlum vs diyerek bağırıyo el kadar bebeğe sen en yaramazsın vs ama harbı harbı sinir oluyo yani
derken ben mutfaktayım sustum sustum
başka zaman olsa 50 laf sayardım ne biçim babasın madem ilgilenmicen ne diye doğurdun vs vs
biraz sinirim geçmesini bekledim derken mutfaga geldi bu sessiz ve sakın bir şekilde senin bu ççuğa bağırmana dayanamıyorum dedim
napıyorum da bağırıyorum dedi
ben sana bağırarak konuşmuyormu lütfen sakin ol ve bağırma dedim
ben mi bağırdım dedi evet dedim ama gayet sakin

bu sustu kaldı sonra bebeğimizle iyi davranmaya başladı

yani bazen siniri yenmek işe yarıyo belki o ad farkında değil

ben üzülüyorum dedi hasta olmuş öksürüyo terliyo hala hareket ediyo dedi
sen çoçukken yaramazmışın sana çekmiş vs dedim

sen hastasın sesin çıkmıyo buna da canım sıkılıyo dedi
bende bağırmak zorunda değilsin dedim

neyse ki atlattık geçt
eskiden olsa 3 gün kesin küstük yani:mymeka:

zamanla anlaşılıyomuş evlilikte bunu anladım sadece birazcık zaman:uhm:

ve erkeklere herşeyi anlatcaz güzel dille sinirlenmeden bunu anladım tavsiye edilir:lepi:

bende aynı şeyi sürekli yazıorum...
sabır güleryüz tatlı dil ve cilve......
adamların can damarı bunlar. iyi yapmışsın walla, hep öyle ol zaten adam sonunda sakinleşicek, alışıcak...
evlilik için biraz çaba göstermek lazım yoksa kimse yürütemez.
genelde taviz veren kadın oluyo ama en azından mutluluk ve huzur sağlanıyo.
napalım idare etcez artık
........:içelim:

çok mutlu oldum senin adına cnm.evlilliklerde çiftlerin birbirlerini tanımaları için ortak yaşamlarında tabi biraz zaman alıyor.onu çözünce hayat daha huzurlu oluyor.dahada iyi olun inşallaha.s.

düzeltmenize sevindim aranızı..
her çiftin birbirini anlaması farklı işte..
inşallah hep böyle devam edersiniz..:Saruboceq:

hayatım harika tavsiyer vermişsin bravo böyle birşeyin farkına varmış olman çok güzel ve paylaşman harika bence genelde ailedeki huzursuzlukların %80 - 90 nı bu yüzden çıkıyor yani fevri davranışlardan bazen azıcık sabır gerekiyor mesela kavga ederken ya da birşeye kızdığında şöyle deriiiin deriiiiiiiiin bir kaç nefes alıp verince öfkenin çoğunun geçtiğini fark ediyorsun.

Yazdıklarınızı okurken Sezen Aksunun "ünzile" şarkısının bir kısmı geldi aklıma.
Kadın olmak, susmak zorunda kalmak. Susarsan iyisin , şikayet etmezsen iyisin, herşeyden memnunsan iyisin, karşı koymazsan iyisin, soru sormazsan iyisin...
Cevap verildiğinde herşey çığrından çıkıyorsa susacaksın, içine atacaksın, susacaksın...
Aradan zaman geçecek ve kadında psikolojik rahatsızlıklar görülmeye başlanacak...
Mecburen bulunan çözümler...
Erkekler zor
Kadın olmak çok zor.

bizde aynen senin gibi canım hergün kavga surat o bana ben ona bağırıyorum hiçte mutlu değilim 4. senede evliliğim hiç düzelmicek zannediyorum benim eşim bana karşı hep ailesini savunur durur bende bişeyden şikayet edince al sana kavga sebebi suçlu ben oluyorum ailesiyle altlı üstlü oturuyorum bu benim yaptığım herşey suç oluyo eşime sölüyolr eşim bana sölüyo durumlar karışık anlıcanız umarım herkez hayatında mutlu olur bende olurum

anlayana sivrisinek saz
anlamayana davul zurna az....

evet zamna gecince kadında psikolojik rahatsızlıklar görülmeye başlar
ne doğru demişsiniz
kendimi çok kötü hissediyormu kaç gündür onunla konuşmak istemiyorum suratına bakmak aynı yatakta yatmak bir yabancı gibi ne koyuyor bana
soğukluk denilen şey bu olsa gerek

iyi hoş da bu nasıl gececek kızlar
sorunları kafamda çözmeden onu tekrar sevmeden herşeyi unutmalyı başarabilmek
bu nasıl olcak

ruhum böyle rahat gibi görünürken beynimde bir anda kopan fırtına ne
yavaş yavaş kopuyormu hayattn da bunun farkında olamayan koca benim için ne

ne çok hata yapmışım diyorum bazen
bazende elindekiyle mutlu daha kötüleride var deyip avunmalar
ama doğru yol nerde
mutluluk maskesini takıp hayata mı atılayım yeni
son bir şans daha mı diyeyim
ya sonrasında ki hüsran yine mi yıkılaıym ruhum acılarını çeksin kendini artısın kocasını affetsin
sonra bir şans daha mı diyeyim yineee
ama nereye kadar bu sürünceme
nereye kadar bu kargaşa

tartışmaları konuşmaları eksiklikleri istemediklerimi geçmişi beynimde bir yere forward edip taptaze bir gülümsememi kondurayım yüzüme ve kocaman bir merhaba mı diyeyim eşime

ama bu kadar kolay barışmayı hak ediyo mu o
biraz acı çekmes igerekmez mi beni üzmenin bedeli bu kadar hafif mi olmalı
canını daha çok yakmalıyım

sonuç ne olcak peki
mutlu mu olcam onun mutsuzluğuyla

çok karmaşığım inşallah bu gece herşey tertemiz olur
dua edin kızlar

son bir sanş kesinde bu son şansta yine kırılırsam sonuç kötüüü

ve yine son bir şans verdim
eve gelince gülmeyi tercih ettim
mutlu bir akşam geçirdim
kavga etmemek üzere sözler verdik
inşallah düzelir herşey
ama ben bir şey öğrendim ki

SUSUNCA DAHA MUTLUYUM

sinirlerime hakim olunca
gülümseyince
daha mutluyuz

tatlım aslında söylediklerini yapabilsedme belkide bizden mutlu çift olmayacak...ah şu dilim yokmu?

duramıyorum hakim olamıyorum dilime...dilime hakim olsam jest ve mimiklerime hakim olamıyorum ..adama her türlü belli ediyorum sinirimi öfkemi..

özelliklede ailesinin yaptığı şeyleri tutamıyorum içimde bir bir anlatıyorum anlatıyorumda noluyo sanki bana mı inanıyo..kendi ailesini savunuyor ve başlıyoruz kavgaya küsüyoruz..barışıyoruz...aradan bir gn geciyor tekrar başlıyoruz yaklaşık 2 senelik evliyim ama bu hep böyle gitti..artık susmaktan başka çarem yok anladım...bakalım napcam...

bende 17 aylık evliyim aynen bir gün küs bir gün barış
sorun herşey onun varlığı galiba
inşallah zamanla düzelecek galiba zaman
bebek var ım sizde
birde benim 7 ayılk oğlum var
yani hemen hamile kaldım buda dez avantaj hemen hamile kalmayın derim
birbirinizi tanıyın nasıl bir baba olur bunu iyice tarıtn sonra bebek sahibi olun ben çok hata yaptım
ve telafisi yok arıtk

kendinizce multu bir evliliğinin formülünü bulmanız çok sevindirci
fakat susmak beni hiç bir zaman mutlu etmez, sorun ne olursa olsun asla susmayi, yada kavga etmemek adına susmak bana göre değidlir

susmaktan susmaya fark vardır..
olayların fazla üstüne gidip , çene mi yapıyorsun?
yoksa kendini savunmama adına bir suskunluk mu bu?
boyun eğmek,kabullenmek,pes etmek mi?

1.seçenek ise; makul bir durum!
ama 2. seçenek ise; içindeki çığlığı kim susturabilecek...

ben sinir anında susmayı tercih ediyorum yani olayın üstüden bi kaç gün gececek ben biraz daha farklı yönlerden bakıp olayı yorumlıcam sonra onunla sakince konuşcam
sinirli olmadığım için oda hemen parlamıcak
birbirimizi yanlış anlamışsak bunları sakince anlıcaz
ama çok uzun süre susup içe atmamak lazım yoksa sonu depresyon

malesef hep kadınlar kendinden ödün vermek zorunda kalıyor sinirlendiğin şeyi o an söylesen haklı mı olacaksın sanki tabi ki hayır erkekler her zaman haklıdır sonuçta üzülen hırpalanan sen olacaksın erkek olmak varmış bu dünyada onlar doğuştan haklı

susmakta bir yere kadar zaman gelip sabir tasi kirildiginda sen bile kendini taniyamazsin

bendede benzer durum vardi,halada var ama eskisi kadar degil bence...artik tam hani derler ya kan beynime sicradi-iste o durumda icimden sayiyorum zaptediyorum kendimi,artik kolayinida buldum esim bagirip cagirirken ben odadan cikiyorum sakince o hala bagiriyo bagiriyo susuyo:) eskiden olsa bende bagirirdim bu sefer küserdik,cok daraldigim zamanlar olmuyo degil elbette,ama o zamanlardada cok güvendigim bikac arkadasla paylasiyorum yada yaziyorum iste böyle..
ama anladigim sey su bi taraf cok sinirliyken diger taraf alttan almali,yoksa inanin yürümüyor

evet alttan almayınca yürümüyor ilişkiler
birde anlayışlı olmak lazım bunu çok sık yapamamsakta
onlar ayrı bir birey bizim gibi düşünemezler bunu düşünmek lazım
ve erkeklere direkt diceksin
beni gezmeye götür
bana şunu al
beni sevdiğini söyle vs
diceksin ki oda dicek sen mutlu o mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…