Merhaba,
Benimde 5 aylık bir oğlum var. Aynı şekilde ilk aylarda benim de aşırı sütüm geliyordu. Bebeğimi emzirdikten sonra göğüslerimde süt kaldıysa sağmadığım anda damarlarım hemen tıkanıyordu ve günlerce sağarak, sıcak su, havlu vs. koyarak hep açmaya çalışıyordum ve sonunda meme uçlarım hep yara oluyordu. Açamadığım zaman sıtmalanıyordum. Bu yaşadıklarımdan kaçınmak için düzenli olarak sağdım sütümü ve buzluğa koydum. Aynı şekilde fazla sütümün bi yavruya faydalı olmasını çok istedim. Ama kime söylesediysem istemedi hayretler içinde kaldım. Başka bir annenin sütünü bebeğine içirmektense mamayı tercih ediyor insanlar ve buna gerçekten inanamıyorum. Annelerin bu tutumu beni öyle üzdü ki hevesim kırıldı ve bu arayıştan vazgeçtim. 3 aylık periyodunu dolduran sütlerimi lavaboya döktüm. Artık zaten sütüm bebeğime tam geliyor sağmıyorum. Sağsam bile lavobaya döküyorum sağdığımı.
Ben Bursa'da oturuyorum ve daha sonra öğrendim ki burda bu şekilde fazla anne sütünün toplandığı bi yer varmış Emirsultan'da ve ihtiyacı olanlar gidip ordan alabiliyorlarmış. Ben şahsen gitmedim ama belki düşünen olabilir.