• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt arttırma 😞

pembeklavye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
97
23
38
35
Sezeryan sonrası sütüm gelmediği için mamaya başladık 3 4 gün sonra birden göğüslerim şişti akmaya başladı ama göğüs ucum olmadığı için bebeğim emmiyordu sürekli sağım yaptım silikon göğüs ucuyla emziremedim göğüslerim çok acıyıp yara olduğu için sağımla ilerliyordum sonrasında sütüm gittikçe azalmaya başladı ilk zamanlar tek memeden 100cc gelen sütüm iki memeden 100cc gelmeye başladı daha sonra 60cc düştü ve sonrasında sağım yapmadan sadece emzirmeue karar verdim emzirme sonrası mama veriyordum emmesine göre ve şuan 3 aylık oldu bebeğim iki göğüsten emzirme sonrası 20cc geldi. Silikon göğüs ucuyla emziriyoeum bazen memeyi alıyor bazen kriz geçiriyor aktif bir şekilde emmiyor dil altı bağı da var bebeğimde o yüzden. Ne yapacağımı bilmiyorum sağıma devam edersem sütüm çoğalır mı ? Bestlak damla galactro pro malt içecekler Humana çay kullanıyorum protein ağırlıklı besleniyorum bol su içiyorum nerede hata yapıyorum?

Sezeryan sonrası sütüm gelmediği için mamaya başladık 3 4 gün sonra birden göğüslerim şişti akmaya başladı ama göğüs ucum olmadığı için bebeğim emmiyordu sürekli sağım yaptım silikon göğüs ucuyla emziremedim göğüslerim çok acıyıp yara olduğu için sağımla ilerliyordum sonrasında sütüm gittikçe azalmaya başladı ilk zamanlar tek memeden 100cc gelen sütüm iki memeden 100cc gelmeye başladı daha sonra 60cc düştü ve sonrasında sağım yapmadan sadece emzirmeue karar verdim emzirme sonrası mama veriyordum emmesine göre ve şuan 3 aylık oldu bebeğim iki göğüsten emzirme sonrası 20cc geldi. Silikon göğüs ucuyla emziriyoeum bazen memeyi alıyor bazen kriz geçiriyor aktif bir şekilde emmiyor dil altı bağı da var bebeğimde o yüzden. Ne yapacağımı bilmiyorum sağıma devam edersem sütüm çoğalır mı ? Bestlak damla galactro pro malt içecekler Humana çay kullanıyorum protein ağırlıklı besleniyorum bol su içiyorum nerede hata yapıyorum?
Stres yapıyorsun bence canım benim sütüm 10cc bol yoktu hayla da öyle bebeğime mama desteği yaptım ilk 6 ay sonra kendisi istemedi ama sütüm hayla aynı 10cc yok önemli olan taş gibi meme değil sütün doyuruculuğu bebeğini emzir sağım yap zamanla meme kndini terbiye eder bebeğin iticiyaci kadar sütü üretir daha çok basindasın ve beslenmen doğru ama düşünmeyi bırak ve dinlen bol bol

Bence sağımda çıkan cc'ye takılmayın. Çünkü makineler bebek gibi boşaltamıyor memeyi. Bebeğiniz sizi emdikten sonra rahatsa uykuya dalabiliyorsa sütünüz yetiyordur.

Ek olarak kullanılan mama da memedeki süte duyulan talebi azaltttığı için sütünüz azalıyor olabilir. Mamayı kademeli olarak azaltabilirsiniz. Biberon vs kullanıyorsanız bebeğiniz o akışa alıştıysa ondan da meme ile kavga söz konusu olabilir. Emzirme danışmanları biberonu babanın vermesi gerektiğini söylüyor anne varsa meme var yoksa biberon var diye bebek kafasına kodlamalı. Yoksa sizden de biberon talep ediyor.

Emzirme kampı diye bir şey var meme reddi yaşadığım dönemde emzirme danışmanı ile çalıştım o yaptırmıştı bana. Sabahtan yatana kadar sadece emziriyorsunuz. Yemek tuvalet harici bir şey yapmıyorsunuz bebek de meme ile bağını güçlendiriyor.

Normalde bebeğim aktif emmezdi 2 saat emzirdiğimi biliyorum ve sonrasında bebeğim doymazdı uykuya dalamazdı. Meme ile geçirilen vakit çoğaldıkça bebek de alışmaya başlıyor başka şekilde doymayacağını öğreniyor ve memeyi boşaltmaya başlıyor.

Silikon göğüs ucunu ben de kullandım hem acımaması için hem de sol göğüsümü hiç tutmuyordu. Emzirme kampından sonra o göğüsümü de tutmaya başladı normalde bağırırdı kafa atardı bir çeker iki ağlardı.Biz bu şekilde atlattık.

Sağım aralıkları uzadıkça süt azalmış . Biberonda kullanimida var. sadece emzirmeye geçtiğiniz surecde bebek tam bosaltamadigindan memede süt azalmış ne kadar emerse okadar süt oluyor. Biberon kullanımindan dolayı akışa alışan bebek memede aktif olamıyor tam bosaltamiyor. Mamada verdiğinizden Emzirme aralarida uzanmıştır. İlk önce biberon yerine kaşık biberon kullanın yada Eds yöntemi olabilir. Sütü arttırmak için emzirme sonra sağım yapın sütünüzü arttırmak için. Power pung Süper sağım yapın akşamları sut arttırmak da çok etkilidir. Emzirme sonrasi 60cc mama verin doyurmak için değil yani kısa sürede tekrar meme istesin diye . Özellikle Gece ve gündüz 3 saat araliklarla Hem emzirip hem sağım yaptığınızda talep çoğalacak sütünüz artacak biberonda bırakınca bebeğiniz aktif şekilde memede duracak memeyi boşaltacak. Yavaş yavaş emzirme sonrası verdiğiniz mama miktarinida ilk önce CC sonra öğün şeklinde kilo artışı cogaldiginda yavaş yavaş azaltır siniz. Böylece tek memeye dönersiniz.

Back
X