Süt anne arıyoruz :(

semra1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
3
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
Sütüm yeterli gelmediği için obur oğlumu doyuramıyorum. çok fazla hazır mama vermek istemiyoru mdaha iki aylık, mama ile çok fazla gaz problemimiz de oluyor.
ayrıca 6 aylığına kadar süt içsin istediğim için de mama taraftarı değilim. tüm gün sağdığımda 150 cc anca sütüm geliyor ve bebeğim bir seferde 120cc mama içer durumda..
dolayısı ile memede durmuyo huzursuz oluyor ve ben buna çok üzülüyorum. istanbulda yaşıyoruz ve bebeğimize fazla olan sütünü verebilecek bir süt anne arıyoruz.
burda okuyorum bazı anneler fazla geldiği için atıyormuş döküyormuş valla içim gidiyor.. bu konuda bize yardımcı olabilecek herkesin mesajlarını bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..
not: sütümün artması için hayatımda ağzıma koymadığım herşeyi yedim içtim ama bir değişiklik olmadı..sanırım genetik bu sorun... annemde de varmış..

her ayda anne sütünün formu değişir..1 aylık bebeğiniz olsa vücudunuz 1 aylık bebeğe gereken sütü üretir..2 aylıkta 2 aylık..6 aylıkta 6 aylık..1,5 yaşında bebek annesinin sütünün içeriğiyle 1 aylık olanın içeriği komple farklıdır..yani diyorumki her fazla olan anne sütünüde bebeğinize veremezsiniz..yani verirsiniz de bebeğinize gereken annesütü için 2 aylık bebek annelerinin size yardım etmesi lazım..diğer halde pek bir işe yaramaz annesütü almış olması..hazır mamalar bile 1-2-3-4 numara diye gider..

merhaba arkadaşlar,
Sütüm yeterli gelmediği için obur oğlumu doyuramıyorum. çok fazla hazır mama vermek istemiyoru mdaha iki aylık, mama ile çok fazla gaz problemimiz de oluyor.
ayrıca 6 aylığına kadar süt içsin istediğim için de mama taraftarı değilim. tüm gün sağdığımda 150 cc anca sütüm geliyor ve bebeğim bir seferde 120cc mama içer durumda..
dolayısı ile memede durmuyo huzursuz oluyor ve ben buna çok üzülüyorum. istanbulda yaşıyoruz ve bebeğimize fazla olan sütünü verebilecek bir süt anne arıyoruz.
burda okuyorum bazı anneler fazla geldiği için atıyormuş döküyormuş valla içim gidiyor.. bu konuda bize yardımcı olabilecek herkesin mesajlarını bekliyorum.. şimdiden teşekkürler..
not: sütümün artması için hayatımda ağzıma koymadığım herşeyi yedim içtim ama bir değişiklik olmadı..sanırım genetik bu sorun... annemde de varmış..[/QUC

Canımm senı cok ıyı anlıyorum..ilk baslarda sutum cok azdıı..bebegıme yetmedıgını dusunup aglıyodum bide ben nasıl anneyım dıe:( uykusuz kaldıgım ıcın sutum de az gelıyordu.. bebegıme devam sutu verıyordum mecbur..ama emzırdıkce dutun artacak.stres olma sakın..emzırmede kararlı ol..bebegım 7 aylık ve sut yapımı artıyor zamanla..benımde ıcmedıgım kamamıstı..sana tavsıyem anasonlu rezene cayı ıç..bebegınıın gazına da ıı gelecek ve booooooooll su..aa bır de oglen makarna ye bır tabak..bu arada senın sagmanla elde ettıgın sutle bebgının emmesıyle elde edılecek dut aynı degıl bılıyorsun..bebısın kılo alımı nasıl??

Merhaba,

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi. Bence en doğrusunu yapıyorsunuz, en azından ek gıdaya geçene kadar, bu arada inşallah sütünüz de artar. Ben özlemgnd nin yazdıklarında haklılık payı olduğunu düşünüyorum ama katılmıyorum. Anne sütü yine de allahın verdiği en değerli besin olduğu için ne kadar alırsa kardır diye düşünüyorum, eğer fazla sütü olan bir anne bulursanız bence mutlaka sütünden bebeğiniz yararlansın, eskiden mama diye bir şey yoktu, sütü olmayan annelerin tek yaptığı şey süt annesi aramaktı mecburen, onlar "bebeğim 2 aylıktı doğum yapalı 2 ay olan biri olmalı diye düşünmüyorlardı" kim vermeye uygunsa paylaşıyorlardı yada hiç bir zaman anne sütü yerine geçemeyecek gıdalar veriyorlardı. Siz hemşiresiniz sanırım, doğum hastanelerinden yardım alabilirsiniz, bazı sütü fazla olan bayanlar tedavi amaçlı doğum hastanelerine gidiyorlar, yada kayıtları falan vardır, size yardımcı olabilirler. Bir de bundan bir kaç ay önce hürriyet aile de bir bayan süt annelik için banka olacak bir sistem kurduğunu, süt vermek yada almak isteyenlerin başvurması için bir yazı yazmıştı, isterseniz netten tarayın. kolay gelsin

ben geçengün duymuştum yer elması çok süt yapıyomuş :44: burda bi kadın doğuma bi süre kala yemeğe başlamış.. şimdiden sütü geliyomuş :44: hiç doğum yapmadığım için nekadar doğu bilemiyorum

merhaba arkadaşlar,
not: sütümün artması için hayatımda ağzıma koymadığım herşeyi yedim içtim ama bir değişiklik olmadı..sanırım genetik bu sorun... annemde de varmış..[/QUC

Canımm senı cok ıyı anlıyorum..ilk baslarda sutum cok azdıı..bebegıme yetmedıgını dusunup aglıyodum bide ben nasıl anneyım dıe:( uykusuz kaldıgım ıcın sutum de az gelıyordu.. bebegıme devam sutu verıyordum mecbur..ama emzırdıkce dutun artacak.stres olma sakın..emzırmede kararlı ol..bebegım 7 aylık ve sut yapımı artıyor zamanla..benımde ıcmedıgım kamamıstı..sana tavsıyem anasonlu rezene cayı ıç..bebegınıın gazına da ıı gelecek ve booooooooll su..aa bır de oglen makarna ye bır tabak..bu arada senın sagmanla elde ettıgın sutle bebgının emmesıyle elde edılecek dut aynı degıl bılıyorsun..bebısın kılo alımı nasıl??

slm söylediklerin ve dışında binlerce şey denedim ve deniyorum hala artık emmiyor ondan gelmiyor sağdığımlada azcık işte kilosu ii çünkü mama yiyor:(
yapıcak bişey kalmadı sanırım artık

canım bana düşmez ama bence süt anna bana göre iyi bir fikir değil bence doktora danış o yetip teymediğini söyler doktorlar bebek her ağladığında aç anlamına gelmez diyor bebeği 2 saatte bir emzirilecekmişonun dışında her ağladığında ağzına dayamıcakmışız emzik kullan yada oyala sütünü artırıcak bitki çayları iç humana var aktarlara sor onlarda karışım yapıyorlar ben ilk kızımı hep mamayla büyüttüm sütüm hiç yoktu kuvezde de kalında biberonu tuttu memeyi de emmedi hep mama bişey olmadı şimdi 3 yaşına giriyor başa gelen çekilir inşallah bu sefer emzirebilirim kızımı

canım geçenlerde gülbenin programına markaanne.com u kuran hanımlar katıldı. sütü olan olmayana versin gibi bir sütanne olayı başlatmışlar. türkiyenin her yeriyle iletişimdeler. hele sen istanbuldasın...bence çok haklısın. Peygamberimiz de 2 yaşına kadar süt anneyle büyümüş.. gülben ergen de kendini anlattı. ikizleri erken doğmuş. onları öyle yoğunbakımda görünce sütü gelmemiş başta. sedyedeyken üstelik, oda oda gezip yeni doğum yapanlardan süt toplamış..neden olmasın ki...

canım geçenlerde gülbenin programına markaanne.com u kuran hanımlar katıldı. sütü olan olmayana versin gibi bir sütanne olayı başlatmışlar. türkiyenin her yeriyle iletişimdeler. hele sen istanbuldasın...bence çok haklısın. Peygamberimiz de 2 yaşına kadar süt anneyle büyümüş.. gülben ergen de kendini anlattı. ikizleri erken doğmuş. onları öyle yoğunbakımda görünce sütü gelmemiş başta. sedyedeyken üstelik, oda oda gezip yeni doğum yapanlardan süt toplamış..neden olmasın ki...

türkmen gelini çok teşekürler ilgine ben başvurdu markaanneye ve süt anneler bulduk yine çok teşekkürler.....:)

Kocaelinde yaşıyorum sütüm fazla geliyor Pompa ile sağmaktan bıktım istediğiniz testler yaptırırız Para filan istemiyorum hayrına çocuk emzirilir

Kocaelinde yaşıyorum sütüm fazla geliyor Pompa ile sağmaktan bıktım istediğiniz testler yaptırırız Para filan istemiyorum hayrına çocuk emzirilir

Keşke Ankara'da yaşıyor olsaydınız benim de 2,5 aylık ikiz bebeklerim var ve sütüm neredeyse hiç yok. Özellikle oğlum çatlıyor gazdan :( ve mamayı zorla yiyor ben de süt anne arıyorum.:50:

merhaba, istanbul'da oturuyorum, oğlum 3 aylık ve memeyi reddediyor. pompayla düzenli sağsam da sütüm gitgide azalıyor dolayısıyla mama miktarı da artıyor. kocaeli'nde otursam size düzenli getirmek isterdim ama bu durumda mümkün değil. pompayla sağdığınız fazla sütünüzü almamız mümkün olabilir mi?

Merhaba Arkadaslar,
Kızım 7,5 aylık oldu benim de.
Yalnız emzirme konusunda cok sıkıntı yasadım. Kızım mamayı da reddediyor sütüm de artık cok yetersiz geliyor.
Kilosu da düşük zaten :((
Aranızda sütü bol olup sagmıs olan varsa sütanne arıyorum kızıma biraz kendini toparlaması için.
Cevremde sütünü çöpe atmış olanları duyunca çok üzülüyorum inanın.
Bir sütanne bulabilirsem coook duacı olacagım inanın..
İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz.
Yardımınızı bekliyoruz kızımla.
Sevgiler...

Kızlar ben Ankara'dayım. Kızım 8 aylık. Üniversite mezunu, temiz, inançlı bir anneyim:) Kızım çok az emiyor. Ankara'da süt anne arayan varsa seve seve emziririm. Özel mesaj atamıyorum. sevdebasaran@hotmail.com

Back
X